צ'לסי 2015/16-סוף עידן מוריניו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. golding מנהלים

לא שללתי באופן מוחלט הבאה של שחקנים מהשורה הראשונה גם ללא ליגת האלופות, ציינתי שזה הופך את זה להרבה יותר קשה ולעיתים לבלתי אפשרי.

2. oranfu Member

לא לעלות עונה אחת לאלופות לא ממש יפגע בצ'לסי משום בחינה (אולי קצת יוקרה) לדעתי.

מבחינה כלכלית ברור שזה לא משמעותי במיוחד.
    להחתים שחקנים? הרי אין בעיה לשלם משכורות גבוהות וכל עוד יהיה דיי ברור לאותם שחקנים שצ'לסי לא הולכת להיעלם ככח משמעותי, אין סיבה שיפחדו לחתום. זה לא ליברפול או טוטנהאם ששחקן ששוקל לחתום יכול לחשוש שלא יהוו חלק מהצמרת הגבוהה במשך שנים.

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. לא פוסל שמוריניו ישים את כל הביצים בסל של ליגת האלופות. עם הגרלה נוחה (איך שההגנה של ברצלונה משחקת כרגע זה אומר בעיקר להימנע מפגישה עם באיירן/ריאל עד השלבים הממש אחרונים) צ'לסי יכולה להגיע רחוק.

2. מחפש עוד קבוצה חוץ מסיטי, ארסנל ויונייטד שיכולה לסיים מעל צ'לסי לאורך זמן ולא מוצא. בסופו של דבר צ'לסי תתייצב. זה אולי לא יהיה יעיל ואיכותי כפי שהסגל הזה יכול להיות או כפי שהיה בחצי הראשון של שנה שעברה, אבל זה יכול לקרות. בטח כשקוסטה שהוא הברומטר של צ'לסי בהתקפה יחזור.

3. השאלה האם לרומן יהיה את הסבלנות לחכות להצלחה אפשרית בליגת האלופות/להתייצבות של צ'לסי בליגה. בשני המקרים מדובר בדברים שלא בהכרח יתרחשו, בשני המקרים גם אם צ'לסי תתייצב, קשה להאמין שהיא תהיה מסוגלת להגשים את המטרות שהוצבו בתחילת העונה (זכייה באליפות ואיום על זכיה בליגת האלופות).

4. yonmu Member

סר אלכס פרגוסון -
    1. הרבה קבוצות יכולות 'להגיע רחוק' באלופות. בפועל, אם בעונה שעברה צ'לסי היתה נחותה ממשית רק משלושת הגדולות של אירופה (בארסה-באירן-ריאל), השנה היא אנדרדוג מובהק גם מול אתלטיקו, פסז', יובה, וסיטי. בכושר הנוכחי, גם מול קבוצות הדרג ב' היא לא פייבוריטית. בקיצור, אני ממש לא רואה אנשים הולכים להמר על זכייה של צ'לסי באלופות.
    2. זאת בדיוק הנקודה - אם בעונה הבאה יהיו רק 3 מקומות מאנגליה לאלופות, אז נפילה חד פעמית השנה יכולה להספיק לנפילה נוספת בשנה הבאה (אני משער שגביע ונגר ישתנה למקום 3) מול שלושת הקבוצות שהזכרת.
    3. בהנחה שאברמוביץ' יעבוד בשיטה שאיפיינה אותו עד היום - AKA הצלחה מיידית - אין בשביל מה לבנות על מוריניו. העונה הזאת כבר אבודה ואין סיבה להניח שהעונה הבאה תהיה שונה מדי - מוריניו אף פעם לא היה מאמן לטווח ארוך. כשהאלטרנטיבה היא קלופ, אברמוביץ' יכול לתת לו יד חופשית כבר מעכשיו במטרה לבנות קבוצה לתארים בעונה הבאה.

5. DRORIKO Member

גם אם צ'לסי תתייצב,קשה לי לראות אותה סוגרת כזה פער גדול,ועוד משתי קבוצות שזה הופך את העסק לעוד יותר מסובך. מיותר לציין שבצ'לסי כל דבר פרט לאליפות יחשב לכישלון ככה שכל מה שנשאר למוריניו זה הצ'מפיונס. בצ'מפיונס מוריניו יצתרך לעשות לפחות גמר(הדחה בחצי תיחשב לכישלון כמו שאנחנו יודעים מלפני 2 עונות) ובשביל להגיע לגמר צ'לסי תצתרך לתת יכולת שיא שתהיה מעורבת בהגרלה נוחה, ועם איך שצ'לסי נראית היום קשה לי לראות כזה מקצה שיפורים. אני רואה אותה משתפרת מספיק בשביל להתברג בסוף בטופ 4(כמו יונייטד עונה שעברה) אבל לא בשביל להפוך לקבוצת טופ אירופי סטייל באיירן או ריאל. קיצר מוריניו יצתרך לחפש בקיץ קבוצה אחרת.

