צ'לסי 2012/2013-הספיישל וואן חוזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏18/7/12.

1. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאטה מצויין העונה וזה שאתה אומר שאין לו מקום בסגל של ספרד לא אומר יותר מדי, יש שם רמת איכות מטורפת בקישור ההתקפי.

2. JohnTerry26 Member

אחת האמירות ההזויות שקראתי פה. פשוט בלי קשר למציאות.

3. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

וזה לא הזוי?
    הבנאדם הזה מצד אחד דורש לא לומר שסוארז לא בר השוואה מול רויס כי זאת לא אמת מוחלטת ומצד שני אומר שאיסקו כבר מגיע במינימום למה שמאטה עושה. מאטה, שבגיל 24 הוא השחקן הכי טוב של צ'לסי, מקום 3 באנגליה.
    זאת אמת מוחלטת אני מניח.

4. Mellow29 Kopite

כשדיברתי על הייפ לא השוותי בין מאטה לאיסקו אלא בין אינייסטה ואיסקו. לקבוע ששחקן מוכשר בן 20-21 הוא אינייסטה הבא זו לא קביעה על סמך הייפ? לא רואה הבדל ענקי בין הקביעה הזו לבין הקביעה ש"האזרד הוא זידאן הבא" או "ג'ונג'ו שלבי הוא היורש של סטיבן ג'רארד"... כולם תוצר של הייפ. גם בספרד זה קיים, בצרפת זה קיים, באנגליה זה גם קיים. ההבדל הוא בעיקר באיכות הכשרונות, אבל העיתונאים בספרד אוהבים להגזים בדיוק כמו הקולגות שלהם בשאר הליגות.

וברגע שיצאנו מבועת ההייפ וה"נחשב ל..." לעולם הכדורגל בוגרים, להזאר יש דאבל בצרפת, פעמיים ברצף שחקן העונה בלי תחרות, ותרצה או לא - עצם העובדה שצ'לסי ומנ' יונייטד נאבקו כ"כ על שירותיו מעידה גם כן על כמה מחזיקים ממנו אנשי מקצוע (לפחות על פרגוסון אני מניח שאפשר לסמוך, לא?) ; למאטה יש עונה וחצי מצויינות כשחקן מוביל בספינה לא יציבה כמו צ'לסי, כולל זכייה בליגת האלופות. יש שחקנים מוכשרים לא פחות מאיסקו שסיימו קריירה עם פחות מזה. אתה נוזף במי ששופט את הזארד על סמך הייפ, אבל מה יש לאיסקו להראות חוץ מקביעה של עיתונאים שהוא הכשרון הצעיר הכי טוב באירופה ב2012 ובערך שנה טובה במלאגה?

אגב, אם הזכרנו קצת את המושג הזה הייפ, איך קוראים להפך המוחלט ממנו? נו, לתופעה הזו שגורמת ל-amirb91 לשאול "מה בדיוק עשה מאטה?" בכזה זלזול. מאטה, קסורלה לא נחשבים לשחקנים לוהטים. יש מצב שהעובדה שכרגע בספרד יש דור מטורף גורמת לאנשים שם להיות קצת עיוורים בנוגע למה שקורה מסביב? נגיד, זה שבצרפת צמח כדורגלן מוכשר מאוד? אני מבין שאינייסטה וצ'אבי הציבו רף גבוה מאוד, אבל זה מגוחך לזלזל כ"כ במוצרים מוגמרים ברמה גבוהה יחסית כמו קאזורלה ומאטה (בעיקר). הרבה זמן לא היו בספרד צ'אבי ואינייסטה, יכול להיות שיעבור עוד הרבה זמן עד שיגדלו עוד כמה כאלה. ביינתים אפשר להכיר בכך שגם להיות מאטה זה לא עניין של מה בכך.

נערך לאחרונה ב: ‏9/1/13
  5. golding מנהלים

לא ראית מספיק משחקים. הוא השחקן הכי טוב של צ?לסי, בלי צל של ספק.

6. סדרו קייטע Member

מאטה שחקן מצוין ורחוק להיות האפס שעשו ממנו חלק מהכותבים בפורום הספרדי. נכון שהוא לא כישרון נדיר ומנצל הרבה מאד ממה שיש לו. הכוח העיקרי שלו הוא שהוא שחקן מאד פרודוקטיבי. הוא לא טכני ויציב כמו שחקנים ספרדים אחרים, אבל הוא מכונה של מספרים וזה לא משהו שצריך לזלזל בו.

ליברפול,

נוסף להכל אתה גם לא יודע לקרוא? כתבתי שגם לאיסקו מובטח לשחק בקבוצות גדולות, יש מצב שאפילו יותר מצ'לסי. הלו! יש מישהו בבית? כתבתי על העתיד, לא על מה שהם השיגו עד עכשיו.

Mellow29

לא כתבתי שאיסקו הוא שחקן מוכח כמו שחקן בוגרים בן 28.

כתבתי ש:

א. הספרדים רואים בו כישרון מעל הרמה של מאטה / קאסורלה. ברור ש"אינייסטה החדש" זה רף מאד גבוה שספק אם הוא יעמוד בו, אבל זה מסביר שגם בסטנדרטים של הכישרון שספרד מייצרת היום, הוא נחשב למשהו מיוחד. מאטה לא, או לפחות לא באותה רמה.

