צ'לסי 2013/14

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י d1231, ‏24/6/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. JohnTerry26 Member

אגב אפשר לשים גם 40 מ' ולהביא את ג'קסון מרטינז, אם מוריניו ממש רוצה חלוץ.

2. Sturridge Member

מרטינז? למה שהוא יתרום יותר מלוקאקו?
    הוצאה ענקית ומיותרת.

אנחנו צריכים חלוץ שישדרג אותנו, לא סתם חלוץ.
    לצערנו אחרי שבולעי הצפרדעים לקחו לנו את קבאני ופלקאו, ודורטמונד מחזיקה בשבי את לבנדובסקי,
    לא באמת נשארו אופציות ששוות את המחיר, למעט רוני.

והיות ויונייטד זאת לא ארסנל, והיא לא מספיק סתומה בשביל לשחרר חלוץ כזה ליריבה לצמרת,
    כנראה שנסתפק במה שיש לנו.
    לא המצב האידיאלי, אבל עדיף ככה מאשר איזו רכישת חירום כמו אטו, שבוודאי לא תועיל בכלום.

3. JohnTerry26 Member

אני בכלל לא בטוח שמרטינז הוא השקעה כלכלית טובה כמו שאומרים, הוא עוד לא וורלד קלאס מוכח ויש לו רק עונה אחת מעולה בפורטו בכל מה שקשור לכדורגל אירופי, אבל אני אומר שאם מוריניו באמת לא מרוצה ממה שיש לו אולי מרטינז הוא אופציה נוספת, כי הוא כן שחקן יותר בשל ובוגר מלוקאקו, ואני מאמין, שהוא יותר 'באנקר' ממנו כרגע.

אני חושב שרכישה של אטו בהחלט יכולה להועיל. א' מהסיבה הפשוטה שעדיף לראות את בה ובמיוחד את טורס כמה שפחות על המגרש. אני יהיה הרבה יותר מרוצה אם החלוצים המובילים שלנו יהיו לוקאקו-אטו מאשר לוקאקו-טורס. כשאתה לא יודע, אולי באמת מוריניו מעדיף את טורס על לוקאקו שזה בכלל מחשבה מחרידה. במידה וטורס הוא החלוץ המועדף, עדיין לא היית רוצה שנקנה את אטו? וב', בסופו של דבר מוריניו מאוד רוצה חלוץ, שזה כבר סימן לא טוב לגבי מה שיש לנו. ולא רק שהוא מודיע בפומבי שהוא רוצה חלוץ, הוא במהלך הקיץ גם פירט לעיתונות מה הוא לא אוהב בחלוצים שיש לו בסגל: החלוץ שהוא רוצה בקבוצה שלו הוא כזה שיודע להתנהל על שטח קטן, הוא מדבר על כך שהחלוצים שלנו מתמחים במשחק יותר פתוח והוא מבין שזה יהיה מכשול (למשל, לוקאקו כבש את שעריו בווסט ברומ' כשהקבוצה שלו התגוננה לא מעט ויצאה למתפרצות והתקפות מהירות, זה לא מה שיקרה ב95 אחוז מהמשחקים שלנו העונה כשקבוצות ישבו מאחורה מולנו). אם הוא רואה באטו פתרון - שיביא אותו גם אם זה פתרון לטווח קצר. אחרי הכל אנחנו רוצים לראות את הכדורגל שהוא רוצה לראות - והוא אומר לך loud and clear שהוא צריך חלוץ מסויים בשביל זה.

ואני אשאל, אם אנחנו יכולים כלכלית לבצע רכישת חרום כזו, מה הבעיה? המאמן לא פועל בניגוד למה שההנהלה אומרת לו, אם אנחנו יכולים כלכלית להרשות לעצמנו משהו אז שיעשו מה שהם רוצים.

4. d1231 Member

זה שלמוריניו היה להגיד לגביי המרדף אחר חלוץ:

"We have plan B and C. Don’t ask me names because it is difficult to speak about players from other clubs."

יש דיווחים שהפמלייה של רומא שנמצאת בלונדון גם בשביל דמבה בה. אני מקווה שהם יקחו את טורס. מעניין אותי מי אלו האופציות הנוספות מלבד טורס ואטו.

לגביי לואיז הוא אמר שהוא לא יהיה כשיר למשחק מחר אבל הוא קרוב לחזרה למגרשים. גם תומאס קאלאש בחוץ.

