צ'לסי 2008\2007

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י KirkH, ‏1/6/07.

1. Bridge Member

אלו שמועות מהפיפל, הסוג הנחות ביותר

2. רפאל Member

3. Cesc_Fabregas Member

אני גם בעד להביא קשר התקפי, באלאק ומקאללה באמת זקנים, לגבי מלודה אני בכלל לא בטוח שישאר, נשאר את אסיין, מיקל, סידוול, ורייט פיליפס..

4. KirkH Member

5. Cesc_Fabregas Member

סתם כתבה של וואלה שמתיימרת להתחבב על אוהדי כדורגל ובמיוחד צ'לסי - לא מרגשים אותי..

6. KirkH Member

סתם כתבה שמציגה את הצד שהתקשורת הישראלית מתעלמת ממנו באופן שיטתי ועוד אחת שנעשתה על ידי מישהו שסתם היה אמש בגשר.

היא אולי מגמתית, אבל כשכל הכתבות מתלקקות לגרנט, מגמתיות לצד השני בכתבה אחת לא מורידה מערך המוצר.

"מתיימרת להתחבב על אוהדי כדורגל " http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏24/3/08
  7. רפאל Member

איזה בולשיט אחד גדול, אני צופה מידיי ערב בערוץ של צ'לסי TV ואברם רק מקבל מחמאות בלי סוף מהאוהדים.

8. Cesc_Fabregas Member

מילא אם צ'לסי הייתה מפסידה אתמול.. אחרי כשלונות שלו בטח שאני יקבל כתבות כאלה, בתקופת מוריניו גם אם היינו מפסידים לגדולות וכדומה לא היה קורה יותר מדי כי זה מוריניו.. כביכול כשמפסידים עם אברם אז הוא תמיד אשם וזהו.

אני רואה את זה מנקודת מבט שונה שהוא כן יכול להצליח, ואנחנו צריכים לראות איך תתקדם העונה. אני מקווה שהוא לא ישאר שנה הבאה אבל בכל זאת - צריך לראות מה יהיה עם הצ'מפיונס והליגה בסוף העונה..

9. slagoo Member

אברהם גרנט לא ניצח את המשחק. אני יודע שאלנקה נגח את הכדור לדרוגבה(נדמה לי שהיה נבדל של דרוגבה בהתחלה) ובכל זאת, הוא איבד ה-מ-ו-ן כדורים ושיחק רע מאוד כשהוא שיחק. אם אברהם לא היה עושה את החילוף הזה וצ'לסי הייתה מנצחת אז היו אומרים שהשחקנים עשו את זה ולא אברהם(גם צדקו).

10. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

יש אוהדים ויש אוהדים, הכתבה הזאת חיפשה את מתנגדי גראנט (אגב, אני בשום אופן לא תומך גראנט), אבל עם כל הכנות, צריך לתת לו קרדיט על שהפך את המשחק אתמול והוא כן יודע כמה דברים על כדורגל. אז נכון, לא מדובר באלכס פרגסון או ליפי, אבל הוא יודע לצופף מגרש ולשחק הגנתי לא רע בכלל (לא פחות טוב ממוריניו שהסגידה של אנשים כאן אליו יצאה מפרופרציות). בהתחלה לא ראיתי שום סיכוי לגראנט, אני שונא אותו מכל הלב כבר שנים.. מה זה שונא, אני רוצה להקיא שאני רואה אותו, אבל פה ושם שאני רואה משחקים של צ'לסי, אני דווקא מתרשם מהידע הטקטי שלו. לא רע לא רע.

