צ'לסי 2015/16-סוף עידן מוריניו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. JohnTerry26 Member

חוץ מטורס היה לנו רכש גרוע ממנו בתקופה האחרונה? כבר אמרנו, פאשלה גדולה ויקרה של המועדון, במיוחד כשזה הגיע שנה אחרי סאלח. נקווה שילמדו מזה, אנחנו פשוט לא צריכים לקנות קשרים שהם לא מצויינים מבחינה טכנית, וכאלה שקל להעיף אותם כשהם עם הכדור בגלל מבנה הגוף שלהם. אצל שחקני התקפה נמוכים זה בעיקר הרגליים החזקות, הירכיים, מה שתמיד אומרים שיש לאגוארו, הזאר וסאנצ'ז, וגם לוויליאן אגב.

לא חושב שהוא יעשה משהו ביובנטוס, המערך הרגיל שלהם הוא ללא ווינגרים, אולי ישתלב פה ושם ב4-3-3 אם ינסו לשחק ככה, וב3-5-2 בתור ווינג בק. לא רואה אותנו מוציאים מהם 25 מ' יורו עוד שנה.

2. golding מנהלים

מסכים עם כל מילה. מקווה שהוא כן יצליח ביובה כדי שנקבל עליו סכום יפה, אבל זה כנראה לא יקרה.

3. JohnTerry26 Member

Everton defender John Stones has handed in a transfer request, Sky sources understand

לא יודע, מקווה שזה לא יכלול הצעה משופרת.

4. golding מנהלים

די ברור שכן. נראה לי שרצינו לראות אותו עושה צעד לפני שאנחנו מגישים הצעה משופרת.

5. JohnTerry26 Member

בחדשות מעניינות יותר, מרקו מרין בהשאלה בטרבזונספור. לא יכול כבר לחכות לרגע בו הוא יחזור לסגל ויראה מה הוא שווה.

6. owen11111 Member

נסכים על כך שדוויד לואיז הוא אנומליה וחריג בנוף העולמי והמחיר שלו לא משקף. למרות שהוא כן מהווה דוגמה, לסטנדרט המחירים המעודכן היום בשוק העולמי. אבל לא משנה, בוא נעזוב את לואיז.
    למרות שיש לא מעט מקורות שטוענים שסיטי נאלצה לשלם בסביבות ה-10 מיליון פאונד נוספים על מאנגלה, כיוון שצד שלישי החזיק בכרטיס שלו, דבר שכידוע אסור באנגליה, בוא נזרום על כך שמנצ'סטר סיטי שילמה 32 מיליון פאונד גם על אוטמנדי וגם על מאנגלה. לצורך הדיון.

אוטמנדי נתן עונה נפלאה בלה-ליגה בשנה שעברה, אין ויכוח. אבל בלם מוכח? כי אני עד השנה שעברה לא הכרתי את השם שלו, וזאת מכיוון שהוא הגיע ללה ליגה רק בינואר 2014. העונה הטובה שלו בלה-ליגה, הייתה גם היחידה שלו שם. ולנסיה רכשו אותו תמורת 12 מיליון יורו רק שנה וחצי לפני שמכרו אותו לסיטי ב-32 מיליון פאונד. למה סיטי הייתה מוכנה לשלם על בלם כמעט 25 מיליון פאונד יותר, שנה בלבד אחרי שנרכש? קודם כל כי היא יכולה, וגם בגלל שאלה המחירים שנדרשים ממועדון בשביל להביא בלמים שנחשבים ברמה הגבוהה ביותר.
    גם מאנגלה, שאומנם מעט דומה יותר לסטונס כדבריך, אבל נרכש בגיל 23 (לעומת 21 של סטונס היום), והגיע מליגה שלא משנה איך תהפוך אותה, פחות חזקה מהפריימרליג. גם עליו סיטי שילמה 32 מיליון פאונד. למה? מאותן סיבות שהיו רלוונטיות לאוטמנדי.