5. Raulito Madridista

אני לא זוכר אם מוריניו דיבר על זה בעצמו באחד מהראיונות אחרי ההדחה מול דורטמונד או שאלה היו דיונים אחרים בפורום של ריאל, אבל מה שכן - אני חושב שבצ'לסי הנוכחית וגם בריאל מדריד שלו, היה שינוי מעניין בגישה. פחות שחקנים שהם 'מנייה בטוחה', כאלה שבשיא הקריירה( בצ'לסי - באלאק נניח, אסיין, דרוגבה, שבצ'נקו, למרות שהוא התברר ככישלון. אפילו; באינטר - אטו, אחרי שזלאטן הלך. ווסלי סניידר גם כן, דייגו מיליטו), ויותר רכישות במחשבה על העתיד. די-מאריה ואוזיל דוגמא מצויינת לכך. כנראה שזה אחד מהדברים שהיו חסרים לריאל מדריד בליגת האלופות. כמובן שאי-אפשר שכל 11 השחקנים יהיו גלאקטיקוס, זה לא קורה בכל עידן, אבל תראו את המצב בבאיירן עכשיו. אני חושב שזה גם המצב בצ'לסי כרגע. אין חלוץ ששווה הרבה מאוד גולים בעונה והקישור צעיר מאוד. אבל מאטה והאזרד בדרך לשם, זה בטוח.

6. JohnTerry26 Member

d1231 צר לי מראש, ובאופן כללי צר לי שאני צריך לבקר ככה את השחקן האהוב עלי, אבל מה אני אגיד על המשחק של למפארד היום? נורא, פשוט נורא. לא עשה את התפקיד שלו לרגע, את הבילד אפ במרכז המגרש הוא אמור להנהיג ולהריץ, עם דגש על להריץ, וזה היה איטי וחסר דמיון כמו בכל העונה שעברה. לא שזה אשמתו, הוא בן 35 לעזאזל, וחבל שמוריניו לא בחר להתקדם... הבאנו את ואן חינקל שיש לו עוד הרבה להתפתח לשחקן שמצפים ממנו להיות וזה ייקח זמן, אז נשארו עם מה שהיה בסופו של דבר. אם אני מוריניו אני מחר בבוקר רץ עם הצעה ללאציו על הרננז. כן לא בדיוק ידוע בציבור כסופרסטאר גדול אבל כמה שחסר לנו שחקן כזה. הרננז-רמירז זה קישור דינמי, מהיר, זריז, טכני, זז!

שתקתי לגבי הנושא הזה כל הקיץ (אחרי שחפרתי על זה כל העונה שחלפה) כי הייתי בטוח שמוריניו יטפל בזה, אבל זה לא קרה.

לגבי המשחק כמובן רע מאוד, הרבה שיפוט ביתי ומזל נתנו לנו את הניצחון.

* איבנוביץ' חייב להיות על המגרש כל משחק רק מהיותו השחקן הכי גבר ביקום.

7. JohnTerry26 Member

מעניין

Mourinho on Rooney: "We will be ethical and not interfere with #MUFC before we play them. The week after, we will do something"

8. GentlePunter Member

איזה ממזר... מלך מלכי המלכים של המשחק המקדים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_king.Xxx

9. d1231 Member

אל תגזים לגביי לאמפרד. הוא לא נתן משחק גדול אבל גם רמירז (בחלק ההתקפי), גם הזאר, גם מאטה לא סיפקו את הסחורה ולא נתנו משחק טוב. הם לא היו מספיק דינמים ולא מספיק מהירים. אני לא יודע אם זה בגלל שמדובר במשחק שני ב4 ימים או בבעיה כללית שתמשך בהמשך העונה. להטיל את האחריות על לאמפרד זה לא צודק ולא נכון. הוא כן ניסה לפתוח עם המשחק עם מסירות עומק לבה (שכנראה ניסה לשבור את השיא של אנלקה בנבדלים) ולתת לו קצת לרוץ אבל לא ממש הצליח.

אסטון וילה היא יריבה קשה ושיחקה מאוד עמוק, זה מסוג המשחקים שתמיד התקשנו מולם במיוחד כשבצד השני נמצא חלוץ כמו בנטקה שתמיד שחקנים מסוגו עושים לנו בעיות ואני מאוד שמח שכן הצלחנו לנצח, עם השיניים ולצבור את ה3 נקודות. עונות קודמות היינו מנצחים בתקופה הזאת 6-0 ו5-0 והיינו נופלים בנובמבר-אוקטובר-דצמבר, אז מסקנות לגביי ההחלטות המקצועיות שמוריניו עשה צריכים להדחות לפחות עד התקופה הזאת.

בנתיים אוסקר נראה נפלא בשני המשחקים וגם מאוד אהבתי את המשחק של שורלה שנכנס, נראה כמו רכישה מצויינת שתוסיף המון לסגל.

ולגביי רוני, בגול.קום אומרים שמנצ'סטר יונייטד פתחו בשיחות לא רשמיות לגביי העברה שלו וגם שאלו האם מאטה זמין. האתר לא הכי אמין אבל אם זה נכון לדעתי זה עניין של זמן עד שנראה את רוני עובר לכחול.

10. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הוגן לשפוט את התרומה ההתקפית של רמירז היום. הוא תיפקד כשחקן הקישור ההגנתי ביותר ומן הסתם לא היה פנוי לפריצות שלו קדימה. בשביל זה שיחקו לפניו לאמפרד, שלושת הקוסמים ובה. אף אחד מהם לא היה מספיק טוב היום כדי להניע את העסק.

