צ'לסי 2008\2007

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י KirkH, ‏1/6/07.

1. Igi Member

בריסטול סיטי, אני מאוד אודה לך אם תזרוק את המקלדת שלך מהחלון. אני מבטיח לך שתעשה טובה לכל הפורום עם המהלך הזה!

2. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

בחודשים הראשונים של אברם בתפקיד נהגתי לומר שהתחושה שנותנים היא סוג של caretaker, כמו שהיה לי לא פעם בטוטנהאם עם דייויד פליט. לא בדיוק למעשה, כי אם ההנהלה והמאמן שלנו היו כושלים והולכים בהתחלה וההנהלה היו מרימים ידיים במהירות, בצ'לסי היה נראה שהולכים על גישת "ללכת בלי להרגיש עם", אותה צ'לסי של מוריניו עם קצת יותר אלתור וקצת פחות הנעת כדור וסגירה.
    אריאל כתב מעליי שבפועל גרנט נכשל אבל אני לא חושב שהוא נכשל בכלל. בעיניי להפסיד בפנדלים זה לא באמת הפסד, זה תיקו עם צ'ופצ'יק. גרנט לא הפסיד בגמר אבל הוא כן הפסיד את התואר מנסיבות שלא ממש היו בשליטתו, ואולי בעצם זה היה עדיף לו כך, כי כמו בנבחרת ישראל - הוא לא ניצח אבל "לפחות הוא לא הפסיד".
    הוא לא נכשל כי הוא לא ממש היה צריך להיות שם. אני לא אכנס לקלישאות של "נכנס לנעליים גדולות מדי", כי בעיניי זה די מובן מאליו ועובדה שבסופו של דבר זה לא הספיק להשאיר אותו בתפקיד אבל מעבר לכך - זו יכולה להיות תחילת ההיסדקות באמון ההנהלה של צ'לסי. תמיד ידענו שמשהו שם קצת שברירי וקפריזי, תמיד זה לחשש מעל דפי הצהובונים והשנה זה פרץ החוצה במלוא הכוח, בפיטורים של מאמן מוכח ונחשב דרך מינוי של מאמן לא מוכח, החתמה שלו על חוזה ארוך טווח בשלב מוקדם ולפטר אותו בסוף העונה למרות שלא ממש נכשל. קשה לחשוב על ניהול כל כך אבסורדי ומגוחך ברמה הזו, אני מצליח להיזכר בפיטר רידסדייל הבזבזן שרושש את לידס במו ידיו. זהו למעשה. היו אידיוטים כמו סם חמאם או דייויד גולד אבל הם תמיד הסתובבו במועדונים שלא היו במרכז הבמה, כל שכן במועדון העשיר ביותר בעולם. קשה לתפוס את זה, אבל זה המצב.
    יש לך מאמן - תן לו להרגיש ביטחון במשרה שלו. זה א' וב' של הנהלות של קבוצות, בפרט כשיש להן משבר אבל גם כשאתה רוצה למנוע את הסיטואציה של משבר. כשקבוצה בקאנטים, מותר לרחרח אחר אופציות - אבל כשתפתח את העיתון תראה את אותה תמונה - המאמן מקבל גיבוי מההנהלה. ההנהלה מאמינה במאמן. ההנהלה זוכרת למאמן את התקופות הטובות. אי אפשר לזנק קדימה כשיש קרע בין ההנהלה למאמן, אבל במקרה של צ'לסי לא היה קרע, ועדיין הם סירבו לתת לו את הגיבוי המתבקש. אפילו תחת החוזה החדש שהחתימו אותו בסכום לא מבוטל (איפה החכמים שאמרו שרומן לא ייקח החלטה פזיזה כשמדובר בכסף? התרת החוזה מראה בדיוק מה חשיבות הכסף הזה מבחינתו) המשיכו לרחרח באופן גלוי אחר אופציות חדשות. זה ניהול ברמת פוטבול מנג'ר. לרוץ ולמנות את עוזר המאמן הכי נחשב בשוק כשבגזרת המאמן הראשי אין לך שקט, זה כמו שמפעל יקנה את המכשור הכי חדש שיש כשהוא חושד שהאנשים שמפעילים אותו לא מוסמכים לעשות זאת.
    ובמובן היותר רחב - האוליגרכים בכל העולם, לא רק אברמוביץ', נודעים ברכישות פזיזות, בניהול פזיז, בעובדה שיש להם הרבה כסף, הרבה מה לעשות איתו ורבים עם מעט מדי סבלנות להתמודד עם השלכות מסויימות איתו.
    אברמוביץ' משחק כאן עם רגשות של מיליוני אנשים ברחבי העולם, משחק בלגו עם משהו שמעורב בו נתח כללי של חיים ועניין של אנשים. בפרונט עומד אדם שהכדורגל עצמו והמסביב הוא לא עיקרו (פיטר קניון) ויותר מתייחס לאנשים שהקבוצה חשובה להם כצרכנים ולא כבני אדם, לא מרחם על אוהדי צ'לסי בימינו.

