צ'לסי - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י ArsenalFan, ‏2/7/04.

1. Robben Member

היום אחה"צ, צ'לסי ניצחה את סראגוסה הספרדית 3-0 במשחק הוקרה לכבודו של ג'יאנפרנקו זולה ששיחק 27 דקות במשחק.
    צ'לסי הייתה הרבה יותר טובה מהספרדים, פאולו פריירה המגן הפורטוגלי היה המצטיין במשחק עם שני בישולים. את השער הראשון הוא בישל לדידיה דרוגבה כבר אחרי 8 דקות, הוא פרץ באגף ימין והעביר כדור רוחב מצויין היישר לדרוגבה שדחק מקרוב פנימה - 1-0 צ'לסי, שער הבכורה של דרוגבה סטמפורד ברידג' ושערו השלישי בשלושת המשחקים בהם שותף.

http://www.chelseafc.com/Images/-MATCHES0405/zola_h2.Xxx

צ'לסי המשיכה עם הלחץ על השער, פרנק למפארד פגש את הקורה, ופאולו פריירה עבר חצי מגרש לבד ומסר כדור נפלא לגודיונסן שניצב לבד מול השוער, אבל הדבר היחיד שגודיונסן הצליח לעשות זה לסחוט הדיפה נהדרת מגארסיה השוער הספרדי. צ'לסי המשיכה עם הלחץ וחשבה רק על התקפה, אבל בדקה ה-25 טעות קשה של סלסטין בביירו איפשרה לסאביו להיות חופשי באגף שמאל ולתת כדור מצויין לחלוץ של סראגוסה - וילה שממצב קורץ החמיץ את המסגרת. בהמשך דמיאן דאף שיגע את ההגנה הספרדית ואף הגיע למצב בעיטה מצויין, אבל גארסיה הציל. בדקה ה-40 ג'רמי בעט כדור חופשי מ-20 מטר למשקוף של הספרדים.
    במחצית השנייה צ'לסי ביצעה שלושה חילופים - קרבליו נכנס במקומו של גאלאס, פארקר נכנס במקום דאף המצויין ומאטיה קזמן נכנס במקומו של איידור גודיונסן.
    3 דקות חלפו מפתיחת המחצית הראשונה וצ'לסי הכפילה את התוצאה, שוב פעם, פריירה במשחק נפלא, קיבל כדור מצויין מפרנק למפארד, הפורטוגל הגביה לאמצע הרחבה של הספרדים, הכדור פגש את מיליטו הבלם הארגנטינאי ונכנס פנימה, 2-0 צ'לסי ושער עצמי של מיליטו. בדקה ה-56 גארסיה הציל עוד הדיפה נהדרת הפעם מראשו של ג'ון טרי שהגיח לכדור הקרן של פרנק למפארד. בהמשך יצא ג'רמי ונכנס גלן ג'ונסון, הדקה ה-63 הייתה הדקה של המשחק - ג'יאנפרנקו זולה חזר לשחק במדים הכחולים והכי חשוב, חזר לביתו האהוב - לסטמפורד ברידג', כל הקהל הענק שהגיע למשחק - 38,067 קם על רגליו ובכפיים סוערות קיבל את האליל האיטלקי שנכנס במקומו של דידיה דרוגבה שרשם עוד הופעה מצויינת בצ'לסקי.