6. k_700 Member

נכון שזה עוד מוקדם לקבור לגמרי את הסיכויים של מוריניו לעשות לפחות טופ 4, אבל יונייטד בעונה שעברה לא הייתה במצב של צ'לסי נכון לתקופה הזאת בשנה.

למעשה ההיסטוריה אומרת שאין יריבה אחת שנמצאת במצב הנקודות של צ'לסי בטבלה שסיימה מעל למקום 5.
    תוסיף לזה שליונייטד היה אומנם סגל עם פחות נסיון בעונה שעברה אבל גם רענן משהו ביחס למה שיש לצ'לסי להציע, כלומר גם אחרי פתיחה מגומגמת, מערך שלא התאים היה קל להניח שיונייטד תוכל לתת ריצה יפה מאוד כשדברים קצת יתחילו להתחבר.

אצל צ'לסי הבעיות אחרות משהיו אצל יונייטד בתחילת העונה שעברה.

על ליגת אלופות?? אין מה לדבר בכלל. נכון שזה מפעל נוק אאוט ונכון שהרבה פעמים המזל שיחק תפקיד חשוב בהגרלות וגרם לכך שלא מעט קבוצות עשו דרך יחסית ארוכה.
    אבל אנחנו כבר כמה שנים במצב שכדי לקחת את הגביע הזה צריך לנצח בדרך קבוצת על וכן שלא תתבלבלו ברצלונה היא קבוצה על.
    בינואר הקרוב היא תקבל את שני החיזוקים שלה מהקיץ(ארדה ווידאל), אולי תשפץ עוד כמה פינות, לא הייתי מהמר נגד זה שתחזור למעמד המאיים שלה.

מישהו כתב שנכון לשנה שעברה צ'לסי הייתה נחותה ממשית רק משלוש קבוצות(באיירן, ריאל, ברצלונה).
    אני לא ממש מסכים עם זה. מול פ.ס.ז' היא הייתה נחותה בשני מפגשים וגם שנה אחת אחורה היא הייתה נחותה בשני מפגשים מאתלטיקו מדריד.
    נכון שכלכלית ומקצועית על הנייר היא בלבל הזה פחות או יותר, על המגרש זה לא הרגיש ככה.
    והשנה כמו שאנחנו רואים היא לא ממש צמצמה פערים למעלה.

אלעד אוהב/ת את זה.
  7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. במשחקי נוק אואט, עם הסגל שיש לצ'לסי, כשמוריניו על הקווים, אני חושב שהם יכולים להגיע רחוק (ושוב למעט באיירן, ריאל ואולי ברצלונה אם תתחזק הגנתית, לא רואה קבוצה שעדיפה עליהם בצורה ברורה).
    ברור שזה תלוי בהגרלה ובכושר של הקבוצה באותה תקופה אבל אם יובה הצליחה לעשות גמר בשנה שעברה, גם צ'לסי יכולה לעשות את זה.

2. אני מדבר רק על השנה הנוכחית. יונייטד, סיטי וארסנל נראות ככאלה שיהיו מעל צ'לסי לאורך זמן, כל השאר? לא בטוח. לסטר? פאלאס? ווסטהאם? אלה הקבוצות שנמצאות למעלה כרגע, אתה מוכן להמר שבסוף העונה הם יהיו מעל צ'לסי?
    אברטון, טוטנהאם, ליברפול, אפילו סאות' המפטון, הם המתמודדות האמיתיות על המקום הרביעי והם לא כל כך רחוקות מצ'לסי לא ביכולת ולא בניקוד.

3. אם רומן רוצה מאמן רק לטווח הקצר אז קלופ הוא לא האיש בשבילו. קלופ יותר מכל מאמן אחר זה מאמן לבנייה ולטווח הארוך...

8. DRORIKO Member

לא יודע מי קטל את ברצלונה,בטח לא אני,אולי אחד המשתמשים למעלה. אבל גם עונה שעברה היא עשתה חצי ראשון ככה-ככה ולמאני טיים כבר הגיעה מפלצת. מיותר גם לדבר על זה שמסי פצוע עכשיו. בארסה תעשה השנה לפחות חצי.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מוריניו עם הגב לקיר, בעבר הוא היה עם הגב לקיר אבל בצורה כזו ולא עם משבר כזה חריף. הצעד הראשון בוצע בימים האחרונים, שמוריניו הבין שהתקופה הזו היא גרועה וגם לא התבייש לומר זאת. הבעיה היא שהראיון אתמול היה נאום מתגונן מדי, מתגונן מהצד שלו ודי תקיף כלפי רומן, הוא מתגרה ברומן וכאילו מציב לו אתגר לא לפטר אותו.. זאת התעסקות מאוד מאוד מתגוננת.

