צ'לסי 2015/16-סוף עידן מוריניו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. oranfu Member

כדורגל וכדורגל ישראלי זה שני ענפים שונים לחלוטין.

2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

עובדתית אנחנו לא טועים, כי כמו שאתה אומר, זה מה שאנשים מרגישים. אמרנו שקשה לנו לקבל את זה, לא שזה לא קורה. אבל אנחנו גם לא יכולים לטעות כי כמ שיש אנשים שאוהדים יותר מקבוצה ואנחנו לא מתווכחים, יש המון אנשים שלא מקבלים את זה ואתה לא יכול לומר שהם שהם טועים בהרגשה הזו. מה שנקרא על טעם ועל ריח...

לירן אוהב/ת את זה.
  3. Sturridge Member

אני אוהד מכבי חיפה מהיום שאני זוכר את עצמי,
    וככה זה כשאתה גר בישראל- יום אחד אתה מגלה את הכדורגל האמיתי. לי זה קרה כשעברתי לגור בלונדון.

בקיצור, המשחק בסמי עופר בנובמבר- מתי לדעתכם יפתחו את המכירה? חודש לפני?
    מה הסיכוי שלנו להשיג כרטיס אם אין לנו ממברשיפ באתר עם X נקודות (מעניין מה יהיו התנאים, הרי זה לא משחק באולד טראפורד, כמה יעופו עליו? [תרתי משמע])?

יש מצב לעשות איזו קבוצת רכישה?[emoji38]

4. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני משתין בעמידה ולפעמים בישיבה

לירן אוהב/ת את זה.
  5. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אזמין אותך לבירה בפולהאם רואד ואסביר לך.

golding אוהב/ת את זה.
  6. golding מנהלים

לא נראה לי שהmembership יספיק. ממה שאני קורא ברשת אוהדים מתלהבים מהנסיעה לתל אביב. יש לי תחושה שאאלץ להשתמש בכמה מכרים מלונדון!

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מדכא.. הפתרון היחיד שאני חושב עליו כרגע זה לשבת ביציעי מכבי תל אביב.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני אסביר לך למה אתה טועה. כי אתה חושב שאי אפשר לאהוד 2 קבוצות (מגלקסיות שונות כן? ברור שאי אפשר לאהוד אהדה אמיתית גם את צלסי וגם את ברצלונה), והנה יש אנשים שמסוגלים לאהוד אהדה אמיתית קבוצה קטנה מישראל וגם אהדה אמיתית קבוצה מלונדון.

אותי לימדו שאם אני חושב שאי אפשר לעשות X, אבל יש אנשים שמצליחים לעשות את אותו X. אז כנראה שאני טועה. היגיון מאוד מאוד פשוט.

תגיד שקשה לך להבין את זה, תגיד שאתה לא מביו איך זה עובד- זה ברור ומובן שתגיד ותרגיש כל עוד אתה לא מתחבר לכדורגל בארץ.

אבל אל תגיד שאתה חושב שזה בלתי אפשרי או שלטעמך יש רק אחת (זאת אומרת שלא אפשרי לאהוד 2 קבוצות), כי פה אתה כמובן עובדתית טועה כי יש רק בפורום הזה מספיק דוגמאות חיות לאנשים שחיים ונושמים את אותן 2 קבוצות.

נערך לאחרונה ב: ‏28/8/15
  9. Raulito Madridista

לא מבין את הדיון ההזוי שהתחיל כאן, יש הרבה "היגיון" בלאהוד קבוצה מהארץ וגם אחת בחו"ל, בטח בתור אחד שחי בארץ מאז ומעולם כמו לירן. איך אפשר 'לקבוע' מה טוב או מתאים למישהו אחר? יש הרבה סיבות שבגללן אתה מתחיל לאהוד קבוצה: משפחה, חברים, אירוע או שחקן מסוים. אני לצורך העניין אוהד הפועל תל-אביב בארץ וריאל מדריד בספרד. הייתי ברגעי השיא של שתי הקבוצות - גם בדאבל בטדי ב-2010 וגם בלה-דסימה בליסבון ב-2014. התחלתי לאהוד הפועל בגלל שמעון גרשון ואת ריאל מדריד אני אוהד בגלל ראול השחקן הנערץ עליי בתור ילד שגדל עליו. כמוכן היו כמה שחקנים שממש אהבתי בתור ילד, למשל הנרי, אוליבר קאן, רונאלדו וזלאטן. לכן אני 'מעדיף' שבאיירן תזכה בבונדסליגה, ארסנל בפריימרליג ואינטר בסקודטו. בשום פנים ואופן לא אוהד שתי קבוצות בחו"ל, אבל בארץ זה ליגה אחרת תרתי משמע. אתה "חיי" את זה יותר. לא יעזור כמה אני אשוטט במארקה, אנהל אתר על ריאל מדריד ואראה כל משחק ואפילו אטוס פעם בשנה - בארץ זה אחרת. אתה הולך לכל משחק, השחקנים והקבוצה נגישים יותר, העיתונים והתקשורת סביב זה, השפה והמדינה ועוד. מי שגדל על כדורגל ישראלי בתור ילד "חולה במחלה" וזה לא יעזור.

