קראתי הים שצ'לסי הגישה או תגיש הצעה של 38 מיליון ליש"ט ואת דקו על אגווארו...למרות שזאת הצעה חביבה כצפוי היא תיענה בשלילה
אגווארו חלוץ מאוד מוערך שלא מפתיע שכל הקבוצות הגדולות רודפות אחריו ורוצות אותו... הוא אמנם קטן אבל למי שבאמת רואה משחקים של אתלטיקו רואה שהוא כן פיזי,הוא אחד שנוגח לא מעט והוא בכלל לא פראייר... לא בכדי חבר שלי אוהד צ'לסי מתפלללללל שאגווארו יגיע לצ'לסי, אחד החלוצים הטובים שיוסיף המון לצ'לסי
סתם נתון (לא כזה חשוב) שנתקלתי בו... צ'לסי שברה הקיץ את השיא לקהל במסעות של 4 משחקים בארצות הברית בכל הזמנים, עם ממוצע של 68,736 למשחק- בסך הכל 274,945. בהתחשב בכך שלא מעט קבוצות גדולות לארצות הברית לקיים מסע משחקים.. נחמד.
הדבר שאולי הכי סיקרן אותי לגבי היום זה המערך שבו אנצ'לוטי יעלה. לדעתי עם המערך הזה בלי קיצוניים אתם לא תצליחו בפרמיירליג, זה פשוט לא מתאים, בליגה הזאת חייבים לשחק עם שחקני אגף שייתנו קצת WIDTH למשחק, המערך הזה תוקע את הנעת הכדור לגמרי.
מאלודה עלה היום, כך שדווקא היום היה בסדר. אבל זאת הנקודה שבהחלט העלנו כבר בדיון הזה והדגשנו את חשיבותה. בלי קיצוניים אין מה לחפש, זה לא עבד ולא יעבוד. מאלודה היה על המגרש ורוב הדברים המסוכנים עברו דרכו, אם יהיה לנו את ג'וי קול בצד שני או אפילו קאלו לא יודע, העיקר 2 ווינגרים.. נהיה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר טובים.
כמה דברים כללים לגבי אתמול אחרי שהשתחרר קצת האוויר החם.. שלילי: * אנלקה פשוט הדוגמא הקלאסית לשחקן אנטי קבוצתי. כאילו יש לו משהו נגד העניין. כל מהלך קבוצתי שהוצאנו לפועל והגיע לרגליים שלו הסתיים או באיבוד כדור מטופש אחרי ניסיון כדרור חסר תכלית או במקרה היותר נפוץ - בניסיון בעיטה לשער. אז כן, הוא סיים בעונה שעברה עם נעל הזהב ומן הסתם יכבוש גם העונה. אבל זה פשוט מעצבן לראות וחשוב מכך, זה פשוט מוציא לנו את רוב האוויר מהמפרשים. הוא פשוט כל כך צפוי בפעולות שלו. * תקליט שבור או לא - גם אתמול דוגמא נפלאה לכמה פתטי יכול להיות שחקן כל כך יקר. הקונוס אולי קיבל חוזה לחמש עונות, אבל מי שצריך לשמוח יותר ממנו אלה היריבות שלנו. הוא פשוט גורם לנו לשחק 10 מול 12, לפני שהשופט מחליט עם מי הוא. זה מדהים לראות שחקן שהתרומה ההתקפית שלו היא פחותה מאפסית מצליח למצוא את עצמו פעם אחר פעם מגיע למצב של היתלות לשחקנים היריבים על הגב. הוא פאקינג משחרר פס על 20 סנטימטר ומסיים את חלקו בהתקפה, איך לעזאזל הוא מצליח להישאר כל פעם מאחורי שחקנים שמגיעים עם הפנים אליו?! * לא קריטי כמו שתי הבעיות הראשונות, אבל עדיין מטריד. פטר צ'ך. משהו לא מתיישב שם טוב וזה