צ'לסי 2008/9 - אנצ'לוטי חותם לשלוש שנים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Bridge, ‏5/7/08.

1. George Best Member

אנלקה מציג לרוב יכולת מאוד חלשה בצ'לסי,
    ולטעמי הוא נהנה מהעבר המאוד עשיר שלו.
    הוא לא מצליח לשחזר את היכולת מאז עזב את ארסנל כאחד החלוצים הטובים בעולם,
    לא סתם מאמני נבחרת צרפת לא בדיוק ספרו אותו.
    הרקורד שלו בריאל היה מזוויע, וגם בליברפול לא היה מדובר בביג דיל, אחרת הוא היה מגיע בהעברה קבועה לאנפילד.
    אנלקה היה פחות או יותר גמור, עד שהגיעה בולטון והחזירה אותו אחרי 3 עונות בטורקיה,
    לקח לו הרבה זמן לכבוש אבל מאותו שער ראשון ענק מול ארסנל, הצרפתי באמת גילה יכולת גבוהה וכבש במספרים יפים,
    צ'לסי הייתה צריכה חלוץ נוסף, ואנלקה אכן היה אחת האופציות הטובות.
    אבל מה שטוב לבולטון, לא טוב בהכרח לצ'לסי.
    לא, הוא לא שכח לשחק כדורגל,
    ואני עדיין לא חושב שצ'לסי עשתה טעות כשהביאה אותו,
    אבל אין ספק שעד כה אנלקה מאכזב, מקבלת החלטות רעה ועד החמצות רשלניות(זו מולנו שברה שיאים),
    ולא מדובר בילד, אלא בשחקן בן 30 סטרטפורד שכבר שיחק בחצי מקבוצות הפרמיירליג.
    הסתגלות?במקרה הספציפי הזה אני לא מסכים.
    למזלו, דרוגבה שוב נפצע ואין לסקולארי ממש ברירות אלא לפתוח עם אנלקה,
    שנכון להיום הספסל זה המקום בו הוא ראוי להיות.

נערך לאחרונה ב: ‏4/10/08
  2. THE STRETFORD END Member

לירן,

אני לא חושב שאופי זו הבעיה שלו,להיפך,יש לו אופי שונה מהרבה אחרים,הוא לא מקרין החוצה כלום,גם לא מצוקה,אתה לא רואה אותו מאבד עשתונות,
    ביטחון,ביטחון והרבה ביטחון שחסר לו מאז שהגיע לצ'לסי,
    בדיוק כמו שקורה עם רובי קין בליברפול,הבחור היה כובש על ימין ועל שמאל בטוטנהאם ופתאום הוא מחמיץ בשלומיאליות מצבים פשוטים,
    אין לי ספק שהגול באמצע השבוע יוציא אותו לדרך חדשה,היה אפשר לראות על הפרצוף שלו את אנחת הרווחה,
    אפילו אצל בארבטוב אפשר היה לראות זאת באמצע השבוע,
    תג מחיר עצום,הבמה הפעם במדי יונייטד ומצב פשוט מול שער ריק והוא היה לחוץ מדי וטעה באיך שבעט,
    אחרי הגול הראשון פתאום ראינו את בארבטוב של טוטנהאם,מעבר לגול השני המצויין,חילק כדורים על מגש של כסף.

לאנקלה לא היתה התחלה חלקה בצ'לסי ומשם עם כל הבעיות שהיו בעונה שעברה זה נמשך ונמשך וכמו כדור שלג שעדין לא נעצר.
    בכדי שהכדור ייעצר הוא צריך לעשות משהו,הוא צריך את הקבוצה שתעזור לו,
    חלוצים בצ'לסי,חלוצים גדולים ומוכחים בגדול,בכמה העונות האחרונות,להוציא את דרוגבה,מוצאים את עצמם בבעיה גדולה פעם אחר פעם,
    אצלי זה מרים את הגבה ולא רק לכיוון החלוצים עצמם.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

