לוקאקו אכן לא יוכל לעבור לסטוק בגלל החוק הזה. להשאיל אותו מחוץ לאנגליה יהיה ביזבוז, כנראה יצטרכו לחכות עד ינואר ולראות אם הוא כבר קנה את מקומו בהרכב או שישאילו אותו אז.
קצת שמח שההשאלה לא יתאפשרה. כמו שאמרתם אם לוקאקו יוצא להשאלה אז שנשאיל אותו לקבוצה שמשחקים בה כדורגל. משחק גובה זה חשוב ועם הגודל שלו יש לו פוטנציאל עצום בזה, אבל קצת כדורגל 'רגיל' בליגה חזקה יעזור יותר להתפתחות שלו כרגע. אם לא נספיק להשאיל אותו לקבוצה אחרת עד מחר, לא נורא אם יישאר אצלנו עד ינואר. אני בעד שיראה קצת את דרוגבה באימונים. חוץ מזה שהוא יכול לקבל דקות לפי איך שנראים החלוצים שלנו כרגע. יום לפני סגירת חלון ההעברות, המצב הנוכחי של ההעברות אצלנו: * פריירה- אתמול פורסם שעסקת פריירה נפלה, אבל סקיי מדווחים עכשיו שעדיין קיימים מגעים בינינו לפורטו. * מיירלש- הצענו סכום של 6-8 מיליון פאונד+יוסי בניון על מיירלש של ליברפול, ההצעה נדחתה. * מודריץ'- אין חדש. * קווין דה ברווין מגנק כנראה יחתום עד סוף החלון. *קאלו ואלכס מועמדים לעזיבה. לא נראה סביר שאלכס ימכר, אולי קאלו ימכר לליל.
כן(מבחינת המחיר, אני עדיין חושב שמקצועית הוא יכול לתרום ולשדרג אותם בלי קשר למחיר), בגלל זה יהיה מעניין לראות כמה עקשנים פורטו יהיו אם ההצעה של צ'לסי היא היחידה והגבוה ביותר, כי מחיר כזה עליו זה באמת הצעה לא שפוייה שצריך להיות דפוק כדי לדחות. אני מאמין שלמרות הרעש בסופו של דבר פורטו יסגרו איתם על מחיר, 25 מיליון + סכום עתידי כלשהו או משהו בסגנון. אם צ'לסי כבר מסכימים לשלוף סכום כזה, אני עדיין לא מבין למה לא להוסיף את ה-10 מיליון יורו ולקחת את מוטיניו - בהתחשב שאין מודריץ'(לא שהוא שווה 40 מיליון יורו בעצמו, אבל זה value for money הרבה יותר טוב)
בתנאים הנוכחיים - בהם אין מסגרת תקציבית והיד נשלחת לכיס לפי דרישה - אין לי לרוב התנגדות לבזבוזים, מחירים מופקעים, ודאגה לחשבון הבנק של רומאן לבטח לא מנת חלקי. אבל 30 מיליון יורו על אלבארו פריירה זה מופרע. מקצועית אין לי בעיה עם ההתעניינות בו, וילאס-בואש מכיר אותו ויודע מה הוא מביא איתו ואשמח לראות מישהו יותר אסרטיבי מז'ירקוב על המשבצת, אבל הסכומים האלה, במיוחד על רקע ה'דווקא' שאנחנו זוכים לו מנשיא פורטו (לא כ"כ בצדק לטעמי), מופרכים ואין בהם טיפת value for money. בתקשורת הישראלית פורסם שבניון בדרך ללונדון לחתום בטוטנהאם. לא אבידה גדולה, אבל אם הוא לא חלק מעסקת מודריץ' למכור אותו דווקא לספרס זו טיפשות. או שעושים איתם עסקים או שלא.
אני לא רוצה להקדים חזון למועד, עדיין נשארו שעתיים וחצי( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ), אבל אם ככה מסתיים החלון העברות שלנו, זו פשוט בושה, ביזיון, טמטום, יהירות... כל מילה תהיה במקום. מה הם חושבים לעצמם שם? איך אנחנו משחררים את בניון לארסנל בלי להביא אף אחד? איך זה שאין לנו Plan B אם לוקה מודריץ' לא יבוא? היינו חייבים ווינגר, יפה מאוד, הבאנו, היינו חייבים קשר יצירתי, ניסינו לרכוש שניים כאלה, לא הלך.... מה קורה עם אפשרויות אחרות?! זהו? מוותרים? והכי מרתיח בסיפור הזה זהשהם נותנים לבניון ללכת כאילו יש לנו יצירתיות בקישור בלעדיו... אין לנו! מאיפה הביטחון הזה פתאום בקישור המשעמם שלנו? מקווה להפתעה ענקית שתגרום לי להצטער על ההאשמות האלו, לא מאמין אבל אין מה לעשות חוץ מלקוות שזה יקרה. לא רואה אותנו מתקדמים לאנשהו העונה עם קישור כזה.
