צ'לסי 2015/16-סוף עידן מוריניו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. k_700 Member

אגב סטונס ומחירים משוגעים(כשעכשיו הדרישות המעודכנות הן 40 מיליון פאונד), במחירים האןה הייתי מתאבד על אוטאמנדי או לאפורטה(לדעתי פוטנציאל הרבה יותר מבטיח מסטונס), הצרפתי אומנם האריך חוזה ל5 שנים בקיץ אבל אומרים שהסעיף שחרור הוא 36 מיליון פאונד.

2. alexshw Member

כן אבל מה קשר גריזמן אול לקזט? זה מקסימום קשור לסטונס.
    וכפי ש - K700 ציין במחירים האלה אפשר לצפות להביא שחקן מוכח יותר.

3. golding מנהלים

לאפורט הוא יופי של שחקן, אבל גם הוא וגם אוטמנדי יעלו לנו הרבה מאוד כסף, הייתי אומר שאולי אפילו צפונה מהסכום שדורשים על סטונס. נכון שהם מוכחים יותר, ובכל זאת - סטונס בריטי וצריך להכיר בחישבות של בסיס מקומי בקבוצה. אני מאמין שנציע 35 מיליון (עם add ons) ואם לא יקבלו אז נעבור הלאה.

4. k_700 Member

נו אז מה אם סטונס בריטי?? כשאתה משלם סכומים מטורפים כאלה אתה צריך קודם כל להסתכל על האפסייד(ובנינו עכשיו, לא באמת חסרים לכם בריטיים סופר מוכשרים בסגל המורחב שיוכלו גם להשלים את מכסת הבריטים).

לי סטונס נראה קצת יותר כמו אחד שיכול להתפתח לבלם בסגנון של גארי קהיל(אולי יותר טוב, אולי פחות טוב), אני לא הייתי משלם סכומים כאלה בשביל קהיל.

מחסום הבריטים בסגל צריך להלקח בחשבון אבל כשזה לא בא על חשבון הכשרון.

אגב, אתה קצת סותר את עצמך בהודעה. איך לדעתך אוטאמנדי וארמיק לאפורטה יעלו יותר כסף אם אתה אומר שעל סטונס אתם תציעו עכשיו 35 מיליון פאונד ועוד קצת בבונוסים וללאפורטה למשל יש סעיף שחרור נקוב של 36 מיליון פאונד ועל אוטאמנדי ולנסיה אמרו שהם רוצים 50 מיליון יורו(שאגב זה גם סעיף השחרור שלו) שזה בערך מה שאתם מתכוונים להציע על סטונס.
    כלומר לא כסף זה מה שירתיע אתכם מללכת על אחד מהשניים האלה.

נערך לאחרונה ב: ‏18/8/15
  5. golding מנהלים

לך הוא נראה ככה, למוריניו ולצוות המאמנים לא. כבר עכשיו יש לו הרבה יותר כדורגל ברגליים מקייהיל, אז אני לא מבין מה נקודות הדמיון ביניהם מלבד היותם בריטים.

לעובדה שסטונס בריטי יש משמעות רבה, בעיקר משום ש:
    א) מוריניו דיבר לא פעם על הצורך בבסיס מקומי בקבוצות אותן הוא אימן.
    ב) השחקנים האנגלים באקדמיה שלנו מוכשרים מאוד, אבל בינתיים מוריניו לא מראה נכונות לעבוד איתם, וגם אי אפשר לדעת לאן ואיך הם יתפתחו בשלב הזה.
    ג) אנחנו מאבדים את כל השחקנים הבריטיים שלנו. לטרי אין עוד יותר משנה-שנתיים, קייהיל כנראה יישאר כשחקן סגל לגיטימי בשנים הקרובות ובעצם זה הכל. לופטוס צ'יק עוד רחוק מאוד מלקחת חלק בהרכב.

כשאני מסתכל על ה"אפסייד" אצל סטונס, אני רואה בלם בריטי צעיר שיכול לעבוד עם טרי בשנה-שנתיים הקרובות ולהיות בן טיפוחו, שחקן שיכול להחליף את טרי כקפטן עתידי ולבסס את עצמו כאחד הבלמים הטובים באירופה. לא בגלל שהוא בריטי, פשוט בגלל שהוא סופר אתלט, הוא סופר מוכשר והוא נתפס - בעיניי ובעיני העיתונות - כשחקן ובחור אינטליגנט שרק ממשיך להשתפר בקצב די מטורף.

