פעם אחרונה 2005/6, פעם ראשונה 2006/7... היום הקבוצה סוגרת רשמית את העונה עם מצעד האליפות ברחובות לונדון על גבי האוטובוסים הפתוחים. המסע יחל בשלוש אחר הצהריים ונקווה שסקיי ניוז ישלחו איזה צוות כמו בעונה שעברה. צ'לסי הודיעה שמחר תתקיים בגשר מסיבת עיתונאים בהשתתפות מיקאל באלאק - מעניין באיזה נושא http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx
אז מתוך השלושה שמורניו מתכנן להנחית בקיץ בגשר אחד כבר סגור. יש ספוקלציות מי השניים הנותרים? שבה? טבז? אולי עוד קשר כסחן למרכז השדה?
אני מניח שזה לא יגמר בשלושה שחקנים. בניגוד למקרי העבר בהם השתן והכסף עלו למוריניו לראש והוא לא הצליח להתאפק והביא שחקנים שהוא לא צריך - הפעם מדובר בדברים שמוכתבים על ידי שחקני הסגל עצמם. כשמוריניו דיבר על שלושה שחקנים IN/OUT, הוא לא התכונן לעזיבה של גאלאס, רובן (אמן!!!) וגודיונסן. מצד שני, גם אופציית שבצ'נקו לא הייתה קיימת כי הצאר כבר שם על השולחן צ'ק פחות או יותר פתוח וזה לא בדיוק הביא את שבה לגשר. אי אפשר לדעת מה עומד לקרות. גם כל רכישה שצ'לסי תעשה תשפיע על ההחלטות של השחקנים שכבר נמצאים במועדון. אם שבצ'נקו מגיע, אני לא רואה את דידי נשאר כדי לנגן כינור שני (בטח לא כאשר ליון מתה לשים עליו את היד תמורת סכומים מאוד גבוהים). יש היום הרבה דיבורים על כך ששון רייט פיליפס בדרך החוצה אם זה בהשאלה או בעיסקה קבועה - גם זה יביא לרכישה של ווינגר נוסף. אני מקווה לראות את רשימת העוזבים כוללת רק את קרספו (לצערי), גאלאס (לצערי הרב) ורובן (הלוואי) - ואז אפשר להסתפק בחלוץ ובלם צעירים בנוסף לבאלאק. אבל באמת אי אפשר לדעת, נראה לאן נושבת הרוח בימים הקרובים כי מוריניו מתכוון לסיים את הרכש וההכנות עוד לפני שריקת הפתיחה בברלין בעוד 20 וכמה ימים.
מדברי מוריניו היום ניתן להבין כי גם אם זה יהיה שבצ'נקו וגם אם לא, חלוץ בעל שם יגיע הקיץ לברידג'. החלפת שבצ'נקו בדרוגבה בתור החלוץ המוביל ושמירת קרספו בתור גיבוי על הספסל תהיה המצב האידיאלי. באלאק, למרות שהעסקה כבר סגורה, יכול להישאר בבית. אין שום צד חיובי בעסקה שאמורה להראות לגודי את הדרך החוצה. ולהישאר עם קראבליו הקניבל בתור בלם פותח לצד טרי עונה נוספת? לא תודה. גם ככה נצטרך להסתמך על רגלי החרסינה של ברידג' בעונה הבאה. לפתוח את העונה עם שני שחקני הגנה שאתה לא יודע מה תקבל מהם זה יותר מדי. בטח שדל הורנו מחכה בתור גיבוי.
מוריניו אומר הרבה דברים כשהיום ארוך. הוא אמר שקרספו עוזב. הוא אמר שדידי יהיה החלוץ המוביל. בקשר להגנה, אין שום בעייה בשמאל. דל הורנו + ווין ברידג' הם עדיין שניים מהמגינים השמאליים היותר טובים בליגה, לחוד וכמובן שביחד כגיבוי אחד של השני. ריקי נתן עוד עונה יציבה וטובה. אין לי שום בעייה לראות אותו עושה את זה פעם נוספת.
מוריניו יכול להחזיר את גודיונסן לתפקידו המקורי ולהשאיר אותו כגיבוי לדרוגבה (או שבצ'נקו) במקום קרספו. קצת מאולץ אבל חבל לוותר על שחקן כמו האיסלנדי.
באלאק בצ'לסי. http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41409000/Xxx/_41409813_ballack_mourinho203x152.Xxx באלאק מקבל את חולצה מספר 13. נחשו מי לבש אותה עד היום? http://www.teamtalk.com/Images/0929Carra_Gallas.Xxx
באלאק לא ילבש את החולצה מספר 13 עד שווילי יפנה את מקומו - צ'לסי, גם אם זה בקטע של טקטיקת מו"מ, לא בדיוק עושה קולות של משחררת אותו בעבור ההצעה הראשונה שתגיע. גם ככה הסט החדש של הקבוצה לא מוכן ולא הוצג עדיין - באלאק יחכה עד אז ואם ווילי עוד יהיה בסביבה הוא גם יקבל מספר אחר.
אחרי הרכישה של באלאק, מי יפתח בקישור של צ'לסי? למפארד,מקללה,אסיין ובאלאק ישחקו כולם ביחד בהרכב לדעתכם?
ג'ו קול שיחק העונה באמצע-אין סיבה שלא יעשה זאת גם בעונה הבאה. אף אחד מהשחקנים הללו לא ישב בספסל, אם אף אחד מהם לא יעזוב בקיץ אני מהמר שנראה את מוריניו משנה שיטה.