הוא עשה את זה תמיד. אני לא ממש אוהב את זה אבל זה שיטה שעובדת. זה בודק את האופי של השחקן ומאתגר אותו. עם שחקנים מסויימים זה יכול לפגוע, אבל בדרך כלל שחקנים כאלו לא יסתדרו בכול מקרה אז דרך מצויינת לסנן. עם מאטה בנתיים אפשר לראות תוצאות, למרות שמדובר במשחק וחצי הוא שיפר משמעותית את משחק ההגנה שלנו.
אתה אומר את זה כי אתה מחפש גרזן של כמה שנים אחורה, איזה מקללה, רוי קין, כבר אין כאלו כל כך והם לא לגמרי מתאימים לכדורגל שהקבוצות הגדולות שואפות אליו היום. כשרוב הקבוצות משחקות עם 2 קשרים באמצע והחלוקה בין השחקנים היא שווה יותר המאמנים מחפשים תכונות אחרות ויותר התקפיות וטכניות בקשר אחורי. וכשהמשחק היום מבוסס על משחק לחץ הנחיצות בהולדר אמיתי ברמה גבוהה יורדת גם הגנתית. הקיץ הסתובב השם של קאפו, שהוא הולדר אדיר, וחוץ מטוטנהאם אף אחת לא הלכה עליו, גוסטבו מצא את עצמו בוולפסבורג והוא קשר אחורי אדיר גם כן. חוץ מהם אני באמת לא חושב שגדלים שחקנים כאלו יותר מדי, בצרפת שהיא אולי בירת הקשרים האחוריים לאורך המילניום הנוכחי גדלים פוגבה וקונדוגביה שהם קשרים עם יכולות הגנתיות מצויינות אבל בקבוצות שלהם הם לא מתפקדים כקשרים אחוריים. אם כבר גוסטבו, דוגמא מצויינת למה שאני מדבר היא באיירן- הגיעה לגמר אלופות כשגוסטבו נתן משחקים ענקיים ועונה נפלאה, אבל עדיין המועדון החליט להשתדרג בקשר יותר טכני- חאבי מרטינז, והעונה פפ נפנף גם אותו לספסל בגלל טכניקה לא מספיק טובה ושם את שוויני בעמדה הזאת. באופן יותר ספציפי- אני לא רואה בעיה בקישור האחורי (מבחינה הגנתית) ביובנטוס, ריאל מדריד, דורטמונד, ברצלונה, באיירן, שהן בעצם הגדולות באירופה היום. חלק מהקבוצות האלו משחקות כדורגל יותר הרפתקני מאחרות או שסובלות מבעיות הגנתיות אחרות, אבל אני לא חושב שיש להן בעיה משמעותית בקישור האחורי, לא משהו שקשר אחורי יותר טוב יפתור.
אם אתה לא רואה בעיה כזאת בריאל אתה כנראה לא רואה מספיק את ריאל. יש מעט מאוד קבוצות בעולם שהצליחו לשים את ידן על שחקן שהוא מספיק טוב הגנתית וגם לא נכה התקפית, פירלו, פוגבה ווידאל, בוסקטס, גונדוגאן, מרטינז, שויינשטייגר, יאיא טורה וצ'אבי אלונסו. והן נמצאות בטופ של הטופ. והשחקנים האלה לא זזים מהקבוצות שלהם. תרד טיפה למטה אתה רואה עולם די ריק. לא סתם ריאל מדריד וסיטי לא מצליחות לעלות לרמה הבאה מבחינת הכדורגל, הקישור שלהן פשוט לא בסטנדרטים של הקבוצות הטובות באמת.
