לא חשבתי שצריך להגיע לכל דיון כאן עם עורך דין ויועץ לשוני. מבקש את סליחת הציבור. כשרוב מוחלט מבין מהפרשנים הבולטים, והעדר בעקבותיהם, מסמנים אותך כמועמד לאליפות, כשהבוקיז נותנים לך עדיפות חסרת תקדים בטרום-עונה - בין אם תרצה ובין אם לא, האליפות מונחת לך בכיס ואתה יכול רק לאבד אותה. אוהדי יונייטד יקרים - למה לקפוץ בראש ולצווח ככרוכיות? הרי כל זה עובד לטובתכם אם עוד לא הבנתם. לכל אותם אוהדי צ'לסי שבשלב זה היו קורעים לגזרים כל מאמן אחר, וראינו אותם עושים את זה יפה מאד בשנים האחרונות, ועכשיו פתאום מוכנים לתת לזמן, להודות בשוויון נפש שלמאמן שלהם אין מושג, ו-"לדבר על כדורגל". שלא תבינו אותי לא נכון, זה בסדר גמור ועדיף ככה, אבל לפחות תודו במוסר הכפול שלכם לפני שאתם מסתדרים מול המראה וקושרים לעצמכם כתרים של אבירי הסובלנות והסבלנות. תאהבו את זה או לא, אני אהיה שם מאחורי המראה כדי להזכיר לכם כמה אתם צבועים.
1. איזה מאמן אחר אוהדי צ'לסי קראו לגזרים מלבד בניטז (שהסיבות לגביו ברורות) אחריי 5 משחקים? לגביי כול מאמן היו דעות חלוקות, וכול אחד נתן את הזמן שמתאים לו אבל אף אחד לא קרא לגזרים מאמן אחריי 5 משחקים בלבד. 2. במקרה הזה מדובר באחד מהמאמנים הטובים בהיסטוריה, שהוא במקרה אחד מהאישיות האהודות ביותר בהיסטוריית המועדון עם קבלות מפה ועד הודעה חדשה. אז בוודאי שלגביו יהיו יותר סבלנים, יתנו בו יותר ביטחון ובמיוחד כשמדובר בקבוצה עם הרבה שחקני מפתח צעירים שלהבדיל מהשנים הקודמות זה לא היה המצב. אין פה שום צביעות. 3. ושוב מדובר על 5 משחקים, כשצ'לסי נמצאת עם אותו מספר נקודות בליגה כמו שני היריבות העיקריות שלה על התואר וסה"כ 3 נקודות מהראשונה בטבלה. בכול העונות האחרונות שיחקנו יותר מ50 משחקים, כשבשניים האחרונות אנחנו מדברים על יותר מ60. אנחנו מדברים על תקופת זמן שהיא פחות מ10%, זה קנה מידה לכלום. ולגביי ה"אליפות בכיס", מנצ'סטר סיטי הייתה פייבוריטית לא פחות בסוכנויות ההימורים. אפילו מוריניו עצמו אמר שהמטרה זה לא אליפות, אז אין לי מושג מאיפה הבאת את זה.
GentlePunter לקרוע מאמן אחד ולא לקרוע את מוריניו, זה לא צביעות. ביום שמאמן אחר יעשה מה שמוריניו עשה בצ'לסי, גם הוא יקבל קרדיט אין סופי. ודווקא אתה בתור אוהד ארסנל יודע את זה, הרי כבר 7 שנים בערך שהמאמן שלך מראה שאין לו קשר בסיסי לענף, אבל אתם עדיין זוכרים לו 3 אליפויות.
האליפות מונחת לך בכיס ואתה "יכול רק לאבד אותה" אם אתה במצב של מנ. יונייטד בחודש אפריל 2012. זה לא עניין של ניסוח לשוני- ההיגיון שלפיו אתה עובד פשוט לא נכון. אני מסכים איתך שחוסר הציפיות מדיוויד מויז עשוי לעבוד לטובתנו בסופו של יום. Sturridge מה זה הבלבול מוח הזה, אולי 2% ממי שכותב בדיון של ארסנל עוד "זוכר לוונגר את 3 האליפויות" שלו. השאר מתים שהוא יעוף הביתה.
