צ'לסי 2006/7 - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י KirkH, ‏4/7/06.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

עם איך שבולרוז נראה ומשחק כעת עדיף שכך.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/12/06
  2. Robin Member

מה קרה לפאולו פריירה, למה הוא כבר כמעט ולא רואה דשא?

3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

הוא תופקד כבלם במשחק האחרון של צ'לסי אך הוא היה היום ונורא בעמדה הזו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/12/06
  4. Robin Member

אני יודע שהוא שיחק משחק שעבר אבל זה עדיין לא עונה על השאלה שלי. ממה שהצלחתי לראות בסטרים צ'לסי ספגו את הגולים אחרי שהוא הוחלף בכל מקרה.

5. KirkH Member

אפשר להאשים אותו? הוציאו אותו מהקפאה עמוקה, זרקו אותו פתאום אחרי כל כך הרבה זמן מחוץ לעסק לעמדה שגם אם הוא מכיר אותה, היא ממש לא העמדה הטבעית שלו. בניגוד לעונות האחרונות שההגנה של צ'לסי הייתה הדבר הכי בטוח בעצמו - היום להיכנס להגנה של צ'לסי זה מפחיד, זה לא פשוט!

האמת, בלי קשר למשחק האחרון שלא ממש ניתן להסיק ממנו משהו, פאולו פריירה הוא אחת התעלומות היותר גדולות עבורי בכל מה שקשור לצ'לסי. אנשים אולי הספיקו לשכוח, אבל לפני שנתיים וקצת, פאולו פריירה היה המגן הימני הטוב בליגה. הוא הגיע אחרי מונדיאל רע ואומנם לקח לו חודש ומשהו להיכנס לעיניינים, אבל אחרי זה - הוא היה פשוט אדיר. באותה עונה (הראשונה של הגאון), בניגוד לזו הנוכחית, הביטחון והחיפוי היו כל כך גבוהים שפריירה חילטר בקלילות ובהצלחה גם בשמאל, גם בתור בלם וגם כקשר אחורי.

לא ברור לי איך שחקן שהיה כל כך טוב וכל כך יציב איבד ביום בהיר אחד את כל המניות שלו. אם בעונה שעברה הוא עוד נתן פייט על המקום בהרכב, העונה הוא אפילו לא אופציה. קיבל פעם או פעמיים צ'אנס בפתיחת הליגה - אבל מאז, יוק. בולהרוז המוגבל מאוד כמגן ימני שיחק לפניו תקופה ארוכה ואחרי שהקצב לא בדיוק עשה גדולות ונצורות באגף מוריניו החליט ללכת עם ג'רמי ולא על פאולו פריירה.

אי אפשר להגיד שעל הדשא פריירה נתן למוריניו סיבות מיוחדות להשיב את האמון האבסולוטי שהיה לו במגן בעונה הראשונה שלהם באנגליה, אבל בכל זאת, אני לא מבין איך ברירת המחדל של מוריניו הפכה להיות ג'רמי שברור לכל ילד שהגנתית הוא פשוט לא מתאים.

בקשר לעתיד, אני כמובן, שוב מקווה שהארנק של הצאר ישאר סגור. לא שההצהרות של הצאר לגבי מעבר לטיפוח בילדי אקדמיה במקום ברכש עושות יותר מדי רושם - אבל מי יודע, אולי נופתע לטובה.
    צריך לזכור שלמרות שהכסף בצ'לסי צומח על העצים, האופציה השפויה במידה ורוצים ללכת ולהביא עוד מגן ימני (בריטי וצעיר) היא להחזיר את גלן ג'ונסון מהשאלה... ראינו בעבר כבר בעשרות מקרים שמה ששחקנים עושים בקבוצת קטנות לא מעיד על מה שהם מסוגלים לעשות על הבמה הראשית. מבחינת פוטנציאל, אני לא חושב שמיקה ריצ'ארדס עולה בהרבה על מה שהיה בזמנו ל-SWP - כולנו רואים איך זה נגמר.
    אז הנה, גלן ג'ונסון שהתקשה לקבל מקום ב-11 של מוריניו במשך שנתיים, עזב את הגשר והופ - הוא אחד המגנים הימניים היותר טובים בליגה. עדיף להחזיר אותו, אחרי שנתיים במועדון ועוד חצי עונה של התחשלות אצל הארי הודיני מאשר להביא ילד בן 18 שטוב ככל שיהיה, הוא יצטרך לעבור תקופת הסתגלות לא קצרה.

6. N כמוני Member

מסכים עם קירק בעניין גלן ג'ונסון.אבל כרגע זה ברור ששצ'לסי חייבת בלם.אני לא חושב שהחזרה של מנשיין היא זאת שתפתור את הבעייה.שמעתי שטל בן חיים אולי עובר לצ'לסי,יכול בהחלט להיות שזה סתם שטויות של העיתונות הישראלית,אבל דבר אחד בטוח,הוא יותר טוב מבולהרוז.

7. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה בטוח? כי ממה שאני ראיתי הגול שבולטון קיבלה מדאייר הוא באשמתו הבלעדית של בן-חיים שהחליק בדיוק ברגע האמת, וזו לא פעם ראשונה העונה שקורים לו כאלה דברים. אצל ביג סאם הוא כבר לא באנקר כבלם, והוא מוסט לא פעם לעמדות המגנים...

עם כל הכבוד להאדרה של התקשורת הישראלית, Chelsea can do better than him

8. TheLane Member

:aaarofl:

9. KirkH Member

בלי קשר לצ'לסי - בן חיים בלם מצויין.

הוא סופר באנקר אצל אלרדייס והמעבר שלו לאגפים מעיד על כך שסומכים עליו ושהוא נותן את התחת לקבוצה למרות שזו לא העמדה הטבעית שלו.

הוא יהיה סחורה מאוד חמה בקיץ כשהחוזה שלו ייגמר.

10. Claret&Blue Member

איתי, התקשורת הישראלית אמנם מנפחת כל דבר, ויש הרבה שחקנים ישראלים שהם אובר-רייטד, אבל בן חיים לא אחד מהם. דוגמא נהדרת לאיך מקצוען צריך להתנהל, וגם יש יכולת. יש מקום לשיפור, עם זאת, ולכן לא נראה אותו בצ'לסי.

11. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אמרתי שלא מצוין, אם יש שחקן ישראלי אחד שבאמת עושה חיל בניכר זה הוא... אבל מכאן ועד להגיד שהוא יותר טוב מבולהרוז, שרק על איך שהוא שיתק את רונאלדיניו בברידג' מגיעה לו עונה שלמה של חסד, המרחק גדול מאוד. וכן, גם אין ספק שבקיץ טל יהיה סחורה חמה מאוד ויזכה לחוזה שמן בקבוצה טובה כשחקן חופשי.

קירקי אפשר גם לפרש את ההסטות לאגפים כאילו ביג סאם סומך יותר על עבודליי פייה (איפה הסמיילי המקיא?) ממנו.

נערך לאחרונה ב: ‏29/12/06
  12. Claret&Blue Member

ומאז מה עשה בולהארוז בדיוק? חוץ מעבירות עם הידיים.
    בקשר להסטת בן חיים, הוא עושה את זה מהכרח, כי הוא יודע שאת בן חיים הוא עוד יכול לבנות, המשחק שלו יותר פתוח ומגוון בגלל גילו הצעיר. תדמיין את פאייה באגף http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx

13. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

מגוון my ass, איך אפשר לתפקד אותו כמגן כשהוא גם לא מהיר וגם חסר כל קואורדינציה עם הכדור ברגליים...

איך בדיוק גרמתם לי לרדת על בן חיים, שהוא השחקן הישראלי שאני הכי מחזיק ממנו, אני באמת לא יודע http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx

14. Louis Saha Member

אוקיי, אז אם כך צ'לסי כרגע קבוצה הגנתית נהדרת, כליל השלמות לא?
    ריקארדו קרבאליו ובולארוז, צמד בלמים שאין שני לו, ובעמדות המגן נמצאים אשלי קול וברידג' מצד אחד וג'רמי ופאולו פריירה מצד שני.
    אז איפה הבעיות?
    שמע, חאליד בולארוז עוד טירון באנגליה, יש לו עוד דבר או שניים ללמוד מג'ון טרי עד שהוא הופך להיות סורט אוף באנקר במערך של מוריניו.
    דבר שני, טל בן חיים בלם סביר, לא צריכים לצאת מגדרנו, הבחור עשה טעויות וקירק אתה לא יכול לדעת אם המניעים של הדוד סאם לשבץ אותו כמגן נובעים מחוסר יכולת שלו להשתלב כבלם ברמה הזאת, לצד בלמים אולי טובים יותר, או שאולי באמת הבעיה היא שלבולטון אין מגן ימני אמין יותר. כמובן שגם מה שאתה אומר בא בחשבון אבל בגדול האיתור של בלם היום נעשה לא פשוט, ולכן למשל כל הקרדיט לאלכס פרגוסון על שאיתר בלם נהדר כמו נמניה וידיץ' בקור הרוסי של מוסקבה, כשאף אחד לא ממש ידע עליו.
    בן חיים סובל מנחיתות גובה ביחס לבולארוז, טרי וקרבאליו, שזה עוד נתון שאף אחד לא ממש לוקח בחשבון. חוץ מזה שמדובר בידיעה בלעדית של הסאן, כך שבואו נכניס דברים לפרופורציות הראויות.

נערך לאחרונה ב: ‏29/12/06
  15. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמרתי שהם כליל השלמות? כל מה שאני אומר זה שהם צריכים בלם מחליף ברמה יותר גבוהה מבולארוז ומטל בן-חיים, מישהו כמו וילי גאלאס http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx