צ'לסי 2010/11 - עונה ללא תארים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י לירן, ‏19/7/10.

1. KirkH Member

פחח פיפ"א היא הגורם מספר אחד לריקון האקדמיות. עאלק לעשות סוף.

עד שבלאטר ופלאטיני לא החליטו לחוקק כל מיני חוקים מטופשים שהיה ברור שהדבר האחרון שהם יעשו זה להחזיר את הגוון המקומי לקבוצות - אף קבוצה לא התעניינה אפילו במה שנעשה בקבוצות הילדים והנוער של מועדונים אחרים. רק בגלל פיפ"א הפכו רכישות של ילדים בני 14-15 לדבר שכיח ומקובל.

2. Wave Member

3. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין מצב... פשוט אין מצב.

4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מגיעה לו קבוצה עם שאיפות כאלה גדולות אחרי 18 החודשים האחרונים שלו.
    מצד שני גם הזלזול בהודעה המקורית לא במקום.

5. KirkH Member

אם בניטז יצליח לקבל ג'וב בקבוצת צמרת באנגליה צריך לסגור את הכדורגל.

אני לא מסכים עם הקריאות שהתעוררו בחודש האחרון להיפרד מאנצ'לוטי. אני חושב שיש צורך בהסתכלות על הבעיות האמיתיות שלנו, אבל ההחלטות צריכות להיעשות בסיום העונה. לא באמצע הקרב.

איך שלא יהיה, אם יש משהו שהמשבר האחרון אמור ללמד אותנו זה בעיקר על עד כמה מוגבל האדון אנצ'לוטי בתור מנג'ר.

היו לו את כל הכלים וההזדמנויות לצאת מהמשבר הזה עם הישגים משמעותיים והוא התעקש לתקוע את הראש ממש ממש חזק בקיר ולהתעלם מהמתרחש. השיטה של אנצ'לוטי להתמודד עם הבעיות הייתה להתכחש לקיומן. פשוט ככה.

ג'ון טרי ואלכס היו בחוץ לפחות חודש כל אחד. לא ראינו יותר מכמה דקות זניחות לג'ף ברומה שאנצ'לוטי עצמו הכריז עליו כמחליף לחבר'ה הללו וכעל העתיד של הקבוצה ביום שבו ריקי נפרד מהגשר.
    אנצ'לוטי מזכיר לי את הסוסים שמרכיבים להם מחסומים על העיניים כדי שלא יוכלו לסטות מן הדרך. מילא העיניינים היו זורמים, אבל מתחילת העונה איבאנוביץ' עושה בעיקר שטויות. כל משחק. כמה פעמים במשחק. יאללה קח צ'אנס! תן לילד להרגיש את המים! אפילו כשבראניסלאב היה פצוע, אנצ'לוטי הלך על פאולו פראיירה באמצע...

למפארד היה בחוץ כמעט חודשיים. יש לנו ילד פלא שבקושי מסוגל לזכור בעל פה באיזה צבע הדשא. כמה דקות כמחליף פה ושם, בעיקר כשהקבוצה כבר עמוק בתוך בור כזה או אחר.

מאלודה פתח את העונה בהיסוס. לא הזכיר בשום דבר את היכולת של העונה שעברה. גם לא כשהקבוצה הקליקה בתחילת העונה. האיטלקי החליט שמאלודה יהיה המשיח. הוא הוציא אותו מהעמדה שלו ומהאזורים בהם נוח לו לשחק ובהם הוא מסוגל להביא את היכולות שלו לידי ביטוי... שלח אותו להתחיל התקפות במרכז, לשחק מאחורי דידי בחוד, למשוך אש בימין, מה לא. כל שמץ של ביטחון שהיה למאלודה נעלם ואיננו. הוא נראה כמו צל של עצמו.

אנלקה ביכולת די מביכה העונה. לפחות ברוב הזמן וברוב המשחקים. זה לא השערים או ההחמצות. אלה ההחלטות ההפוכות לכל היגיון שהוא עושה בהתקפה. בקבוצה עם פיבוט כמו למפארד וביטחון של אלופה אפשר עוד איך שהוא להתגבר על זה. בצ'לסי של החודש ומשהו האחרון זה רק מוסיף תיסכול.

