צ'לסי 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י KirkH, ‏9/7/11.

1. Rudess Member

חוזרים למקומכם הטבעי של תקופת פרה-אברמוביץ'.

2. Sturridge Member

אם אתה קורא למה שהאנשים האלה עושים על המגרש "משחק"... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
    אני תאמת דיי מרחם עליך... מקווה שתצליח להינות בכל זאת.

אני כבר לא מדבר על חלון ההעברות הכושל כי בזה כל מאמן מאז שמוריניו עזב נכשל, אני כועס על בואש על זה שמהסגל הקיים הוא לא מצליח להוציא כלום.
    קודם כל המערך והשיטה- אתה לא מתאים את השחקנים לשיטה (אלא אם כן אתה עושה רשימת קניות כמובן, אבל אנחנו לא בחלון העברות כרגע), אלא את השיטה לשחקנים.
    שלושה חודשים לא הספיקו לו להבין שקו ההגנה הגבוה לא עובד? אנחנו בדרך לשבור שיא שלילי בספיגות שערים מאז אברמוביץ'.
    דבר שני שאני מתוסכל ממנו- זה מההרכבים עצמם. הייתי מבין אם היינו במצב הזה כשבואש היה משתף רק צעירים, אבל אפילו זה לא קורה.
    השחקנים הבוגרים לא עושים את העבודה, אני לא מבין למה הוא מתעקש לתת להם קרדיט, למה לא לתת ללוקאקו, מקאקרן, ברטרנד, רומאו- שחקנים שיש להם מה להוכיח ולאן להתפתח (למעט רומאו כמובן שבטח יחזור לקטאלונים, אבל נעזוב את זה כרגע).
    למה המיהור הזה להשאיל כל כך הרבה צעירים (שבסוף גם בקבוצה שאליה הושאלו לא מקבלים דקות)?
    מה מאלודה עושה שהוא עדיף על קאקוטה המושאל? מה טורס ודרוגבה עושים שהם עדיפים על לוקאקו או על כל חלוץ בנוער שלנו (דגש על לאלקוביץ')?
    זה מחרפן אותי.

3. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

למרות שהעונה מתפתחת לכיוונים שיכולים להיות קטסטרופליים (הדחה מוקדמת באלופות, וגרוע יותר - איבוד המקום המוביל לשם בעונה הבאה) אני חושב שקודם כל צריך לשים את העונה בפרספקטיבה הנכונה: זו עונת מעבר. אמרתי את זה באחד הפוסטים שלי בדיון, הציפיות חייבות לרדת ולהתאים את עצמן לרמה ולפוטנציאל ההישגים שלנו - זו לא קבוצה ששווה אליפות או גביע אירופה. לא יהיה הוגן לשפוט את וילאס-בואש לפי סטנדרט ההצלחות של קודמיו - המטרה שלו היא לצעיד אותנו לעתיד מקצועי חדש ולבנות את הקבוצה שלו. זה כנראה לא יבוא עם תארים בדרך. כל הקבוצות עוברות תקופה דומה אחת למספר שנים (יונייטד ב-2005 סיימה במקום הרביעי בבית שלה באלופות ולא היתה פקטור בליגה במשך 3 עונות; עונת המעבר של ארסנל נמשכת כבר 7 שנים) וזממנו הגיע. למעשה הוא הגיע כבר הרבה קודם אך המאמנים שעברו פה העדיפו - אולי בצדק, מבחינתם - לסחוט את הלימון עוד ועוד עד שלא נשארה טיפה. המצב שלנו מסובך כיוון שהגיעו כמה ילדים חדשים לשכונת הצמרת בשנים האחרונות.

golding, נגעת וצדקת בשתי נקודות בולטות - רומיאו באמת חייב להפוך לשחקן הרכב (ואני שמח שגם אתה רואה את ההבדל כשיש לך קשר אחורי שהכדור לא נראה אצלו ברגליים כנטע זר, ומשלב בעבודת ההגנה שלו גם מיקום וקריאת משחק ולא רק תאקלים מטומטמים) ועמדת החלוץ באמת בעיה שאין לה פיתרון כרגע. דרוגבה, מאז הדאבל, נע על אדי דלק. הוא היה אדיר בשבילנו במשך שנים אבל התבגר ובעיקר מיצה את עצמו - זה כבר תקופה ארוכה לא נראה טוב ויראה פחות טוב ככל שיעבור הזמן. הרכישה של טורס היתה בסה"כ צעד נכון בזמנו - חלוץ מעולה, בן 27, בהחלט המתאים ביותר לבנות סביבו משהו חדש - אבל לצערנו הרב הוא נראה פשוט... עלוב. אין פתרונות קסם, זה באמת עסק ביש.