11. Jack Wilshere Member

את הדברים הבאים כתבתי לפני המשחק אתמול, ואני עדיין משוכנע בצדקתם:

הרצון לפשוט את עורו של אברם מובן לי, נוכח היותו אשף יחסי-ציבור, וכמי שטיפס לצמרת בזכות קירבה לבעל-הון, ולא בזכות כישוריו המקצועיים, אבל - וזה העיקר - מן הראוי להבהיר כמה דברים באשר לתקופת כהונתו של גרנט בצ'לסי: גרנט לא בנה את הקבוצה הזו. את הקבוצה הזו, בעיקרה, בנה מוריניו. מן הראוי לעשות סיכומים בסוף העונה, באשר אם גרנט נכשל או לא. לפי שעה, הוא רק חמש נקודות מהמקום הראשון. ניצחון עלינו ביום ראשון, והוא יעקוף אותנו בטבלה (הנבואה התממשה). מלבד זאת, צריך לזכור שצ'לסי איבדה מספר לא מבוטל של נקודות בפתיחת העונה תחת מוריניו. צריך גם לזכור שתקופה ארוכה צ'לסי סבלה ממכת פציעות, וכן שחקני מפתח נעדרו עקב אליפות אפריקה, ובכל זאת צ'לסי נשארה בתמונת האליפות, וכן הקבוצה נמצאת בשלב רבע-גמר ליגת האלופות (בדיוק כמו ארסנל והיונייטד). אני לא חושב שאפשר להדביק לגרנט תווית של תבוסתן על בסיס ההפסד ליונייטד בליגה (במשחק הראשון שלו כמאמן על אדמת אנגליה), לארסנל בליגה (צ'ך האשם הישיר באותו שער, והמשחק עצמו סך-הכל היה שקול), לטוטנהאם בגביע הליגה (גם כאן לצ'ך אשמה בשער הניצחון של טוטנהאם). כלומר, זה מגוחך לבנות את התיאוריה הזו על סמך הפסדים מול קבוצות מצויינות, וממילא כאשר שחקני צ'לסי פשוט עשו טעויות פטאליות שהביאו להפסדים הללו. לכן, בנסיבות האלה, ובנקודת הזמן הזו, אני לא חושב שאפשר לדבר על כשלון של גרנט. אם צ'לסי לא תזכה בשום תואר בסופו של דבר, רק אז יהיה אפשר לדבר על כשלון של גרנט. אני לא יודע אם גרנט מאמן בינוני או לא, מה שכן - הכדורגל שגרנט דוגל בו הוא, בעיקרו, כדורגל יעיל וכוחני (בדרך-כלל, הכדורגל היעיל מביא לתארים, ולכן גרנט הצליח, ברוב תקופתו כמאמן, בכדורגל הישראלי, ויש הטוענים שגם בנבחרת ישראל). אני - כשלעצמי - סולד מהכדורגל הזה, אבל צריך להכיר בעובדה שהכדורגל הזה, בהרבה מקרים, מביא תוצאות.

12. קינג לדלי Member

אברם היה וישאר מאמן ראוי.
    לא החילופים אתמול זה מה שיעיד על כך.5 דקות לפני שהוא עשה את החילופים חשבתי לעצמי,אין לו מה להפסיד,מקללה מיותר שיוציא אותו יעלה את אסיין לעמדה שלו ויכניס את בלטי וגם את אנלקה במקום אחד הקשרים.
    אז יצאתי גאון ? לא ! זה היה מתבקש.
    אברם עשה כאן אליפויות עם נעם שהם ואלון ברומר מול ברקוביץ' ורביבו בחיפה.
    לאברם יש הרבה יותר כדורגל מהזילזול אליו באנגליה.
    כמות הנקודות שהוא לקח בליגה היא מדהימה יחסית למצב שהוא קיבל את הקבוצה עם כל הפציעות וההתלחששויות מסביבו (כולל של השחקנים).

צריך לתת לו לבנות את הקבוצה בקיץ ואז לשפוט אותו.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה היא שמוריניו מאמין - פחות או יותר - באותו סוג של כדורגל, וגם הביא תוצאות טובות יותר (ברמת התוצאות, את התארים נספור בסוף העונה). מה שבטוח, למרות שאסור לזלזל בצ'לסי כבר עכשיו, הקבוצה שלו היתה מפחידה ומאיימת יותר. אז מה הרעיון להחליף מישהו במישהו דומה לו (בסגנון המשחק, לא יותר), כשבכלל הטענה היתה שמביאים מאמן כדי לשחק כדורגל אטרקטיבי יותר?