לדעתי הלינץ' שביצעתם בבניטז היה גועל נפש ובזיון אחד גדול. לא פחות מדגל שחור. אז ברורות למי? אתה מוכן להסביר? בוודאי שיש. שים לב, לא אמרתי שלא צריכה להיות, אבל הטענה שאין - מקוממת. מסכים. אין שום סיבה שתתנהגו כמו אוהדות של ארסנל במחזור. אפשר לראות כאן את הדריפט לטובת הסיטי ככל הימים נוקפים. בווינר, עדיפות של כ-5% לטובת צ'לסי באאוטרייט. דוגמא טובה לרוח הדברים כפי שהיתה ב-17 לאוגוסט אפשר למצוא בדיון התחזית שלנו כאשר מעל 80% בחרו בצ'לסי כמועמדת שלהם לאליפות. אני לא חושב שיש הרבה טעם בלנסות לברוח מזה, לאן בדיוק זה אמור להוביל אתכם?
זה שהפרשנים והבוקיז נותנים עדיפות לצ'לסי זה לא אומר שהאליפות מונחת בכיס או משהו בסיגנון. זה אפילו לא אומר שאתה באמת פייבוריט. לא מקבלים מזה נקודות. איפה צ'לסי הייתה בשנתיים האחרונות מבחינת מאבק על האליפות? אליפות לוקחים עם מעשים על המגרש, לא בסוכנויות ההימורים. גם אם נעזוב את יונייטד בצד, לא באמת אפשר להתעלם מסיטי שעל הנייר התחזקה כמעט בכל עמדה אפשרית כולל עמדת המאמן, ככה שהאליפות לא מונחת אצל צ'לסי וקשה לי לקרוא לה בכלל פייבוריטית רק בגלל שמוריניו חזר. הסגל שלה בסה"כ שלו לא יותר טוב מהסגל של המנצ'סטריות. ומבחינת יונייטד - בד"כ לא מהמרים עלינו, זה לא באמת כזה מפריע לי, אני בטוח שנמשיך להתחרות הכי גבוה שאפשר.
אתה רואה מחאות ביציעים? משהו? כי אני לא. GentlePunter המלצר הספרדי השמן כמאמן ליברפול לכלך לא פעם אחת על צ'לסי ואוהדיה, אז הסיבות ל"לינץ'" עליו ברורות ומוצדקות מאוד. אם אתה לא מסוגל להבין את ההבדל בין מוריניו לבניטז, אז בוא נעצור את הדיון עכשיו.
אז מה אם לדעתך זה היה גועל נפש, זה לא הופך את הנקודה שלך לנכונה יותר. ייתכן והיחס לבניטז לא היה במקום, אבל מדובר רק בו. אם יש לך עוד דוגמאות לחוסר סבלנות כלפי המאמנים מצד האוהדים אתה מוזמן לציין אותן. מאיפה האגרריות האלה שאגרת ואתה פתאום מוציא על אוהדי צ?לסי? אתה נשמע כעוס ידידי. למי אכפת מהבוקיז? בן אדם שמבין את עולם הכדורגל יודע שאין לכך שום משמעות.
אז כנראה שהגיע זמן לא להתייחס לכל הפרשנים בעניין ההימור על האלופה בעונה הקרובה. מה גם שחלקם שחקני עבר של ליברפול שגם תחת איומי אקדח לא ינקבו בשם של יונייטד כמועמדת העיקרית(והקיץ אולי הספקות במקום בגלל חילופי מאמנים ולא שזה בכלל מפריע לי, רק רומז על האובייקטיביות בקטע הזה).
