פשוט חתיכת חלאה. שום משפט שהוא אמר שם לא מתקשר למשפט הבא, מה גם שרובם מופרכים בעליל... ואם הוא קפטן נבחרת גרמניה, ונניח שהוא נתן לך מכה במכוון - אז אתה בא ומצדיק תאקל גועלי בתירוץ שזה פחות נורא ממה שבאלאק עשה? בואטנג לא הצטייר לי אף פעם כגאון הדור, אבל הוא מוציא את עצמו די מפגר ככל שהוא מקשקש יותר. תגיד סליחה וסתום את הפה, גם אם די ברור שזה לא ממש מדיר שינה מעיניך... מן הסתם גולת הכותרת היא תיאור המציאות ההזויה בה הוא חיי ולפייה הסיבה למעבר שלו מנבחרת גרמניה לזו של גאנה... כן, לעובדה שהוא פשוט לא היה מספיק טוב לא היה שום קשר לעניין. זה המוסר הבעייתי של הגרמנים. אין ספק. איכס איזה אפס.
טווווב... החגיגות דועכות להן לאט לאט בחסות המעבר החד למחנות האימון למונדיאל שנמצא כבר מאחורי הפינה. הגיע הזמן להתחיל להסתכל על העתיד. ברוס באק חידד את זה בצורה הטובה ביותר כשסיפר שביום שני בבוקר כאשר הגיעו כולם לישיבה מיוחדת בקובהם, ההנהלה בירכה את הצוות המקצועי על ההישג האדיר של הדאבל ובאותה נשימה, הודיעה להם חגיגית שעם כל הכבוד - העונה הבאה מתחילה היום... אז ככה, קודם כל, סוף סוף מתחילים עונה שנייה ברציפות עם המנג'ר שהתחיל את זו הקודמת. שזה כבר סימן חיובי, מן הסתם אחרי דאבל קשה לעשות שינויים, אבל אצל הצאר אי אפשר לדעת. שום דבר כבר לא מובן מאליו. אז סחטיין. אהבתי מאוד לשמוע את אנצ'לוטי מדבר על הרצון שלו להישאר בגשר לתקופה ארוכה. עכשיו רק נשאר לקוות שהוא ישכיל לפקוח עיינים ולראות שלמרות הדאבל, חייבים לעשות שינויים בסגל ומוטב מוקדם מאשר מאוחר. כי הדבר הכי נורא שיכול לקרות לקבוצה אדירה כמו זו שמסתובבת היום בגשר - הוא להתעורר באיחור של שנתיים ולהבין שרוב רובו של הסגל פשוט גמר את הסוס ושחייבים לעשות מהפיכה רבתית. אז לא, אין שום צורך במהפיכה. אבל כן יש צורך לרענן את השורות. זו דעתי על המערכים שלנו ועל החבר'ה שמרכיבים אותם נכון להיום: שוערים: פטר צ'ך, הילאריו, רוס טראנבול. אומנם בסטנדרטים של פטר הגדול העונה הזו לא ממש נכנסת לפנתאון (מה לעשות, עם רזומה כמו שלו זה בעייתי..) אבל עדיין, שבר שיאים בכל הקשור לשמירה על רשת נקייה ותמיד משרה ביטחון על חוליית ההגנה. אומנם היו לו כמה טעויות לא אופייניות, אבל קשה לי באמת להאשים אותו בלעדית בהפסד כלשהו. טראנבול פרוספקט נחמד ולא יותר, הילאריו ימשיך לארח חברה לאנשי הנהלה באירועים והצגות תיאטרון. שוער שלישי מושלם. בקיצור, החולייה הכי קלה שלנו. אפשר לסמן וי ולהמשיך בשקט הלאה. הגנה: ג'ון טרי עבר עונת בלהות באספקט האישי וראו את זה על הדשא ועדיין אני לוקח אותו ראשון לכל משחק. ואני ישן טוב מאוד בלילה עם הבחירה הזו. אלכס היה פצוע חצי עונה ובחצי השני נדד בין יכולת מאוד גבוהה לחלומות בהקיץ על הדשא (שלא תמיד עלו לנו בשערים, אבל חשוב שיחזור מהמונדיאל בפוקוס). יחד עם ריקי קארבאליו שכרגיל היה שחקן ההגנה מספר אחד בעונה החולפת - אבל אני מניח שהגיל יעשה את שלו ושריקי יהיה זה שיעלה בעונה הבאה מהספסל. איך שלא יהיה יש לנו חוליית בלמים מושלמת. בגזרת המגינים יהיו שינויים. בלטי מסיים חוזה ולא יחדשו לו אותו. אם זה תלוי בי, גם