"אני אחד מכם", זה המסר, מדגיש שהוא יותר בוגר, אותן מטרות, אותן שאיפות. יש לי הרגשה שנראה ז'וזה יותר רגוע על הקווים, פחות הצגות נפלאות שזכינו לראות על הקווים בקדנציה הקודמת, אולי לא- זה התוספת, העיקר שהוא יושב על הכיסא. נחגוג ונתרגש עד מחר, מתחילים להתכונן, עכשיו מוריניו צריך להעמיד קבוצה שתדע לרוץ על הסוף בליגה, זה הכי חשוב, את הגב מ-100% אוהדי צ'לסי יש לא ללא ספק, שיסתיים כבר הקיץ.
מוזיקה לאוזניים! ככה רק אפשר לתאר את הראיון הראשון, אלא אם אתם אוהדי שאר הקבוצות באירופה. אם פספסתם, חובה להשלים (יש שידור חוזר ב22:30, אני חושב, בלינק שנתתי). הוא נראה אפילו יותר מאושר ממני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx אני חושב שלהבדיל מהפעמים הקודמות, מוריניו בא הפעם בשביל להישאר. הוא אומר את זה במפורש ועכשיו אחריי הגלות באירופה, שבה השיג את מה שחיפש ("גרנד סלאם" - 3 תארים בשלושת המדינות הגדולות - כפי שהוא מכנה), הוא התבגר, והוא מוכן להשתקע במקום אחד. גם הצד השני, שלנו, של רומן, התפכח ולמד שאין יותר טוב מז'וזה. נותר לחכות למסיבת העיתונאים איתו, שבוע הבא ביום שני בצהריים.
נדחף פה באמצע חגיגות החזרת הבן האובד, אבל אני רוצה להתייחס... זה יהיה טמטום מצד צ'לסי לא להחתים חלוץ אם היא רוצה להלחם על אליפות. כרגע יש לה את טורס, בה ולוקאקו. בהתחשב בכך שלספרדי אין מקום בקבוצה, בה הוא לא חלוץ לקבוצה שרוצה לרוץ לאליפות אתה פשוט מציע שצ'לסי תלך על אליפות עם ילד צעיר ובוסרי מאוד? הוא נתן עונה מצויינת אבל זה רק מדגיש איזה פוטנציאל ענק יש לו ועוד כמה מקום לשיפור יש לו, זה בטח לא אומר שהוא מוכן כבר עכשיו לסחוב על הגב את החוד של צ'לסי. זה לא ש"לא מרוצים" ממנו, אתה פשוט לא מעמיס ציפיות כאלה על כתפיים של ילד בן 18, לא משנה עד כמה הן רחבות. זה לא הוגן כלפיו וזה בטח לא שווה "להקריב" עונה של מלחמה על אליפות בשביל ההתפתחות של לוקאקו, בטח במצב של צ'לסי עם צ'ק פתוח מאז שאברמוביץ' שם.
מוזר להגשים חלום שכזה. צדק פואטי. זה עדיין אברמוביץ' והכל, אבל לשמוע את מוריניו מדבר על שינוי בדרכי העבודה ועל פרוייקט קצת יותר ארוך מה"תביא עוד תואר" המקובל - זה מרגיש אחרת. מרגיש שונה. ד"ש לסמרטוט המסריח מפ"ת.
הייתי מביא אולי חלוץ במקום טורס לצ'לסי, לא חלוץ ברמה של קבאני. אם הוא כבש 17 שערים בברומיץ', למה הוא לא יכול לפתוח בצ'לסי? נכון יש קצת הימור במהלך כזה אבל מצד שני אתה יכול להרוויח חלוץ מצוין להרבה שנים. הבאת חלוץ כמו קבאני תחסל אותו, לעומת זאת אם תביא עוד חלוץ ברמה של בה או קצת יותר טוב תקבל שלישיית חלוצים טובה מאוד(לוקאקו, בה,?).