3. Jack Wilshere Member

4. Pele Member

אני חייב לציין שאני מופתע לרעה מהמהלך הזה.
    אין לי שום דבר עם גרנט, אפילו לא סימפטיה בגרוש לעובדה שהוא יהודי וכל השיט הזה.. אבל הכל הפך למשחק תפקידים מגעיל בצ'לסי.

שום דבר שם לא עקבי. גרנט היה צריך לקבל חוזה לעונה הבאה על ההישגים שלו. כן - ההישגים שלו. הוא הגיע לקבוצה שלא הוא בנה והוביל אותה לטופ בכל מפעל (חוץ מהפשלה בFA CUP). מגיע לו חוזה שיאפשר לו לבנות את מה שהוא רוצה, את צ'לסי שהוא רוצה.

אוהדי צ'לסי ששמחים מהמהלך - מה כל כך טוב בזה? למה אם יבוא עכשיו איזה חוס הידניק זה טוב? למה, כי לו קוראים חוס הידניק והוא לא הגיע מפ"ת?
    גרנט עשה דברים יפים בצ'לסי וכל השאר זה בולשיט.. אם היה ביצים להביא אותו כביכול בדרך רעה, צריך גם להשאיר אותו אם הוא הוכיח את עצמו, והוא עשה זאת.

נערך לאחרונה ב: ‏25/5/08
  5. idos87 Member

גם אם הוא היה זוכה בליגת האלופות הוא היה מפוטר. כנראה שאברמוביץ' מושפע מדעת קהל בכלל ומדעת התקשורת האנגלית בפרט. התקשורת האנגלית פשוט נכנסה בגרנט בכל הכח וניסתה כמה שיותר להעיף אותו מצ'לסי ומאנגליה. אברמוביץ' רוצה מאמן עם קבלות ואת זה לאברם אין. לעומתו חוס הידינק ופנק רייקארד הפ מועמדים עם קבלות ולכן יש להם יתרון על אברם.
    מי הגיע לגמר ליגת האלופות?

6. Makelele Member

אממ מוריניו ?

שוב- פרגוסון ב 20 ומשהו שנים הגיע לשני גמרים בלבד.
    גרנט הגיע לאחד. זה אומר שהוא שווה חצי מפרגי ? אפילו לא קרוב.

מוריניו הביא כל שנה לפחות תואר אחד. הוא ווינר ואת זה לא ייקחו לו. גרנט לא הביא כלום חוץ מאנלקה אחד.

7. Gass12 Member

בואו נעצור לרגע ונתבונן בכל מה שקרה במהלך השנה האחרונה דרך הזווית של הצאר.
    אוליגרך שקנה צעצוע להשוויץ בו.ושיפתח לו דלתות של לגיטימיות בכל שאר המישורים בבירת הביזנס
    העולמי הלא היא לונדון.מבחינה זו לאחר השמטת השאלה כמה כסף דרוש לכך כי אין שום בעייה של כמה.
    התשובה היא אחת ויחידה . "כמה שידרש". דרוש למהלך הזה מה שקוראים בעגה המקצועית
    תקציב פרסום כולל תקציב חדירה ומיתוג.
    בהנחה שכולנו מכירים את האימרה שגם פרסום שלילי הוא פרסום. אז למה אמורות להיות לו עכבות לצאר?
    במהלך שעלה לו כמה "גרושים" נפטר מפורטגזי שהביא לו ת'סעיף ובמקביל מינה את האיש הכי לא צפוי.