פאולו פריירה עם כל אהבתי אליו - יישלח לחפש לעצמו קבוצה לעונה או שתיים לפני הפנסיה, לא כי הוא לא מספיק טוב, אלא בעיקר כי חייבים דם חדש בקבוצה. יש לנו שתי מניות בטוחות פלוס כל עוד החבר'ה כשירים פיזית. אשלי קול ובוסינגווה הם קלאסה עולמית. איבאנוביץ' הוא אופציית חילוף ראשונה טבעית לבוס. בצד השני ז'ירקוב נתן עונת בכורה יציבה וטובה ואין שום סיבה שלא לתת לו צ'אנס לחזור ולנסות את מזלו פעם נוספת. יש כישרונות נפלאים באקדמיה וכל פציעה או היעדרות צריכה להיות מתורגמת לצ'אנס עבור שחקן צעיר. קישור: לדעתי מירב המאמצים בקיץ הזה צריכים להיות מושקעים בשידרוג חוליית הקישור שלנו. לא שעונת שיא של מאלודה, עוד אחת סטנדרטית של לאמפס עם הדאבל-דאבל המסורתי ועם הכוכבית שמציינת את ההיעדרות של אסיין צריכה להדליק נורות אדומות בוהקות - אבל זו כן המחלקה שבה לטעמי יש הכי הרבה "מרווח לשיפור". קודם כל, למרות התרומה - הגיע הזמן שבצ'לסי יילמדו להיפרד משחקנים בשיאם. מייקל באלאק נתן לקבוצה כל מה שהוא יכול היה. את מה שיש לו אף אחד לא ייקח לו. אבל הגיע הזמן להגיד יפה תודה ושלום. אין כמו חוזה שמסתיים בזמן כדי להקל על התהליך הזה. אותו כנ"ל גם לגבי דקו. שחקן שהוא לדעתי אחד האנדרייטדים הגדולים ביותר. הוא פשוט שידרג אותנו בכל נגיעה שלו בכדור, ראיית המשחק והפשטות בה הוא מתנהל זה בית ספר לכדורגל. אבל הקצב המטורף, הגיל וגם העובדה שבעמדה שלו יש לנו שחקנים שאי אפשר לוותר עליהם - משמעותם פרידה. שיילך לבלות על החופים / מגרשים של ברזיל. אני בטוח שהוא ייהנה מזה יותר מאשר מהתפקידים הטקטיים אצלנו. לדעתי, הגיע גם הזמן לשחרר את ג'ואי. יש לו עוד עונה בחוזה, חבל לזרוק את הכסף הזה לפח. הוא כבר לא יעשה אף פעם את קפיצת המדרגה שתאפשר לו להיות שחקן הרכב אצלנו וכשחקן ספסל אפשר למצוא שחקן יותר רעב ופחות שכונתי. אני מת על ג'ואי - אבל הוא מיצה את עצמו אצלנו. אם אני אנצ'לוטי, אני אורז את ג'ואי ועוד 15-20 מיליון פאונד ושולח לוילה פארק בתמורה לג'יימס מילנר. הוא יושב לנו בול על המשבצת של השחקן הורסטילי שיכול לפרוץ מהאגף באותה מידה בה הוא יכול להתמקם במרכז המגרש כחלק משלישיית קשרי אמצע עם אסיין במרכז ולמפארד קרוב לשמאל. הוא מתאים לנו כמו כפפה. ולמרות כל זאת - בעיקר לאור העובדה שאני לא רואה את צ'לסי עושה יותר מ-4 חילופי שחקנים ראש בראש הקיץ (אנצ'לוטי רוצה להחליף שניים-שלושה...). לדעתי באלאק יישאר ובמקום ג'ואי יגיע שחקן שלא עונה לשם ג'יימס מילנר למרות שהוא יחזיק את סט התכונות שלו... התקפה: קל כמו עמדת השוער. להשאיר, להשאיר, להשאיר. למרות שאני צופה תחילת דעיכה אצל דידי ולמרות שקאלו עדיין לא הוכיח שהוא שווה יותר ממקום של שחקן רוטציה - אי אפשר לערוך שינויים מהותיים בהתקפה שלנו אחרי העונה החולפת. אפילו אם רוצים להקדים את הנפילה של השחקנים. אנלקה עשה בדיוק את מה שציפו ממנו ונתן עונה כמעט קבוצתית (!), אישית הייתי מעדיף להחליף אותו בשחקן אחר (קארים בנזמה?) אבל אני לא רואה את זה קורה. מי ששרד עד כאן או סתם קרא את הכותרת ורוצה להצטרף ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ) יותר ממוזמן.
