מוריניו בחיים לא יוותר על באלאק, או יותר נכון, על השחקן שעושה את העבודה השחורה שלו במרכז. ג'ואי קיבל כמה הזדמנויות בתפקיד הזה בשלהי העונה שעברה ולא הבריק מבחינה הגנתית. רובן מקבל ממני צ'אנסים כבר שנתיים. נשבע לך, הוא לא שיפר שום אספקט במשחק שלו מהיום שהוא נחת בגשר. כלום. לא מוסר, לא קשור בשיט למשחק טקטי, לא מוסר, לא שיפר את יכולת ניצול המצבים שלו (מישהו אמר שער ריק מול בארסה?), לא הפנים את העובדה שהקבוצה יותר חשובה ממנו, עושה הצגות כל הזמן, אהה כן, הוא גם לא מוסר. אני מעדיף שחקן פחות טוב אבל עם קצת יותר נשמה.
ג'ו קול אמור לשחק באגף. אמור להיות קיצוני, אמור להיות בחלק ההתקפי. הוא לא אמור לעשות עבודה שחורה ולא אמור להיות מורגש בחלק ההגנתי. אני לא מבין למה מוריניו צריך בכלל לצפות ממנו לעשות עבודה שחורה במרכז שיש לו את השחקן הטוב בעולם, מקאללה, ועוד כלי כבד כמו אסיין שם. הם ביחד יכולים לטפל לך יופי יופי במרכז, ויש כמובן את למפארד. באלאק לא חייב להיות שם. ג'ואי צריך לקבל את החופשיות ואת הביטחון כמו שיש לרובן.
ג'ואי קרוב מאוד לקבל את התפקיד של רובן, כי ההולנדי לא בדיוק מבריק עד עכשיו העונה (מעניין למה...). להכניס את ג'ואי להרכב זו לא הבעייה, אבל יש גם שיטה שהוא צריך להשתלב בה. כמוריניו משחק עם שני חלוצים הוא משחק עם קשר אחורי, עם למפארד ועם עוד פועל שחור במרכז. זה שאפשר לשחק 4-2-4 ולפרק לא מעט קבוצות בדרך, מן הסתם נכון - מן הסתם לא תראה את מוריניו עושה את זה, כי זה לא מה שהוא מאמין בו. אם ג'ואי חוזר להרכב במקום באלאק זה יהיה במערך של העונה שעברה, כמו שהשותפות בין דידי ושבצ'נקו מתפתחת, לא הייתי בונה על זה.
צודק זה ברור לי. שאני אומר שג'ואי חוזר להרכב אני מתכוון שיהיה מערך של 4-3-3 איתו ועם ההולנדי באגפים. ברור לי שיש לך את באלאק ואת שבצ'נקו מערך כזה כבר לא ריאלי בצ'לסי.
ועף מול ליברפול. מוריניו החליף מערך רק בגלל סיבה אחת - שעמום. הוא רוצה לראות אם הוא המאמן הגדול ביותר בכל הזמנים גם עם מערך אחר.
אני מתפלל שמחר. אין שום דרך לדעת. אין שום ספק שקודו הוא השוער השני של הקבוצה ושעכשיו כאשר צ'ך בחוץ הוא זה שראוי לאפודה הראשונה, אבל בגלל הזעזוע מוח מול רדינג, הילאריו קיבל צ'אנס ולא עשה יותר מדי שטויות. קודו שוער ברמה אחת מעל הילאריו, לפחות. היות וישב על הספסל מול בארסה - סימן שהוא כשיר. אני מקווה שלקראת משחק שיש לו כל כך הרבה השלכות לגבי מסורת והיסטוריה, מוריניו יעשה אחד ועוד אחד ויעלה את קודו.
שטויות הילריו לא עשה. אבל אם כל הכבוד לו. הגול הראשון שהוא ספג נגד ברסה צ'ך היה עוצר. השני אולי. זאת רק המחשה למה צריך גם שוער טוב. ולא רק שוער שלא עושה שטויות.
אולי צ'ך היה עוצר את הראשון מול בארסה - ואולי לא. אולי צ'ך היה עושה את העצירות הנהדרות של הילאריו מול הספרדים בגשר - ואולי לא. אמרתי, קודו יותר טוב. ואני הראשון שרוצה לראות אותו עומד בין הקורות ביום ראשון בשיפודייה אבל לא מוציאים שחקן מההרכב כי למישהו יש רפיוטישן טוב יותר על הספסל.