צ'לסי 2012/2013-הספיישל וואן חוזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏18/7/12.

1. פול סקולס Member

לשם השוואה אנחנו הוצאנו בזמן הזה (ינואר 2011 עד עכשיו):

באזור ה 100 מיליון ליש"ט.

נערך לאחרונה ב: ‏5/1/13
  2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

חסר פה אלכס באטנר, הוצאנו עליו כמה מיליונים.

3. alexshw Member

צ'לסי לא הצטיינה בחוכמה גדולה בשוק העברות אפילו בעידן מוריניו.

4. nwish Member

דה ברוין בפחות מ-7 מ' ליש"ט?
    פשוט גניבה של צ'לסי, הם עוד ייצאו גדולים על המהלך הזה.

5. פול סקולס Member

מוריניו העמיד קבוצה מפלצתית שהייתה אולי הטובה באירופה מבחינת יכולת, גם אם בסופו של דבר לא זכתה בליגת האלופות.
    כשהבעלים שלך הוא בור ללא תחתית מבחינה פיננסית,
    זה באמת משנה אם קנית את דרוגבה או אסיין ב 15 מיליון ליש"ט "יותר ממה שהם שווים באמת"?
    סיטי קנתה את ג'יימס מילנר ב 26 מיליון ליש"ט (לפחות זה המספר שאני ראיתי באינטרנט)! אם אני זוכר נכון זה יותר ממה שהם שילמו על טורה או על סילבה. מה זה משנה?

(ברור שזה משנה ברמה כלשהי. יכלו להביא במקומו שחקן שאשכרה יועיל להם. אבל זה ממש לא משהו דרמטי)

אני אשאל אחרת, איפה אתה חושב שמוריניו טעה? בבחירת שחקנים? בעומק הסגל? האם הוא פספס איזה שחקן שיכול היה להיות גדול?

בסופו של דבר הוא העמיד קבוצה מצוינת, והמחיר ששולם על כל שחקן לא היה כזה קריטי מבחינתו או מבחינת אברמוביץ'.

6. alexshw Member

הכיסים של רומן היו מספיק עמוקים כדי גם עם לא מעט רכישות גרועיות להעמיד קבוצה אלופה שנתיים ברציפות שהתבססה על הרכישות הכן מוצלחות.

לא התכוונתי לאסיין או דרוגבה, אלא יותר לשבצ'נקו, שון רייט פיליפס, ברידג', פארקר ועוד.
    אם נבחן את 10 העברות הגדולות של צ'לסי בעידן מוריניו, נראה אולי חצי מזה פלופים.

על כן הצלחה של צ'לסי התבססה נטו על כסף ולא על שום יכולת של סקאוטינג.

7. golding מנהלים

מסכים במידה מסויימת, אבל קח בחשבון שחלק מההעברות והרכישות הן באחריות המועדון. כולנו יודעים שרומן וההנהלה לא ממש לוקחים בחשבון את המנג?ר כשהם באמת רוצים שחקן. שבצ?נקו הוא דוגמא מובהקת לכך.

פארקר, אגב, הוא לא רכש של מוריניו.

התנהלות המועדון שלנו בשוק ההעברות הוא מביש, אם מסתכלים על התמונה הכוללת. אני לא אוהב את שפיכת הכספים האסטרונומית ומה שיותר גרוע הוא שהייתי מצפה ממועדון שזורק כל כך הרבה כסף לשמור על מעמדו כאחד שמתמודד על אליפות בכל שנה - זה לא קורה.

8. JohnTerry26 Member

כמה חוסר דיוק וידע... סלחו לי אבל כבר כמה הודעות על אותו נושא ואף אחד בכלל לא מזכיר את הסיפור פה. אין שום דבר רע במה שאנחנו עושים מאז ינואר 2011 (חוץ מהרכישה של פרננדו טורס), למעשה בכל הרשימה הזאת אין 3 רכישות שאפשר לומר עליהן שהן רעות. מה שהיה רע זה מה שעשינו בכל השנים לפני, שזה החוסר רענון בזמן שהקבוצה נשענה על הבסיס של מוריניו, שנה אחרי שנה לא השכלנו להנחיל זרעים של בסיס חדש- בשום מובן, וזה מה שהביא אותנו לצורך לבנות הכל מאפס ולבזבז כל כך הרבה כסף בזמן כל כך קצר. אנחנו לא מתמודדים על אליפות בשנתיים האחרונות בלבד, בדיוק הזמן בו ה'קבוצה ההיא' כבר גמרה את הסוס, ואין בזה שום דבר מפתיע. כשבונים מאפס צריך זמן, ואף קבוצה לא עברה שינוי כל כך קיצוני בקיץ אחד ואחר כך התמודדה שווה בשווה מול קבוצות שנמצאות בתהליך הזה כמה וכמה שנים. להזכיר לכם כמה זמן לקח לסיטי להעמיד קבוצה לאליפות?

9. golding מנהלים

מה זה קשור? הבסיס היה שם. אני לא מתווכח בכלל על כך שהתנהלנו לא נכון, זה רק מחזק את דבריי. אין קבוצה שהוציאה כמונו בעשר שנים האחרונות, וכשלוקחים בחשבון את ההישגים - כמובן שהשגנו המון וזה נשמע טיפשי לזלזל בכך, אבל מדובר בהישגים ביחס להוצאות - זה סוג של בדיחה. והקיץ היחידי שבו לא ממש השקענו היה לאחר עונת הדאבל של אנצ?לוטי, וגם אז רכשנו את רמירס ב17 מיליון.

