צ'לסי 2015/16-סוף עידן מוריניו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. golding מנהלים

אני ממש לא חושב שהפגנו היום יכולת חלשה. לא זאת בלבד, אני בטוח שהיינו מנצחים אם לא האדום הטיפשי הזה.

ברור שלא היינו במיטבנו אבל אנחנו בשום אופן לא שיחקנו בהמשך ישיר למשחקי קדם העונה. היינו חדים יותר בחלק הקדמי, במחצית הראשונה הקישור עשה עבודה טובה מאוד ואם לא הציוות של איבנוביץ' וקייהיל בצד ימין של ההגנה גם לא היינו נראים כל כך חשופים מאחורה.

ההחלטה להתחיל את קדם העונה מאוחר נבעה מהרצון של מוריניו והצוות הרפואי לאפשר לשחקנים הרבה מנוחה, בטווח הרחוק זה בהחלט שווה את זה וגם אם זה מה אומר שייקח לנו כמה שבועות להיכנס לעניינים, הרי שיש לנו את מוריניו שבדרך כלל מוציא נצחונות גם במשחקים לא טובים. הבעיה של יצירת מצבים תשתפר, בזה אין לי ספק.

לגבי ההתנהלות של המועדון בחלון ההעברות. אני לא חושב שאנחנו צריכים כל כך הרבה שינויים. אנחנו חייבים מגן שמאלי (ואין לי מושג איך זה בכלל עדיין לא סגור, בגארדיאן מדווחים שאאוגסבורג סירבה להצעה של 18 מיליון ליש"ט) וקשר מרכזי. שני החיזוקים האלה (פלוס סטונס, נניח) ואנחנו בעניינים.

2. פול סקולס Member

זה גם הרושם שאני קיבלתי, אבל אנחנו בדעת מיעוט לגבי זה...

זה די מוזר, חוסר העומק שיש לכם בעמדת המגנים.
    טוב ככל שיהיה הצוות הרפואי שלכם, מוריניו לא יכול לבנות על עוד עונה שבה אתם ממעטים לספוג פציעות של שחקני מפתח (לפחות בכל מה שקשור לחלק האחורי). זה כמעט ולא קורה כיום בפרמיר ליג.
    איבאנוביץ' תמיד עושה דפיקות לב בהגנה, קייהיל לעולם לא יהיה המנהיג של ההגנה...
    למה הוא לא מנסה להריץ את זומה ביחד עם טרי?

golding אוהב/ת את זה.
  3. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

וויליאן הזה הוא חתיכת יצור. מצד אחד הוא חתיכת שחקן ומצד שני הוא בעצם לא. אולי שיחליט כבר?

4. k_700 Member

וויליאן בהתקפה זה שחקן שהרבה פעמים הויטויאוזיות שלו יכולה להטעות.
    הרבה פעמים שהוא יקבל יוץר מדי חופש אתה תחשף לחסרונות שלו ולא ליתרונות, זה בעיתי.
    הוא משחק מהר,טכניקה יפה,דריבל טוב אבל אתה שם לב לאן האייקיו שלו לוקח אותו ולאן של האזארד לוקח את השני.
    על התרומה ההגנתית אין הרבה מה להרחיב הוא נכס(למרות פיקשוש בסגירה היום).

בקשר לקהיל, עזבו את זה שהוא לא יהיה המנהיג של ההגנה, לדעתי הוא כבר תקופה ארוכה בירידה די חדה ביכולת וביציבות.
    אולי פתיחת עוננ חלשה תזרז לא רק אץ הרכישה של סטונס אלא גם את השילוב שלו בהרכב.

5. golding מנהלים

וויליאן היה עסוק בלדאוג לאיבנוביץ' 90% מהזמן, במקום לשחרר אותו הוא צריך להסתכל אחורה בחשש שאיבנוביץ' מבודד מול מונטרו, שלחלוטין גזר אותו לחתיכות. הוא יופי של שחקן, כמובן שיש לו את המגרעות שלו...

סקולס,
    אני מחבב את קייהיל. נכון, הוא לא מדהים והוא לעולם לא יהיה, אבל לצד טרי הוא עושה עבודה טובה בסך הכל. ברור לי שלזומה יש תקרה גבוהה בהרבה, וגם אני תוהה למה לוקח למוריניו כל כך הרבה זמן לרוץ עם זה בצורה מוחלטת, אבל התחושה שלי היא שהוא עדיין לא חושב שהוא מוכן. לכן הוא גם משתמש בו במגוון תפקידים, בין אם זה כקשר מרכזי ובין אם זה כמגן שמאלי. הוא רוצה לפתח לו את המשחק ולהפוך אותו לשחקן מגוון יותר. בכל אופן, חוליית ההגנה שלנו אמורה להשתפר משמעותית ברגע שנצרף מגן שמאלי (באבה?) ועוד בלם (סטונס?). רק שזה יקרה כבר.