ב. הוא לא עשה פחות במאלגה משהאזר עשה בליל, אם לוקחים בחשבון את המשתנים החיצוניים (הרי ריאלית, ברור שהוא לא יכל לזכות באליפות או בתואר שחקן העונה).

7. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מלו, אני מסכים עם מה שכתבת ועם תוספת תיקון שהדעה שלי על הזאר לא נובעת מהייפ אלא מכך שמדובר בשחקן עם כישרון מטורף, לא רואים הרבה כאלה. אני לא מתעניין במה שאומרים בתקשורת האנגלית,הספרדית,האיטלקית...אני רואה בעצמי.

קייטע, בדיוק על הקביעה שלך לעתיד אני חולק. בטוח שיגיע לקבוצה ברמה של צ'לסי? זה משהו שאפשר להגיד כל כך בקלות? זה הרבה יותר מופרך מאמירה שאסור להשוות בין סוארז לרויס.
    צריך לכתוב בטוויטר לאחד הכתבים של המארקה שיוציא כתבה על סוארז ככה אני אגרום לך לחשוב שהוא לא בר השוואה לרויס. כי הרי זה מה שאומרים בספרד.

8. GentlePunter Member

9. Mellow29 Kopite

א'. יכול מאוד להיות, אני לא ראיתי אותם כשהם היו בני גילו כדי להשוות פוטנציאל. בכל מקרה, אלה דברים נזילים. הוא עדיין "נחשב" למשהו מיוחד, הוא יצטרך להפוך מתישהו מהבטחה ל"מישהו מיוחד" הזה, יתכן שזה יקרה בקיץ הקרוב ויתכן שזה בכלל לא יקרה. אנחנו מדברים פה על העתיד, בעוד שאצל מאטה זה קרה ואצל הזאר זה התחיל לקרות.

ב'. ריאלית אתה צודק, אבל אסור לקחת מהזאר את מה שהוא כן השיג רק כי המדינה שבה גדל היא בעלת ליגה חלשה יותר. אם להשוות אותו למאטה אז בכלל, איסקו עשה פי 5 יותר ממנו בספרד. ועדיין, השחקנים האלה כבר יצאו מתחום הנוחות שלהם במועדון שבו התפתחו, מתמודדים עם ליגה חדשה ומדינה חדשה וציפות מאוד גבוהות ועושים את זה בהצלחה (מי יותר ומי פחות - אני חושב שגם הזאר יחזור להראות למה שילמו עליו כ''כ הרבה). הם פשוט לא באותו שלב בקריירה כמו איסקו, ולכן אין מה להשוות בינהם. אתה אומר שאיסקו נחשב כשרון פנטסטי והכל, ועדיין יש סבירות לא כ"כ נמוכה שההצעה הכי טובה שהוא יקבל בקיץ תהיה ממועדון אנדר-אצ'יבר כמו ארסנל או את' מדריד, שבו היכולת שלו להגיע לטופ שבטופ (כמו אינייסטה) היא מוגבלת. מאטה הגיע לצ'לסי וזכה בליגת האלופות. לא צריך לקחת את זה כמובן מאליו.

נראה לי שהפואנטה קצת הלכה לאיבוד אז אני פורש. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

הוא פותח עם טורס, בימים אחרים אפשר היה לכתוב שהוא לוקח מאד ברצינות אבל היום זה נתפס כזלזול...

10. Ricky van Wolfswinkel Member

אם איסקו נחשב לשחקן שעד גיל 25 היה או מחמם ספסלים או שחקן שולי וטוב רק לשיטה מסויימת אז אי אפשר להשוות אותו להזאר.

חוץ מזה, לא מבין מה הטענות שלכם נגד הזאר, לדעתי הוא השחקן המצטיין שלנו העונה, הוא הגיע ל-12 בישולים כשהוא משחק בלי חלוץ, זה לא מה בכך.

11. סדרו קייטע Member

Mellow29,

שוב, המחלוקת שלי איתך היא לגבי התפיסה שהאזר "התחיל לעשות את זה", באופן כללי ובהשוואה לאיסקו. הוא לא. יש לו מספרים טובים בעיקר בגלל מחזורי הפתיחה נגד הקבוצות החלשות בליגה. בליגת האלופות או במשחקים הגדולים בליגה הוא לא בלט. זה שהוא עבר לצ'לסי זה לא טיעון בפני עצמו. לכן, בוודאי שאפשר להשוות בינהם. האזר לא הוכיח יותר.

ריקי,

נראה לי שהתבלבלת עם אלירן עטר. איסקו בן 20.

12. Ricky van Wolfswinkel Member

לא, דיברתי על אינייסטה.

13. סדרו קייטע Member

אינייסטה בגיל 24 היה אולי השחקן הכי חשוב בריצה של ברצלונה לטראבל ושחקן מפתח בזכיה של ספרד ביורו, כך נראה לי שהפעם התבלבת עם יוסי שבחון.

הטיעון על "מתאים רק לשיטה אחת" בכלל מצחיק. אינייסטה הוא השיטה. נכון שהוא מעולם לא הוביל את ליל לזכיה בדאבל או נרכש ב40 מיליון יורו.

14. Ricky van Wolfswinkel Member

אז למה הוא בכלל לא היה פאקטור אצל רייקארד?

15. פול סקולס Member

אין לי כח להיכנס לדיון שלכם ממש לעומקו,
    רק אגיד במשפט שלדעתי הזאר מודל 2013 הוא אוברייטד ברחבי אייסוקר.