אם אופירע דיווחה, אני רגוע. מסכים איתך שצריך לתת קרדיט כשמגיע. התחת עדיין אפס מאופס בתור אדם ומאמן עלוב. לא רואה את ווילקינס מעיף כיסאות בחדר ההלבשה, אברם בבעייה.
עם כל הכבוד, בלי קשר לאתר של One בכל אתר ספורט שקשור לכדורגל באירופה, אתה תמצא בכתבה על פיטורי סקולארי את השם של גרנט כמועמד רציני. לגבי הפנייה לגרנט, החוסר אמינות של One היא הסיבה שציינתי את המקור.
ובאף אחד מהמקורות האלה אין שום ציון של משהו מציאותי, משהו מהשטח. הם הרי לא ישאירו את זה בלי שמות מועמדים, אז זורקים שני שמות כדי שיהיה על מה לדבר. באותה מידה הם גם מפרסמים כתבות שמכחישות פניות או עניין מצד גורמים כמו הידינק וזולה (הכי מגניב אם התחת יפרסם תגובה של חוסר עניין לאות סולידריות עם המאמנים הגדולים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx )...
עם אני זוכר נכון, אז כשאברם מונה בפעם הראשונה, כולם צחקו, ואמרו שזה מינוי זמני ושאין סיכוי שאברם יאמן את צ'לסי, בסופו של דבר הוא נשאר כל העונה... תנו לזמן לעשות את שלו, בימים הקרובים נדע בדיוק מי יאמו את צ'לסי.
גם אם התיאוריה שלי נכונה - ולא מדובר פה ביותר מהרהורים, מן הסתם היא לא נכונה - אני לא מאמין שיש פה לא הימור ולא ויתור. כדורגל הוא לא משחק מסובך, ומאמנים לא צריכים חודשים כדי ללמוד קבוצה יריבה. אין סיבה שמאמן חדש לא יספיק ללמוד את יובנטוס, ואולי יכניס בצ'לסי את הפלפל שחסר לה. זה לא מבטיח כלום, כמובן, אבל אני לא חושב שהסיכויים של צ'לסי יהיו פחותים מאשר עם סקולארי. ואולי לטווח הארוך יותר זה יקדם את הבנייה מחדש הבלתי נמנעת. אולי. לגבי וואן, אני זוכר לפני כמה חודשים שאשר גולדברג, הלק של גרנט מהצד של טלספורט, פרסם ש"הוא הוזעק ללונדון" כשווסטהאם חיפשה מאמן, ואנחנו יודעים איך זה נגמר. אני מתקשה להאמין שאברמוביץ' יחשוב שבעצם גרנט מאמן ענק והוא זה שייקח את צ'לסי קדימה, אבל היי, הוא כבר מינה אותו פעם אחת, אז המציאות עולה על כל דמיון.
אני לא חושב שבמידה ואברם יגיע לצ'לסי זה יהיה בגלל שאברמוביץ' חושב שהוא מאמן ענק. בסך הכל הוא הגיע לצ'לסי שנה שעברה במצב די דומה מבחינת הטבלה (כמובן שארבעה חודשים לפני), והצליח לעשות לאברמוביץ' לא מעט כסף על ידי העפלה לגמר ליגת האלופות. אנשים מדברים על זה שהוא לא לקח את התואר, אבל הגעה לגמר שווה למועדון כמויות מאד מכובדות של כסף, דבר שאברמוביץ' חושב עליו יותר בתקופה האחרונה. לגבי העניין של החסכון הוא שטויות. הפיצויים של סקולארי גם ככה היו משולמים כמשכורת אם היה נשאר, והשארת ווילקינס או הבאת גרנט לא תשנה את הכסף שהם מוציאים על מאמנים. הבאת עוד מאמן, במיוחד מאמן בעל שיעור קומה כגון ריאקארד שהוזכר, תעלה לצ'לסי עןד מיליונים רבים, ללא קשר לפיצויים של סקולארי.
מה זה דומה, קופי. בוא נראה, התחת הגיע כשהקבוצה בשיוויון נקודות עם מנצ'סטר יונייטד ועוד עם יתרון של יחס שערים על פניה - כן, אתה צודק, בול אותו דבר. אם התחת יגיע זה כי אברמוביץ' רוצה להראות לכולם שהוא הבוס. אין אדם אחד עם טיפה כבוד למקצוע שחושב שיש לגרנט יכולת כלשהי שקשורה לרמות האלה. שמעתי שבית"ר שוקלים להעיף את עטר, שילך לשם. זו גם קבוצה עם יופי של היסטוריה.