אני מסכים עם הניתוח של ההשלכות להבאת חלוץ ברמה של קבאני על ההתקדמות והסיכויים של לוקאקו להפוך לשחקן שממצה את היכולות והפוטנציאל שלו - אבל המסקנה והרעיון להביא בגלל זה שחקן בינוני נראית לי כמו ירייה ברגל. מעבר לעובדה שאסור למועדון ברמה שצ'לסי שואפת להיות להביא מראש שחקן שהוא בינוני, או מוכן להתפשר על דקות ומוניטין. מילא אם הוא איזה כוכב עבר דועך שמחפש חלטורה עם סיכוי יחסי למדליה - אבל עדיין. לא רציני. עם כל הכבוד לשינוי שחל או לא חל במוריניו בשנים שלו אחרי הגשר - השינויים הללו והחשיפה למערכי משחק חדשים לא הובילה אותו מעולם לשחק באופן קבוע עם שני חלוצים. להתחיל עונה עם תחרות של שלושה שחקנים בכירים על עמדה אחת ועוד בעמדה שבה לביטחון יש השפעה מכריעה? מתכון לאסון. לטעמי, אם לוקאקו חוזר - זה כדי להיות חלוץ שני. זה אומר 25-30 הופעות בהרכב ועוד אי אילו הופעות כמחליף. זו לא סטטיסטיקה רעה לילד בן 20. חלוץ שלישי צריך להיות ילד כפרוייקט עתידי. מישהו שיכול לעלות מהספסל ולתת פייט בלי לבכות על מיעוט דקות כל שני וחמישי. אני לא מאמין בדמבה בה. בשום קונסטלציה שהיא. אפילו לא כחלוץ שני. הוא היה קניית פאניקה מיותרת שגם הוכיחה את עצמה ככזו. למזלנו לא שילמנו עליו יותר מדי ולא צריכה להיות בעייה להחזיר את ההשקעה. סוג השחקנים שאסור להשאיר כחלוץ שלישי. סוג השחקנים שאסור להשאיר על תקן חלוץ שני לפני לוקאקו.
המטרה של צ'לסי היא קודם כל אליפות, ורק אח"כ הקריירה של לוקאקו. שום דבר לא ודאי בהתפתחות שלו, היום הוא לא היה פותח קבוע בווסט ברום והוא לא כל כך גדול שנגיד שהוא חלוץ לאליפות, במידה ויתפתח באמת ויהפוך להיות חלוץ ענק, אני לא רואה את הבעייה שיהיו בסגל 2 חלוצים משמעותיים מאוד שיאבקו על מקום אחד. יהיו הרי פציעות לאורך הדרך, חלוץ אחד לא יפתח בכל המשחקים בעונה. טורס ובה זה לא משהו לצאת איתו למלחמה מול ואן פרסי רוני, טבז ואגוורו.
עם כל הכבוד ללוקאקו, לדעתי צ'לסי כן חייבת חלוץ ברמה של קאבני, מכמה סיבות. א. לוקאקו שחקן צעיר, ואצל שחקנים צעירים יש עליות פיתומיות וירידות פיתומיות, ולכן קשה לסמוך עליהם, בליגה קשה מהאנגלית, שישחקו תפקיד מרכזי על בסיס קבוע, גם בווסט ברומ' הוא לא בדיוק היה חלוץ הרכב ראשון. ב. כמות הלחץ והעומס שהולכת ליפול עליו בצ'לסי היא הרבה יותר רצינית ממה שהיה לו בוואסט ברומ', וגם הציפיות ממנו היו גדולות יותר, ככה שבמידה וישחק בעונה הבאה עדיף בשבילו להיות ברוטציה. ג. לוקאקו אמר בראיון בבלגיה שהוא מעדיף לעביר עוד עונה בהשאלה, בקבוצה בה יקבל יותר דקות משחק מאשר בצ'לסי, על מנת שיוכל לשחק בנבחרת בלגיה במונדיאל. בנוסף הוא גם פרפקציאוניסט לא קטן, וטען בעבר שהוא רוצה לשחק בצ'לסי רק על תקן הרכב ראשון.
לדעתי החתמה כמו דוויד וייה ושליחה של לוקאקו לסוונסי או ברומיץ' לעוד עונה, יכולה להיות האופציה הכי טובה. למרות שאם מוריניו מוכר את בה, ומחזיק את טורס, לוקאקו ועוד חלוץ ילד (במפורד?) זה חוד מספיק כאשר מסביבו משחק קישור של האזרד, מאטה ושות'.