צ'לסי 2012/2013-הספיישל וואן חוזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏18/7/12.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

סחיטת פנדל זה לא נחשב אסיסט...?

משחק מרגיז ברובו, יותר מדי מדרגות יכולת, השינוי אחרי ה-1-0 היה מתסכל ולא מובן, עד השער הראשון שיחקנו באמת קרוב לנפלא, הרבדלי היכולת באו לידי ביטוי כמו שצריך, אין ספק שאם זה ממשיך ככה זה נגמר בלפחות 5, אבל משום מה אחרי ה-1-0 השחקנים התנהגו כאילו המשחק נגמר, וצריך לומר כל הכבוד לרדינג שידעה לנצל את זה ופשוט לא נתנה לנו לעבור את החצי בדקות מביכות מאוד שלנו.
    בחצי השני זה השתחרר מעט, המהלך של השער של טורס היה נפלא, עשינו כמה מהלכים כאלה גם לפני ה-1-0, הזארד נכנס לעיניינים בצורה חלקה בינתיים, אם ראמירז היה נוהג כמוהו בחצי הראשון זה היה כנראה קל יותר, צריך יותר פירגון, ואין ספק שהבלגי לא מחפש להבקיע שערים בכח, שיש לנו שחקנים כמו סטארידג' על המגרש... חשוב שיהיו גם שחקנים להיפך.

מה שחשוב אלו הנקודות, יצאנו ממצב לא נוח, יש הרבה מה לשפר, נגד קבוצות כאלו אנחנו חייבים לשמור על יכולת טובה גם אחרי ה-1-0 ולסגור עניין במקום לתת להם להרגיש נוח יותר.

בקשר להרכב, ראמירז באגף זה לא אידיאלי, הוא צריך להיות שם נגד קבוצות שקולות לנו ומעלה, כי יש לו ערך מוסף בהגנה ולחימה. יש לנו את אוסקר וסטארידג' שנגד קבוצות קטנות צריכים אולי לקבל את ההזדמנות בחלק ההתקפי.
    אבל ראמירז הוא שחקן נפלא, ואני מסכים עם קירק שהוא צריך להיות חלק מההרכב הראשון שלנו, גם אם זה אומר להיות בהרכב.
    אלא עם כן די מתיאו יחליט על הרכב למשחקים "קלים" ומשחקים נגד "הגדולות", ואז במשחקים ה"קלים" אפשר לתת לאוסקר את הצ'אנס לפתוח.

בקשר לצ'ך אני לא מודאג, הוא הביא לנו תארים בעונה שעברה, הוא עדיין שוער גדול, כל עוד הוא בשער אני מבסוט, טעויות קורות. לפני כמה ימים איקר קסיאס איבד לקבוצה שלו 2 נקודות, קורה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/8/12
  2. ראיין אדלי Member

אדן הזארד הוא פשוט גאון, שחקן ענק...
    במיוחד בגול האחרון (הרביעי של צ'לסי) הוא קנה אותי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

3. The_Arsenal Member

JohnTerry26

אני מדבר על התקשורת. מילה לא שמעתי. על-פי תפיסת התקשורת (מעצבת דעת קהל של מי שלא צופה כל שבוע שזה הרוב) צ'ך הוא עדיין שוער ענק, יציב, שלא טועה. כשהוא מפשל למשל במדי צ'כיה מול כל העולם, אז זו "טעות לא אפויינית".

4. KirkH Member

זה מן הסתם תלוי יריבה.

צריך לזכור שגם אם לא נחתים אף אחד בקישור ובהתקפה - אז יש גם את מארין שייכנס לרוטציה. אני מסכים שראמירז לא ווינגר קלאסי, אבל הוא לא חייב לשחק ככזה, גם ככה מאטה והאזארד לא ממש נשארים בעמדה שלהם ומגיעים די הרבה לאגף ימין.

אני מניח שאלה דברים שנצטרך לשכלל ולפתח עם הזמן.