החלק השני של הבעייה הקודמת הוא חוסר האופציות. אני האחרון שבונה על קאלו או סטארידג' כשזה מגיע ליכולת להיכנס למשבצת של שחקן הרכב לגיטימי עבור קבוצה בקליבר שאנחנו מחזיקים מעצמנו. אבל זה לא יכול להיות תירוץ לויתור מראש על הניסיונות לשנות משהו. אם שחקן לא עושה את העבודה שלו והמאמן שלו משאיר אותו על הדשא, משהו מאוד מאוד לא תקין. מצידי שיעלה השוער השלישי, תעשה משהו, תראה נכונות לשנות משהו.

גם אתמול, אפילו אחרי השער - קשה מאוד מאוד לציין שחקנים שהתעלו או אפילו כאלה שהציגו רמת משחק שניתן לקרוא לה בינונית ביחס ליכולות של השחקן עצמו. ראמירז עבד מאוד מאוד קשה ובחצי השני היה נהדר. טרי כרגיל סלע. אסיין עשה כל מה שיכל בהתחשב בכך שהוא פשוט היה לבד במערכה אפשר לסמן גם אותו. להוציא את השלישייה הזו כל השחקנים ללא יוצא מהכלל צריכים להתבייש ביכולת שהם הציגו עד השער.

המאמן של החבר'ה האלה צריך להתבייש שהתרומה שלו והניסיון שלו לתרום משהו מקצועי הגיע בדמות שני חילופים בזמן פציעות.

עד כאן עצבים. עכשיו צריך להתפלל שלמפארד יצליח לחזור ליכולת משביעת רצון לפני שיהיה מאוחר מדי. לפחות אחרי השער ראינו שמץ של ביטחון עצמי (שוב, להוציא את טרי שהוא קרחון או סתם פסיכי ויעיד על כך העקב שהוא החליט לתת לראמירז בדקה ה-87...). על הביטחון הזה חייבים לבנות. בהיעדר אופציות אחרות, אני מאמין שזה ההבדל היחיד בין צ'לסי מודל ספטמבר ובין הטרנטה של דצמבר.

WE'LL KEEP THE FLAG :aaa021:

6. Pipe Member

המצב של צ'לסי דומה למה שקרה ביונייטד - חצי שנה בלי השחקן הכי חשוב של הקבוצה בחלק ההתקפי (יחד עם דרוגבה) ועדיין המרחק מהמקום הראשון הוא בהישג יד+משחק ביתי נגד המוליכה שבאופן היסטורי נוטה להראות כמו בולטון כשהיא משחקת בסטאמפורד ברידג'.

אמרתי לחבר שלי אוהד התותחנים אחרי הנצחון של ארסנל ביום שני שאני פוחד יותר מצ'לסי, כי המשברים שלהם באים בצרורות. ברגע שהם חזורים להציג משהו שנראה כמו כדורגל טוב, הם יתחילו לצבור נקודות בקצב מסחרר ולבנות עליהם שישמיטו נקודות מול הקטנות זה לא דבר חכם. ארסנל בקלות מסוגלת להפסיד לניוקאסל או לסיים בתיקו ביתי מול וויגאן. צ'לסי לא תפסיד לWBA גם ביום הכי גרוע שלהם. כעת עם החזרה של למפארד, אני חושש מאוד שבמידה ולא יהיו פציעות זה רק עניין של זמן עד שהשלד שסחב את הקבוצה בתקופת גראנט על גבו יעשה את אות והדבר למרות השטיקים של אנצ'לוטי והקבוצה תחזור לתמונה מהר ממה שהרוב אולי חוזים להם כרגע.

7. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

8. KirkH Member

לא משנה מה המצב, אחרי שקראתי בלינק שהבאת שהקונוס בחוץ לפחות לחודש - הוקל לי מעט.

בות'רוייד זו באמת היסחפות קלה.

