צ'לסי 2012/2013-הספיישל וואן חוזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏18/7/12.

1. סדרו קייטע Member

אם הליגה הייה יותר חזקה רוחבית כפי שאתה מגדיר את זה, אז קבוצות הצמרת ה"פחות טובות" (כהגדרתך) לא היו משיגות מספרים זהים לאלו שהשיגו קבוצות צמרת טובות מהן בהרבה, רק לפני ארבע-חמש שנים. ההחלשות של קבוצות הצמרת היא טענה שמגובה בעובדות, הטענות על התחזקות ה"רוחבית" לא מתבססות על כלום ולא מסתדרות עם העובדות. זה ההבדל. לא משנה, זה לא הנושא.

לענין.

בטורניר גביע קבוצות יכולות להיות מודחות על ידי קבוצות פחות טובות. זה לא מאד נדיר. מה שהיה נדיר בעונה ההיא היה שכל הפייבורטיות הודחו מוקדם (ואף אחת מהן לא על ידי פורטו עצמה). זו תופעה שלא קרתה לפני ולא חזרה מאז.

תשאל כל אוהד מילאן, כולם יסכימו שהקבוצה של 2004 הייתה חזקה יותר מהקבוצות של אנצ'לוטי שזכו בליגת האלופות, לדעתי רובם גם יסיכימו שזו הייתה קבוצה חזקה יותר מהקבוצה שהפסידה בגמר ב2005. רק שהם עפו בגלל יום שחור במשחק אחד בלה קורוניה. ריאל עפו על מחצית שחורה במונאקו. ארסנל לא הפסידה עונה שלמה בליגה, אבל הפסידה לצ'לסי במשחק מכריע. אגב, אפילו הקבוצה של לה קורוניה שהגיעה לחצי הגמר הייתה פחות טובה מהקבוצות הקודמות של המועדון (2000-2003) שלא השיגו הישג דומה. למה? כי זו מהותו של טורניר גביע.

בפעם המיליארד, זו לא "אשמת" פורטו שניצחה את מי שההגרלה זימנה לה. זה לא משנה את העובדה הבסיסית שבגלל הצטברות של משתנים שונים באותה עונה ספציפית, הדרך שלהם לזכיה הייתה הנוחה ביותר שזכורה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/11/12
  2. golding מנהלים

מסתבר שרומן, מיוזמתו, תפס כמה מאוהדי צ'לסי לשיחה. אין לי מושג את מי הוא בחר, אבל אחד מהם הוא מראשי מועדון האוהדים של צ'לסי בארצות הברית. בכל אופן, הנה מה שהוא רשם.

Chris Axon. Self-serving piece, we learn little.

Tales From Within.

I travelled up to London fearing the worst. This was surely going to be one of the darkest Chelsea days. In light of Roberto Di Matteos sacking after the Juventus game, I was overcome with dread and I could hardly raise much enthusiasm for the day ahead at all. Thankfully the awful weather had subsided the drive up to London with my friend Steve was thankfully clear of teeming rain but I was expecting a nasty mood inside Stamford Bridge. Tensions were certainly running high among the Chelsea support. I predicted the most volatile atmosphere that I would have ever experienced in almost thirty-seven years of visits to Stamford Bridge.

Robbie was out, Rafa was in and the Chelsea board were in for a rough old time.

At this point, my story takes an abrupt and startling deviation.

As I write these words, I am not sure if it is common knowledge that Chelsea owner Roman Abramovich met a small group of supporters at Stamford Bridge before the game in order to judge the mood of the clubs support since the sacking of Robbie in the small hours of Wednesday morning.

I was one of that group.

Ill not spend time detailing how I ended up in Romans office at 2.30pm on Sunday 25 November 2012, but I will certainly write a few words which I hope will help to explain why that day was like no other in all of my forty-seven years.

Six other Chelsea fans and I sat around a large table with owner Roman Abramovich and his right-hand man, Chelsea director Eugene Tenenbaum.

The little group of us had no game-plan. And I certainly didnt want to go into the meeting with a set list of questions. To be honest, I wasnt sure if we would be limited to just talking about the sacking of Robbie or if we were going to be allowed carte blanche. To be truthful, neither Roman nor Eugene mentioned any protocol. We were simply allowed to speak our minds. I was going to see where the meeting went and shoot from the hip. As I think back, my inputs into the meeting were statements rather than questions, but I wanted to see how Roman and Eugene reacted to them. After the introductions were done, the meeting began and I surprised myself by launching the meeting with a warning for Roman.