לירן את ההפסד ההוא בבלומפילד להפועל שגורם לי צמרמורת כל פעם מחדש - אתה זוכר? גרשון וקלצ'נקו מוסרים ד"ש :)

10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

בגלל שזה עניין של רגש זה עוד יותר לא מובן. איך הרגש מתפקד בסופש בו קבוצה אחת עשתה תוצאה מצויינת וקבוצה שנייה תוצאה גרועה? מה עושים כשמשחקות באותה שעה? לא מבין. מתכון ל bipolar.

אלעד, golding ו-idans10 אוהבים את זה.
  11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מסכים לחלוטין עם גיל: ועוד, מה קורה אם שתי הקבוצות נפגשות? מה יקרה עם צ'לסי תשחק מול ב"ש? מה יקרה עם ריאל תפגוש את הפועל ת"א? פתאום תגידו לא אכפת לי מי תשנצח? או שתעדיפו את הקבוצה הישראלית? אולי יש לכם יותר חיבה לקבוצה הזרה? אני לא טועה לירן, כי פשוט זו דעתי. זה שלדעתך אפשר, ברור שאפשר. אני לא יכול לקבוע לאף אחד את מי לאהוד. אתה יכול לאהוד גם קבוצה מכל יבשת. לדעתי זה חסר היגיון מהסיבות שציינתי אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי וזה בטח לא אומר שטעית כמו שזה לא אומר שאני טעיתי. אתה חושב שאין בעיה, אני חושב שיש בעיה. ודור, זה ממש לא דיון הזוי. תתפלא גם אנשים חושבים כך והאמת זה גם הגיוני.

golding אוהב/ת את זה.
  12. Raulito Madridista

אתם הצגתם פה עמדה לפיה זה לא פחות מ"הזוי" לאהוד שתי קבוצות, אחת מישראל והשנייה בחו"ל. כן אז בחדר יש דגל של ריאל וצעיף של הפועל, ביג-דיל.

אפשר לחשוב שכל שבוע הפועל וריאל מתנגשות. תתפלא אבל זה לא קורה הרבה. כשיש משחק בית של הפועל אני הןלך מן הסתם בתור מנוי ומתעדכן לגבי ריאל דרך הטלפון. לכל אחד קרה פה ושם שהוא הפסיד מחצית. ריאל נגד הפועל, בעד מי אני? וואלה שאלה יהיו הצרות שלי בחיים. הרגש בסופ"ש תלוי בעוד דברים חוץ מהתוצאות של הקבוצות כדורגל אתם יודעים. מה שכן הן כמעט לא מנצחות יחד. בריאל מדריד אגב המטרות הן מעט שונות. השילוב ביניהן נראה לרוב מוזר. ריאל ומכבי 'יותר הולך'. ככה אני וטוב לי לא מתחרט על כלום.

הרבה יותר הזוי לדעתי לשמוע את החבר'ה שבמונדיאל אוהדים ברזיל וארגנטינה. כי ברזיל זה הכי אחי וארגנטינה זה מסי.

ולפני שאתם באים לי עם השיט הזה של "אתה לא אוהד" - הייתי בגמר ליגת האלופות עם ריאל, יש לי כל מרצ'נדייז שאתם יכולים לחלום עליו, אני מנבל את האתר הרשמי כבר מלא זמן והם חלק עצום מהחיים שלי. אז לא רואה אתכם :)

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

תגיד דור, מה לא הבנת במשפט זו דעתך וזו דעתי? לדעתי זה חסר היגיון ולדעתך זה לא. אתה אוהד ריאל אבל מפספס משחקים שלה שמתנגשים עם הפועל ת"א. אני ישן בממוצע 4-5 שעות בלילה בשעות לא רצופות וסדירות כדי לא להחמיץ ולו משחק אחד של קבוצתי שנמצאת בקולומביה. זה עושה אותי אוהד פחות ממך אם לא הייתי במשחק שלהם? אתה יכול לחלום. וזה שיש לך מרצ'נדייס והיית 20 פעם בגמר הצ'מפיונס, לא עושה אותך אוהד טוב יותר מאוהד ספרדי של ריאל שאין לו כסף לטוס למשחק חוץ בבילבאו. צא מזה, הוא גם לא רואה אותך.

שוב, תלמדו לקרוא: זה שאתם חושבים שזה אפשרי לאהוד כי בפועל אתם עושים את זה - סבבה, אף אחד לא יתווכח עם הרגש שלכם. אתם לא יכולים להתווכח עם הרגש שלנו שבנוי לקבוצה אחת בלבד שאיתה אנחנו קמים, אוכלים וישנים.

FreakinMoney ו-golding אוהבים את זה.
  14. golding מנהלים

לא רואה שום תרחיש בו אני מפספס אפילו מחצית ממשחק של צ׳לסי בגלל שאני רואה את הקבוצה האחרת שאני אוהד. כמו שאמרתי, זה פשוט לא נתפס אצלי. השאלה של גיל ושל עידן עומדת בעינה - מה עובר על אדם, מבחינה רגשית, כשקבוצה אחת מפסידה ואחרת מנצחת?

idans10 אוהב/ת את זה.
  15. JohnTerry26 Member

idans10@, אתה לא אוהד של מכבי כדורסל והניקס? מה ההבדל בינך לבין לירן?

נערך לאחרונה ב: ‏28/8/15
מצב נושא:
הנושא נעול.