אני לא אומר שאנחנו צריכים להינעל עליו, אבל אני לחלוטין מבין למה מוריניו רוצה אותו.

עריכה: גם סקיי וגם הטלגרף מדווחים שאברטון דחו את ההצעה האחרונה שלנו בסך 30 מיליון ליש"ט.

6. k_700 Member

למוריניו ולצוות המאמנים שלו גם סלאח וקוואדראדו נראו כמו שחקני חיזוק בינואר, אתה יודע כל מהלך אפשר בעצם לפתור בתירוץ הזה.

אם אתה חושש ממש מכמות האנגלים/בריטיים בהווה אז לדעתי אפשר גם לספור את מוזס שנחשב לבריטי לפי החוקים האלה, בכל אופן אתה מדבר על זה שלטרי למשל יש שנה- שנתיים.
    שנה שנתיים במונחי כדורגל זה המון זמן כדי שבערך תדעו לאן מתפתחים שחקנים כמו סולנקה, לופטוס צי'ק, במפורד, בראון ואולי עוד איזה אנגלי שיכול לקרוץ מהאקדמיה.
    וגם אם אף אחד מהם לא יהפוך בטווח הזה לשחקן סגל לגטימי אתה יודע תמיד אפשר לרפד את הסגל בפטריק רוברטס או דלף, לא חייבים שהרכישות המרכזיות ביותר שלך יהיו לפי דגל לאום מסוים ורק כי ממש צריך לשמור על צביון בריטי.

הבלם הזה שיגיע אמור להיות הרכישה המרכזית להגנה שלכם בשנים הקרובות, המחיר גם מצביע על זה.
    אני רואה בסטונס שחקן צעיר ומוכשר, לא אחד שנראה כמו איזה מנהיג טבעי(לא שזה לא יכול להשתנות), כן שחקן שמשפיע על המשחק יותר בפעולות האישיות שלו, אתה טוען שלשחק ליד טרי יכול ממש להועיל לו בשלב הזה בקריירה. אני יכול לקבל את זה אבל במובן מסוים כל בלם צעיר בערך יכול להרוויח מלשחק ולהתאמן ליד אגדה כמו טרי.
    הוא בבירור בלבל אחד פחות מאוטאמנדי ולאפורטה בשלב זה בקריירה(למרות שאגב הם בני אותו גיל), לאפורטה בשלב הזה בקריירה כבר יותר מעונה נראה כמו השחקן הכי בוגר והמנהיג של כל ההגנה של בילבאו(וגם אחד מהבלמים הבולטים בלה ליגה).
    וואללה אני מקווה מאוד שלא תפנו ללאפורטה או אוטאמנדי וכשסיטי נתקעו עם המומ שלהם על הארגנטינאי.

אגב, סקאיי וגארדיאן טוענים שאברטון דחתה הצעה שלישית שלכם על סטונס(30 מיליון פאונד).

7. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה אפשר להתעסק במחירים? המחירים עלו וזה לא רק עבור שחקנים בריטים, זו כבר קלישאה שקצת מעוותת את המציאות, אנחנו שילמנו 20 מ' ליש"ט על לוברן בקיץ שעבר, זה שחקן ששיחק עונה אחת בפרמיירליג, לא בריטי, לא צעיר ובמועדון שהרבה יותר קל לשלוף ממנו שחקנים מאברטון.

כמה צ'לסי שילמה על באבא רחמן, מגן בן 21 שיש לו תחתיו עונה אחת בליגה הראשונה בגרמניה? 20 מ' ליש"ט עוד לפני כל מני תוספות? כמה מילאן שילמה על אלסיו רומאניולי, בלם בן 20 אחרי עונה טובה? 30 מ' אירו. אז מה הסיפור פה? סטונס כנראה ייסגר באזור ה35 מ' ליש"ט, שווה את זה? לא יודע, אבל זה המחיר של לנסות להוציא שחקנים ממועדון כמו אברטון, ובטח כשאתה צ'לסי וברור לצד השני שכסף זה לא מכשול עבורך.