יש בכך משהו אין ספק, שבצ'נקו נפל, פיזארו היה נראה כמו עגל ועכשיו הוא קורע רשתות בורדר ברמן, אבל למרות שיש פה אולי משהו מעבר, אני חושב שזה תלוי בחלוץ.
    בקשר לכך שאנלקה לא מקרין כלפי חוץ, אני דווקא רואה את זה כמשהו רע, אתה פשוט מקבל ממנו את התחושה שלא אכפת לו מכלום, שהוא לא באמת רוצה, שהוא לא... זה אחת הסיבות אגב שנתתי (בפן האישי) לשבצ'נקו הרבה ימי חסד ואם לומר את האמת הייתי מוכן שישאר גם העונה בסגל, ראית עליו שהוא רוצה, ראית עליו שכואב לו ושהוא כל כך מנסה.
    לא יודע, לי אישית זה חשוב, עצם העובדה שאני רואה את אנלקה כל כך חסר רגש כלפי הסביבה, די מציק לי והופך כל פעולה רעה שלו למרגיזה הרבה יותר. וזה יכול להיות קורה אצלי בגלל שאני אוהד, מבחינה אובייקטיבית יכול להיות שהדברים שאמרתי לא צריכים להיות כך.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאוהדי כדורגל יש נטייה לרצות לא רק שלשחקנים שלהם יהיה איכפת כמוהם, אלא שהם גם יחצינו את זה. בגלל זה כשרוני רודף אחרי שחקנים כל המגרש ויורד לגליצ'ים מפגרים שמובילים לצהובים, כולם מריעים לו למרות שזה מביא יותר נזק מתועלת. כששחקן נראה (בדגש על נראה) אדיש, כולם מניחים שפשוט לא איכפת לו. גם על ברבאטוב היו דיבורים כאלה. זה לא אומר הרבה.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

יש הבדל, יש הבדל בין לעשות גליצ'ים מפגרים לבין שיראו עליך קצת אכפתיות. זה ההבדל בין שחקן טיפש לחכם.

6. THE STRETFORD END Member

לירן,
    זה האופי שלו,הוא מופנם,מאוד,זה לא אומר שלא אכפת לו,הוא כזה גם בחדר ההלבשה אבל כשהוא כובש אתה רואה את החיוך יוצא החוצה,
    בדיוק כמו אצל בארבטוב(שעליו דווקא רואים טוב מאוד בשפת הגוף מתי הוא מרוצה ומתי לא).

7. Bridge Member

אשמח בבקשה לדוגמאות לפעמים שבהם אנלקה לא הצליח "לבצע פעולות פשוטות"

לא נכון בכלל, אנלקה מציג יכולת טובה לרוב ואפילו מול קלוז הוא היחיד שהציג יכולת טובה בהתקפה.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

זה שאתה לא רואה משחקים כנראה אני לא אשם, תעבור על המשחקים, תכין כמה כפות ידיים ותראה איך מסירות פשוטות לא מגיעות לכתובת, מצבים נוחים הוא מבזבז עם בעיטות לא מספיק טובות וכו'.

9. THE STRETFORD END Member

ברידג',

אם זה בדרך לעוד דיון איתך שהכל טוב,יפה,נקי,מוצלח בצ'לסי והפעם כשהנושא הוא אנלקה
    אז אני מעדיף לא להכנס לזה,
    יש לי קיר מול העיניים,זה יותר קרוב ונגיש מאשר להתדיין איתך.

10. קינג לדלי Member

מה אכפת לך מופנם או לא ?
    העיקר הוא הוציא ממך את החיוך והאושר הגדול במוסקווה...

11. Bridge Member

תסכל שוב על המשחקים ותראה את התנועה שלו בהתקפה, תראה כמה מצבים הוא מכין לשחקנים ותראה את ההבדל בין ההתקפה איתו ועם דרוגבה (למרות שהוא רק חוזר מפציעה).

האם אני הגבתי על הודעה שנכתבה על ידיך?

