צ'לסי 2015/16-סוף עידן מוריניו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. golding מנהלים

אוקיי. מי מתחזה למוריניו על הקווים?

איזו התנהלות מביכה. אם המחצית הראשונה הייתה טובה, המחצית השנייה הייתה פשוט זוועתית והיא ביטלה אותה לחלוטין.

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא הצלחנו להפתיע, עד כמה שזה נשמע עצוב- פורטו הייתה פייבוריטית לעיני כולם וכנראה שמתוך 10 משחקים אנחנו מוציאים נקודות אולי ב 3 משחקים.

אפשר לומר שהיו לנו משחקים רעים יותר, זה היה לא משחק נוראי שלנו, אבל זה היה עוד משחק שלא הצלחנו לכפות את עצמנו על היריבה, עוד משחק שבעיקר רדפנו.
    זומה היה נהדר עם פעולות של אתלט מהאגדות, אבל באמת עצוב מה נהיה מאיתנו.

אנחנו פשוט לא פייבוריטים לסיים ראשונים. נצטרך לשמור על הבית ולקוות להוציא משהו מקייב, שלא יהיה הימור מופרך לומר שהמשחק שם יהיה דומה לזה שהיה הערב בדרגאו.

3. Sturridge Member

שימשיך לבלבל את השכל כמה הוא מספר לשחקנים שאם היו לו 6 חילופים הוא היה מבצע אותם, בסוף השחקן הכי חלש בקבוצה סוגר כל משחק 90 דקות.

הפסדנו כבר יותר משחקים מכל העונה שעברה.
    בדיוק כמו שהפכנו להיות מחזיקת גביע האלופות הגרועה בתולדות המפעל, נהיה גם האלופה היוצאת הגרועה בתולדות בליגה.

לא יודע מה יותר מדאיג, ניהול המשחק של מוריניו או מסיבות העיתונאים שלו אחר כך.

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/15
  4. alexshw Member

אל תגזים. כבודו של מויס במקומו מונח

Sturridge ו-WellNeverDie אוהבים את זה.
  5. Sturridge Member

שמישהו יסתכל על ההרכב שמוריניו מעלה ויגיד לי שהוא לא איבד את זה.
    טרי וזומה כל אחד בתורו משלמים על הטעויות בהגנה של איבנוביץ',
    מאטיץ' משלם על האנמיות בקישור של ססק,
    רמי ופלקאו ימשיכו להתחלף ביניהם עד שקוסטה יחזור.

אין ספק שמוריניו יודע לזהות את הבעיות בקבוצה.

6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה גבר.

Sturridge ו-yonahof אוהבים את זה.
  7. yonahof Member

They took our jobs!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

8. golding מנהלים

מוריניו. מוריניו. מי היה מאמין שהמאמן של הקבוצה הנוכחית הוא מוריניו? אני אשאיר את דעתי על מוריניו לפסקה הבאה, ורק אציין שלחלק מהשחקנים לא מגיע לקבל משכורת מהמועדון כרגע. מיליוני ילדים היו מתחלפים איתם ברגע, ואיכשהו הם מרשים לעצמם להפקיר שחקנים בקלות שמעוררת זעם (פברגאס, קייהיל, איבנוביץ'), למסור לשחקני היריב באמצע המגרש (הזאר, אוסקר, פברגאס), לא לבצע תאקל אחד לאורך כל המחצית השנייה אתמול ולא לבעוט פעם אחת למסגרת. כשאנחנו בפיגור 1-3. אני, אגב, מאשים בעיקר את מוריניו - אבל השחקנים האלה לא משחקים רק עבור מוריניו, הם משחקים עבור המועדון, ואם הם חושבים שזה לא יחזור לנשוך להם את התחת הם טועים. אין לזה שום תירוץ.

ברור לי שהבעיה האמיתית היא בעמדת המאמן. אני אוהב את מוריניו ושום דבר לא יגרע ממה שהוא השיג במועדון הזה. עם זאת, קשה להתווכח עם הנחת היסוד הבסיסית שמלווה אותו לאורך כל הקריירה - מוריניו הוא איש של תוצאות לטווח הקצר בלבד. חשבתי שמשהו ישתנה בגישה שלו, הנחתי שהחופש היחסי שרומן נותן לו יגרום לו להסתכל על הדברים בצורה אחרת, אבל נראה שהתבדתי. הוא בן אדם של תוצאות מידיות וזה מתבטא בהנחלה של ססמאות כמו "זה אנחנו נגד העולם" ו"כולם רוצים שניכשל, אז אנחנו חייבים להצליח". זה מצליח, בדרך כלל בעונה השנייה, אבל זה בכלל לא תואם את רוח ה-dynasty עליו מוריניו וחברי ההנהלה מדברים כבר שנתיים. הטקטיקות של מוריניו מדגישות את הרצון לא להפסיד ולנצל כמה שיותר את טעיויות היריב. מה שבעצם קורה, כתוצאה מזה, הוא חוסר אמון של השחקנים ביכולת שלהם לקחת את המשחק לידיים שלהם ולשלוט ביריב.