וואי, אפילו מכתב הפרידה של אברם היה קצר יותר. אין ספק שאתם צריכים רענון ואנצ'לוטי צריך לשבור את הראש באיזו חולייה. תמיד אפשר לשדרג ולרענן, אך הצורך ברענון אצלכם לא זועק לשמיים (אך הוא מתבקש), משום שכל חוליה אצלכם לא פחות ממצויינת. האינסטיקנט הראשוני שלי אומר שאתם צריכים רענון בקישור, כפי שציינת, ואפשר לומר כמעט בודאות שיצטרף אליכם הקיץ לפחות קשר אחד. לג'ו קול יש חוזה לעוד עונה?! אני זוכר שקראתי איפשהו שהוא שחקן חופשי. לדעתי אפשר לצפות לדעיכה בכושר אצל דרוגבה, למפארד וקרבליו מפאת הגיל, והמשמעות היא שצריך לחשוב גם על רענון בעמדות האלה. נוכח איכות הסגל והחוסן המנטלי שהקבוצה הזו הוכיחה, לדעתי המבחן של אנצ'לוטי הוא יותר להביא את הקבוצה כדי רעב לתארים גם אחרי עונה די מושלמת (לא דבר של מה בכך, והסטטיסטיקה מלמדת שלא הרבה מאמנים מסוגלים), ופחות באיתור שחקני חיזוק מתאימים (תחת ההנחה הסבירה שרוב הסגל ישאר גם בעונה הבאה). כמובן שרענון הסגל אמור לפתור את הבעיה הזו ולהעצים את הרעב לתארים, אבל עדיין דרושה כאן עבודה של מאמן.
אנצ'לוטי הגיע לצ'אבסקי לטובת מה שהוא ידע לעשות במילאן- למצות עד תום את הכוח של שחקנים מבוגרים ולהוציא כמה שיותר מסגל שבמקומות אחרים אולי היו מחליטים שכבר מיצה את עצמו לבד. לכן אני לא מצפה שיותר מדי שחקנים בולטים יעזבו, אולי למעט באלאק. ג'ו קול לא היה כ"כ משמעותי בעונה האחרונה ולכן זו לא נראית בעיניי עזיבה כ"כ קריטית (גם אני הבנתי שהוא חופשי). אני מאמין שאם מדברים על ריענון הוא יצטרך להגיע בכל זאת בהתקפה, קשה לצפות לעוד עונה של 100+ שערים בליגה. אני מאמין שיגיע שחקן אחד בחוליה הקדמית שהוא זריז וטכני כדי שיוסיף קצת יותר גיוון ושם יושקע הכסף הגדול. אולי גם תוספות סולידיות של מגן ימני ו/או קשר מרכזי נוסף. לא מאמין שנראה תחלופה עד כדי כך גבוהה. מישהו באמת מצפה ברצינות לראות משהו מהאקדמיה של הצאר, למעט אולי קאקוטה הצרפתי (ראיתי אותו במשחק רזרבס נגדנו, הוא נראה תותח)?