זה קל לשים את סטונס ליד שחקנים אחרים שזמינים בשוק (או שאתה חושב שזמינים בשוק, לפחות) ולהשוות את הסכומים, בפועל זה אף פעם לא מספר את כל הסיפור, אתה לא יודע איזה עוד גורמים משפיעים על העברות כאלה, רק בשליפה מהירה אני יכול להעלות דברים כמו דרישות שכר ומעמד בסגל שיהיו שונות לגמרי בין אוטאמנדי וסטונס.

golding אוהב/ת את זה.
  8. golding מנהלים

צודק, עדיף שהמועדון ידרוש את חוות דעתם של האוהדים.

מה זה בכלל אמור להביע? יש נפילות ויש הצלחות, ככה זה רכש. קשה לומר שצ׳לסי נכשלת באופן קבוע בשנים האחרונות בגזרת הרכש למעט בעמדות הקישור ההתקפי. זה לא הופך את הצוות לחובבנים ואין שום סיבה לחשוב שהם פתאום לא יודעים מה הם עושים.

לגבי סטונס, אתה כמובן רשאי לחשוב שהוא לא ברמה של השניים האחרים (אתה כנראה צודק, אבל אתה מתעלם מהתקרה של כל אחד מהם). כפי ש @Walkon כתב, יש עוד הרבה מאוד גורמים שצריך לקחת בחשבון כשדקות משחק ומשכורת הן רק חלק מהם.

לא דיברתי על שחקנים שנחשבים ל-HG על פי החוקים, אלא - ומוזר שהתעלמת מזה - על בסיס אנגלי שיהווה שלד עתידי בקבוצה כפי שהיה עם טרי, למפארד וקול. זה משהו שלמוריניו אכפת ממנו ואפשר להבין למה, גם אם אתה לא מסכים עם הרעיון הזה.

JohnTerry26 אוהב/ת את זה.
  9. k_700 Member

זה בסדר אתה יכולת לחסוך ממני את הגישה המזלזלת.

מועדון ממש לא צריך לדרוש את חוות הדעת של האוהדים. מועדון צריך להתנהל לפי תוכניות עבודה ברורות שטוב שלא יהיו ברורות לגמרי לאף אוהד בגלובוס, מצד שני אתה יודע אנחנו מתדיינים בפורום על כדורגל, על מה אתה מצפה שנדבר? אתה יודע כל אחד זורק הצעות ורעיונות ואף אחד לא באמת חושב שמייקל אמנלו נכנס לעקוב אחרינו.
    עד כאן למשפט המזלזל בהתחלה.

ברור שעם רכש יש נפילות ויש הצלחות, אבל כשאתה משלם 35+ מיליון פאונד על בלם וכשדי ברור שזה הבלם שעליו הולך להבנות ההווה והעתיד אז אתה בוודאי רוצה לקבל את הVALUE FOR MONEY הכי טוב.
    אתה טוען שאתה ומוריניו רואים עין בעין את סטונס ככזה, אני טוען שיש אופציות טובות יותר בטווח המחירים הזה.
    זה בסדר שלא ביקשתי סליחה פעמיים שאני חושב קצת אחרת ממוריניו בעניין?

לא טענתי שההתנהלות שלכם בשוק העברות היא חובבנית או משהו שמתקרב לזה. אבל כן אתה נתלה בזה שמוריניו חם על סטונס וכאילו מדובר באורים ותומים שלא מסוגל לטעות וכן גם לטעות בגדול, עם רכש יקר כמו שהוכח עם קוואדרדו רק לאחרונה.

אני חושב שסטונס זה שחקן אנגלי מוכשר שכבר מעכשיו מתחילים לנפח יפה יותר ממה שהוא יהיה. נראה כמו בלם שבאופי שלו יכול להיות סולידי ליד בלם יותר דומיננטי(איפה ראית איזה ממשיך של ג'ון טרי?), נכון בן 21 ועוד יכול להתפתח אבל פה זה כנראה הימור במחיר גדול מאוד רק על השאלה אם יתפתח לכזה.
    אוטאמנדי ולאפורטה שסתם נתתי כאופציות בטווח מחירים האלה הם היום מהאופציות הכי טובות בשוק, שחקנים שאתה מבין שהם הבוס של ההגנה, בלי לדבר על פוטנציאל שאולי יום אחד יתממש ואולי לא.