קנה לעצמו ולצ'לסי פרסום עולמי free of charge all year around . רק המהלך הזה לבד
    שווה עשרות-מאות מליונים עתידיים

הוא נושא השיחה הכי חם כל השנה הזו והוא מצליח לא לרדת מהכותרות. מכותרת אחת לאחרת.
    אם נבחן מנגד את ההתנהגות העקבית של גאידמק בלפוצף כספים על פילננטרופיה מאוד מתוקשרת.
    נבין שזו לא סתם גחמה אלא צורך. גם נפשי וגם עסקי .זה עובד מצויין והם בתודעה של הציבור העולמי.

זו הייתה דקה של מחשבה מזווית שונה .."ותחשבו על זה ...(בתחתון מנומר)"

8. אחד_מנתניה Member

אתה יודע למה גרנט בחיים לא יגיע לאמן באיטליה או ספרד? כי סוכנים כמו פנחס זהבי, רונן קצב ושות' מסובבים על האצבע הקטנה שלהם את הפרמייר ליג. וכל עוד ההשפעה החזקה של הסוכנים תהיה קיימת, ימשיכו לנחות אצלכם יצורים כמו קטן, עידן טל, תמיר כהן וכו'...

גרנט פוטר (כמה כיף לכתוב את זה) , שיהיה במזל טוב !

טרחתי לקרוא את כל הדפים האחרונים בנושא, לא היה מעניין, איפה הויכוחים? איפה אוהדי אברם? משעמם.

9. Bridge Member

התחושה שלי שזולה חוזר הקיץ, או לפחות רומן ינסה להחזיר אותו. אולי כעוזר מאמן למאנצ'יני/יוז'/ליפי.

אריקסון נראה כמו מעומד חזק, אבל נצטרך לראות בימים הקרובים מי יהיה המחליף. אני מאוד מקווה שזה לא יהיה מאמן נבחרת כמו סקולארי או הידינק.

10. דנידין Member

בזמן מאוד קצר הוא הספיק לנצח כמה קבוצות צמרת באנגליה וגם להגיע לגמר ליגת האלופות, בו הוא לא הפסיד בקרב המאמנים אלא הקרב עבר בתום 120 לקרב שתלוי אך ורק בשחקנים. בשל המינוי המסריח והאווירה שזה יצר סביב צ'לסי הפיטורים כן במקום. רומן יודע טוב מאוד מה הולך סביבו ורוצה שקט במועדון מהסתערות התקשורת על מאמן הקבוצה וכמובן הבנה עם האוהדים שלא אהבו את המינוי.

11. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

חח one...

ה"דיילי מייל" היה קורקטי יותר ופרסם ש"רומן אברמוביץ' פיטר את גרנט. רייקארד, מנצ'יני ורייקארד מועמדים להחליפו".

12. shabaaz Member

עד היום מה שעשה את ההבדל בין צ'לסי לאחרות היה הכסף ורק הכסף.היה שם את הסקוואד (כמו שכינה אותו שליימ'ה) של "שאר העולם".מתוך התפיסה הזאת צמח המיתוס ששאר העולם לא תפסיד לאף קבוצה.
    המנטליות הזאת נסדקה ברגע שכל שחקן רצה להגיע והלחץ עלה.
    עכשיו,אתמולףשלשום,לפני שנה-זה לא משנה,גרנט פוטר,ובצ'לסי כבר מפסיקים לספור את המאמנים שפוטרו.ולמה?על מה?באיזה נסיבות?הם היו כל כך גרועים?
    לטעמי-מעכשיו והלאה הכסף של צ'לסי יהיה שווה לחרא.כי אם לשחקנים היה ביטחון בהנהלה הם היו לוקחים שני תארים בהליכה,בלי קשר לחוזה של גרנט\מוריניו\רניירי.אבל העובדה שכשאין גיבוי למאמן(והסיבות לא משנות כי ברגע שמינית מאמן הג'וב שלך הוא לעמוד מאחוריו) אין גיבוי לקבוצה.
    בקטע הזה אני חושב שכל שחקן בצ'לסי,כמה טוב שיהיה מהלך על רצפת זכוכית.