11. JohnTerry26 Member

אלו לא דברים שעולים לי לראש היום, סבלנו מזה כל העונה שעברה. יכול להיות שמאטה והזאר באמת לא היו טובים היום, אבל בגדול- הזאר, מאטה ואוסקר צריכים לקבל את הכדור מאיפשהו, במיוחד שני הראשונים שמתופקדים יותר לכיוון האגפים רוב הזמן. קשה מאוד להיות משמעותי כשאתה לא מקבל כדור באיזורים שאתה צריך לקבל, הזאר לא יכול להיות מסוכן כשהוא כל הזמן מקבל את הכדור עם הגב ליריב 30 מטר מהשער, אין לו הרבה מה לעשות מלבד להחזיר את הכדור אחורה. כל התקפה שלנו נראתה ככה- רמירז ללמפארד לרמירז ללמפארד - לא מוצאים מה לעשות- מחזירים אחורה לבלמים/נותנים כדור שאין סיכוי שייפתח משהו לאוסקר/מאטה/הזאר, מה שמכריח אותם להחזיר אחורה, וכן הלאה. הסיפור פה הוא לא להכניס מסירות עומק על 40 מטר א-לה אלונסו אלא לקדם את המשחק קדימה במשחק מסירות מהיר דינמי. רמירז לא אמור לנהל את המשחק ככה שכן רוב האחריות בנושא היא על למפארד.

לגבי רוני, יש עוד כמה רחשים קצת היום על משהו שזז שם.. לא משהו אמין במיוחד אבל נראה. בנתיים לוקאקו הראה שהוא חייב לפתוח לפחות עד שמגיע חלוץ.

12. d1231 Member

אני לא שופט את רמירז, הוא ממש לא אשם בתצוגה ההתקפית המשעממת אבל ברגעים שהוא כן ניסה לתרום לרוב זה הסתיים במסירות לא טובות או בעיטה נוראית ברגל שמאל מ20 מטר. במשחקים כמו היום הוא צריך לבוא ליותר ביטוי כי ההאצה שלו היא נשק שאין להרבה שחקנים תגובה מולו. אני לא יודע אם זה הוראה ממוריניו או סתם משהו זמני, אבל הרגשתי שהוא לא נתן את מה שהוא יכול לתת התקפית ואני מקווה שהוא ייתן יותר במשחקים הבאים.

13. JohnTerry26 Member

Mourinho has reportedly been told that #MUFC are prepared to do business for Rooney but only if they can find a replacement. (Mirror)

ופה אולי מתחבר ההתעניינות של יונייטד באטו (דיווחים אמינים לגבי זה).

14. d1231 Member

היתרון שאתה משחק עם שלושה שחקנים התקפיים כמו הזאר, אוסקר ומאטה שכול אחד מהם הוא "פליימייקר", הם יורדים הרבה פעמים אחורה לקבל כדור ומורידים מהאחריות של הקשרים המרכזים. זה לא קרה היום מספיק וכשזה כן קרה לא מספיק טוב. אוסקר, בעיקר במחצית השנייה, כן קיבל כדורים וניהל את המשחק אבל זה לא מספיק.

לאמפרד היה חלק ממכונה שלא עבדה מספיק טוב אבל למזלנו בסופו של דבר הצליחה להניע ועשתה את העבודה. את המסקנות לדעתי צריך להסיק בעוד מספר חודשים. המשחק מול יונייטד יהיה שונה לגמרי ואני מקווה מאוד פתוח, שיהיה לדעתי טוב לנו.

15. JohnTerry26 Member

אוסקר אולי כן צריך להשתתף בבניית המשחק מאחורה כשדברים לא זזים, אבל בגדול השלישייה הזאת לא אמורה להתחיל את ההתקפות מלמטה על בסיס קבוע, ממש לא, כי אז אתה מפסיד אותה למעלה והכל נהיה איטי יותר (אתה רואה את שלושת הקשרים ההתקפיים באים למרכז לעיתים תכופות בריאל, באיירן ודורטמונד?). להוריד אחריות? זה התפקיד של הקשרים המרכזיים, לא לרוץ ולהבקיע שערים. הזאר, מאטה ואוסקר ב4-2-3-1 צריכים ליצור מצבים לגולים, זה התפקיד שלהם וזה מה שהם עושים טוב. באוסקר יש את הפוטנציאל לשחק גם מאחורה אבל קשר מרכזי צריך להיות טיפה יותר 'בוס' ולאוסקר אין את זה, לכן הוא קשר התקפי שלא מרבה לרדת ממש עד לקו של רמירז ולמפארד.

לא הבנתי על איזו מכונה ש'עבדה' אתה מדבר.

בסופו של דבר כל חלק הקישור נשאר כפי שהוא, וכמי שראה את הבעיה במשך כל העונה שעברה - אני לא אופטימי לגבי זה ולא חושב שצריך לחכות חודשים כדי להבין שכמו שזה לא הלך בעונה שעברה זה לא ילך העונה.

מצב נושא:
הנושא נעול.