למה זה כל כך הזוי ? זה קרה בשנה שעברה. הסיטואציה די דומה. הסיטואציה היא קבוצה מגמגמת, שלא תפקדה טוב, מיקומה בטבלה לא היה טוב (גם מנצ'סטר אבל זה לא קשור). בסך הכל בעונה מדהימה של מנצ'סטר, הוא השיג רק 3 נקודות פחות ממנה, ובליגת האלופות הפסיד לה רק בפנדלים, וגם זה בקושי. למה לבטל את זה ?
מי שקורא לתוצאות שלו בליגת האלופות פאשלה, אני לא יכול להתווכח איתו, כי אין הגיון בלהגדיר מקום שני באירופה כפאשלה, ועוד על החטאת פנדל, כשצ'לסי הייתה טובה ממנצ'סטר בגמר. זה ההישג האירופי הכי גדול בתולדות המועדון, איך בדיוק זה פאשלה? ולהפסיד בשלוש נקודות את האליפות למנצ'סטר, זה אולי פחות ממה שמוריניו השיג בעונות הקודמות, אבל אני לא חושב שזה פחות ממה שמוריניו היה משיג אילו היה נשאר. צלסי של העונה שעבקרה הייתה זקוקה לשינוי, ואברם עשה שינוי מבחינת התוצאות בשטח. לגבי הגביע, לכל קבוצה יש נפילות במשחק כזה או אחר, וזה כולל כל קבוצה. כשזה קורה בגביע, אין דרך חזרה. זה מצער, אבל אלו החיים.
צ'לסי זה מועדון שיש לו את כל הכלים לזכות בכל התארים . הם לא מכירים במושג "כמעט" . עם כל הכבוד להישיגים של אברם,אף אחד לא יזכור את הסגן של בר כוכבא . יש מבין ?
תגיד לי אתה אמיתי?! הוא נפל - בכל המסגרות, בכל רגעי ההכרעה, בכל פעם שאפשר היה להוציא תואר: זו המורשת שלו. שינוי?! איזה שינוי הוא הביא בדיוק? מרוב שהוא היה גדול בעטו לו בתחת. ככה זה כשהדבר היחידי שהיה לך בקריירה נגמר. אפילו אם זה רק תחת.
איזה שינוי? צ'לסי פתחה את העונה עם שלושה ניצחונות, ואחר כך היו לה שלוש תוצאות באמת לא מוצלחות (הפסד לווילה, תיקו עם בלקבורן, תיקו עם רוזנבורג). בוא לא נהפוך את זה למשבר שגרנט הוציא את צ'לסי ממנו. ליונייטד היו שתי נקודות אחרי שלושה משחקים, אף אחד לא הכריז על קטסטרופה. שלושה משחקים זה חלקיק עונה. לגבי מה שאמרתי על נושא ה"הזוי", התכוונתי לכך שזה יהיה הזוי שאברמוביץ' ימנה את גרנט מתוך תקווה שהוא יצליח באירופה אז ייכנס קצת כסף לקופת המועדון. אני בטוח שלא זאת תהיה המחשבה מאחורי שום מינוי, "מי יכניס יותר כסף". בכל מקרה, לפי כמה עיתונים באנגליה שכבר הספקתי לראות הלילה, גרנט הוא לא באמת אופציה רצינית.
"אבל אני לא חושב שזה פחות ממה שמוריניו היה משיג אילו היה נשאר." אבל בדיוק בגלל זה מוריניו לא נשאר, הלא כן?כדי שצ'לסי תהיה יותר טובה מאחרות... "צלסי של העונה שעבקרה הייתה זקוקה לשינוי, ואברם עשה שינוי מבחינת התוצאות בשטח." שינוי?בטח שהיה שינוי, אפילו ניכר - צ'לסי הצליחה לסיים עונה ללא תואר, כולל מבחר של רגעי שיא - הפסד לבארנסלי בגביע האנגלי, הפסד (במו ידיו) לטוטנהאם בגמר גביע הליגה, כולל הצגת מאמן מהמבישות שנראו בהיסטוריה של הכדורגל (לא יודע מה להגיד לשחקנים אחרי 90 דקות אז נותן לקפטן והעוזר שלו להדריך את השחקנים). שינוי? להחתים מאמן כדי שיביא אותו לגמר הצ'מפיונס שיסדר לבוס הכנסה כספית? אפילו אברם לא היה אומר דבר כזה. לא מאמין שאני עוד מדבר על האפס הזה. רק במדינה הקיקיונית הזאת אנשים מקשרים ספורט ללאומיות. למה אנשים לא מסוגלים לשפוט את הבנאדם באובייקטיבות שלו לפי הישגים (אחמ אחמ, אין כאלה, עם כל הכבוד לאליפות עם מכבי חיפה וגביע הטוטו עם הפועל פ"ת!), תוצאות בשטח וגם טביעת עין של מאמן, דרך, שיטה, ולא לפי הדרכון?