כשצ'לסי רכשו אותו הבטיחו לנו שחקן קו שמאל ברמה גבוהה מאוד שיכול גם לשחק כמגן וגם כקיצוני, בפועל כמעט ולא ראינו ממנו שום דבר למרות שגם מספר ההזדמנויות שקיבל היו מוגבלות. נראה מי תהיה מוכנה להמר עליו שוב, ההימור הבטוח ביותר הוא חזרה לרוסיה.
לא כל כך מסכים עם מה שרשמת. ז'ירקוב לא איכזב, מבחינתי כל פעם שהיה על המגרש הוא עשה עבודה לא רעה, אף פעם לא ברח מהכדור, אני לא זוכר מקרים שבהם הוא לא ניסה להשפיע, סחט לא מעט עבירות ופנדלים, כי טכניקה יש לו וברמה גבוהה מאוד, הוא אף פעם לא קיבל את ההזדמנות להיות שחקן הרכב, אף פעם לא קיבל את הביטחון שיש לו הזדמנות לרוץ בהרכב, תמיד היה שחקן רוטציה רחבה, מחליף אופציונאלי. אין לי ספק שיש לו מקום כמעט בכל קבוצה באנגליה. הוא שחקן מצויין, חכם, אינטליגנטי, טכנית בטירוף, אחראי, שחקן שהייתי שמח אם היה מקבל יותר הזדמנויות.
כגודל הציפיות גודל האכזבה, אז כשאמרו לי שצ'לסי מביאה את אחד משחקני קו שמאל הטובים באירופה ציפיתי לשחקן ברמה גבוהה מאוד. אתה אומר שהוא היה לא רע, אוקיי, ציפיתי שיקנה את מקומו ב11/14 ולא ימשיך לדשדש בקצה הספסל ולהיכנס רק כשחסרים שחקנים. צריך לזכור גם שהוא עלה סכום כסף לא מבוטל ובטח משלמים לו גם שכר בהתאם.
על סכומי הכסף אין מה לדבר, הם מזמן יצאו מפרופורציות, השחקנים נהנים מכך, ותג המחיר לא צריך לעניין אותם, כי זו אך ורק בעיה של המשלמים. צ'לסי הביאה את אחד משחקני אגף השמאל הטובים, לא הכי טוב, אבל אחד שבכל רגע נתון יכול להשפיע על המשחק, וזה מה שעשה, כמעט תמיד שהיה על המגרש הוא השפיע לטובה. זה שלא קיבל מקום ב-11... אלו המאמנים מחליטים, מבחינתי היה שווה לתת לו את הצ'אנס, ומבחינת היכולת גם הגיעה לו ההזדמנות לפתוח בהרכב לאורך זמן.
יורי ז'ירקוב כשהגיע לצ'לסי באמת היה אחד משחקי הקו השמאליים הטובים באירופה. לפעמים קיצוני, לפעמים מגן תוקף. הוא היה אחד השחקנים הטובים של נבחרת רוסיה ביורו הנהדר שלהם ב-2008 אם לא השחקן הטוב שבהם. אני זוכר שהוא פשוט היה שורף את הקו אבל כמובן שכולם יזכרו את הקסמים של אנדריי ארשאבין. הבעיה של ז'ירקוב שהוא הגיע לאחת הקבוצות הבודדות באירופה שפשוט לא היה לו מקום בהרכב. כמגן שמאלי הוא לא יכול לפתוח במקום אשלי קול שאומנם נמצא בירידה כמו כל הקבוצה שלו העונה אבל הוא עדיין המגן השמאלי הטוב בעולם ומבחינה הגנתית פשוט יותר טוב ממנו וקיצוני אי אפשר לשכוח שמאלודה היה ענק בסוף העונה שעברה ונתן ערך מוסף עבור הקבוצה. העונה בהחלט היה מקום לשתף אותו, הוא קיבל כמה הזדמנויות והיה לא רע בהן אבל קשה לספק את הסחורה אחרי שהתייבשת כ"כ הרבה זמן על הספסל ואיבדת את הביטחון וכושר המשחק שלך. לא תמיד זה מתחבר אבל בהחלט מדובר בשחקן מצוין.
לא יודע אם ידעתם, כי זה נשמע שלא, אבל יורי ז'ירקוב היה פצוע חלק גדול מהעונה הזאת. זה התחיל מהעדרות שהיתה אמורה להיות לשבוע- שבועיים ונמשכה חודשים. אם חשבתם שהוא היה כל הזמן הזה על הספסל כשיר לגמרי אז זה לא נכון. אני לא אומר שהוא כל הזמן לא שיחק בגלל זה, כי בצדק הוא ציפה ליותר הזדמנויות כשהיה כשיר.
זו כבר עונה שנייה שהוא בעיקר פצוע ולא מצליח לעמוד בדד ליינים שהוא והצוות הרפואי קובעים. תוסיפו לכך את העובדה שעל שתי העמדות שהוא טוב בהן יושבים, או יותר נכון ישבו בעונה שעברה כשהוא היה כשיר - גם אשלי קול וגם פלוראן מאלודה בעונות שיא. זה לא משאיר לך יותר מדי צ'אנסים. זה לא מאפשר לך יותר מדי הזדמנויות להוכיח את עצמך ולא כל שחקן מסוגל לבסס את מעמדו על פני שני קאליברים כאלה תוך משחק אחד שהם מקבלים פעם בחודש פלוס עשר דקות פה ושם.