שים לב שחשבתי שהכוונה שלך היתה אחרת לגמרי, חשבתי שדיברת על גרזנים נטו, בגלל זה כתבתי מבחינה הגנתית. אז מהבחינה הזאת אני יכול להבין את מה שאתה אומר, אם כי אני חושב שיש עוד לא מעט קשרים שיכולים לענות על הדרישות. הזכרת את סיטי, עד עכשיו הם שיחקו עם נגר כמו בארי לצד טורה אז באמת לא היה להם סיכוי מול דורטמונד או גם ריאל, אבל הם הביאו את פרננדיניו שבעיני בהחלט מתאים, אם כי אני חושב שלא משתמשים בו נכון, הפכו אותו לקשר אחורי נטו. לגבי ריאל אני מסכים שחדיירה לא מספיק טוב טכנית, אבל ריאל יכלה ללכת על אקסל ויטסל למשל. והיא גם יכלה ללכת על קונדוגביה אבל העדיפה להשאיר אופצית רכישה בחוזה שלו במונאקו במידה ויראו שהוא מספיק טוב. חוץ מאלו יש את הרננס, מוטיניו, וראטי, דה רוסי, סטרוטמן, דמבלה, ועוד לא מעט שחקנים מוכשרים שיכולים לשפר גם את צ?לסי וקבוצות גדולות אחרות.
מוטיניו והרנאנס (של לאציו?) הם קשרים התקפיים. שאר השחקנים, מלבד דה רוסי שכנראה לא יעזוב את רומא בגלגול חייו הנוכחי, הם בינוניים מאוד. לא מדובר בשחקנים לרמה של צ'לסי. נכון שהם יותר טובים ממיקל ורמירז כקשרים במרכז, אבל זה עדיין רחוק מאוד מהרמות הגבוהות.
הם לא קשרים התקפיים. מוטיניו שיחק בפורטו ב4-3-3 וגם הרננס משחק פחות או יותר בתפקיד דומה. הם מתופקדים במרכז המגרש כעמדת מוצא, לפי הרכבים שונים הם לפעמים משחקים יותר כפליימייקר בהתקפה. הם יכולים לשחק גם יותר מאחור (למשל הרננס בנבחרת ברזיל). אני לא מוצא בשחקנים שהבאת כאלו שהם ברמה יוצאת דופן מהשאר למען האמת, מלבד גונדוגאן ושווינשטייגר, ואולי וידאל. פירלו נחלש בעונה שעברה, אלונסו כמוהו, יאיא טורה הוא בעיני לפחות אוברייטד בכל מה שקשור בעבודה במרכז המגרש, מאוד עצל וחוץ מהפעמים בהן הוא כובש שער או נותן איזה שני פריצות סוחפות הוא לא מספיק בולט ביחס לשם שנוצר לו בשנים האחרונות כקשר מרכזי. דוקא מפתיע שהוצאת דוקא את דה רוסי שלא בדיוק מבריק בזמן האחרון, אני לא חושב שאקסל ויטסל לדוגמא יהיה פחות טוב ממנו אם יתנו לו צ'אנס בקבוצה גדולה. וראטי ללא ספק בדרך לשם גם כן. שני דברים אגב, אתה בעצם אומר שיובנטוס טובה מריאל מדריד? היא נמצאת בטופ של אירופה וריאל לא? אני חושב שאתה טועה פה. דבר שני, הזכרת בדורטמונד את גונדוגאן, אבל מצד שני הזכרת את צ'אבי אלונסו, אז איפה פה השובר שיוויון שאתה מדבר עליו שמוציא את ריאל מהמשוואה? סוון בנדר/חדיירה? אני לא בטוח, אני חושב שהדבר שהפריע לריאל בחצאי הגמר לאורך השנים זו השיטת משחק, הויתור על הכדור וההסתמכות על מתפרצות, במשחקים גדולים זה היה השיטה של הקבוצה בעיקר וזה כנראה לא מספיק טוב מול קבוצות מאומנות וטכניות כמו דורטמונד ובאיירן. הרמה הטכנית, בכל המגרש ובפרט במרכז הקישור לא נפלה משל דורטמונד בעיני.
צ'לסי מול סיטאווה במסגרת ליגת האלופות עד גיל 19 אחריי ה4-0 מול באזל, צ'לסי תתארח ברומניה תחת גשם שוטף. נקווה שהתנאים היום בערב יהיו טובים יותר.