השאלה היחידה, או העיקרית, זה אם מוריניו איבד את חדר ההלבשה, אם כן- לא יהיה סוף טוב והשיפור יגיע רק שמוריניו ילך הביתה. אם השחקנים עדיין איתו אני בכל זאת מאמין שהוא איכשהו יצליח לשנות משהו בחשיבה שלו והוא זה שהכי טוב יוציא אותנו מהבוץ. זה אומנם לא מוריניו שאימן אותנו בקדנציה הקודמת, זה מוריניו שעבר שינוי שלילי באופי ובצורת המשחק, אבל להספיד אותו בוודאי שאי אפשר, אני רוצה להאמין שהוא יכול לעשות את שינוי החשיבה אצלו כדי לשנות את הדברים.

זה עדיין מוריניו, זה עדיין המאמן שהפך אותנו למי שאנחנו, זה המאמן שהציב את היסודות שהביאו לנו את התארים הגדולים ביותר שזכינו בהם. קשה לדבר עליו במונחים של פיטורים אבל את זה כבר התחלנו לעשות לפני כמה שבועות. למרות שמאז המצב אפילו נהיה גרוע יותר, עדיין השינוי יכול להיעשות. הוא רק חייב להבין שהוא כן הבעיה העיקרית והשינוי צריך להיות קודם כל אצלו.

10. Raulito Madridista

מוריניו כבר רשם פתיחות עונות לא טובות אבל זו הפעם הראשונה שהוא משדר לחץ ופאניקה, ממש חרד למשרתו. יש הרבה קווים מקבילים בין המצב הקיים בצ'לסי לבין ריאל מדריד מודל 2012/13 שפתחה את העונה כאלופה וניצחה את ברצלונה בסופר-קופה הספרדי אבל בפועל השיגה תוצאות איומות במחזורים הראשונים ואיבדה סיכוי לאליפות כבר בנובמבר. הבעיות התחילו הרבה לפני שהוא החליט להתעלל באיקר. כמו שכתבתי בדיון המחזור, מוריניו הרוויח ביושר את הקרדיט הרחב יותר מאשר פרק זמן שמאמן אחר היה מקבל, אני מניח. העונה הוא טועה כמעט תמיד(דווקא החזרתו של טרי, הקפטן והמנהיג להרכב - הייתה נראית לי טובה, אבל טעיתי). אני מסכים איתו שגם השחקנים צריכים לקחת אחריות. אני חושב שהפוטנציאל הכולל של צ'לסי הנוכחית הוא לא כמו שמוריניו חשב אבל גם אם בקיץ היה צריך להתבצע ריענון יותר רציני ולא להסתפק בעיקר בפדרו - אף-אחד לא ציפה למפלה כזו. זאת צ'לסי הכי חלשה שאני זוכר מאז הכסף הגדול. היא פשוט 'האנטיתזה של צ'לסי' - לא יודעת לשמור על יתרון, לא יודעת לנצח משחקים רעים, סופגת בלי הכרה, לא אגרסיבית.

11. alexshw Member

לא עקבתי אחריו באשטרלה אמדורה או איפה שהוא אימן לפני פורטו אבל הוא מעולם לא היה בכזה משבר חמור מבחינת תוצאות במועדון גדול.
    אין לדעת איך יתמודד מזה.

12. alexshw Member

מריח לי שרוג'רס ירש את מוריניו בצ'לסי

13. golding מנהלים

אני יודע שזה מה שהיית רוצה, אבל אין סיכוי. האוהדים לא יתנו לזה לקרות, הוא יתקל באותן שריקות בוז שרפא חטף.

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/15
  14. golding מנהלים

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/15
  15. Sturridge Member

אין לי ספק שהסיבה העיקרית שמוריניו לא באריזות עכשיו בבית זה כי רומן לא רוצה לקחת את הסיכון לגלות שהוא עשה אותה טעות בפעם השנייה.
    אני רק לא מבין למה אף אחד שם בהנהלה לא מסביר למוריניו שזה לא ייתכן ששני השחקנים הגרועים ביותר מפתיחת העונה הם שיאני הדקות בקבוצה.

מצב נושא:
הנושא נעול.