ארנסן ממשיך לדוג שחקנים מהאקדמיה שלכם והפעם מדובר בג'אקופו סאלה. מעבר לזה הקבוצה במגעים מתקדמים עם ג'פרי ברומה... אין לי שמץ מה השחקנים האלו שווים, אבל מתברר שלארנסן יש קשרים טובים עם שחקני האקדמיה שלכם
ג'פרי ברומה תהיה אבידה משמעותית לדעתי. אחלה מורשת מהעונה הזו של אנצ'לוטי. כל השחקנים האלה היו אמורים לקבל צ'אנסים העונה כדי שלפחות יוכלו להתחיל להעריך את ההתקדמות שלהם.
הידינק וטורקיה סיימו בתיקו את משחק החוץ שלהם מול בלגיה, מה שמשאיר להם סיכוי מצויין לסיים במקום השני בבית. הם נמצאים נקודה אחת פחות מבלגיה השנייה כשיש להם משחק אחד פחות. יהיה חבל מאוד לגלות שהתיקו הזה(עם החמצת פנדל של בלגיה בדקה ה75..) מנע מאיתנו לקבל את הידינק בחזרה. לדעתי לפחות זה חבל. האלטרנטיבות ממש לא מלהיבות אותי, בטח לא רדנאפ.
רדנאפ אפילו לא היה מועמד. זה שכמה בוקיס עשו קופה על הפראיירים שמאמינים לכל שטות, סחטיין עליהם. אני ממשיך לקוות שהידינק יעלה את טורקיה ויוכל לקחת על עצמו תפקיד של לא יותר מיועץ במשרה מלאה. אני רוצה דם חדש. לא יודע עד כמה ההייפ רציני או נטו עבודה של סוכן, אבל מי שהמועמדות שלו צפה באופן מפתיע בימים האחרונים הוא דווקא ספארקי יוז. החבר הכי טוב של ניל וורנוק (קיה גרבצ'ן או איך שלא מבטאים את שם המשפחה שלו) עושה שעות נוספות באולפני טלוויזיה על מנת לפזר כמה שיותר עשן מסביב לאיש שלו. מצד אחד הוא אומר שיוז ישמח לדבר עם צ'לסי. מצד שני הוא מזכיר שלאיש שלו אין בעייה לעבור לאמן במקום אחר ביבשת או אפילו שבת שנה בחוץ בכדי לקבל ג'וב שעל פי ההגדרה של קיה "יאפשר לו להתחרות ברצינות על תארים". האמת, אין לי בעייה לדמיין את יוז על הקווים של סטמפורד ברידג'. יכול להיות שמה שאנחנו צריכים זה לא איזה טקטיקן על אלא סתם מישהו שיבוא וילכד את הקבוצה. יוז שיחק אצלנו ויודע מי ומה קורה ביציעים. אגב, עיסקת סלה להמבורג נסגרה והאיטלקי סגר שם חוזה לשלוש עונות. בהקשר של ג'פרי ברומה האדון ארנסן אמר שמדובר רק בעיסקת השאלה (לשנתיים) ושזה יסגר לכאן או לכאן אחרי שהילד יחזור מנבחרת הולנד. אני מאוד מאוד בעד. שיילך, יתגלח על הזקן של הגרמנים ויחזור אלינו שחקן שלם ומוכן להרכב כמו שעשו בזמנו עם אלכס.
מיוז אני לא מחזיק בכלל אבל מה הבעיה עם הידינק? אז מה אם הוא מבוגר? מה הוא שחקן? לא, הוא מאמן והוא יכול לאמן אתכם עוד שנים רבות כל עוד השיגעון של אברמוביץ' לא יצוץ (שוב). מעבר לזה שהידינק הוא טקטיקן מצוין ופסיכולוג בחסד הוא יתמודד בצורה מצויינת עם חדר ההלבשה המלא באגו של צ'לסי. הוא הוכיח את זה כבר בעבר ואת הכבוד מהשחקנים הוא כבר יקבל. לא צריך הצהרה מהחלאה, ג'ון טרי, בשביל להבין את זה. כמו כן, הוא מוערך גם על ידי אברמוביץ', שסביר להניח שלא יהיה מעורב בגורם הרכש שזה גורם מאוד חשוב למאמן הבא שלכם על הקווים. אולי הגורם החשוב ביותר. הגיע הזמן לבנות קבוצה חדשה ומאוזנת. כמובן שזה יהיה עם רוב השלד(צ'ך, טרי, אסיין, למפארד ודרוגבה) הקיים שהביא לכם את כל התארים במשך השנים האחרונות אבל עדיין, ברור לכולם שצריך דם חדש בקבוצה. זה לא צריך לקרות על הקווים כמו שאמרת לדעתי. זאת אומרת מאמן צעיר. זה צריך לקרות על הדשא. כמו אצל ליברפול, גם אתם צריכים מהירות ויצירתיות בהתקפה. אתם צריכים ווינגרים אמיתיים כמו רובן, דאף ואפילו ג'ו קול בזמנו שהיו לכם בתקופה עם מוריניו וליהטטו על הקווים. לדעתי הידינק סתם מורח את זה אבל בסוף הוא יחתום (לצערי).