"I just want to say how much we appreciate all that you have done for this football club. That is beyond question. But you have to realise that there a lot of upset supporters here today because of what has happened this week. When I awoke in my hotel room in Turin on Wednesday morning and heard the news, I could hardly believe it. Because of this, you may see and hear some things in the stadium today that might shock you. The atmosphere will be pretty tough."

Roman listened intently to all of our opinions and questions. I am sure that he understood the gist of what we were all saying. However, he responded 99% of the time in Russian and Eugene listened and translated for us. After a while, my next comment regarded how the outside world sees us.

"Some fans say they dont care about what others think, but I have to say that it matters immensely to me how Chelsea Football Club is perceived. This club means the world to me. And I hate to see it perceived in a negative way. There are some people who think that this football club is run in a" I paused and chose my words carefully "foolish way."

The dialogue was incredibly candid. I have promised myself that I will not share Romans responses and I hope fellow fans can understand this stance. As the meeting turned to a lengthy and incredibly insightful discussion about managers, I had to comment about something which has often troubled me. It was too good an opportunity to waste.

"There is a school of thought which says that you need to change the manager every two years to keep things fresh. And thats OK. But every time Chelsea appoints a big name managerScolari, Ancelotti, Villas-Boas, the club saysthis is the manager for the next three or four years and yet he lasts just six months. Im not sure if Roman understands this phrase, but the club seems to have a slash and burn policy when it comes to appointing managers."

The meeting was incredibly informal. I found it fascinating to witness Romans body language. My last major statement concerned the stadium. There had been talk about the thorny issue of moving away from our ancestral home and I knew that I had to put my views across the table. I caught Eugenes eye and looked at him as I solemnly spoke.

"I hope that you realise you completely misjudged the mood of the supporters last autumn and you got the CPO bid completely wrong."

Outside, I knew there were protests and placards, chants and anger. It felt totally surreal to be deep in the inner sanctum of Chelsea Football Club.

Im still coming to terms with it twenty-four hours later.

Looking back, with hindsight, I certainly wish that I had asked two questions

"Who are your football advisors?"

"Why did you invite us here?"

The meeting lasted around an hour. We had all found it very worthwhile of course! and as we descended the lift and departed to join the other supporters congregating outside the West Stand, I had to pinch myself.

"Did that really just happen?"

The rest of the day is a blur. The caustic atmosphere that I had expected didnt really amount to much. Sure, there was booing as the teams came onto the pitch, and it was certainly loud, but there were the usual lulls when the crowd resorted to its usual levels of docility. I had not heard that Dave Sexton, our much-loved manager, had passed away and so I was certainly shocked and saddened to hear of his passing. There was a sustained period of applause in his memory. Sexton was the manager who took charge of the team for my very first Chelsea game way back in 1974.

Rest in Peace.

3. JohnTerry26 Member

טוב, הבנתי. הייתי אופטימי לגבי היכולת של הסגל הזה ושל הקבוצה הזאת להתחרות על הכל העונה, אבל מודה- זה לא מספיק. אמנם הוצאנו הרבה כסף בקיץ, אבל חוץ מהחיבור שצריך זמן, אין ניסים בבנייה של קבוצה וכדי להפוך אותה ממקום 6 ל1 השיפור צריך לבוא ביותר מבחוליה אחת לא משנה כמה כישרון יש לה (כשאני בהחלט חושב שהיינו צריכים את החיזוק הזה, אלו לא טענות). הזאר, אוסקר ומאטה זה החלק החזק שלנו אבל בכל שאר החלקים לא שיפרנו כלום האמת, ולכן המשחק שלנו לא מתקדם לרמה הבאה. וכשמאטה והזאר לא מנצחים משחקים לבד כמו בתחילת העונה ונראים פחות טוב, התוצאות החלשות באות. ספציפית היום ומול סיטי ההגנה נראיתה יציבה, וזה דבר שנקווה שיימשך, נקודת אור מההתחלה הבינונית של בניטז.