קירק, לדעתי, עם כל הכבוד לאנלקה, אתם צריכים להחליף אותו בחלוץ צעיר ורעב יותר. אגוארו שהוזכר בהקשר שלכם לא פעם יכול להיות אופציה טובה מאוד, גם במערך היהלום של אנצ'לוטי כחלוץ לצד דרוגבה וגם באגף שמאל במערך של ה4-3-3 איתו סיימתם את העונה. הוא אפילו יכול לשחק כקשר התקפי מאחורי החלוצים ביהלום אם יידרש. שחקן רענן למרכז השדה זה גם כן נחוץ בהחלט, אין ספק. אם מילנר יגיע אליכם זה יהיה מפחיד. אגב, מפתיע אותי שלא שלחת את אובי מיקל לחפש את עצמו בקבוצה אחרת. מחליף כל כך לא אידיאלי. וגם אם הוא נשאר, והוצאת את דקו, ג'ו קול ובאלאק, אתה צריך קשר להרכב (מילנר לדוגמא) אבל גם עוד קשר גיבוי. שחקן כמו רודוול גם יתאים לכם מאוד.
השינויים בקישור תלויים הרבה מאוד בכשירות של שחקני המפתח אסיין-למפארד, כל עוד הם כשירים, אני לא חושב שצריך לשנות משהו ברמת ההרכב הפותח, אבל כמובן שרוטציה זה דבר חשוב ביותר ברמות האלה, ושחקן מהיר וטכני נוסף, סטייל מאלודה, יעשה לנו רק טוב, קשה לי להגיד שזה יהיה על חשבון ג'וי קול, אני חולה על השחקן הזה, אבל מבחינת מה שהוא נותן על המגרש, להחליף אותו זה צעד שמתקבל על הדעת. אם משחררים את באלאק חייבים להביא מישהו עם אותו האופי ולא להסתמך על מיקל כגיבוי יחיד. בהגנה, שוב, ברמת ההרכב הפותח אין שום צורך לגעת, יחד עם כל העליות וירידות של ג'וני טי, מדובר ברביעייה איכותית וחזקה, שפשוט אין מה לשדרג שם, כל מה שאני מאחל לעצמנו זה שנזכה לשנה הבאה שקטה בגזרת הפציעות ושאשלי קול ובוסינגווה יצליחו להשלים עונה שלמה של הרכב פותח ומשחקים ביחד, 2 מגינים ברמה אחרת, איתם אנחנו טובים הרבה יותר. בהתקפה קאלו לטעמי עשה קפיצה מסויימת בחצי השני של העונה האחרונה, שהוא שיחק הוא כמעט תמיד השפיע לטובה, גם אם לא הבקיע היה מסוכן, שהוא בא מהאגף הוא מאוד יעיל, הוא מייצר מצבים ואני חושב שאפשרי לדבר עליו במונחים של הרכב ראשון. השאלה הגדולה זה מה מחכה לנו ליד דרוגבה, אנלקה בסדר, הוא לא רע, הוא כן עושה עבודה לא רעה ולפעמים יודע להוציא משחק תקוע, אבל אין לי ספק שאנחנו יכולים להשתדרג בעמדה הזאת. בקיצור, אנצ'לוטי אמר 2-3 שינויים, אם שואלים אותי (מבלי להתייחס לגיבויים בעמדת המגינים): קשר טכני מהיר, חלוץ שידע לשחק ליד דרוגבה.
צ'לסי חייבת קשר מרכזי במקום אובי מיקל. הוא לא ראוי אפילו להיות מחליף בצ'לסי. אפשר אולי לנסות להחזיר את סקוט פארקר במקומו. חוצמזה צ'לסי חייבת עוד שחקן יצירתי מקדמי. אני דווקא חשבתי להביא דווקא את אשלי יאנג. היו דיבורים על אגוורו בינואר. זה עוד יכול לקרות?