דיברת על יצירתיות, מה שמצחיק זה שבניון היה הקשר הכי יצירתי שלנו. קאקוטה הושאל לבולטון, ככה שאפילו מבחינת שיתוף צעירים נשאר לנו רק את מקאקרן. גם לי לא ברור מי חשב לשחרר את בניון כשלא מביאים אף אחד במקום. בסוף גם דה ברוין לא חתם (מוזר שדווקא ביום האחרון בכלל לא היו דיבורים עליו), הוא אמר בריאיון בבלגיה שהוא ביקש לעבור אבל גנק דחתה את ההצעה של צ'לסי שעמדה על שישה מיליון פאונד (פלוס השאלה של דה ברוין חזרה לקבוצה לעונה). עוד סיבה לשנוא את גנק. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx לא מבין מה הם התעקשו, גם היו מקבלים את הכסף בשביל להביא חיזוק נאה (יחסית) לצ'מפיונס, וגם משאירים את דה ברוין לעוד עונה. הרי אם הוא באמת כל כך טוב, עוד עונה הוא בחוץ, אז למה להתעקש.
האשמות מגוחכות לטעמי. אתם יושבים כבר חודש ועושים חשבונות של שני מיליון לפה ולשם על כל העברה ומדרגים מה שווה ומה לא שווה כאילו שמישהו במועדון הזה מוטרד ברמה כזו או אחרת מתזרים מזומנים. מהיום בו רומאן הגיע למועדון המדד היחידי להעברות הוא יכולת על הדשא נטו. הניסיונות השונים של הבורד להציג נתונים שכביכול מדברים על התנהלות כלכלית שפוייה נזרקו שוב מגשר לונדון בינואר כששנה וחצי של מדיניות ברז סגור עם פלומבה הוחלפה ברכש של יותר משבעים מיליון פאונד. גם בעולם בו אנחנו מתנהלים ללא גבולות פיננסיים, זה לא שאנחנו מסמנים מטרה, שני טלפונים והבחור עומד מבוייש בכניסה לגשר על מנת לעשות לנו את היום ולחתום בצ'לסי. זה לא עובד ככה. אז כן, רצו ומן הסתם עדיין רוצים את מודריץ'. רצו גם את פאסטורה. רצו ואולי עדיין רוצים חבר'ה מפורטו. אבל זה לא הופך את ההגעה שלהם לאיזה משהו ודאי! יש עוד גורמים במשחק הזה. יש עוד שיקולים. העובדה שהצאר עומד מאחורי המועדון לא מאפשרת לנו ללכת ולהציע לכל מי שדורש סכומי שיחרור מופרכים. הצאר משלם רק על מה שבא לו. רק מתי שבא לו. כרגע לא בא לו להוציא 40 מיליון על מודריץ'. זכותו. אנחנו לא במצב כל כך גרוע שמחייב אותנו ללכת בכל הכוח על כל שמוק שנתן שני משחקים טובים. מה הלחץ? אנחנו צריכים שחקנים בקליבר שישפר אותנו לא כאלה שייתנו פייט לז'ירקוב. לא כל יום מתאפשר להחתים כוכבים ברמה הזו. גם כשיש לך את כל המיליונים בעולם. בין אם יבוא עוד שחקן או לא יבוא עוד שחקן - אנחנו כן אמורים להיות טובים יותר מהעונה שעברה. אנחנו כן אמורים לתת פייט יותר חזק בכל המסגרות. יש לנו מאמן חדש ואפילו אחד שלא נוהג להסתובב עם האצבע בתחת רוב הזמן. אם זה יספיק או לא נצטרך לחכות ולראות. אבל חוסר ההערכה הבסיסי לסגל הנוכחי שלנו קצת מצחיק. עובדתית ברגע שמאטה חתם ומאלודה נשאר - ליוסי בניון לא היה מה לחפש בגשר. הוא ידע את זה, אנחנו ידענו את זה וכל מי שחיכה לדקה התשעים כדי לנסות להשיג אותו בזול גם יודע את זה. אין לו מה לחפש בשמאל כי יש שם שני שחקנים טובים ממנו וטבעיים בעמדה הזו ממנו. אין לו מה לחפש במרכז כי הוא לא יכול להחליף את למפארד כעושה משחק במרכז הוא לא בנוי לג'וב הזה באנגליה. עם כל הכבוד. יש לנו שחקנים טובים ממנו לדחוף קדימה מאחורי החלוצים (אנלקנה, סטארידג'). בימין ישחקו אנלקה, סטארידג' או קאלו ובעיקר טורס כשנשחק עם שלישיה קדמית. ראמירז מן הסתם אופציה מועדפת על AVB בימין בשיטה של 2 חלוצים כי הוא נותן לבוסינגוואה המון שקט לפריצות שלו. אם יגיע קשר עם רגל ימין אפשר יהיה להיפרד מלפחות שחקן נוסף חוץ מבניון שיהפוך מיותר (לא מאמין שזה יהיה אנלקה. יותר הגיוני סטארידג' בהשאלה). אם לא, אנחנו עדיין קבוצה מספיק חזקה.