6. פול סקולס Member

הניסיון שלנו עם ג'ונס, סמולינג ו-וולבק גורם לי להירתע מצורת החשיבה הזאת,
    אבל מצד שני, אם פרגוסון ומוריניו נוקטים בה, מי אני שאפקפק...

7. golding מנהלים

מסכים איתך, זה קצת מוזר. אני חושב שמתישהו במהלך העונה זומה יתפוס את המקום של קייהיל.

8. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שמעניין הוא שגם בעונה שעברה אכלנו מבולי שערים במחזורי הפתיחה. מעניין כמה זמן ייקח לזה להתייצב.

9. Sturridge Member

מי צריך קשר מרכזי כשיש את זומה? :/
    במקרה הסביר יגיע באבה (בינתיים אוגסבורג רוצה 30 מ' יורו), אבל מלבד להוות גיבוי על הספסל זה לא יתרום באופן שישפר את המשחק שלנו.
    אזפי ימשיך לשחק בצד לא שלו בזמן שאיבנוביץ' ימשיך להביך בצד ימין (עוד התעקשות לא מובנת של מוריניו, מה היה רע לנסות את לואיז בשמאל ואזפי בימין?)

גם באבה וגם סטונס הם לא השחקנים שיתנו לקבוצה את השדרוג שהיא צריכה במיידי.

10. k_700 Member

איך אפשר להגיד את זה?

אתה יודע גם היה היה פעם הגיע רפאל בן בקושי 18 ליונייטד עם פאביו, גם עליו היה אפשר להגיד את מה שאמרת.
    זה הספיק ללא מעט תארים וריצות יפות גם באירופה.
    גם פעם הגיעו לפה סמולינג וג'ונס שניהם הציגו עונות ראשונות יפות מאוד שעזרו לקבוצה, נתנו לה עוד קצת עומק ויכולת לא להוריד לעמדת הבלם את קאריק, פלטשר (והיה פעם אחת שגם פארק שיחק מגן ביחד איתם מול וולספבורג).
    נכון שאף אחד מהם לא איזה ג'ון טרי והשני נראה שיכול לתת פייט ברמתו לג'יימס צ'סטר כשהוא כשיר(שזה בערך חודשיים בעונה) אבל אלה תוספות שבזמנו נתנו הרבה כוח לקבוצה.
    רפאל תפס די מהר את עמדת המגן בקבוצה ולמשך לא מעט שנים(למען האמת במקרה שלו כבר מההופעה הראשונה שלו באלופות מול אלבורג היה ניתן לראות שזה שדרוג בשבילנו).
    אני מבין שהרבה יותר מפתה למשל להביא איזה בלם מוביל, נניח איזה אוטאמנדי שיעלה 50 מיליון יורו, אבל לא בטוח שזה מה שאתם צריכים כרגע.

את באבה לא ראיתי כדי לשפוט, אגב, אתה ראית אותו מספיק כדי להכריע ככה??
    לך תדע אולי הוא יהיה הרבה יותר מרשים מאיבנוביץ'.

11. Sturridge Member

נתחיל מזה שהוא מגן שמאלי, תחלופה לאיבנוביץ' הוא לא.
    לא ראיתי אותו, אבל אין שום סיבה לחשוב שהוא יכנס להרכב במקום אזפי (וכמו שכתבתי אני לא חושב שהוא גם יזיז אותו ימינה, הלוואי ואני טועה והוא כן יוריד את איבנוביץ' לספסל).
    לכן לדעתי הוא מגיע כמו זומה, כשחקן הגנה צעיר עם פוטנציאל להיכנס להרכב תוך כמה שנים.
    כמו סטונס (שאגב היה נוראי היום מול ווטפורד), אני לא חושב שהם יביאו שינוי במיידי.
    ביחד עם זומה הם יכולים להיות קו ההגנה של צ'לסי עוד X זמן, אבל שוב- צ'לסי צריכה שדרוג כבר העונה.

12. JohnTerry26 Member

המשך ישיר של סוף העונה שעברה? תגובה של מישהו שפשוט מגיב לפי התוצאה. באמת אין לי מושג איך אפשר להגיד את זה על איך שפתחנו את המשחק עד האדום. הייתי מרוצה מהמשחק ההתקפי והלחץ שעשינו על סוונזי, באנו לנצח ועם המון אנרגיות. אוסקר במיוחד היה מצוין. הצד ההגנתי על הפנים, ועדיין אני מאמין שבלי האדום היינו מנצחים. אחרי האדום היה יכול להיות יותר גרוע, סוונזי לא ממש שכבה על השער שלנו, עדיין ניסינו לכבוש והצלחנו להחזיק בכדור בפרקי זמן מסוימים.