אפילו לא קשור לשער הראשון. כאילו איבד מהביטחון שלו. יציאות מהוססות. כבר לא אוטוריטה אבסולוטית ברחבה. לא מתואם עם ההגנה שלו. גם עושה רושם שזה מחלחל. לא זכור לי מקרה בו מישהו חוץ מג'וני העיז לפנות אליו בזמן משחק עם הערות. פתאום אשלי צורח עליו (בצדק) באמצע התקפה. מקווה מאוד שזה סתם חוסר חמצן של תחילת עונה. אנחנו חייבים את המפלצת הצ'כית בכושר בכדי לעשות משהו. חיובי: * לא יודע איך זה קרה, אבל עושה רושם שנפלנו על הסוג האיכותי של הפורטוגלים. אני חולה על ריקי, לראות אותו נלחם על כל כדור ומנסה להעיר את החברים זה פשוט בית ספר למנהיגות. שם מאחור את החלק הלא נעים של הקיץ (לא חושב שזה סוד שהוא קיווה ללכת למקום אחר), נראה שהוריד במשקל, נראה זריז מתמיד. סופר מקצוען. גם דקו, ברגע שעלה, מיד הקפיץ חזרה את מדד המלחמה והלחץ על הכדור כאשר היריבה מחזיקה בו. אני אוהב שחקנים שנותנים את התחת גם כשהם עולים מהספסל בסוף ואפילו שהם בטוחים שמגיעות להם יותר דקות. עוד מקצוען. שרק ימשיכו. * דידי - אתמול הוא עוד נראה כאילו הוא עדיין בחופש, אבל אין בכלל ספק, הוא שונה לגמרי מדידי של תחילת עונה שעברה. שורף שטחים, יורד מעט אחורנית כדי להיות יותר קרוב ללמפארד, מחפש מהלכים קבוצתיים. לא הגיע אתמול כמעט לאף מצב אמיתי ברחבה, ועדיין, היווה איום מתמיד. מושך אליו את האש ומשאיר את למפארד, מאלודה ואנלקה עם הרבה יותר חופש. אני רואה אותו ונרגע. * ברגע שהקונוס יצא, המשחק שלנו הפך הרבה יותר שוטף. באלאק ואסיין מחליפים מקומות נהדר בין הקישור האחורי ועמדת הקשר הימני. פתאום האגף הימני שאף אחד אפילו לא הסתכל עליו במחצית הראשונה הפך לחיי. בוסינגווה כתוספת למי מהצמד הזה יהוו איום מספיק גדול מול רוב קבוצות הליגה. רק שימשיכו לשחק קבוצתי ויהיה בסדר. עוד שבועיים שלושה מאלודה ישים גם את ההזדמנויות לבד מול השוער ברשת ואז בכלל נהיה מסודרים. שרק נפתח בשבוע הבא ברגל ימין והכל יהיה בסדר.
הפוסט של קירק מפחיד אותי בהקשר של התחרות על האליפות מצד צ'לסי :\ כמו בכל שנה בה יש עונה יחסית תחרותית, הטבלה תוכרע על סמך היציבות, כאשר המקרה הקלאסי הוא יונייטד של העונה החולפת. בלי כדורגל של ארסנל, עם הרבה יותר נק' מהם. אם אנצ'לוטי ייתפש ע"י צ'לסי כסמכותי ובעל-מילה (בדומה להידינק ובניגוד לגרנט ואולי אפילו סקולארי) יש ממה לחשוש. צ'לסי מעניינת אותי השנה. אם לקחת את עצמי בתור דוגמא, הרי שלפני פתיחת העונה שעברה לא ספרתי אתכם בדרך לכתר (לא משנה אם זה יהירות או לא). והיום, עם אותה קבוצה פלוס-מינוס, העניין אחר לגמרי... בל נשכח את ההיחלשות ועייפות החומר של הקבוצה שלי, אבל זה משהו מעבר לזה... לא יודע.