אגב, מאוד נהניתי לראות את וויליאן משחק. הייתי מאוד רוצה לראות אותו עם מאטה ושורלה. האזרד יכול קצת להרגע על הספסל אחרי שהוא הפגיז את השד כמה פעמים.
הוא נתן בכורה לא רעה בכלל וויליאן, גם אהבתי את התרומה ההגנתית שלו מאוד. עלה וירד ונתן מאמץ יפה על אגף ימין. הוא יודע את העבודה הטקטית מהשנים תחת לוצ'סקו. בצד ההתקפי יש לו עוד הרבה מה להראות. רמירז מאוד חסר לי אתמול אגב. אולי בבניית המשחק שהיתה לוקה כרגיל הוא לא היה תורם, אבל היינו חסרי אנרגיה באמצע ולא היתה את הדחיפה הזאת מאחורה מלבד לואיז בגול. בעיני רמירז אנדרייטד ענק, מהשחקנים שרק כשהם לא משחקים מרגישים כמה הם ערך יש להם. לגבי מאטה, אלא אם תפילותינו יענו סוף סוף ואוסקר ירד לפיבוט, קשה לי לראות אותו מקבל מקום בהרכב. הוא משחק רע כרגע ואני לא בטוח שבשביל מוריניו זה המשחק להכניס אותו חזרה לכושר.
רמירז שחקן נפלא, אבל כמו שנאמר כאן מספר פעמים במרכז שדה של שני שחקנים אין לו מקום. הוא לא טוב מספיק כגרזן והוא לבטח לא הבוס שאנחנו צריכים במרכז השדה. הוא יכול להיות ה-X פקטור כקשר האמצע השלישי - למרות שזה תמיד נראה כאילו הוא מאבד את הכדור המהירות שלו מספיקה בשביל כמה דריבלים מסוכנים במשחק - או כקשר ימני כשאנחנו מחנים את האוטובוס (ואף אחד לא רוצה לראות את זה שוב) אבל כל עוד הוא יהיה אופציה ראשונה בקישור של שני שחקנים אנחנו נמשיך להידרס במרכז כל פעם שתהיה יריבה שבאמת תנסה. הייתי שמח לראות את מאטה אחרי שני המשחקים האחרונים, בהם הכל נראה אקראי. חשבתי שהוא היה לא רע מול אברטון ושאחרי שהוחלף היינו פחות מסוכנים ויותר מבולגנים. איתו ועם אוסקר זה אולי יראה טוב יותר, הזאר בהחלט יכול לראות משחק אחד מהספסל.
אני לא מסכים איתך. גרזנים זה כבר מזמן לא מאסט בכדורגל היום, תראה שגם ריאל מדריד של מוריניו שיחקה בלי אחד (חדיירה מזכיר את רמירז בצורת המשחק והוא לא קשר אחורי קלאסי), כשגם דורטמונד עם בנדר ובאיירן לא בדיוק בונה על אחד כזה תחת פפ. רמירז מבחינה התקפית לוקה בטכניקה אבל תורם מאוד מבחינת יכולת הפריצה והאנרגיה, והוא לוחץ, מתקל, עובד בלי סוף במרכז המגרש, זה משהו שאני מעדיף על שחקן שיישב מאחורה. המשחק היום הרבה יותר דינמי, תשים לב שאין היום גרזנים ברמה עולמית כמעט, זה לא כמו לפני כמה שנים. הגרזן הכי טוב בליגה כיום הוא לדעתי קאפו של טוטנהאם, שחקן נהדר, אבל אני לא חושב שהוא היה מתאים לכדורגל שלנו. אני חושב שרמירז בשילוב עם שחקן כמו גונדוגאן, הרננז, שחקנים שהם גם מנהלים משחק וגם טובים הגנתית, זה היה השילוב האולטימטיבי לקבוצה הזאת. בהרכב הנוכחי אני חושב שמי ש"מפיל" את העסק זה למפארד עם התרומה ההגנתית המאוד זניחה שלו, לכן דורסים אותנו.