התלבטתי אם לשים את יאיא טורה, הוא באמת לא מספיק דומיננטי באמצע בתור קשר מרכזי, אבל חשבתי שלפחות אחד מהפרמייר ליג צריך להיות מוזכר. בעמדה של מוטיניו והרנאנס אין לכם בעיה, קח אחד מהם לתפקיד של קשר אחורי, תקבל מה שאתה מקבל מראמירז, שזה פשוט לא מספיק. דה רוסי העונה, לפי דיווחים מהפורום האיטלקי, חזר לעצמו. גם לשחקנים טובים יש עונות חלשות. את אקסל ויטסל אני לא מספיק מכיר, אפשר להגיד שאפילו לא ראיתי משחק אחד שלו. צ'אבי אלונסו לא משחק מתחילת העונה וריאל נראית כמו ולנסיה. הוא דומיננטי ולידו אפילו בינוני כמו חדירה נראה שחקן לרמה עולמית. המשחק הכי טוב של ריאל בעונה שעברה, מול דורטמונד בברנביאו, היה כשאסיין עבר לשחק במקום חדירה ואז הקישור של ריאל פתאום היה בלתי חדיר ושלט במשחק מול קבוצה גדולה. הרמה הטכנית במרכז המגרש נפלה בהרבה, דורטמונד פשוט עשתה לריאל בית ספר במרכז. נכון שהיה לזה קשר לעובדה שריאל לא יודעת להניע כדור, אבל חלק מזה נמצא בקישור.
ב4-2-3-1 התפקיד של הרננס ומוטיניו הוא הקשר שליד רמירז שהוא הקשר ההגנתי יותר (זאת אומרת היו משחקים בתפקיד של למפארד אצלנו, וגונדוגאן למשל בדורטמונד). ועוד איך שיש לנו בעיה בתפקיד הזה, בעיה עצומה. זה השחקן שאמור לנהל את המשחק ואצלנו אין דבר כזה. אני ממש לא חושב שמה שאנחנו מקבלים מרמירז הגנתית זה לא מספיק טוב, הוא דופק הופעות אדירות במשחקים גדולים באופן קבוע, עובד בלי סוף ומתקל בלי סוף במרכז המגרש, עושה עבודה גדולה בעיני. אני לא חושב שבמובן של עבודת הגנה אפשר לבוא בטענות אליו או אפילו אל מיקל (רוב הזמן) כשהם משחקים עם שחקן כבד שלא עוזר להם- למפארד. אם מוטיניו או הרננס היו משחקים בצ'לסי הם היו עוזרים לרמירז המון הגנתית כי הם שחקנים זריזים, דינמיים שיודעים ללחוץ, וכמו רמירז אגרסיביים במשחק שלהם, ובנוסף לזה הם היו עושים את מה שאנחנו מבצעים כל כך לאט- מעבירים את הכדור קדימה מהגנה להתקפה ומנהלים את המשחק.
שורלה לא מרשים עד עכשיו ולבחור בו להרכב לפני גאון כמו מאטה, בצירוף עם ההחלטה של השאלת לוקאקו, גורמות לך לתהות אולי הרבה שתן עלה לראש של מוריניו וזה כבר מתחיל להשפיע לו על ההחלטות. הוא מבין יותר מכולם בסדר, אבל התגובה שלו לשאלה למה מאטה לא משחק פשוט הדהימה אותי, הוא באמת חושב שהוא יודע משהו שאף אחד לא שם לב אליו.
שאלו אותו למה מאטה לא משחק, הוא אמר שמאטה צריך להתאים את עצמו לשיטה שלו או משהו בסגנון הזה. שחקן של 20+ בישולים בעונה שעברה צריך להתאים את עצמו.
20+ בישולים והקבוצה לא הגיעה לשום מקום. כדורגל זה משחק קבוצתי. רמירז הוא שחקן טוב לקו ב4-4-2, הוא לא מספיק חכם כדי לשחק בצמד האחורי, לא מספיק טוב בהתקפה בשביל לשחק יותר קדימה בשלישיית הקישור הקדמית אך עם זאת טוב מדי כדי לשחק בצמד האחורי. בשיטות אחרות הוא סופר סאב מצויין, אי אפשר לסמוך עליו לאורך זמן בקבוצות גדולות. מיקל הוא עמוד חשמל, אין לו שום יכולות חוץ מהיכולת לתקוע את המשחק לא משנה מי משחק סביבו. מוטיניו והרנאנס הם שחקנים יותר התקפיים מלשחק בצמד האחורי, הם יכולים לעשות את זה כשיש שלישיית קישור, ולא ב4-2-3-1.