נגד ניוקאסל למשל ראמירז הוא מאסט כי הם קבוצה שלא מתביישת ללחוץ ולרדוף אחרי השחקנים של היריב ואנחנו נצטרך מישהו שיידע להחזיר את הכדור לשליטה שלנו ולעשות לחץ בצד השני.

למפארד נראה אחלה בג'וב החדש. מתחיל הרבה התקפות מאחור, עושה חילופי מקום (בעיקר עם מאטה) וכמובן מיד נעמד ליד הקונוס כדי לקבל את הדרדלה אחרי שהוא מקבל או מחלץ את הכדור. לא רואה אותו הופך לקשר אחורי פרופר, אבל ליד סוס עבודה זה יכול להיות פיתרון מצויין.

5. The_Arsenal Member

למישהו מאוהדי צ'לסי יש הסבר לכך שמאמנים באים ומתחלפים, וג'ון אובי אפס מיקל לא זז מההרכב? לא יאומן הדבר הזה. שלא ייגמר לעולם.

6. AS R Member

אני גם לא מבין את זה.
    מה קורה עם אסיין? הוא פצוע או משהו כי הוא היה על הספסל ולא נכנס בכלל, ומדובר באחד מהקשרים האחוריים הכי טוב בעולם. גם גרזן בהגנה וגם יודע לתקוף נהדר.

7. golding מנהלים

אסיין כבר מזמן לא אחד הקשרים האחוריים הטובים בעולם. למען האמת, גם בשיאו הוא לא היה כזה, פשוט כי הוא לא קשר אחורי. זה אף פעם לא היה התפקיד שלו, כששיחק שם זה היה בדרך כלל ליד למפארד ובאלאק והייתה תחלופה בין התפקידים.

ובנוגע למיקל, הוא שיחק טוב מאוד היום. אם צריך לבוא למישהו מהקשרים בטענות זה למפארד, שפספס כמעט כל מסירה שלו.

אין לי הרבה טענות לדי מטאו מלבד העובדה שהוא מתעקש לפתוח עם רמירז בצד ימין. סטארידג' נכנס והראה למה מגיעה לו הזדמנות העונה, פשוט שינה את פני המשחק. אוסקר בוסרי למדי אבל אין טעם לשפוט שחקן שרק נמצא עם הסגל כשבועיים. ביום ראשון הוא הראה ניצוצות ואין לי ספק שהוא יצליח להראות לנו מה הוא שווה.

אין מילים על אזאר, פשוט מדהים. אימפקט מיידי בקבוצה, ושיתוף הפעולה שלו עם מאטה מעודד מאוד.

איבנוביץ' על הפנים, כמו במשחק הקודם. חייבים מגן ימני חדש ודחוף. ברנה הוא שחקן סגל טוב, ויכול לתת הופעות טובות הן כמגן ימני והן כבלם, אבל כשהוא בתקופה 'שחורה', אין על מה לדבר. מזל שמחתימים את אזפי.

לצערי המסירות מהחלק האחורי של המגרש עדיין מזעזעות. קול, איבנוביץ' וצ'ך הם האשמים העיקריים. חייבים לשפר את זה כי זו הסיבה שאנחנו מפסידים את הכדור לעיתים כל כך קרובות.

סך הכל שלוש נקודות מוצדקות ואני מרוצה מהניצחון, יש על מה לעבוד אבל מנגד יש הרבה מקום לאופטימיות.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני הולך לרשום הודעה בקשר למיקל שנראה לי שרשמתי לפני לא הרבה זמן.

מיקל חטף פה חיצים מאיתנו על ימין ועל שמאל. הוא נעל בלי יכולת טיפול אפסית אפילו בכדור. כל פעם שהוא משחרר כדור אורך פשוט אתה יודע שזה הולך או לחוץ או ליריבה, אין לו טאצ', אין לו יכולת טיפול בכדור. אבל שאתה עולה בהרכב עם שחקנים, שכולם בעלי אוריינטציה וכוונה התקפית כמו: למפארד, ראמירז, הזארד, מאטה וטורס, הוא תפור על ההרכב, כי עצם זה שהוא גרזן- את זה אי אפשר לקחת לו. הוא יודע לתקל טוב מאוד, הוא שיפר את משך הזמן שהגוף שלו מעביר פקודות לרגליים (בכל הנוגע לתיקולים), אני חייב לציין שמבחינת עבודת ניקיון, הוא עושה את העבודה נהדר.