http://www.chelseafc.com/Images/-MATCHES0405/zola_h1.Xxx

שנשארו 15 דקות לסיום נכנס קרלו קודיצ'יני במקום פטר צ'ך ורוברט הוט' במקום ג'ון טרי.
    הדקה ה-76 הייתה הדקה שכולם חיכו לה, ג'יאנפנקו זולה בעוד אחד מרגעי הקסם שלו, השאיר כדור מצויין לפרנק למפארד שהיה חופשי לבעוט אבל העדיף למסור לקזמן שלא מצא את המסגרת ממצב קורץ. בדקה ה-82 סקוט פארקר לימד את קזמן איך לעשות גול ממצב כל כך נוח - חילופי מסירות בין למפארד וקזמן מצאו בסופו של דבר את פארקר לבד והאחרון כבש בקלות, 3-0 לכחולים.
    כשנותרו 2 דקות לסיום, הייתה בעיטה חופשית לצ'לסי, זולה ניגש לכדור ובעט מצויין, אבל גארסיה הציל שוב בהדיפת אגרוף מצויינת.
    בסיום המשחק, דיבר זולה לאוהדי הקבוצה שלעולם לא יישכחו אותו ואמר: "כולם פה ממש נפלאים, וברצוני להודות מקרב לב לקבוצה, לצוות ליושב ראש ולריאל סראגוסה שהסכימו לאגן עבורי את היום הנפלא הזה."

צ'לסי פתחה בהרכב הבא:
    צ'ך; בביירו, טרי, גאלאס, פריירה; מקללה, למפארד, ג'רמי, דאף; דרוגבה וגודיונסן.
    כמות אדירה של קהל הגיעה (יחסית למשחק ידידות) - 38,067
    השחקן המצטיין לדעתי היה פריירה שנתן משחק ממש גדול, ואת כל הביקורות הקשות שהטחתי בו במחנה האימונים אני מחזיר לקומפלימנט אחד גדול, הוא היה פשוט נפלא.
    גם קרבליו שנכנס כמחליף היה טוב מאוד, והעובדה הטובה ביותר לכך היא שבמחצית השנייה סראגוסה בעטה רק כדור אחד לעבר השער - וגם הוא היה מחוץ למסגרת.

2. Robben Member

צ'לסי זכתה בערעור על השעייתו של החלוץ מאטיה קזמן

מאטיה קזמן, חלוצה הסרבי של הקבוצה, היה אמור להיות מושעה ל-3 משחקים בגלל המריבה עם אוליבה דקורט מרומא במשחק בין הקבוצות בארה"ב, ב-29 ליולי. צ'לסי ערערה על ההחלטה והיום הוחלט שקזמן לא יורחק משום משחק וינוקה מאשמה.

זוכה מכל אשמה, מאטיה קזמן
    http://www.4thegame.com/media/00/02/27/kezman_mateja_cfc_profile_2004.Xxx

3. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

It's gonna be so much fun watching Chelski ripping off Manure at the first match...

4. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

משהו נחמד שמצאתי, "למה צ'לסי?"

אוהדים מספרים איך הם התחילו לאהוד את צ'לסי.

why da fuck chelsea?!

5. THE STRETFORD END Member

אופ'א "ניקתה" את אברמוביץ מכך שהוא מעורב שתי קבוצות שונות,צ'לסי וצ.ס.ק.א מוסקווה וכי אין לה סיבה להאמין כי יש לו מניות בשתי הקבוצות הללו יחדיו.

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

תודה לאל

7. Julian Joachim Member

ערן, הדיון הזה בהחלט נקבר עמוק למטה, אבל הנה הוא בשבילך http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

8. Hammers Fan Member

אוקיי, זה נותן לי לגיטימציה לעורר דיונים מתים... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx

בכל אופן, זה מועבר לכאן:

חיפשתי דיון על צ'לסי כדי להגיב על זה (או שלא קיים או שכבר קבור בארכיון), אבל לא יכולתי להתאפק.

מאיפה כל הטינה כלפי ג'ואי קול?

יכול להיות שאני טועה כאן, אבל הבן אדם עדיין לא קיבל הזדמנות ראוייה לרצף רציני של משחקים כקשר יצירתי במרכז, לא מראניירי ולא ממוריניו. הוא לא קיצוני שמאלי והוא בטח לא חלוץ (עם סיומת כמו שלו עדיף להרחיק אותו משם כמה שיותר).

לדעתי הוא לא יכול להיות נתון לביקורת עד שלא יקבל הזדמנות לשחק בתפקיד הטבעי שלו. היחיד שיש להעביר עליו ביקורת הוא מוריניו שרק עושה לו נזק בכך שמרכיב אותו בכל מיני תפקידים מוזרים על המגרש ומוריד לו את הבטחון...