בואש לטעמי עשה טעות בהחלטה שלו לדבוק בסגל הקיים + מאטה (ואיזה מחטף של מיירלש). כתבתי בקיץ שהוא נהנה מהילה כלשהי של יודע-כל אחרי העונה המדהימה בפורטו אך בסופו של דבר השאיר את מרבית הסגל - על שלל בעיותיו - מהעונה הקודמת. כתבתי שאני מקווה שהוא יודע מה הוא עושה. אחרי שלושה חודשים אנחנו נופלים באותן נקודות בדיוק - אין מספיק שחקנים דומיננטיים במשחק ההתקפה (זה עדין. למעשה, אין אף אחד דומיננטי בהתקפה. עוד קיצוני, מודריץ', מישהו שיכול להניע את המשחק... זה כל כך מתבקש), אין לנו קשר אחורי מספיק טוב וההגנה ממשיכה להדרדר. אני מאמין שהוא מאמן טוב ומגיע לו ולנו ניסיון אמיתי להצליח, אבל לאורך הדרך הזו צריך לראות שיפור - אם קו הגנה גבוה זו התורה שלו אז שיעיף לכל הרוחות את טרי, אלכס ואיבנוביץ' ויביא בלמים שיודעים לרוץ. אם הוא דובק בהם אז שיעשה את ההתאמות הנדרשות לשיטת המשחק שלו. אי אפשר לספוג כל משחק את אותו גול, זה מביך.
    בשורה התחתונה הוא קיבל סגל זקן ולא מספיק טוב ולכן יישפט בהתאם. אבל אנחנו חייבים להגיע לקיץ הבא במצב יותר טוב.

בחודשים הקרובים הוא צריך להימדד בכמה מישורים: ראשית להשאיר את המועדון הזה עם הראש מעל המים בכל הקשור לתוצאות. אין מה לעשות - זהו מועדון דורש ובשביל שקט לתהליכים ארוכי טווח צריך תוצאות קצרות טווח שיהיו לכל הפחות סבירות: ייצוב הכושר בליגה ועלייה לשמינית הגמר באלופות (בסדר החשיבות הזה). שנית, לטפח את מי שהוא חושב שהעתיד של הקבוצה - לתת לדויד לואיז לבזבז את מאגר השטויות שלו כדי שבעתיד נרוויח אותו בוגר יותר; לתת לרומיאו את המפתחות לפחות עד שאסיין חוזר, ואחר כך כמחליף ראשון ושמיקל ילך לעזעזל; לפתח את המשחק של סטארידג' כך שידמה יותר לשחקן אגף - שיידע לייצר דברים ולא רק לסיים; להפוך את מאטה לבעל הבית בהתקפה; אולי, אולי - לגרד את טורס מרצפת היכל התהילה של הפלופים. זה באמת יהיה הישג כביר. אם אנחנו הולכים לעוד עונה שבה דרוגבה, לאמפרד, מאלודה ואנלקה סוחבים על גבם קבוצה בצניחה חופשית למטה אז זו תהיה עוד שנה מבוזבזת לגמרי.

4. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים עם התגובה שמעליי..

רק בכל מה שקשור לטורס אני חושב שכולם מסתכלים על הסכום שלו..מאז פתיחת העונה הוא לא כזה גרוע כמו שכולם עושים ממנו, הוא החלוץ הכי טוב של צ'לסי והוא היחיד מבין החלוצים שמסוגל לעשות משהו/לבשל שערים..

אני אישית מקווה שימשיכו לא להעריך אותו עד לסוף השנה ואולי יגיע אלינו בסכום שפוי (15-20 מיליון)

5. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא לא, הוא באמת עלוב. התחיל טוב, המשיך עלוב. לא פחות.