לא התעלמתי ממה שכיוונת לעבר בסיס אנגלי- אני פשוט חושב שהמחשבה פה קצת עקומה.
    הכל טוב ויפה שהוא רוצה לבנות בסיס אנגלי כפי שהיה עם טרי, לאמפרד, קול- אני חושב שהבסיס האנגלי הקיים לא מתקרב בפוטנציאל שלו לרמה של השלישייה הזאת וזו הטעות לדעתי.
    אבל כרגיל, הזמן יגיד מי צדק פה.

10. golding מנהלים

משפט מזלזל? לזלזל זה לקחת את דוגמאת קואדראדו (או סלאח) ולהשליך את זה על כל העסקים של צ'לסי בחלון ההעברות. אני בסך הכל התלוצצתי והדגשתי עד כמה זה לא רציני לצאת בהצהרה כזאת. אם לקחת את זה כזלזול אז אני מתנצל, זאת לא הייתה הכוונה.

אנחנו כנראה נצטרך להסכים שלא להסכים. אני לא בטוח שאוטאמנדי הוא מניה בטוחה יותר מסטונס בשלב הזה, לצורך העניין. לא בגלל שהוא לא שחקן נפלא, הוא כן, אבל הוא מגיע מליגה אחרת, (כנראה) ללא השפה האנגלית ובלי שום ניסיון בפרמייר ליג. סטונס הוא הימור. לא הימור עד כדי כך גדול לתפיסתי, אבל הימור.

11. JohnTerry26 Member

הדיווחים על פדרו צצים שוב פתאום.

אתמול די מרציו דיווח על הסכמה שלנו להשאיל את קואדרדו בלי חובת רכישה, כתוצאה מלחץ של הסוכן שלו.

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

גרייזמן, פדרו.. עדיף גרייזמן. מה שבטוח שאנחנו חייבים שחקן תכליתי וטכני לחלק ההתקפי. חלוץ באמת שאני לא לחוץ, אפשר להסתדר עם קוסטה, רמי ופלקאו, לליגה האנגלית רמי מספיק טוב. הבעיות שלנו הן בהגנה שנראית רע ובמשחק ההתקפי שהוא כל כך גמלוני, לא שוטף ונראה חסר כל ברק פרט לשחקן אחד מספר 10.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

דיווח שמועתי שבלילה הדברים נסגרו עם פדרו.

14. JohnTerry26 Member

אין טעם לדבר על גריזמן, הוא חתם (אמור לחתום?) על חוזה חדש עם סעיף שחרור שגדל ל80 מ' יורו. אני לא חושב גם שהוא מה שאנחנו צריכים, הוא יותר רגל מסיימת מאשר קשר שמתנהל עם הכדור או יוצר דברים לאחרים.

פדרו לא רחוק שנות אור מהתיאור הנ"ל אבל עדיין יש לו יותר משחק של דריבל, שבועיים לסוף החלון אני אקח אותו אבל גם זה לא מלהיב אותי.
    הייתי מעדיף שננסה להביא מישהו יותר צעיר, רעב, ובעיקר מישהו שיכול לקחת כדור ולייצר דברים, לאיים על השער, כשהוא צריך להיות מספיק פיזי ויציב להחזיק כדור תחת לחץ (משהו במועדון צריכים ללמוד מהכישלון של קואדרדו וסאלח הדחלילים). מי זה יכול להיות? פליפה אנדרסון, נביל פקיר, יאסין ברהימי מפורטו. באמת לא יודע איפה פדרו עומד תחת הקריטריונים האלו, אני לא מספיק מכיר את היכולות שלו בשנים האחרונות או מה הוא יכול לעשות כשמסי לא עושה הכל לידו והוא רק צריך לדחוק לרשת, אבל מה שבעיקר מפריע לי זה ש30 מ' יורו על עוד קשר התקפי יכולים להשפיע על רכש עתידי בעמדה הזאת.

15. JohnTerry26 Member

ספורט הקטלוני, מארקה וRAC 1 טוענים שזה סגור ופדרו כבר בלונדון.

מצב נושא:
הנושא נעול.