אבל כמו שאמרתי באשכול של המחזור - אנצ'לוטי הוא לא האיש לשנות קבוצה תוך כדי תנועה. בטח לא קבוצה כמו שלנו שחייבת ריענון מאסיבי ויצירתי סביב השלד. אני רק מקווה שהוא לא ימשיך בדרכו וינסה לתקן את הנזקים עם עוד איזו סתימה או שתיים בדמות שחקני רכש ותיקים.

9. קינג לדלי Member

היה ברור שאם צ'לסי תכבוש תהיה השתוללות והתפרצות של שמחה שתוציא את הקבוצה לדרך חדשה וכך היה.
    השיוויון משום מקום הוא בעיטה לפנים של הקבוצה הזאת.

לא יאומן איך ממועדמת ראשית לאליפות צ'לסי כבר חמישית.

10. Rudess Member

יותר בעיטה מסובבת לאשכים.

מה? מאלודה הוא אחד השחקנים הטובים ביותר של צ'לסי העונה, נתן יכולת טובה בהרבה משחקים וגם כבש עד כה כמדומני 8 שערי ליגה (בדיוק אותה כמות שדרוגבה כבש).

אנצ'לוטי היה צריך להביא מחליף לקרבאליו, זה פשוט מאד. ג'ון טרי בשנתיים האחרונות עושה המון חורים ולא מעט גולים באשמתו. דווקא איבאבנוביץ' הוא לא הבעיה של צ'לסי, הוא שחקן סולידי ויציב (למרות שכמו כל ההגנה של צ'לסי, היה לו משחק נוראי מול סנדרלנד).

לסיכום אתם צריכים בלם רציני נוסף, קשר יצירתי וחלוץ נוסף שיוכל להוריד מדרוגבה את נטל כיבוש השערים.

כמו ונגר.

11. Ian Wright Member

מסכים עם רודס.

אנצ'לוטי מאמן מצוין שיש לו סגל טוב ובריא והוא בדר"כ יודע להוציא ממנו את המיטב ולזכות בתארים. ככה הוא עשה במילאן בזמנו ובעונה שעברה בצ'לסי אבל ברגע שהעניינים מתחילים להיות קשים יותר הוא לא יודע לפתור את הבעיה והרכש שלו תמיד היה גרוע. לא חשבתי שצ'לסי תאבד כ"כ הרבה נק' העונה אבל היה לי ברור שסגל כמו בשנים הקודמות אין להם וברגע שיהיו פציעות יהיה גם משבר. אני מבין שלקראבליו נשאר עוד עונה בחוזה אז מכרו אותו. אין בעיה אבל למה לא להביא מחליף? איזה מאמן נותן לקבוצה להיות בסגל של 2 בלמים רציניים? ברומה יכול להיות בלם רביעי במקרה הטוב כרגע ואיבאנוביץ' אף פעם לא היה כזה למרות שאני חושב שהוא שחקן מצוין אבל כמגן ימני. מג'ון טרי אף פעם לא החזקתי ואני דיי שונא את האיש אבל בשנים האחרונות הוא פשוט גרוע מבחינה הגנתית ועושה המון חורים.
    דקו, באלאק וג'ו קול גם כן הלכו בצורה כזאת או אחרת והגיעו ראמירס ובניון. הראשון כרגע הוא בלוף רציני אבל צריך לתת לו זמן. השני נפצע לחצי שנה ככה שפה היה רק עניין של מזל אבל לטעמי אנצ'לוטי חייב להביא עוד קשר התקפי לרוטציה שיכול לשחק בכל העמדות - זאת אומרת במרכז וגם בצדדים בעמדות של מאלודה ואנלקה.
    קאלו עוד שחקן עם תכונות פיזיות מעולות אבל בלי שכל בדיוק כמו ריאן באבל מליברפול. גם הסיומת שלו פשוט בדיחה. באמת שאין שחקן התקפה בפרמיירליג עם סיומת יותר גרועה משלו ועד היום לא הבנתי איך שחקנים כמוהו ופאולו פריירה נמצאים באחת הקבוצות החזקות באירופה.