6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא רק החוסר בשערים, הוא מקבל היום כדור עם ים של שטח, מצבים שפעם הוא היה עושה מהם לפחות בעיטה לשער והיום אפילו לעבור את המגן הראשון הוא לא מסוגל. אין ספק שזה לא אותו שחקן. אני מעריך שיהיו לו עוד תקופות טובות של שערים בהמשך אבל לקבל את השחקן עליה צ'לסי שילמה 50 מ' פאונד היא כבר לא תקבל.

7. Sturridge Member

גם השחקן שצ'לסי שלמה עליו 50 מ' פאונד לא היה טורס שאנחנו מכירים.
    מהמונדיאל כשחזר מפציעה הוא לא מוצא את עצמו.

נערך לאחרונה ב: ‏30/11/11
  8. JohnTerry26 Member

אני רק אגיד מה אני מצפה מבואש כבר מהמשחק מול ק.פ.ר ותחילת ההתמוטטות, ומאוד מקווה שזה יתחיל בשבת או לפחות מול ולנסיה. אם הוא יעשה את שני הדברים האלו זה חייב להראות יותר טוב, לפחות לאורך זמן.

א) מה שכולם כבר אומרים מזמן, לעזוב את הקו הגנה הגבוה שהוא כנראה מאוד אוהב. כמו שצ'לסי פנסיונר אמר זה כל כך מביך לספוג בכל משחק את אותו גול.

ב) לעלות עם הרכב קבוע כמה שאפשר, בלי שטויות כמו מאלודה במקום סטארידג'(כמו בליברפול בליגה): צ'ך, קול/ברטרנד, טרי, לואיז, איבנוביץ'; רומאו, רמירז/מיירלש/למפארד(שניים מהם); סטארידג', מאטה, טורס.

כדי מאוד שבואש ירים כבר ידיים משחקנים כמו בוסינגווה, מאלודה ומיקל. אני לא שמח לשים את מאלודה באותה שורה עם שני שחקנים שאני באמת לא אוהב לראות, אבל היכולת שלו כ"כ חלשה. להפסיק להעלות את שלושתם בהרכב זה תנאי לדעתי, איתם שום דבר לא יתקדם. לגבי טורס, אני הייתי רוצה לראות אותו רץ עם ההרכב הזה כמה זמן עד שאני סופית קורא למכור אותו. זה לא קרה מספיק פעמים, באלופות טורס שיחק כמעט כל הזמן אבל זה תמיד היה עם מאלודה ו/או אנלקה. בליגה הוא נכנס לכושר עם ההרכב שכתבתי פחות או יותר, הושעה מיד, ועכשיו כמעט לא עולה בהרכב. אני הייתי נותן לו עד ינואר, אם אין שינוי חייבים חלוץ חדש בשביל שארית העונה.

ואגב, לגבי אתמול, אתם לא שאלתם את עצמכם אם היה נבדל בגול הראשון? מעצבן שאין הילוך חוזר בזווית הנכונה, בלאמי היה כל כך קדימה שאפילו להגנה שלנו זה היה נראה טיפשי מדי. אני לא אפול מהכיסא אבל...

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מוכן שהרוסי יעזוב ונחזור לשם.

10. Sturridge Member

הלוואי, היינו פחות מתבזים מול ליברפול ויונייטד. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

11. golding מנהלים

בהחלט מסכים עם כל התגובות שמעליי.

אין ספק שלרוץ עם הרכב קבוע זה הכרח כרגע, וכמו שפנסיונר אומר - לתת לשחקנים מסוימים לשחק עכשיו, לרכוש ניסיון ולטעות כמה שהם צריכים עד מצב שבו ישתפרו. אני בעד עונת מעבר, אתם יודעים מה, אפילו שתיים. אבל כרגע זה לא נראה שבואס עושה משהו שדומה ללשנות אינידיבדואלים בהרכב. כאשר אנחנו לא נראים טוב הוא מסתמך על דרוגבה, למפארד ומאלודה, וכולנו יודעים שהם כבר עברו את שיאם.