לכו תדעו, הוא יכול להיות עוד פראנק לאמפרד שהחל בגימגום וחזר לעצמו בגדול.

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/04
  9. KirkH Member

אז הנה מה שאמרתי מאותו דיון...

חס וחלילה, אין לי טיפת טינה לג'ואי קול. אני מסכים במאת האחוזים עם הדברים שלך לגבי תפקיד במגרש והזדמנויות...

פשוט כבר כל כך נמאס לי לשמוע פרשנים בגרוש מהללים את היכולת האישית שלו ומזה משליכים שהוא נותן משחקים טובים. הוא היה פשוט לא טוב העונה - וימות המשיח בשבילי היא התקופה הנוכחית בה משחקים על קו שמאל שני קיצוניים גדולים כמו דאף ורובן.

10. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנה עוד סיבה להקפיץ את הדיון הזה ממעמקי הארכיונים: פציעתו של רובן התבררה כחמורה משחשבו מלכתחילה וההולנדי הנפלא צפוי להיעדר לפחות 8 שבועות מהמגרשים, מה שאומר בין השאר שהוא מחמיץ את מפגש הענקיות בקאמפ נואו בין צ'לסי לבארסה. מכה קשה וכואבת לצ'לסי. הכחולים אומנם הראו כבר בתחילת העונה שהם מסוגלים לצבור נצחונות גם בלי ההולנדי המצוין, אך לדעתי אין עוררין על כך שההתקפה של צ'לסי בלעדיו היא הרבה פחות מבריקה וזוהרת, ועדות לכך היא שני משחקי הליגה האחרונים של הקבוצה נטולת רובן.
    יהיה מעניין לראות כיצד הכחולים יתגברו על חסרונו של רובן, ומעניין מי יתפוס את מקומו בהרכב? האם זה יהיה יארוסיק המגושם או שמא ג'ואי קול, שידוע שמוריניו לא ממש משתגע אחריו?

11. city Member

פתאום סיפור האליפות לא נראה כל כך גמור...

12. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה אתה אמרת... אם צ'לסי יצליחו להתגבר על היעדרו של רובן כפי שהם עשו בתחילת העונה ולהמשיך להביא הביתה נצחונות דחוקות ומגעילים, אז אין שום סיכוי ליונייטד ולארסנל להתקרב אליהם בכלל. אני בונה (אם אפשר לקרוא לזה בכלל בונה) על עוד איזה תיקו-שניים במחזורים הקרובים שיכניסו את הכחולים לאיסה סחרור שהם עוד לא חוו העונה. ואמרו אמן! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx

13. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

סוף שבוע מוצלח (ניצחון על אברטון והפסד של מנצ'סטר בדרבי) והאליפות כן גמורה?
    בסה"כ הפער קטן ב-2 נקודות, זה לא שבלי רובן צ'לסי לא יכולה לנצח את מנצ'סטר סיטי או קבוצות מאותו קאליבר, ביום ראשון זה פשוט היה חוסר מזל.
    וכמו שאמרתי בדיון החדשות, יכול להיות שרובן ייעדר כחודש, ואז המכה הרבה פחות קשה.
    אני מאמין שמוריניו לא ייתן לקבוצה שלו ליפול בפח של 'בלי רובן אנחנו כלום', כי גם בלי רובן אפשר לנצח ואפשר לנצח בסטייל (לא שזה חשוב, אבל מילא).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/2/05
  14. KirkH Member

מי שראה בסיפור האליפות כסגור לפני שבוע ופתאום מדבר על מאבק - הוא אידיוט במקרה הטוב...

חלק מאוהדי יונייטד שעוד החזיקו תקווה מסויימת, ימשיכו להחזיק בה גם אם הפער יהיה בלתי ניתן לסגירה מבחינה מתמטית, ככה חינכו אותם, כל השאר, להתלות בפציעה של רובן זה אחלה תירוץ כדי להכניס עניין בליגה - תוך שבוע שבועיים הם יחזרו לחורים שלהם...