עכשיו, אם אנחנו בקטע של לעשות סדר אז בוא נמשיך עם המשפט שרשמת בנוגע לכך ש"אנגליותו של שחקן לא צריכה להוסיף שקל לשווי שלו". זה היה מדוייק להפליא אם הפריימרליג הייתה מאפשרת רישום שחקנים ללא הגבלה. אך מכיוון שכיום קיימת מגבלה של 17 שחקנים זרים לקבוצה, ויש לא מעט דיבורים על רצון לצמצם את המספר הזה אז המשפט הזה רחוק מהמציאות. מעבר לכך, לצביון מקומי יש חשיבות לכל קבוצה, בינלאומית ככל שתהיה. זה חשוב גם מבחינת הזהות של המועדון, אך גם כלכלית יש לזה חשיבות לא מועטה. זו אחת הסיבות שסיטי הייתה מוכנה לשלם 49 מיליון פאונד על סטרלינג.
    אז אולי אתה רוצה להתרחק מהשוק המקומי, אבל יש סיבה מדוע יש בועת מחירים בשחקנים האנגליים, וזה לא נובע אך ורק בגלל שהייפ סביבם מוגזם. אומנם להייפ יש חלק, אבל זה בהחלט לא רק זה.

דבר אחרון, דווקא עיקר ההתייחסות שלי לסטונס הייתה מקצועית, משום מה אתה החלטת לקחת את המילים על צעיר ואנגלי ולנפח אותן. אבל כן, גם אם תחליט להתעלם מזה - לשחקן אנגלי וצעיר יש פרמיית מחיר וזו המציאות. מנצ'סטר יונייטד הייתה מוכנה לשים בשנת 2002 - 30 מיליון פאונד על ריו פרדיננד, ואני מניח שאין בכלל צורך לציין מה ההבדל בין 30 מיליון פאונד למועדון כדורגל בשנת 2002 לבין 30 מיליון פאונד לקבוצת כדורגל בשנת 2015. הם עשו זאת בעיקר מתוך הראייה כי הוא יכול לשמש כעמוד תווך למספר שנים.
    בין אם סטונס יכול להתפתח לרמה הזו או לא זו שאלה אחת, אבל אם המועדון שלכם כל כך רוצה, שהוא הגיש כבר 3 הצעות כשהגבוהה שבהן הייתה על סך 30 מיליון פאונד, אני חושב שלשלם עבורו גם מחיר של 40 מיליון פאונד זה לא דבר כל כך מופרך. המחירים בשוק העולמי בכלל ובאנגלי בפרט השתנו, והם ימשיכו לעלות כמו שדנו כבר מספר פעמים. ההבדל בין 30 ל-40 מיליון פאונד למועדון כמו צ'לסי הוא זניח, והחיזוק המקצועי כמו שההגנה נראית בשלב הזה הוא מהותי הרבה יותר מאשר ה-10 מיליון פאונד האלו.

Scouser Tommy ו-Mellow29 אוהבים את זה.
  7. Sturridge Member

סקיי מדווחים שסטונס הגיש בקשת העברה. IT'S ON.

היום אנחנו בעניין של להשאיל ווינגרים כושלים (כל אחד וסיבותיו)- מרקו מארין הושאל לטרבזונספור הטורקית, עם אופציית רכישה של כ- 3 מ' פאונד.
    נראה שלמועדון יש חרדת נטישה, מה עם פשוט למכור?

נערך לאחרונה ב: ‏25/8/15
  8. Muurad Member

אני חושב שזה קשור יותר למועדונים שקונים, וכל תקנות הFFP והדרכים לעקוף אותן ו\או למזער אותן.

9. JohnTerry26 Member

owen11111@

לגבי מנגאלה לא הזכרתי דבר חשוב בהודעה שלי - הוא הגיע לסיטי מפורטו. פורטו מוכרת במחירים גבוהים בטירוף, זה כמו לקנות מטוטנהאם ואברטון, אם היה משחק בקבוצה בספרד הוא לא היה עולה ככה. כך שזו גם דוגמא לא משקפת בכלל לשוק הבלמים באירופה, סיטי לא עשתה פה עסקה טובה בלשון המעטה. לגבי אוטמנדי, אם לא הכרת את השם שלו זה משהו אחר, אבל זה נכון שרק בסוף העונה שעברה הוא באמת הראה כמה הוא טוב. העניין זה שהוא היה ממש טוב עד כדי דיבור של "הבלם הטוב בספרד", לפחות לאותה עונה, כולל התמודדויות ברמה די נדירה מול שחקנים כמו מסי. לעומת זאת, כמה אנשים דיברו על סטונס במונחים של "בלם העתיד של אנגליה" לאורך העונה שעברה ביחס לאיך שמדברים עליו אחרי שצ'לסי זרקה עליו הצעה? איפה הוא היה בדיבור של "הבלם הטוב באנגליה"?

אבל אני בכלל לא פה כדי להגן על הסכומים שסיטי הוציאה על אוטמנדי, אני בעיקר לא חושב שכדאי לצ'לסי להמר כל כך הרבה על סטונס. החוקים של הפרמיירליג, הצביון המקומי, למה הבריטים עולים כ"כ הרבה - אתה לא מחדש לי, אבל יש פתרונות אחרים מלהוציא 40 מ' פאונד על בלם בן 21 (אקדמיה?) וכרגע אנחנו לא בבעיה באף אחד מהנושאים הללו.

אני לא אשתגע אם נקנה את סטונס, גם אם זה יגיע ל40 מ' פאונד אני לא אבכה יותר ממה שאני עושה עכשיו (ואני לא), אלא אם הוא יתברר כפלופ כמובן. וזה העניין העיקרי - אני לא כזה בטוח שהוא לא הולך להיות פלופ, וזה לא נוח לי. כשאתה משלם סכום כזה אתה מצפה לקבל משהו יחסית בטוח. לדעתי אוטמנדי למשל זה יותר בטוח, ממה שאני ראיתי מהם.

k_700 ו-owen11111 אוהבים את זה.
  10. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. אם צ׳לסי מביאים את סטונס והוא הופך להיות מה שאני חושב שהוא יכול להיות אז יש איתו ועם זומה שקט לפחות או יותר עשור. כשמסתכלים על העברות שמגיעים לסכום בסדר גודל כזה עבור שחקנים חייבים לשפוט את השחקן לטווח הארוך. זה בדיוק אותו סיפור כמו סטרלינג, אם כי הוא עשה הרבה יותר מסטונס לטעמי, ועדיין הנקודה היא אותה נקודה: הצלחה ולאף אחד לא יהיה אכפת מהסכום.

2. קורטואה, סטונס, זומה, באבה, אזפי. בלי ספק בכלל ההגנה הצעירה המבטיחה בעולם. אני לא אופתע אם נראה את זה קורה כבר העונה. כמו כן, יש גם הבדל עצום באתלטיות של החבר׳ה הצעירים ע״פ המבוגרים, זה יכול לאפשר למוריניו וצ׳לסי לשחק בקו גבוה בהצלחה.

3. אם מוריניו רוצה את סטונס והוא מוכן לשלם עליו סכומים כאלו אני יוצא מנקודת הנחה שיש בו משהו. כן, מוריניו נפל כבר עם רכש לאורך השנים, כמו כל מאמן אחר, אבל בהגנה? בכל הקבוצות שלו היה לפחות בלם אחד סופר דומיננטי - כנראה שהוא רואה את סטונס ככזה.

11. Sturridge Member

הוגרלנו לשחק בחוץ מול וולסול מהליגה השלישית בסיבוב השלישי של גביע הליגה.

golding אוהב/ת את זה.
  12. golding מנהלים

לפני שבוע אוהדי ליברפול קיוו שבשיקטאש תושיע אותם ותיקח את לוקאס. אחרי שהעסקה הזאת נפלה, מסתבר שבטורקיה לוטשים עיניים לעבר מיקל. כן בבקשה, הוא שלכם!

N כמוני ו-אלעד אוהבים את זה.
  13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסקאוט הראשי של בשיקטאש תותח על אה?

oranfu, אלעד, golding ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  14. alexshw Member

אברטון עומדת על שלה. סירבה גם ל - 35 מיליון פאונד. רוברטו מרטינס אמר שסטונס לא למכירה

15. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

פסיכי לחלוטין. אני לא רואה יותר מדי סיכוי שתיהיה קבוצה שתציע עליו יותר גם במידה והוא יהיה מעולה העונה.

יש גבול לכל תעלול. אני עדיין עומד על זה שאני מחזיק מסטונס, אבל כדי לצ׳לסי להתחיל להסתכל על אלטרנטיבות אחרות.

מצב נושא:
הנושא נעול.