9. golding מנהלים

קרדיט לדי מטאו גם, החילופים היו במקום והוא הראה ביצים. לכל מי שחשש שהוא יהיה קונסרבטיבי מדי במובן הזה.

10. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

מיקל לא מצליח לעצור שום התקפת יריב. אפילו לא אחת. כל התקפה מתפרצת עוברת אותו כלא קיים, והוא לא מהיר מספיק כדי לכסות את השטחים שהוא מפספס. מעדיף את ראמירז באמצע ממנו. עצם היותו שם תעזור לנו.

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

על התקפות מתפרצות אני לא יודע, לא זוכר בראש מקרים כאלו. אני כן שמתי לב לתיקולים ולמלחמות פיזיות על הכדור, את זה הוא יודע לקחת. אני לא יודע אם לראמירז יש מה שצריך כדי לתפקד קשר אחורי לבד, בעצם אני יודע, אסור שזה יקרה. ראמירז יהיה טוב באמצע אם לידו יהיו שחקנים כמו מיירלש/אסיין/מיקל. אם זה למפארד וראמירז באמצע... אבדנו.

12. golding מנהלים

אני לא חושב שלמיקל צריך להיות מקום מובטח בהרכב, ואני בהחלט מסכים שבמשחקים מסויימים עדיף לצוות את רמירז אל למפארד (או קשר אחר). אבל הטענות כלפיו מוגזמות. הוא מעביר את הכדור מצויין מההגנה להתקפה, הוא מוסיף פיזיות הכרחית למרכז המגרש, והוא - בניגוד למה שאתה אומר ג'יאנזולה - כן עוצר התקפות. אני כן מסכים שיש לו שני חסרונות עיקריים; האחד זה האיטיות, השני זה התיקולים (הוא כן קורא מהלכים ומצליח לעצור התקפות, אבל לעיתים נדמה שהוא פשוט לא יודע לתקל מספיק טוב ולכן הוא לא עוצר התקפות יריב באופן קונסיסטנטי).

13. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבדנו? אתה ראית היום התקפה של רידינג מהאמצע שנעצרה אצל מיקל? מצטער, אני לא. מה זה לדעת לתקל? מתי בליגה האנגלית אנחנו רואים התכתשויות באמצע של תאקלים? צריך קשר אחורי שידע לקחת את הקבוצה קדימה, ומהר. מיקל תמיד עוצר את המשחק, תמיד יאבד את הכדור, ולעולם לא יסגור את השטח הקריטי להתקפת היריבה.

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הדיון הזה הולך למקום שאני לא אוהב, כי הדבר האחרון שאני רוצה ושחלמתי שאעשה זה לסנגר על מיקל... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

אין ספק שמיקל הוא לא הקשר האחורי שיודע לקחת את הקבוצה קדימה, אין לו טכניקה, אין לו יכולת מסירה. אבל מבחינה הגנתית הוא חד וחלק עושה את העבודה, זה הסיבה שהוא תמיד פה, עדיין נשאר פה, במשחקים החשובים הוא עולה ועוזר לנצח.

גולדינג, מעביר את הכדור מצויין מהגנה להתקפה..? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx אולי רק במסירות קצרות בטוחות.. שנדרש מעט תחכום, 99 אחוז הכדור לא מגיע ליעד, אין לו את זה.

לא עושה לי טוב לסנגר על מיקל... אני פורש פה.

15. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מצטער שלקחתי אותך לשם. אבל דווקא היום נגד רידינג היה אפשר לראות שלמיקל אין מקום בסיפור הזה. מ'ווילה, טיוטה, רמירז, רומאו. מצידי אפילו לואיז. רק לא הגולם הזה. אגב, גם למאטה לא חסרות טענות. גם הוא התנהג היום כמו פישר בניהול המשחק. לא שיחרר כדור מתי שהיה צריך לפחות חצי מהפעמים שנגע בו.