לא מדויק, SSN דיווחו עכשיו שהצענו 40 מיליון על מודריץ' וההצעה נדחתה. רצון להוציא כסף היה. גם ה22 מיליון שהתכוונו לתת על פריירה יכלו לשמש לקשר יצירתי צעיר וטוב. אף אחד לא אמר שזו חייבת להיות החתמה של 40 מיליון, לפחות תביאו קשר יצירתי שיעיף את מיקל או רמירז מההרכב. רמירז אחלה שחקן, אבל אין לך מה לעשות עם שני שחקנים כאלו בהרכב, מדובר בשני בחורים ביישנים שגם אם יש להם מה לתת בהתקפה(ולמיקל בטח שאין) הם לא עושים את זה כי זה לא הם פשוט. אתה לא יכול לשחק איתם יחד עם למפארד שממש לא נראה כמו למפארד שאנחנו רגילים, ולצפות שנזכה במשהו כשמולנו סיטי ויונייטד מפוצצות ביצירתיות. באמת שאני בדרך כלל אופטימי לגבי הקבוצה, אבל אני לא יודע מה יש לי להיות אופטימי במצב הנוכחי. כמו שאמרתי, לא מודריץ', לא פסטורה, אז תביאו קשר אחר שיפטור אותנו מהדבר הזה שנקלענו אליו בקישור. לגבי בניון, כמו שאמרתי הוא הקשר היצירתי היחיד שלך, אין לו מקום בהרכב? אז מה? שיבוא מהספסל, מה זו השטות הזאת לשחרר את היחיד שיכול לתת לך משהו בלתי צפוי(מלבד מאטה שמשחק באגף)? איפה פה ההיגיון?
מה זה תביא שחקן צעיר וטוב?! זה כבר לא מנג'ר אפילו, זה פאנטזי! שנייה, יש לי את צ'אבי ומסי על הקו - יש לך העדפה? אפשר לחשוב ששחקנים ברמות האלה זה איזה משהו שמסתובב זרוק בספסלים של קבוצות שמתות להיפטר מהסחורה הזו.. הציעו 40 מיליון ולוי ברוב טימטומו ובעיקר יהירותו, תקוע עכשיו עם ההבטחות שלו. הוא בחיים לא ימכור בסכומים האלה. זה יהיה 50 מינימום כדי שהוא יוכל בכלל להסתובב ליד הלול. אין שום הצדקה לשלם אפילו על עילוי כמו מודריץ' את הסכום הזה. מיקל לא קשור ליצירתיות שלנו. הוא קשר אחורי. קשר אחורי גרוע מאוד - אבל עדיין לא זה שאמור לספק ברק. זה לא שעכשיו נביא איזה קשר אחורי אחר ופתאום כל המשחק שלנו יזרום. בוסינגוואה תורם לנו המון יצירתיות שלא הייתה בעונה שעברה, עכשיו מאטה נכנס לעניינים. אפשר גם לשים אותו ואת מאלודה באותו הרכב. יש לנו מספיק יצירתיות. מישהו צריך לשחרר את השחקנים לעשות את הדברים האלה. אם AVB מאמן טוב כמו הרזומה שלו - הוא מסוגל לזה. גם בלי רכש. בניון לא יצירתי כשהוא פצוע. והוא כל הזמן פצוע. כל הקיץ אתם מפמפמים נון-סטופ על סטארידג' בימין ועכשיו אתה רוצה את בניון לידו על הספסל?
להביא קשר יצירתי זו פנטזיה? להוציא 50 מיליון ו40 מיליון זה אפשרי אבל קשר יצירתי נורמלי זו פנטזיה? מה? ומי דיבר על רמה של אינייסטה לעזאזל? "מאלודה בהרכב"... וואו אני רגוע. אנחנו מדברים על ההוא שלא מסוגל לעבור אותי באחד על אחד? מה אתה מתעכב לי על מיקל? אמרתי שכשאתה משחק עם מיקל ורמירז, שני שחקנים שלא תורמים להתקפה, אין לך הרבה מה לצפות ליצירתיות מהקישור כשהשחקן השלישי הוא למפארד שגם אם הוא מסוגל לחזור לעצמו, בקישור הזה יהיה לו מאוד קשה לעשות את זה. בניון כל הזמן פצוע, נו באמת... אז בוא נזרוק אותו ונשאר עם פסים צפויים בין מיקל ללמפארד והעלמויות הזויות של רמירס.... לפעמים אני חושב שהוא יוצא מהאצטדיון וחוזר רק כשכולם עייפים מדי כדי לרדוף אחריו. לגמרי מדהימה אותי ההודעה הזאת שלך קירק. הלוואי שהייתי מסוגל "לראות" הכל ככה... לדעתי מדובר בעיוורון מוחלט.