אני לחלוטין לא מסכים לגבי באלאק. אי אפשר לשלוח אותו למקום אחר ביחד עם דקו וקול ולבנות בסיס חדש לחלוטין מסביב לבאנקרים אסיין - לאמפרד. הוא כבר לא יהיה השחקן האדיר של לפני כמה שנים, אבל את מה שיש לו בראש אי אפשר להחליף וגם את רוב התכונות הפיסיות שהוא מביא למגרש. אסיין הוא כנראה שחקן האול-אראונד הטוב בעולם אבל הוא כבר שנה שנייה ברציפות מפספס חצי עונה בגלל פציעה. אנחנו צריכים בדיוק את באלאק על הספסל - שחקן מבוגר שאמנם עבר את השיא אבל יש לו בדיוק את מה שצריך כדי לגבות. גם את דקו הייתי משאיר אלא אם כן יש לאנצ'לוטי מישהו בראש עם התחכום והפשטות שבה דקו משחק את המשחק. אולי מישהו כמו גורקוף. חסר לנו כבר כמה שנים טובות, ואת זה אסור לשכוח גם אם היו לנו 200 שערים בתחום שערי הזכות, שחקן עם דריבל. מאז שרובן עזב אין אף אחד שכשהמשחק תקוע לוקח את הכדור, עובר את השחקן שלו ולו רק לשם המהומה ופותח את המשחק. לג'ואי קול היה את זה לפרקים (אף פעם לא היה דריבליסט עקבי), קאלו עושה סימנים של כזה אך למעט החודשיים האחרונים של העונה הוא תקוע כבר ארבע שנים באותו מקום. אני בדרך כלל לא בעד הבאת סטארים או שחקנים 'מוכנים', אבל האופצייה של חלוץ קטן ומהיר עם דריבל מפחיד כמו אגווארו ליד דרוגבה נשמעת לי אדירה. לא צריך לגרוע מאנלקה כלום, הוא לא נתן עונה כמעט קבוצתית אלא לחלוטין קבוצתית, עשה עבודה שחורה ואת מה שנדרש, אבל אין בו מספיק כדי להיות חלוץ פותח ואל לנו להיות מסונוורים מהעובדה שהוא משחק ליד מפלצת. בהגנה אכן אין הרבה שינויים נדרשים. הייתי שמח לראות את מנסיין כבלם רביעי במידה והוא מספיק טוב ומוכן להישאר. את בלטי ופריירה אנחנו לא צריכים.
יש לכם בעיה בחלק האחורי, וקצת קשה לי להסביר את זה, אבל זה לא משהו ששינוי פרסונלי יפתור. פטר צ'ך מזמן לא שוער שמביא עשר נקודות בעונה (אולי להיפך), אבל מן הסתם הוא מנייה בטוחה בהרכב. ג'ון טרי הפך מאחד הבלמים הטובים בעולם לאחד שלא פשוט לספור בכל משחק את כמות השגיאות שלו, קארבליו נפלא אבל כבר לא ילד. בקיצר - שחקנים שהיו בעבר מהטובים בעולם (אם לא ההכי טובים..) וכל אחד מהסיבות שלו (הקסדה, הסיבות האישיות של המחליקן, והגיל של קארבליו), לא עושה רושם שיחזור לשיאו. ההתקפה עבדה נהדר השנה, ולרוב אני דוגל ב"מה שלא שבור אל תתקן", אבל את אנלקה אפשר להחליף בכיף, וגם בקישור הייתי מחליף לפחות שחקן אחד. 103 שערים זה נתון אדיר, אבל אם לוקחים בחשבון ש-29 מהם הגיעו ב-4 משחקים (סנדרלנד, סטוק, וויגן, וילה), מקבלים ממוצע רגיל לגמרי. לא רואה סיבה לשחרר את דקו ואת ג'ו קול, את באלאק דווקא כן. הכי חשוב - לא לדבר על מיקל, ששש, שאף אחד לא ישמע ושהקונוס ימשיך לצבור המון דק' משחק.