הפער האסטרונומי בליגה אף פעם לא היה תוצאה של גדולה מצד צ'לסי אלא חוסר מחץ והצלחה של היריבות שלה למירוץ - אני לא רואה משהו שהשתנה במחנות של יונייטד וארסנל.

15. THE STRETFORD END Member

כבר כתבתי פה מספיק פעמים כי הסיכוי למהפך הוא קטן אבל אני מטבעי אופטימי ובוודאי מאמין בקבוצה שלי.
    רק בישראל ממליכים ומורידים מלכים וקבוצות כל שבוע שני,
    כשיש עוד 14 מחזורים בליגה של 3 נקודות לניצחון כל דבר עדיין אפשרי,כמובן שצ'לסי סופר פייבוריטית וקשה להאמין כי היא תבזבז את ההזדמנות לזכות באליפות לאחר 50 שנה כמו שניוקאסל,ארסנל ויונייטד עשו בשנים האחרונות אבל יהיה מעניין לראות האם הפציעה של רובן תגרום לטילטול היאכטה של אברמוביץ,האם כמות המשחקים הענקית(אירופה,גביע הליגה,גביע המדינה,ליגה)תשפיע לרעה ברגעים המכריעים של העונה על שחקנים כמו לאמפארד וטרי(הטובים ביותר בצ'לסי) שמשחקים באופן רציף כל העונה,האם יונייטד תמשיך בכושר המצויין שלה מהחודשיים האחרונים והאם כמו בספרד ובאיטליה(גם שם היה נראה כי הסיפור גמור)גם באנגליה המאבק יחזור להיות צמוד יותר.
    2 הפסדים של צ'לסי בזמן הקרוב והכל יכול להיפתח מחדש,נכון שאני מתפלל לכזה דבר כל העונה ללא הצלחה אבל תמיד מותר לקוות כל עוד יש סיכוי.

אני זוכר לפני שתי עונות ישבתי עם איסטלנד במאש וראיתי איך סולשיאר משווה נגד בולטון בחוץ בדקה ה-90 לתיקו 1-1,כמה דקות לאחר מכן ארסנל שחטה את סיטי 5-0 או 5-1 בחוץ בתצוגת n.b.a,
    הפער באותו היום צמח אם אני לא טועה ל 12 נקודות כשנשארו משהו כמו 11 מחזורים,אמרתי לחבר נוסף אוהד יונייטד שישב לידי כי מעכשיו חייבים ריצה של 9 ניצחונות לפחות ולקוות למעידה של ארסנל בכדי שנזכה בתואר,
    ארסנל אכן נפלה בתוצאות תיקו מפגרות כמו וילה בחוץ משער עצמי,בולטון בחוץ משער עצמי(של הקוף)ויונייטד שחטה את היריבות שלה והסוף ידוע,
    אז אולי לצ'לסי זה לא יקרה אבל עדיין לבוא ולסתום את הגולל כבר עכשיו?רק לוזרים יעשו זאת!

אם צ'לסי תדע לשמור על הפער ולזכות באליפות אזי היא תיהיה אלופה ראוייה,אני בטוח שפרגוסון יהיה הראשון להודות בכך,לא כמו הפדופיל שלא מסוגל לפרגן לאחרים,
    אם אכן יתממש הנס וצ'לסי תתחיל להפסיד משחקים והאליפות תחזור הביתה אזי זה יהיה אם כל המהפכים.

את ארסנל אני בכלל לא סופר,יותר מדי ריחות לא נעימים עולים מהייבורי העונה הזו,ויירה בתחילה,השוער הנאצי לא מזמן ועכשיו אשלי(הנאמן)קול,ריחות שלדעתי מבשרים על משהו לא טוב שעובר על המועדון הזה דבר שגורם לארסנל להיות לא מספיק טובה בכדי לזכות העונה באליפות,נקודה