אנחנו חייבים חלוץ כמו אוויר לנשימה, ובנוסף אנחנו צריכים חיזוק בקישור. אין לי טענות לא למיקל ולא לרמירז, שניהם בסדר גמור העונה לדעתי, אבל עם מרכז קישור כזה מוגבל יותר קשה להתקדם. חסר מישהו יותר יצירתי, יותר טכני, שייתן את המסירה והדחיפה קדימה. שייתן לקישור ההתקפי להתמקד בליצור ופחות בלנהל. באמת לא יודע במקום מי מבינהם צריך לבוא הקשר הזה, אבל צריך אותו. אם ההגנה באמת תשתפר ותתייצב, שני הצעדים האלו צריכים להפוך את הקבוצה לחזקה באמת. בינואר רק רכש של חלוץ לדעתי יתבצע, אם חלוץ על רמה באמת ישנה את פני הדברים לא יודע, מאמין שזה כן ישפר אותנו בלא מעט, אבל הכוונה היא לעונה הבאה כנראה.

נערך לאחרונה ב: ‏29/11/12
  4. golding מנהלים

יש לי תחושה שהמהלך הזה של רומן הוציא במלוא מובן המילה את הרוח מהמפרשים. הייתה לי תחושה טובה עם די מטאו, למרות הכושר הרע שהצגנו בחודש האחרון שלדעתי היה אך ורק מעידה קלה בדרך לבניית קבוצה טובה, אבל כרגע אני לא רואה סיבה לחשוב שאנחנו נסיים בטופ ארבע. חבל.

5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

טופ 4 אתם תסיימו כי כמה בעיות שיש אצלכם, תסתכל על ארסנל וטוטנהאם ותמצא פי 2 כאלה.
    זאת תהיה הפתעה אם תסיימו בחוץ.
    אה כן זה מוקדם ואני לא יודע בוודאות שום דבר נכון.
    אני באמת מתלבט בין ארסנל לטוטנהאם אבל כל אחת בינונית בדרכה שלה אז עדיין לא הגעתי למסקנה, הנטייה היא עם ארסנל בעקבות שיפור צפוי בעזרתו של ווילשייר.

6. JohnTerry26 Member

טופ 4? אני אישית בטוח שנסיים שם. לא רואה מישהי שתאיים עלינו במקום השלישי. מצד אחד לא חושב שנמשיך להדרדר עד כדי כך ומצד שני לא רואה מישהי שתשתפר מספיק. אני באמת לא מאמין שזה יגיע לשם.

ומה זה אומר קבוצה טובה? לאן הרגשת שדי מתאו יכול להוביל אותנו?

7. golding מנהלים

אה כן, ומיקל כל כך הרבה יותר טוב מרומאו.

8. KirkH Member

אני מקווה מאוד שהצאר מבסוט.

בניטז - איזו בדיחה. גם אם המצב לא היה עצוב ופתטי, זה עדיין מצחיק.

סאם אלרדייס שהוא המנג'ר האחרון שהיית מצפה ממנו לסוג של תגובה קריאטיבית אחרי הרגע בו הוא כותב את ההרכב שלו על הלוח, אפילו הצנון האפור הזה הצליח להתעלות בניהול המשחק שלו על האפס הספרדי. לא שזה יפריע לבניטז להמשיך להרגיש שהוא אלוף עולם, אירופה והגלקסיה השישית.

כמה ראוי זה שהיום שברנו את שיא המשחקים ללא ניצחון של המועדון שנקבע קצת לפני שהרוסי הוציא אותנו מבור אחד וקבר אותנו בבור אחר.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מודה לאלוהים כל יום על גביע אלופות בעונה שעברה...

היינו חייבים לעשות את השינויים בקבוצה, השינויים לא עוברים חלק, יש עוד הרבה עבודה, אנחנו נחותים באופן בולט ממנצ'סטר סיטי הבינונית וממנצ'סטר יונייטד הפגיעה, מקום 3 זה הדבר הריאלי, צריכים לשים סוף למפולת לקוות ליצור תקופה טובה יותר. בניטז לא יזכה לנחת בגשר, לרוב האוהדים אין זיכרון קצר, בכל אופן השינויים שיש לעשות הם ארוכי טווח, יש לנו בסיס טוב מאוד, יש לנו שחקנים שאנחנו בהחלט יכולים להשען עליהם בשנים הקרובות, צריך חלוץ מטרהקטלני, לזה אין תחליף, צריך לרענן שחקנים בהגנה, יש עבודה, עבודה שהתחילה בקיץ, וצריכה להימשך, צריך רק לשמור על עצמנו ברביעייה הראשונה לפחות.

10. golding מנהלים

הכניס אותנו לבוץ, ואני מקווה שהוא יוציא אותנו מהבוץ הזה. תעיף את בניטז ותמנה מישהו מתוך המועדון, לפחות מורל השחקנים לא ייפגע ונמשיך להפגין כדורגל טוב באופן יחסי.

המהלך הזה של אברמוביץ' יכול ללוות אותנו עוד הרבה זמן אלא אם כן יתוקן בצורה מיידית. ואני מדבר על יותר מעונה.

11. alexshw Member

שוב, אין בלקסיקון של רומן דבר כזה בנייה אלא רק תוצאות מיידיות. אני חושב שאחרי 9 שנים הגיע זמו שתפנימו זאת ולא תצפו לתהליכים ארוכי טווח.

12. JohnTerry26 Member

קודם כל, שוב פעם, קבוצה שלא יודעת לגמור משחק שנמצא לגמרי ברגליים שלה- כמה הזדמנויות צריך כדי לשים את השער השני? היו לנו איזה 5-6 מתפרצות מסוכנות במחצית הראשונה, איפה השער? אני אפילו לא מדבר על סיומת זה בעיקר היה החלטות אחרונות לא מספיק טובות וכדורים שבורחים מהרגל. פשוט לא מספיק חדים. ומה שקרה במחצית השנייה כבר עבר את תחום השקוף שיקרה, אלרדייס עשה את השינויים (מה דיאמה עשה על הספסל בכלל לא יודע) ועד שיצאנו מהשוק הזה של ווסטהאם שמשחקת אחרת, הדקה היתה דקה 70. וזה גם משהו שכבר קרה לנו מספיק העונה, לא מספיק טובים כדי לעצור את שטף ההתקפות של היריבה. ומדקה 70 ומשהו שפחות או יותר היינו הקבוצה שניסתה ליזום יותר, שוב פעם קיבלנו את האנמיות בהתקפה שראינו מול פולהאם, סיטי, ווסט ברומ' וכו'. שער שני של ווסטהאם קרה כשיצאנו קדימה, עד אז ההגנה היתה יציבה, ואחריו כבר באה התרסקות מנטלית כשאשלי מנצח על זה לא רק עם האיבוד כדור אלא גם בעוד מקרה כשהעבירו אותו והוא פשוט קבר את הראש באדמה בלי לנסות להשיג את הכדור.

הבעיות שפירטתי עליהן היו קיימות גם עם די מתאו בעיקר במשחקים האחרונים שלו, אבל אני כן מאמין אחרי היום שהפיטורים הביזאריים האלו גרמו לשחקנים לאבד עוד יותר ביטחון. אני לא חושב שעם די מתאו היינו מנצחים היום, אבל לא היינו נופלים ככה באמצע המשחק אחרי שנראינו טוב, המורל של הקבוצה ברצפה. לגבי בניטז אין לי כמעט טענות מלבד החילוף של הזאר באוסקר (אם כי אני לא יודע מה היתה הגישה שלו במחצית בחדר ההלבשה), עלה עם הרכב טוב שעבד והיה צריך לכבוש 2-3 במחצית הראשונה. גם אחרי התבוסה מול יובה ואחרי שראינו שהקבוצה לא מספיק טובה, עדיין הרגיש שאפשר לשנות במשהו את המצב, עכשיו זה מרגיש אחרת ולא רק בגלל התוצאות וזה נטו על אברמוביץ'. בפעמים קודמות הפיטורים הביאו הצלחה, אני לא רואה את זה קורה הפעם, זה פשוט לא היה המקרה שצריך לפטר וזו חתיכת טעות של אברמוביץ'. אם זה עלה לנו בתואר גדול כנראה שלא כי הסגל לא מספיק חזק ומגובש, אבל זה עלה בהתקדמות ובעיקר עלה בגיבוי של האוהדים.

גם אני בשבועות האחרונים אומר תודה על הדברים שהשגנו בסוף העונה שעברה, כי העונה הזאת הולכת להיות מאוד קשה מבחינת תחרותית. אני באמת מתפלל להפתעה ביום רביעי שתשאיר אותנו בתמונה בצ'מפיונס, קבוצה כמו צ'לסי צריכה את זה להמשך העונה.

13. JohnTerry26 Member

העניין הוא שגם מעבודה עד סוף העונה קשה לדעת כמה כבר ייצא בשביל העונה הבאה, כי המאמן לא יהיה אותו מאמן.

14. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

יאללה, כמה אפשר לקשקש? קבוצה מוגבלת שמנוהלת על ידי המאמן הכי מוגבל בגלקסיה. שילך כבר. NEXT. רק שלא יביא גם לפה את קירגיאקוס.

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי דיווחים - גרדיאן, מייל וכו' - גרנט עשוי לחזור לצ'לסי כיועץ. אוי ויי.