הכל טוב ויפה רק שמאוד קשה לשנות ולרענן כשמשאירים את כולם. זה נכון שאנחנו תלויים בכשירות של אסיין - אבל מצד שני, עשינו את זה העונה בלעדיו... דקו גאון, אני לא מכיר שחקן שעושה על המגרש את מה שהוא עושה בצורה זהה. אולי צ'אבי לעיתים רחוקות. אבל אנחנו לא נביא סופרסטאר לעמדה הזו בין כה וכו'. העניין הוא שהקישור שלנו בעידן אנצ'לוטי הפך הרבה יותר גמיש. מאלודה נכנס לא פעם לשחק במרכז, למפארד שיחק לא מעט כשמאלי בשלישיית קישור (כאשר מאלודה משחק לפניו ולצד דידי ואנלקה..), יש את ז'ירקוב כגיבוי גם לצד שמאל של הקישור. זה כבר לא ה4-5-1 האוטומטי שלפעמים משתנה ל4-3-3 על בסיס אותם שחקנים. צריך למצוא דרך לעשות שינויים פרסונאליים. באלאק גדול בראש, אבל פשוט לא סוחב על הדשא - מישהו יצטרך להיכנס לנעליים שלו בין אם זה כבר העונה או בעונה הבאה כשהוא כבר יהיה סמרטוט לגמרי. שיחרור של ג'ו קול, דקו ובאלאק ומנגד החתמה של שחקן עם יכולת לשחק גם על הקו הימני וגם במרכז (וכמו שנאמר, עדיף שיהיה בעל יכולת כידרור), החזרה של אסיין וקידום של נמאניה מאטיץ' אמורה להספיק לנו בכדי לשמור על הקיים ואפילו ללכת עוד צעד קדימה. זה אולי נשמע דראסטי אבל בדיקה קצת יותר עמוקה תראה שהתרומה של ג'ואי העונה היא די אפסית בעוד שהקבוצה הצליחה להתמודד בצורה מופלאה גם במשחקים הרבים שדקו נעדר בהם. לטעמי אנחנו חייבים ריענון. אפילו רק לצורך הריענון והשינוי בחדר ההלבשה. זה שהסגל הזה הצליח ללכת כל כך רחוק במשך זמן כה רב זה נס בעייני, לא רואים את זה כל יום. חבל לחכות שהקלישאה תתפוצץ לנו בפנים.
זו לא בעייה שלנו. זה שאנחנו נשארים כל כך טובים למרות ההחלקות הפרסונאליות רק מראה כמה הקבוצה הזו גדולה כקבוצה ולא כיחידים. לא מסכים גם עם הניתוח הפרסונאלי שלך כי עם כל הטעויות שכביכול ספרת - הקבוצה לא ספגה, אז כנראה שמשהו כן היה נכון.
אז זהו, שאני באמת ובתמים לא חושב שהייתם כ"כ טובים השנה.. צ'לסי של מוריניו הרשימה אותי הרבה יותר. לא מסכים? לך תתווכח עם עובדה שמספרת על מספר הספיגות הכי גבוה מאז הגיע אליכם הצאר.
לצערך ולמזל כולנו המטרה כרגע של צ'לסי היא לא להיות יותר טובה מהקבוצה שמוריניו בנה אלא להיות הכי טובה בליגה. בשביל זה מסתבר שמספיק להיות בינוניים בסטנדרטים שלך. לא כולם יכולים להצטיין במקביל. קיבלנו עונות שיא משחקני הכנף בהגנה. קיבלנו עונת שיא של ריקי שהיה פשוט אדיר וחיפה על ג'וני ברגעים הקשים. וקיבלנו בדיוק ארבעה גולים באשמת פטר צ'ך. אני קונה את אותו המספר בעונה הבאה.
צ'ך עשה כמה טעויות לא אופייניות העונה שאכן יצרו רושם שהוא ירד ביכולת. זה אולי נכון חלקית, גם ראיתי אותו עושה טעויות לא אופייניות במשחק הקריטי של נבחרת צ'כיה נגד סלובקיה ועדיין - במשחק מולנו הוא הציל את צ'לסי ובגדול. הוא עדיין שוער נפלא ואני באמת לא רואה סיבה הגיונית להחליף אותו.