נ.ב
    לפי מה שהבנתי צ'לסי מתכוונים למנות את אייל לחמן או גיא לוי כ-caretakers בימים הקרובים.

13. Dimitar Berbatov Member

ומי זכה בעונה הראשונה שלו בצ'לסי באליפות אחרי שהוא לא ראה אליפות 50 שנה? תעשה לי טובה, אל תתחיל להשוות בין מוריניו לגרנט ולהביא את העלייה של צ'לסי לגמר האלופות כטיעון. אם כך, ונגר לוזר וחרא מאמן. הוא הרי ב-12 שנים בארסנל הגיע רק פעם אחת לגמר ליגת האלופות והפסיד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/5/08
  14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקטע הזה של לומר שגרנט פוטר בגלל התקשורת הוא די מגוחך. התקשורת דיווחה על הרבה מאוד חוסר שביעות רצון -מתוך- המועדון, אז לא יכול להיות (ואני בטוח שכן) שגרנט נשלח הביתה כי אברמוביץ' דיבר עם בכירים במועדון והבין שהוא פשוט לא האיש המתאים?

ואגב, לומר שלמאמן מגיע קרדיט על הצלחה במשחקים עצמם אבל כשזה מגיע לפנדלים זה תלוי רק בשחקנים, זה קצת מטופש. הרי גם כשמדובר במשחק עצמו, השחקנים הם אלה שרצים כל מטר, בועטים כל כדור, יורדים לכל תיקול. אז למה זה כן הישג של המאמן ופנדלים זה לא אחריות שלו?

15. THE STRETFORD END Member

הכישלון של גרנט הוא מעבר לאי זכייה בתואר כזה או אחר,
    הכישלון הגדול שלו הוא שצ'לסי לא שיחקה כפי שהוא ניסה לצייר זאת בתקשורת בכל יום שישי במסיבות העיתונאים לפני המשחקים או לאחר המשחקים,
    אנחנו ראינו כדורגל משעמם,הגנתי,יבש והוא דיבר על כמה הכדורגל התקפי ומהנה,
    בארץ אכלו ואוכלים את הלוקשים הללו,באנגליה לא!
    הכישלון שלו הוא בזה שעד לרגע האחרון הוא לא הצליח להשתחרר מהצל של מורינו והמשיך לאורך כל העונה
    להתייחס ולנסות לעקוץ את מוריניו אישית ואת הכדורגל וההישגים של צ'לסי תחתיו וזאת בנסיון להרוויח נקודות אבל בעצם הוא כבש שער עצמי פעם אחר פעם כי
    לו הוא לא היה מתעסק בנסיונות פאתטים בנסיון לגמד את ההצלחה בשטח של צ'לסי בתקופת מוריניו ואיך שהיא הושגה,
    אם הוא לא היה עסוק בלחזור כמו תוכי על כביכול המצב הקטסטרופלי שבו קיבל את צ'לסי כשכל איש עם שכל ישר יודע שזה שקר גס אז אולי נקודת הפתיחה שלו וההמשך מצד התקשורת,מצד האוהדים ולא פחות חשוב מצד השחקנים שהיו שם בתקופת מורינו ואהבו את מוריניו,היתה שונה ולטובה.
    הכישלון של גרנט היה בזה שפעם אחר פעם ראינו בשידור ישיר איך לא הוא מנהל את העניינים,לדוגמא:
    טרי בשיחת קבוצה על הדשא בוומבלי לפני ההארכה מול טוטנהאם,
    סטיב קלארק מדבר ומרגיע את הריב בין דרוגבה לבאלאק במשחק נגד יונייטד.
    הכישלון של גרנט זה שהוא התעסק ביחצנות,בשואה,בהיותו זר,בעלק אנטשימיות וכל זה ב 8 חודשים...זה בעצם ההישג הכי מרשים שלו העונה,הכל חוץ מכדורגל.