מלבד שלושה-ארבעה חודשים שנה שעברה, לא ראינו מצ'לסי של מוריניו - הגרסא השנייה - כדורגל טוב בכלל. למעשה, ראינו את ההפך הגמור מזה (מלבד הניצחון באתיחאד בעונה הראשונה, התבוסה של ארסנל ועוד כמה משחקים נבחרים). אם בחצי השני של עונת האליפות ראינו כדורגל משעמם אבל מסודר יותר, לרבות בחלק ההגנתי ובקישור, פתיחת העונה הזאת רק צועקת "בלאגן!". האירוניה היא שמוריניו ביסס כמעט את כל ההצלחות שלו על קישור חזק, דינמי ופיזי. אני לא זוכר קבוצה של צ'לסי עם קישור מרכזי כל כך חלש וחסר אופי, ואני מקבל את זה שכאשר מאטיץ' וססק בכושר הם יכולים, לרוב, לחפות על זה. זה לא מספיק למועדון כזה.

לקבוצה אין רעיונות, השחקנים נראים אבודים מאז ינואר ואם לומר את האמת המרה, נראה שהם בכלל לא מגיבים למוריניו ולשינויים שלו. נכון, הוא לא משנה הרבה וזאת בעיה ממשית שמאפיינת אותו מאוד, אבל גם כשהוא כן מנסה לעשות משהו זה פשוט לא הולך. לעניות דעתי, וברור לי שלא כולם יסכימו עם זה, הוא איבד את חדר ההלבשה. התקרית עם אווה, הדיווח בקיץ על "ריב" עם טרי, האופן בו הוא קוטל שחקן מסוים וממשיך לפרגן לשחקנים אחרים כמו איבנוביץ' וססק שנראים כמו שחקנים באיזה pub league וכו'. יכול להיות שאיבנוביץ' וססק חשובים לו מבחינת הפוליטיקה הפנימית של חדר ההלבשה והוא סומך עליהם, אבל זה בסך הכל מדגיש עד כמה המצב של מוריניו גרוע.

את הביקורת על כך שהוא לא משתף צעירים ושהוא לא מצליח לשחק כדורגל פרו-אקטיבי אני אחסוך מכם, חפרתי על זה לא מעט בשנה-שנתיים האחרונות ואלה דברים שאני מוכן לוותר עליהם בשביל תארים. כרגע, המרחק שלנו מתארים הוא אסטרונומי.

מצד אחד, להמשיך לתת לו קרדיט מעיד על סבלנות ועל נכונות ליצור כאן מועדון יציב שלא מחליף מאמנים כל שני וחמישי. מצד שני, המצב הזה לא יכול להימשך ואסור לנו לסכן את מקומנו בליגת האלופות בשום אופן. מעבר לאסון הכלכלי שזה יביא, כמה שחקנים שהם טופ קלאס ירצו לבוא לכאן כשאנחנו לא יכולים להציע השתתפות במפעל?

אני גם לא מצליח לחשוב על אלטרנטיבה ראויה למוריניו בשוק. אם הייתי רומן הייתי ככל הנראה מפטר אותו ונותן לטרי (או לסטיב הולנד) את המושכות עד סוף העונה, אבל גם זה עלול להסתיים באסון. בסך הכל אני אסיר תודה על כך שזאת לא החלטה שאני צריך לקחת, בקיצור.