12. THE STRETFORD END Member

את מה שהוא הוציא ממני במוסקווה....וואו,אין דברים כאלה,
    2 הדקות לאחר מכן היו האורגזמה הכי גדולה שלי אי פעם,גם יותר מברצלונה,
    בקאמפ נו הייתי בהלם קרב,לקח לי זמן להבין ולעכל,
    במקרה של מוסקווה זה היה הרבה יותר מידיי,אנקלה בעט,ואן דר סאר עצר וזהו,אלופי אירופה,
    הצבא האדום של פרגוסון הוא הראשון בהיסטוריה שהצליח לכבוש את מוסקווה,
    היכן שנאפוליון והיטלר נכשלו,אנחנו עשינו את זה!!!!

ברידג'

אני רק הבהרתי מראש למה אני לא אכנס לזה,
    אם מישהו אחר מעוניין לדפוק את הראש בקיר,שיבלה.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני חושב שאני מספיק הוגן ומבין כדי לשפוט שחקנים בצורה נכונה, אם הייתי רואה את הדברים האלו ממנו לא הייתי כזה נואש לגביו. לא רואה את הדברים האלה אצלו בתדירות מספקת.

אבל, הוא החלוץ הבכיר שלנו לתקופה הקרובה, טוב או רע זה לא משנה כי זה מה יש, זה הזמן שלו להראות שהוא במקום הנכון מבחינתו. את הכדורגל יש לו, לכן אני לא פוסל אופציה שהוא יתחיל להיות טוב הרבה יותר, אבל כרגע, עצם העובדה שהוא החלוץ הבכיר שלנו ממש לא מעודדת אותי.

14. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנלקה לא אנלקה, אני עדיין חושב שצריך לפתוח עם סינקלייר ודי סאנטו. שחקנים שיש להם המון להוכיח יעשו רק טוב. אנלקה נראה כאילו הוא הגיע על תקן האסלביינק.

15. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטרטפורד, אתה מדבר על הרקורד העשיר של אנלקה אבל בפועל אחרי עונת הפריצה בארסנל (אז היה בן 19, היום הוא בן 29) הוא נכשל לחלוטין בריאל, גם בליברפול לא הצליח למרות שהכישלון לא היה בוטה כמו במדריד ואפילו בקדנציה השניה בפ.ס.ז' הוא לא הצליח במיוחד. מאז היו לו תקופות יפות יפות בפנרבחצ'ה (שם גם קז'מן הצליח להחיות את הקריירה) ובבולטון, אבל לדעתי הוא לא בנוי לרמות הגבוהות ביותר.
    הסתגלות? יכול להיות שקשה לו בצ'לסי מהרבה סיבות - אולי חברתית, מקצועית זה לא פשוט אחרי שנים בטורקיה ובקבוצות אמצע טבלה באנגליה, אולי הוא כבר שכח איך זה שהוא לא אחד הכוכבים הראשיים בהצגה, אבל גם בדברים האלמנטריים הוא מתקשה. אחרי כל כך הרבה שנים בכדורגל האנגלי הוא עדיין חושב לאט מדי, משחק לאט מדי, לא מדויק במסירות ובבעיטות, אין לו עשירית מכוח ההרתעה של דרוגבה מול הגנות וקשה לו לשים גוף מול כל בלם בליגה, וגם אם הוא באמת אדם מופנם ועוד אפשר לחיות עם הפרצוף האדיש שלו - יותר מדי פעמים הוא משחק כמו שהוא נראה. ובסה"כ הוא פתח את העונה לא רע והבקיע 4 שערים עד עכשיו, אבל צ'לסי, עם שיטת המשחק שמבוססת על חלוץ בודד שלא נח לרגע, מציק להגנות ומוריד ללאמפרד ולקיצוניים אין ספור כדורים במשחק, לא יכולה להרשות לעצמה לשחק עם חלוץ בודד שאולי משיג את הגולים שלו בסופו של יום, אבל בחלקים גדולים מדי במשחק פשוט נעלם. בגלל זה אני מקווה שנראה את די סנטו, שמהמעט מדי שראינו ממנו הוא יכול להיכנס בדיוק למשבצת הזו. אם הוא עדיין לא מתאים תמיד אפשר לחזור לאופציית אנלקה.