אני יוצא מנקודת הנחה ששחקנים לא שוכחים איך משחקים כדורגל תוך מספר חד ספרתי של חודשים, זה הכל. ייצא לפועל או לא זה כבר משהו אחר. ראמירז שחקן משלים נהדר.
אחלה, אז אנחנו מסתמכים פה על למפארד, שוב פעם. ענק. איך זה לא ברור לך שזה לא מספיק טוב? מיקל-רמירז-למפארד(גם למפארד של 2005-2010) זה פשוט לא מספיק טוב. זה אפור, זה משעמם, זה חסר יצירתיות, זה לא משיג לך לא אליפות ובטח שלא אלופות. מה שהדהים אותי זה גם ההגנה שלך על זה ששלחנו את בניון לארסנל, לא מבין איך אתה חושב שמדובר במהלך הגיוני אחרי שאתה יודע איך הקישור הפותח שלנו הולך להיראות. מדהים אותי גם שאתה מדבר על השאלה נוספת של סטארידג', כאילו שאנלקה עדיין מספיק טוב כדי לנגיע לאנשהו. איך? תסביר לי איך אתה סומך עליו. רמירז? לא מספיק דומיננטי בהתקפה כדי לשחק כקשר 50/50 בצ'לסי. לא הראה שהוא מספיק טוב בשביל זה. לא נותן לך כמעט כלום בהתקפה, ותכלס גם לא המון בהגנה. ואני בכלל לא התחלתי לדבר על ההתקפה שלנו, טורס עדיין לא פוגע ממטר. וזה לא שאני מפיל עכשיו את כל הבעיות שלנו סתם, כולם חשבו שיבוא הקשר היצירתי הקיץ, ועם טורס ודרוגבה כבר נסתדר. עכשיו, כשאין לך שום רמז ליצירתיות מהקישור, כמה טורס כבר יתן לך? כרגע, אין לנו לא קישור מעולה, לא חלוץ מוכח ולא ווינגר ימני מוכח. יהיה מאוד קשה העונה.
בוא נגזים עוד קצת. כבר לקחנו דאבל עם למפארד של 2005-10 והסגל הנוכחי, אז למה לא שוב? לא תשמע ממני הגנה על מיקל או על כל הרכב בו הוא מופיע. אבל עד שאסיין חוזר או עד שהילד מבארסה מוכיח שהוא טוב יותר (אני בספק אם יש כוונה לתת לו צ'אנס), מיקל משחק. אז כן, יצירתיות צריכה להגיע ממקום כלשהו. ההבדל בינינו הוא שאני מאמין שללמפארד ולמאלודה עדיין יש את זה ברגליים. זה הכל. כשמאטה נכנס והתחיל לרוץ מול נוריץ' הכל נראה הרבה פחות גרוע. אם חס וחלילה יצטרף אליו עוד שחקן לחילופי מקומות וקצת תנועה, אנחנו אפילו עשויים למצוא איזה צ'אנס לעשות דאבל פס או שניים. אני לא חושב שכל הסגל שלנו צריך להיות מורכב משחקנים סופר יצירתיים. מספיק שני קשרים שיעשו פעולות חיוביות במרכז הקישור ושיהיה להם חלוץ לצרף מקדימה. וזו הבעיה הגדולה שלנו לטעמי. לא יודע עדיין לומר סופית אם זו השיטה נטו או השחקנים עצמם, אבל כרגע טורס לא מצליח להיכנס לעניינים (הוא יכול להצטיין עד מחרתיים, עד שהוא לא שם את הכדור ברשת הוא לא חלוץ מספיק טוב) וגם דידי לא בדיוק מוצא את הידיים והרגליים. אני כן חושב שזה משהו שיכול להיפתר ברמת החיבור לשיטה. אני כן מאמין שזה ישתפר מהר מאוד. אז החיזוק לעמדה הספציפית של למפארד יחכה עוד קיץ אחד. לא על זה ניפול. אנלקה? הוא לא כוס התה שלי, אבל הוא רחוק מלהיות האסון שעשיתם ממנו. גם הוא, כשפותחים לו שטחים, הוכיח את עצמו כל פעם מחדש. עם כל האדישות שמצורפת לעניין.