צ'לסי 2012/2013-הספיישל וואן חוזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏18/7/12.

1. JohnTerry26 Member

קייטע, כן מאטה כרגע הוא השחקן המוביל בצ'לסי, אבל מבחינת כישרון ופטוטנציאל אין לי ספק (גם מצפייה בשניהם בצ'לסי) שהזאר כישרון גדול יותר. זו העונה הראשונה של הזאר, בעונה שעברה אני חושב שמאטה הרשים פחות בפרק זמן דומה. ככה שלדעתי הטיעון הזה די חלש. ואני לא רומז שאני חושב שמאטה פחות טוב או מוכשר מאיסקו, למען האמת הנושא כולו לא כל כך מעניין אותי. סתם זרקתי הערה.

מאטה שנוא בפורום הספרדי לא נראה לי שזה נכון גם לפה.

אגב עוד הערה, היו למאטה משחקים גדולים העונה שללא ספק הראו שהוא ה-שחקן שלנו, אבל האמת היא שבמשחקים רבים מאוד הזאר הוא השחקן הכי אפקטיבי ומסוכן שלנו. מבחינת משחקים אני אפילו הייתי מחלק את זה שווה בשווה בינהם. כמובן שמאטה הוביל אותנו ליותר נצחונות, היה יותר בולט בסה"כ ואפשר לומר שמשמש סוג של מנהיג חדש אצלנו אז זה הוגן שיתייחסו אליו כשחקן הכי טוב שלנו העונה.

נערך לאחרונה ב: ‏9/1/13
  2. סדרו קייטע Member

אין לי מחלוקת איתך, פשוט ההגיון שלפיו "האזאר משחק בצ'לסי ואיסקו במאלגה ולכן האזאר יותר טוב אוטומטית" לא מחזיק מים בברך, גם בשבוע של סערה.

זה נושא אחר, אבל אני חולק עליך לגבי "הרשים יותר". אם מנטרלים את שלושת-ארבעת המשחקים הראשונים, האזאר די איכזב. אולי לא באשמתו ובוודאי שאין לזה משמעות גדולה לגבי היכולת שלו בעוד שנתיים-שלוש מהיום, אבל נכון לינואר 2013 אין לו עונה גדולה. לפחות לא ביחס לציפיות. ואני לפחות לא צפיתי שמאטה יהיה עדיף עליו בצורה יחסית ברורה, גם בעונה הראשונה שלו.

לגבי התוספת המאוחרת שלך: הנקודה היא שהאזאר בעיקר איכזב במשחקים היותר קשים / גדולים.

שוב, אין לזה משמעות גדולה מידי בראיה עתידית (הרי ב2004 לא מעט אוהדים היו טוענים שרייס שחקן טוב מרונאלדו), אבל זה המצב נכון להיום.

3. Muurad Member

מחזק לחלוטין את סדרו בנוגע לאיסקו, בייחוד בהקשר לציפיות שהיו ממנו כפרוספקט, כשהוא היה בלי ספק אחד הטובים בעולם לגילו כבר עוד לפני 3 שנים ורשמתי עליו לא מעט בעבר כולל את המילים האלו אחד לאחד אם נלך שנתיים שלוש אחורה, לא זוכר אם כאן בפורום או בפורום השני.

האזאר אולי עם יותר מוניטין וחשיפה והיה באורות הגדולים בקבוצה הבוגרת יותר זמן, אבל זה לא ממש לא אמור להוריד מערכו של איסקו כשחקן וכפרוספקט. ממש לא הייתי אומר שהאזאר הוא רמה מעל ביכולת - אולי רמה מעל בהתפתחות שזה טבעי כי הוא משחק כל שבוע בבוגרים מגיל טיפשעשרה.

4. סדרו קייטע Member

תכף תספר לנו שרוייס בר השוואה לסוארז. חסר אובייקטיביות שכמותך.

5. JohnTerry26 Member

היתה להזאר תקופה חלשה, אבל ב(אני סתם זורק) 15 משחקים אחרונים הוא חזר לעצמו וברוב המשחקים הוא גם טוב ממאטה. למאטה היו ירידות ועליות בעונה שעברה וגם כך להזאר עכשיו, בסה"כ אני חושב שהזאר כן נראה יותר מבטיח ממה שמאטה נראה עד ינואר 2012. אני ראיתי סרט שהזאר ישחק יותר טוב בתקופה הזו, במיוחד אחרי ההתחלה המעולה, אבל יחד עם זאת חשבתי שהקבוצה שלו תשחק הרבה יותר טוב, אז אני לא יודע כמה לשים את זה עליו.