איבנוביץ'? אני לא מבין איך הוא מפתיע מישהו, אם אנחנו לא מסתגרים מאחורה אין לו מושג, פשוט כלום.
    באופן כללי אגב, ההגנה שלנו היא איטית וכ"כ לא אתלטית, זה די הזוי בשביל קבוצה ברמות האלו להחזיק שלושה צבים בקו האחורי. וזה ימשיך להוות בעיה בכל פעם שנשחק התקפי. זומה על חשבון קהיל זה פשוט חובה להמשך העונה, איבנוביץ' לצערי יפתח עד שמישהו ישבור לו את שתי הרגליים, לא אחת.

מוריניו רוצה לסגור את המרכז, ססק יוצא וזומה נכנס כקשר אחורי. מזל שיש את מיקל בסגל.

נערך לאחרונה ב: ‏9/8/15
    golding אוהב/ת את זה.
  13. פול סקולס Member

זה נכון, ולזה התכוונתי בדיון המחזור, כשכתבתי שמוריניו יכול לקחת הרבה מאיך שצ'לסי נראתה מבחינה התקפית לפני הכרטיס האדום (וביום יחסית בינוני של ססק, הזאר וקוסטה).

לא רק שזה לא המשך ישיר לחצי השני של העונה שעברה, אלא קצת בכיוון השני-
    אם בחצי השני של העונה שעברה לצ'לסי היה ביטחון שהיא לא תספוג אבל היא לא תמיד נראתה כמי שמסוגלת להבקיע,
    אני קיבלתי תחושה בחצי הראשון של המשחק אתמול שהגול יכול להגיע כל רגע, ובאמת ההגנה שלכם נראתה לא טוב היום.

וההגנה שלכם, על שלל מגרעותיה שכבר צוינו כאן, יש תחושה שבדרך כזאת או אחרת מוריניו יצליח לייצב אותה בסופו של דבר.
    יצאתם מהעונה שעברה עם המון סימני שאלה מבחינת ההתקפה, אבל אם תמשיכו לשחק עם כאלה אנרגיות כמו בחצי הראשון מול סוואנזי,
    כשהקשרים והבלמים שלכם ראשונים לכל הרחקה שלהם, כשהמגנים שלכם כל הזמן בחצי של היריב- יש בכך סיכונים כמובן, אבל ככה יותר קל לנצח משחקים בסופו של דבר, וככה משחקות כמעט כל הקבוצות הטובות כיום בעולם.

14. k_700 Member

לא בטוח בכלל שמוריניו יצליח לייצב את ההגנה ושזה לא יבוא על חשבון ההתקפה וזה מה שעוד לא קלטת.

יש סיבה טובה שהגנה די איטית הצליחה להראות כל כך טוב, תחשוב רגע לבד מה היא.
    אתמול היה משחק בקצב יחסית מהיר, עם מרכז שדה פרוץ ליותר מ-65 דקות(שזה כבר לא משהו שרגילים לראות מקבוצה של מוריניו), אז כן במצב כזה קבוצה עם האיכויותשיש לצ'לסי מקדימה יכולה להראות טוב בהתקפה.
    העניין אם זה משהו שיחזור על עצמו יותר מדי? כי אתמול ההתקפה באה הרבה פעמים על חשבון ההגנה.

הם יצאו מהעונה שעברה עם המון סימני שאלה בקשר להתקפה שלהם ותן לי לגלות לך סוד, אחרי מחזור אחד בליגה אף סימן שאלה באמת לא הפך לסימן קריאה.
    הספקות עדיין קיימות.
    אולי עוד יצליחו להתחזק גם בחלון העברות הזה.

15. Sturridge Member

להגיד ששיחקנו טוב עד האדום זה להעליב את סוונסי.
    18 בעיטות לשער, 10 למסגרת- כנראה שלא בדיוק עצרנו אותם במשך 60 ומשהו דקות.

הלחץ בתחילת המשחק היה מצוין (גם זה דעך), שורה תחתונה בעטנו 3 פעמים למסגרת. בבית. מול סוונסי. כמה אפשר להיות מרוצים מזה?
    על משחק ההגנה, היינו גרועים לאורך 90 דקות.

נערך לאחרונה ב: ‏9/8/15
מצב נושא:
הנושא נעול.