כל מילה במקום. (להודעה של קירק) נקודה נוספת: בוסינגווה. אני לא יודע מה השיקול של אנצ'לוטי לפתוח עם איבאנוביץ', לא נשמע לי הגיוני שזה מטעמי מנוחה לפורטוגלי, הרי שבוע שלם עד משחק הליגה זה הרבה זמן, ולא ידוע לי על פציעה של בוסינגווה. אני מאוד מאוד מאוד מקווה שאנצ'לוטי לא מכין לנו פה הפתעה מאוד לא נעימה, כי איבאנוביץ' לא קשור לרמות האלה ובוסינגווה הוא פשוט מנייה בטוחה ומגן ענק, הטוב ביותר בליגה ללא ספק, אני מקווה שזה לכל היותר היה איזה מין בונוס לאיבאנוביץ' או משהו בסגנון. בקשר לצ'ך, הרגע שקירק ציין, שאשלי קול צרח על צ'ך, מאוד חרה לי ועשה לי לא נעים. אני חולה על צ'ך, הוא חלק בלתי נפרד מהשלד שגדל איתנו כקבוצה, אבל כמו שצויין- זה לא זה. באותו המקרה הוא היה חייב לצאת לכדור והיה לו את כל הזמן שבעולם, הוא מאוד מהוסס, חוסר ביטחון שלו די בולט לעין. אין לי שום ספק, והוא גם הוכיח זאת, שמבחינת אינסטינקטים ועצירות הוא עדיין עושה את שלו בצורה ראוייה, אבל מסביב זה לא נראה זה, כבר לא נראה שהוא משרה כזה שקט על ההגנה, משהו שם רעוע.
גם מנסיין מושאל, עובר לוולבס. זה טוב, בתקווה ששם ישחק לא מעט ויצבור דקות וניסיון, יש לי תקווה שממנסיין יכול לצאת שחקן ברמה גבוהה, הוא רק צריך להשתפשף.
אחח, התגעגעתי.. סיום מהאגדות למשחק שהיינו חייבים לגמור הרבה קודם. מצד אחד חבל על הלחץ המיותר, מצד שני - לפעמים שווה להילחץ רק כדי להיזכר שעדיין יש לנו את היכולת להכריע כל משחק, גם בזמן פציעות. מאוד לא אהבתי את ההתנהלות של אנצ'לוטי. לא נכנס שוב לכל העניין של הקונוס, לא חושב שיש אדם אחד שראה את המשחק היום ולא הבין במה מדובר. לעמוד על הקווים ולצעוק לקונוס לעלות למעלה ולהצטרף לחברים שעושים לחץ זה נורא נחמד - רק שזה לא אפקטיבי כי הבחור לא מסוגל לבצע את הפעולות האלה. פשוט אין לו את זה. אבל טוב לראות שהאיטלקי לא מפחד ולא עושה חשבון לאף אחד. אתה לא טוב, אתה עף לספסל כבר אחרי המחצית. אני מכיר מאמנים שהיו מחכים לדקה ה-70... ברגע שבאלאק עלה השתלטנו על המשחק והגענו להרבה הזדמנויות. למפארד היה קצת חלש ולא מפוקס לטעמי. אני מניח שתוך שבוע שבועיים החבר'ה ידביקו את החדות של דידי ונהיה מסודרים, כי באמת הגענו לדי והותר צ'אנסים. החילוף השני הרג אותנו. בשיא המומנטום, בשיא הלחץ - דווקא אז להוציא את מאלודה?! בו ברגע הקבוצה נעלמה מהמגרש לכמה דקות טובות. דקו ממשיך להיראות מצויין, אבל הוא ובאלאק לא יכולים לשחק ביחד. לא כשהם אלה שנדרשים לייצר את ההתקפות שלנו. בקיצור, למרות שברור שיש עוד הרבה עבודה - אפשר בהחלט להיות מרוצים. המשחק שלנו שוטף והחבר'ה נראים רעבים מתמיד. גם צ'ך שעשה כמה שטויות ביום ראשון, התאושש והיה נהדר.