מה שאני לא צפיתי זה השיפור הגדול של מאטה, הוא בקצב של איזה 25 שערים ו30 אסיסטים. בנתיים הוא מכונת מספרים וקשה להתחרות עם זה.

6. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

קייטע, אתה מגוחך.
    מוראד, לא מרשים אותי מה שנעשה בגילאים שמתחת לרמת הבוגרים, ראינו כבר אינסוף שחקנים שההייפ סביבם היה כזה שכיוון לקריירה מפוארת ובסוף הם סיימו בתור שחקנים דרג ד' ה', סתם לזרוק שמות: לה טאלק ופונגול. גם הם היו נהדרים לשכבת הגיל שלהם.

טרי, הזאר לא עושה היום מה שהייתי מצפה ממנו שיעשה, אבל כנראה שגם הוא צריך את הנחת שנת ההתאקלמות. הוא עוד יהיה שחקן גדול, ואגב זה לא חייב להיות באנגליה, יש שחקנים גדולים שלא מתאימה להם שיטת המשחק באנגליה ויכול להיות שהוא אף פעם לא יממש את הפוטנציאל שלו דווקא בצ'לסי.

7. סדרו קייטע Member

אחת הבעיות לדעתי היא שמאטה, הזארד ואוסקר הם שחקנים מאד דומים שמשחקים כמעט על אותה משבצת, כך שבמקום להשלים אחד את השני, הם קצת דורכים אחד לשני על האצבעות.

תקן אותי אם אני טועה, אבל יש קורולציה מסוימת בין אי השילוב של אוסקר בהרכב ליכולת של האזאר.ולא בגלל שהברזילאי לא מוסר לו או משהו בסגנון, אלא פשוט מכוון שבמצב שבו רק שניים מתך השלושה משחקים, יש יותר איזון בקבוצה בין מהנדסים ופועלים.

8. סדרו קייטע Member

ליברפול,

אני מגוחך, אבל אתה קבעת לגבי שחקן שלא הכרת שהוא לא נחשב לכישרון יוצא דופן. באו אנשים שמבינים ומתענינים והסבירו לך שהוא כן נחשב לכזה. במקום להודות שטעית, אתה משנה את הטיעון לכך שלא בטוח שכל כישרון צעיר יעמוד בציפיות, כאילו מישהו טען אחרת או שהטיעון הזה לא רלבנטי גם להאזאר.

בקיצור, עדיף שתתרכז בנושאים שאתה מבין בהם. שזה לא שחקנים מחוץ לאי הבריטי. או לוגיקה.

9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

קייטע,
    כל שחקן שאני מדבר עליו אני מכיר, מה שאי אפשר לומר על ההודעות שלך.
    לא שינית שום טיעון, הבעייה היא פשוט בהבנת הנקרא שלך. הפוטנציאל של הזאר מבוסס על תקופתו בקבוצת הבוגרים בליל, מה שנכתב פה על איסקו היה מלפני עונת הפריצה שלו במלאגה.

בקיצור, תתרכז בדברים שאתה מבין בהם, זה בטוח לא כדורגל.

10. סדרו קייטע Member

אז אני מסביר לך שגם הטיעון הזה לא לגמרי נכון. ההבדל הכמעט היחידי בינהם הוא שהאזאר קיבל הזדמנות מוקדמת יותר ובעיקר שיחק בליגה שבה (כשחקן ליל בהשוואה למאלגה) הרבה יותר פשוט לזכות בתארים קבוצתיים כמו באליפות ואישיים כמו "שחקן העונה". תוסיף לזה עשרה פנדלים שהוא הבקיע ותקבל את התמונה.

איסקו הוביל בעונה הראשונה את הקבוצה (לא פחות מקאסורלה) לטופ 4. והעונה, למרות אינספור בעיות מחוץ למגרש, לשלב הנוק אאוט באלופות מהמקום הראשון, ולמקום בטופ 4 בליגה. הכל ככוכב של הקבוצה. מה הוא יכל לעשות יותר? להיות מקום ראשון לפני ברצלונה? לזכות בתואר שחקן העונה על חשבון מסי?