אגב, הקטע הזה של להעלות חלוץ שני כשאתה בפיגור, זה לא משהו שגם בליגה ג' עושים? עם כל הכבוד לחילופים הטקטיים המרהיבים ששינו את המשחק, זה גם מה שהילד הממוצע שמשחק פוטבול מנג'ר היה עושה. אז לא צריך להפריז בהתלהבות.

אה, ובתחילת העונה, מספר הנקודות הלא מבוטל שצ'לסי איבדה בהדרכת מוריניו היה חמש. כלומר, בארץ מנסים לשכנע אותנו שגרנט לקח קבוצה מפורקת שהיתה מאוד רחוקה מהמקום הראשון והביא אותה למירוץ האליפות, אבל המציאות מעט שונה. כשמוריניו הלך, צ'לסי איבדה עד אז חמש נקודות. יונייטד, אגב, איבדה עד אז שבע נקודות.

רפאל, מה חשבת שתמצא בצ'לסי TV, ואני חוזר שוב - צ'לסי TV - אוהדים שכל הזמן יורדים על גרנט? אני בטוח שהיו נותנים להם לדבר.

14. Jack Wilshere Member

זו בדיוק הסיבה שבגללה אני טוען שהכדורגל של אברם יעיל ומביא תוצאות. מכבי חיפה של 1996 הייתה בכמה דרגות יותר טובה ממכבי תל-אביב. לנו היו כורי-פחם, כמו שוהם, ברומר, קלינגר, רון הכבאי נחמן (איפה אתה סטרטפורד?) ועוד שחקנים בינוניים, ולחיפה היה את רביבו, ברקוביץ, קנדאורוב, אלון חזן ועוד שחקנים נהדרים. ובכל זאת הקבוצה גילתה אופי וזכתה באליפות. גם ב-1992 הוא עשה מהפכה כשהוא הגיע אלינו ובנה קבוצה לתפארת.

נכון. זה אותה הגברת בשינוי אדרת. וכל מי שרואה הבדל מהותי בין צ'לסי של מוריניו לצ'לסי של גרנט - הוא עיוור. הייתי מוסיף שכיום החומר גם עייף יותר, לאחר שזכה באליפויות וגביע. הקבוצה יותר שבעה כיום. אין לקבוצה את הרוח הגבית שהייתה לה בתקופת מוריניו. מה גם שלאחר שלוש עונות בלי אליפות באולד טראפורד (2004-2007), זה אך טבעי - נוכח ההגמוניה של היונייטד מאז עידן פרגוסון - שהיונייטד יחזרו לתמונה, מה שמקשה על הצלחתה של צ'לסי, במידה מסוימת.

זה בדיוק העניין. אתה לא יכול לשפוט את אברם על סמך הישגיו עם קבוצה שהוא לא בנה אותה, ובסך-הכל, כפי שציינתי לעיל, הוא נאבק על האליפות, ברבע-גמר ליגת האלופות, התגבר על פציעות של שחקני מפתח תקופה ארוכה, התגבר על הפתיחה הצולעת תחת מוריניו ועוד. נכון שהכדורגל לא מרהיב, אבל - שוב - זה כדורגל יעיל שמביא תוצאות.

זה כבר משהו אחר לגמרי. אין ספק שהמהלך עצמו היה שגוי, וגם ההנמקה מזלזלת באינטילגנציה של אוהד הכדורגל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏24/3/08
  15. Makelele Member

כמעט לא הפסדנו לגדולות עם מוריניו

זכור לי הפסד לליברפול בחצי גמר גביע הליגה, חצי גמר אלופות משער שלא היה, הפסד למנצ'סטר כשהאליפות כבר היתה אצלנו, הפסד לברצלונה פעמיים ב 10 שחקנים ( פעם אחת העפלנו שלב) ועוד הפסד לליברפול כשהבלמים היו פריירה ואסיין.