10. JohnTerry26 Member

מה זאת אומרת הבסיס היה שם? איזה?
    אין ויכוח שההתנהלות היתה לא נכונה, אבל זה בדיוק מה שאני מנסה לומר- שהיא היתה לא נכונה, מה שאנחנו עושים עכשיו זה כדי לבנות מחדש. נראה בעונות הבאות כמה נלמד הלקח.

אתה מוזמן להיזכר בעצמך, בכל השנים שבין הבנייה של הקבוצה של מוריניו עד לתקופה הזאת של ינואר 2011 ועד היום, הרכישות היו נקודתיות, לא היה שום כוונה לרענון אמיתי או לניסיון לחדש ולבנות, וזה כמובן חלק בלתי נפרד מההתנהלות הרעה עם המאמנים. בכל התקופה הזאת גם לא הוצאנו כסף שקבוצות אחרות לא הוציאו, לא היה שם שום דבר יוצא דופן.

הרכש מינואר 2011 עד היום לא צריך להימדד במה שהשיג עד היום או עד סוף העונה, אלא במה שישיג בעונות הקרובות. זה טעות להכניס את ההשקעות האחרונות באותה שורה עם ההשקעות במשך העשור הקודם.

11. golding מנהלים

ומה עם הקיץ? כן, קנינו שחקנים שהיינו מאוד זקוקים להם בעמדות מסויימות. ולמרות שפיכת הכספים האדירה, הסגל שלנו רחוק מלהיות מושלם, כאשר הקישור ועמדת החלוץ שלנו לא משתייכים בכלל לרמות הגבוהות ביותר.

לא צריך להוציא עשרות מיליונים בעונה בכדי לבנות סגל טוב. זה מעיד על רשלנות והיעדר שיטה ברורה.

12. סדרו קייטע Member

אם אני לא טועה, הייתה גם תקופה מסוימת שבה אסור היה לצ'לסי להחתים שחקנים, בגלל מעבר על חוקי ההעברות.

אני מסכים עם טרי. אולי ה-בעיה של צ'לסי בשנים האחרונות הייתה חוסר רצון / יכולת להחליף בהדרגתיות את השלד הוותיק כך ש"פתאום" היא נתקעה עם צורך להוציא המון כסף בכדי להחליף קבוצה כמעט שלמה. גם הרכש שהגיע באותה תקופה (אנלקה, בוסינגווה) היה של שחקנים מבוגרים יחסית שעברו את השיא ביחד עם השלד הוותיק.

13. JohnTerry26 Member

הסגל שלנו היה כל כך רחוק מלהיות אפילו טוב לפני הקיץ הזה, שאני לא חושב שהיה אפשר לצפות שהוא יצא מהקיץ הזה בשורה אחת עם הסגלים של הקבוצות הטובות באירופה כיום (כשהן כמובן עשו את זה בתהליך של כמה שנים), ושנשפר את כל החלקים החלשים. אני לא זוכר מועדון שעשה דבר כזה בקיץ אחד. מבחינת טעויות בקיץ אין ספק שהיתה טעות גדולה להמשיך להאמין בטורס, כשאני חושב שהיה חכם יותר לקנות קשר מרכזי מנוסה יותר- כנראה על חשבון אוסקר. אבל השאלה היא אם אתה באמת יכול לצפות ל'בינגו' בכל החלטה, כנראה שלא.

לא הבנתי את "לא צריך להוציא עשרות מיליונים בעונה בכדי לבנות סגל טוב". מה חשבת שצריך לקרות? (כדי שאני אבין עם מה אתה לא בסדר)

המשפט האחרון הוא ברור, זה משהו שאפיין את כל התקופה של בין מוריניו ועד בואש, מה שאני לא חושב זה שצריך להכניס לשם גם את התקופה האחרונה, כשברור שמנסים לבנות פה משהו מבחינת סגל.

14. JohnTerry26 Member

קודם כל אין ספק שרומן נרגע מבחינת רצון להשקיע באותן שנים, וזה מובן כי היתה קבוצה שכבר רצה לכל התארים שנה אחרי שנה. הדבר הרע והמוכר שעשה אברמוביץ' זה ההתנהלות שלו מבחינת הרצון לתוצאות מיידיות, זה מה שגרם לכל הרבה מאמנים להיות מפוטרים, זה מה שגרם לנו לא לבנות ולא להתחדש כראוי כמו מועדון נורמלי בסדר גודל הזה, וזה מה שגרם לנו לאבד כל זכר לשיטה- כי הרי איך אפשר לפתח משהו כשיש מאמן חדש בכל עונה או בכל אמצע עונה? איך מאמן יעיז לנסות לעשות משהו נועז כמו פיתוח צעירים? המחשבה תמיד היתה לעונה הקרובה, איך משיגים כמה שיותר בטווח הקצר. אין פה הרבה מה לומר וזה לא יותר מדי מסובך, השורה התחתונה היא שזה הכל "בגלל" אברמוביץ', אבל הכל גם בזכותו.

15. פול סקולס Member

אם כבר פלשנו לכם לדיון, למקרה שמישהו לא ראה את זה.
    הארי רדנאפ בתור מגדת עתידות ב 1996.

איך אומרים, spot on.