אני לא כותב את זה בשביל לרדת עליך, אבל פשוט אין לך מושג בכדורגל מחוץ לאי הבריטי. במקום לבוא עם ראש ופתוח וללמוד אתה נכנס לפינה של התנצחויות. חבל.

11. Muurad Member

LF - אז ההשוואה שלך לא הוגנת. כמה זמן איסקו משחק ברמת בוגרים? כמה זמן האזאר?

גם מבחינת מה שאיסקו מראה ברמת בוגרים עם מאלאגה כרגע, הוא בהחלט נחשב כשחקן שיכול להיות אחד הטובים בעולם, אז גם אם אתה לא קובע דברים לגבי מה שקרה ברמת נוער הטיעון שלך לא תופס. אז מה בדיוק ההבדל? העוד כמה שנים שהאזאר שיחק בבוגרים כדי לבנות את ההייפ סביבו. לא ממש הבדל ביכולת, אלא בהזדמנות שקיבל.

12. JohnTerry26 Member

ה"חוסר התאמה לאנגליה" בנוגע לשחקנים כמו הזאר זה קשקוש בעיני, אם תהיה לנו קבוצה מספיק טובה הזאר יראה את מלוא הפוטניצאל שלו גם באנגליה. ומה זה "שיטת המשחק"? מישהו קובע בשביל הקבוצות מהי שיטת המשחק? שוב פעם, אם הקבוצה תשחק מספיק טוב ה"שיטה" של סטוק או ווסטהאם לא צריכה להפריע, בטח לא ברמות ששחקנים שלנו יתקשו להראות מה הם יודעים. הדברים שהוא הספיק לעשות עד כה לדעתי מראים שהוא יוכל לעשות למגנים בליגה הזאת צרות שרק יגדלו. העניין העיקרי אצלו זה ביטחון מאיך שאני רואה את זה וזה טבעי לשחקן בגילו בליגה חדשה וקשה.

קייטע, לא חשבתי על זה אבל יכול להיות שאתה צודק. מה שכן שמתי לב (וזה מתחבר למה שאמרת) זה שכשהזאר יותר מבודד באחד האגפים הוא לדעתי הרבה יותר אפקטיבי, וזה משהו שקורה בעיקר עכשיו מאז שמוזס פותח באגף השני.

13. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

בתור אחד שרואה בקביעות משחקים של איסקו במלאגה, אין לו את אותו פוטנציאל כמו שיש להזאר. הבלגי הוא כרגע השחקן המוכשר ביותר בצ'לסי (לפחות בין השחקנים שהשיא שלהם עוד לפניהם) ואין לי ספק שהוא יכול להצליח בכל קבוצה בעולם, גם בברצלונה ובריאל מדריד יש לו מקום בהרכב לדעתי ואת זה אני לא יכול להגיד על איסקו. אבל, איסקו הוא בהחלט בר השוואה להזאר ולהגיד שאחד מהם הוא רמה מעל האחר זה מוגזם. שניהם כרגע הם שחקנים מהשורה הראשונה בדרג הראשון יחסית לגילאיהם ואני דווקא מאוד אתפלא אם הם גם לא יסיימו את הקריירה שלהם ככה. אפשר לטעון שהזאר יותר מוכח שאיסקו, אבל אם אני לא טועה הספרדי צעיר יותר והוא לא ממש קיבל את ההזדמנות להוכיח את עצמו בניגוד להזאר שקיבל גם הזדמנות להוכיח את עצמו גם ברמה הבינלאומית. איסקו נשאר כבר כמה שנים בנבחרת הצעירה של ספרד ולא קיבל הזדמנות בבוגרת (למרות שאני לא מאשים את דל בוסקה, איסקו נולד בדור מוכשר ביותר של קשרים ספרדיים ולכן זה טבעי שהוא יישאר בחוץ בינתיים).

14. סדרו קייטע Member

שטויות, בהרכב של ברצלונה וריאל מדריד משחקים שחקנים הרבה פחות מוכשרים מאיסקו.

15. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה נחשב לכשרון? היררכייה של כשרון? פוטנציאל מה פוטנציאל, האזרד הגיע לצ'לסי כדי להיות כוכב עכשיו ומחר, זה מה קיים בפועל.