מה שמדאיג אותי יותר מהכל זה חוסר התשוקה והרצון של חלק מהשחקנים. ארסנל וליברפול לימדו אותנו איך ללחוץ כמו שצריך במשחקים מולם, האבסורד הוא שבואס מנסה לפתח את שיטת הלחץ וקו ההגנה הגבוה אצלנו. זה פשוט לא קורה. נגיד יונייטד זה היה נראה טוב, מה קרה שמאז השחקנים לא רצים מספיק ולא מפעילים את הלחץ הנחוץ? מוזר מאוד.

בכנות, אני גם לא חושב שצריך לזרוק את השחקנים האלה. צריך לשלב אותם במידה מינימלית עם איזון נכון, ואין שום סיבה שזה לא יעבוד. אני חושש שבואס מרגיש מאוים מחדר ההלבשה והוא יודע ששינויים קיצוניים עלולים להוביל לכך שהשחקנים לא יקבלו אותו.

יש לקוות שהוא ינחיל חלק מהשינויים המדוברים במשחק הקרוב. עכשיו זה הזמן.

12. JohnTerry26 Member

לגבי "מסתמך על דרוגבה, למפארד ומאלודה". למפארד שיחק טוב אחרי שבואש הראה שהוא בר החלפה אז הוא המשיך לעלות אותו בהרכב, טורס לא פגע בכלום אז בואש שיחק עם דרוגבה, ומאלודה? לא חושב שבואש מסתמך עליו, לדעתי הוא חושב שהוא שחקן שהוא כבר לא. נקווה שהוא הבין את זה.

לזרוק את למפארד? כמובן שלא, בלי שום קשר למה שהוא בשביל המועדון הוא אחד השחקנים הכי טובים שלנו העונה והוא מראה שעדיין יש לו מה לתת. דרוגבה לעומתו בטח רוצה לעזוב(לא ידעתי לגבי נושא הסירוב לחוזה חדש האמת, אבל זה לא מפתיע. הגיוני מאוד שזו תהיה העונה האחרונה שלו אצלנו והוא ילך לארה"ב או משהו בסגנון.. מגיע לו לעשות (עוד) כסף. אגדה הוא תמיד יהיה פה). לגבי מאלודה, בוסינגווה, מיקל, קאלו ואנלקה, מה יש לנו עוד לעשות איתם? היו להם רגעים יפים יותר ויפים פחות אצלנו, אבל בגדול אין להם עוד מה לתרום בקבוצה. בסיום הרבולוציה שצריכה לעבור הקבוצה אני מצפה שכולם יוחלפו.

לא יודע כמה זה ריאלי אבל לדעתי מהעונה הבאה אנחנו צריכים לראות סגל שמרכיב את השחקנים שכתבתי בהרכב ההוא בהודעה הקודמת, ואת מקקרן, לוקאקו ואסיין. כל השאר חדש.

13. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

לוקאקו מאוד מאוד רחוק מלהיות שחקן הרכב בצ'לסי. כרגע הדבר היחיד שהוא עושה טוב מספיק זה להשתמש בגוף. לחשוב מהר, להגיע לעמדות טובות, לשחרר כדור שפותח התקפה - יש לו עוד הרבה מה ללמוד והוא יצטרך לעשות את זה במקום אחר כדי שיחזור אלינו טוב יותר.

14. golding מנהלים

בהחלט, אני לא אוהב לבקר שחקנים צעירים אבל ניכר היה שהשליטה בכדור אצלו לוקה בחסר, כמו כן הוא היה נראה גמור אחרי חצי שעה. יש לו עוד זמן להתפתח, אבל לא צריך לבנות עליו כרגע.

אני מבין שטורס לא פוגע וגם אני לא הייתי נותן לו לשחק כרגע, אבל דרוגבה עוד כמה שבועות נעלם לנו לחודש באפריקה, ככה שאין טיפת הגיון בלהכניס אותו לכושר בדיוק כשהוא אמור לעזוב בחודש משמעותי נורא. לדעתי צריך לתת לטורס לשחק עם מאטה וסטארידג' כמה משחקים טובים ולראות לאן זה מוביל.

15. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שצריך לתת לסטארידג' לפתוח כחלוץ בודד, להביא ווינגר לצד ימין (ג'ונסון, הולייט, ג'רביס, וואטאבר) ולהסתדר על פליימייקר לעונה הבאה. טורס ודרוגבה זה לא זה העונה.