אני לא מספר שום דבר חדש לאף אחד אבל בסיומו של יום לצ'לסי יש את אחד הספסלים החלשים בפרמיירליג וזאת הסיבה העיקרית למשבר הארוך של הבלוז.
    רק שימשיך כך... :aaa021:

נערך לאחרונה ב: ‏2/1/11
  12. KirkH Member

אני שמח שהוא כבש שמונה שערים. אבל בפועל שישה מהם נכבשו בחודש הראשון של העונה כשצ'לסי ובעיות היו שני דברים שלא קשורים אחד לשני.

אני לא בא אליו בטענות כי הוא לא אשם במצב, אבל העונה שלו עד עכשיו היא לא פחות מנוראית. בעיקר בגלל שבשנתיים ומשהו האחרונות הוא הראה כמה פוטנציאל יש לו ברגליים. מאז הפציעה של למפארד אנצ'לוטי הוציא אותו מהאגף ושיחק איתו כשחקן חופשי בקישור דבר שגרם לו להגיע לעמדות שאין לו מה לחפש בהן ובעיקר אין לו מה לתרום לקבוצה מהן. להחליף מקומות עם למפארד זה אחלה, כשאתה מחליף מקום עם קונוס ואף אחד לא בא לעזור לך ולפתוח לך - זה בין יותר קשה לקצת בלתי אפשרי.

כמו כל הקבוצה הוא שקע עמוק בחוסר הביטחון וראו את זה ברוב הפעולות שלו. זו עונה שמזכירה הרבה יותר את התקופות העצובות שלו אצלנו מאשר את הימים שהגיעו ברגע שהמושיע ההולנדי שלנו התיישב על הספסל.

בקשר להגנה, שוב, אני לא מסכים. ביקשתם את ברומה כשחקן רביעי ברוטציה... לצערי עד השבוע הוא בכלל היה חמישי... טרי, אלכס, איבאנוביץ' ו... אפילו פריירה פתחו לפניו. אנצ'לוטי לא נותן לצעירים צ'אנס מינימלי. אבל שוב, מישהו ציפה שכן? אני לא מצפה מאנשים להשתנות רק בגלל שהם בקבוצה שלי.

לא חושב שהיינו צריכים עוד בלם. טרי היה פצוע לכמעט חודש. אלכס יישב בחוץ קרוב יותר לחודשיים. זה לא דברים שאפשר לתכנן. אתה לא יכול לקחת את איבאנוביץ' ולהפוך אותו לבלם רביעי ברוטציה. זה מיותר גם מבחינת הקבוצה וזה לא משהו שמקובל על שחקנים בקליבר שלו.

ידעתי שהירידות על ראמירז יגיעו. שיהיה. אני חושב שהוא במקום לא רע בכלל יחסית לעובדה שהוא שחקן ברזילאי שהגיע לליגה הכי מהירה בעולם אחרי הסייסטה של פורטוגל. הביאו אותו כי הוא רץ הרבה ואת זה הוא נותן כל דקה על המגרש. נצטרך לחכות עוד קצת כדי לראות אם הוא מתאקלם לסגנון ובעיקר אם מצליחים למצוא עבורו נישה מתאימה בקבוצה.

13. Ian Wright Member

הוא בכלל המגן הימני הפותח של צ'לסי גם שבוסינגווה כשיר ולטעמי מדובר באחד המגנים הימניים הטובים באירופה והשני הכי טוב בפרמיירליג אחרי בקארי סאנייה. הוא הרבה פחות טוב כבלם ולכן היו חייבים להביא בלם שלישי טוב לסגל אחרי שאתה משחרר שחקן כמו ריקארדו קראבליו.

14. KirkH Member

בסדר...

הוא לא מספיק מהיר כבלם, אז מגן?!

15. George Best Member

לא מבין בשביל מה יש מחליפים.
    נכון שקאלו וסטארידג' רחוקים מלהרשים, אבל מה עוד צריך לקרות כדי שאנלקה יעוף כבר לספסל?
    פריירה על חשבון בוסינגווה?

טוב לדעת שהאמון בקונוס לא ירד ורק הפציעה שלחה אותו מחוץ לסגל.
    שיחזור כבר.