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעבר, כשכל המשחקים לא היו מועברים בשידור ישיר, עם ניתוחים לפני ואחרי המשחק, ועם אלף הילוכים חוזרים ואלף מבטים על כל מהלך אז אפשר היה לזלזל בדעות של אוהדי הקבוצה. אבל היום, מי שקורא את התגובות של האוהדים, לא משנה אם אלה אוהדי ארסנל שמתבטאים נגד ונגר, אוהדי ליברפול שמתבטאים נגד רוג'רס, או אוהדי צ'לסי שמתבטאים נגד מוריניו, מבין את הבעיות בקבוצה ואת הליקויים, עוד לפני שהם מתפוצצים בפנים של אותם קבוצות.
    ליברפול התחילה את העונה עם שני ניצחונות ותיקו חוץ מול ארסנל, ועדין הדבר היחידי שהאוהדים שלהם כתבו הוא שהקבוצה לא נראית טוב, שההגנה פגיעה, ושהקבוצה מלאה בבעיות. בזמן שבצוות המקצועי חגגו באותה תקופה ודיברו בביטחון, מי שנכנס כאן לטופיק של ליברפול יכל לקרוא על הבעיות עוד הרבה לפני שהם התפוצצו לליברפול בפנים.
    אותו הדבר עם אוהדי צ'לסי שמתלוננים מפתיחת העונה על היכולת והליקויים, ואותו הדבר עם אוהדי ארסנל שדואגים להוריד את כולם לקרקע גם בתקופות היותר טובות שלהם ובסוף העונה תמיד פוגעים בול כשארסנל שוב לא מצליחה להתמודד על האליפות.
    אז כן, מוריניו הביא לצ'לסי לא מעט תארים והצלחות, אבל מי שקרא את התגובות של אוהדי צ'לסי השנה מבין שצ'לסי הולכת לכיוון לא טוב לא משנה כמה ביטחון מוריניו או צ'לסי ינסו לשדר...

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. yonmu Member

גולדינג - 2 הערות -
    1. יש מאמן פנוי בשוק שאני לא רואה אותו מסרב לכם. קלופ.
    2. הסכנה של איבוד המקום בליגת האלופות חריפה הרבה יותר אם לוקחים בחשבון את הסיכוי הסביר שבעונה הבאה המקום הרביעי בפרמיירליג לא יוביל לליגת האלופות. יש כאן סכנה של כדור שלג אדיר - אתם מסיימים מחוץ לטופ 4, נפגעים כלכלית-תדמיתית (מעבר לפגיעה המקצועית שכבר קרתה), ובעונה הבאה אתם צריכים להשתחל לטופ 3, כשיונייטד (כנראה) הרבה יותר משוקמת.

11. alexshw Member

עונה אחת מחוץ לצ'מפיונס לא תגרום לצ'לסי לפשוט רגל.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. golding מנהלים

זה מה שלקחת ממה שרשמתי? לא אמרתי שנפשוט רגל, הכוונה הייתה שלא להשתתף בליגת האלופות זה לא רק מכה כלכלית, זה גם פוגע ביכולת למשוך שחקנים בטווח הקצר.

13. k_700 Member

העניין אם לפטר או לא הוא גם תלוי הזדמנויות.

היום שוכב על המדף יורדן קלופ, עוד שלוש שעות הוא כבר יכול להיות חתום במקום כלשהוא.
    גולדינג פירט טוב את כל הדפקטים בקדנציה של מוריניו פה.
    הדבר שאני מאמין שהכי מפריע לאוהדים שלהם זה החוסר תגובה המוחלט שמזכיר את התקופות הרעות של ונגר.
    ולא נראה שיש באופק משהו שיעצור את הרכבת הזאת מלהתדרדר וליפול.

אחת הגדולות של פרגוסון שהוא ידע לעצור רצפים בזמן, או להתמודד עם פתיחות גרועות(והיו לנו פתיחות עונה גרועות גם איתו) זה היכולת לעצור לשנייה את כל ההתנהלות, לכנס את כל האנשים החשובים, לחשוב ביחד מה לא עובד ולשנות, גם אם זה אומר לעבוד לפי שיטות וסגנונות שלא אפיינו אותו לפני זה.
    חידוש, רענון, בדק בית זה לא סיסמאות. אין אירגון מצליח לאורך זמן שיכול לקפוא על השמרים בלי שלושת הדברים האלה.

לפני המשחק חשבתי על כמה דברים בקשר לצ'לסי-
    קניתם בלם סנגלי חדש שאת השם שלו שמענו בפעם האחרונה בדד ליין.
    איפה הוא? חי? יש ויזת עבודה?
    מה עם באבא רחמן?? העליתם בסוף את הסכום למה שהמועדון הגרמני רצה ושילמתם לא מעט כסף עליו, מה איתו??
    וקנדי? ולופטוס צ'יק שהיה טוב מול מכבי תל אביב ומאז שוליה של קצה הספסל??
    מוריניו עקשן מדי.

golding אוהב/ת את זה.
  14. golding מנהלים

מסכים מאוד עם הנקודה השנייה. לא סגור על הנקודה הראשונה... אני לא בטוח שקלופ הוא האיש.

15. alexshw Member

לא רק את זה, אבל רציתי להעיר על הצ'מפיונס.
    די מריה הגיע ליונייטד כשהיא לא באלופות. הכסף מדבר וגם צ'לסי עדיין תשאר בלונדון.

מצב נושא:
הנושא נעול.