צ'לסי 2015/16-סוף עידן מוריניו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. aztek Member

פורטו באמת היתה הפתעה נעימה (למי פחות ) אז גם אף אחד לא ידע מי זה זוזה מוריניו ...
    באינטר סליחה אבל הוא קיבל תקציב מפוצץ , כשנוחתים שם שחקנים לא זולים במיוחד כמו סניידר , אטו , לוסיו , מיליטו אם אני לא טועה ו... בטוח שאם אני אחפש אמצא עוד, ממש לא הדוגמה הקלאסית לקבוצה קטנה , בפירוש תקציב מפוצץ ועוד במונחים איטלקיים , זה היה בתקופה שמוראטי שפך כסף חופשי .

לגבי הכדורגל האנגלי ... התשובה בגוף השאלה - אם אתה חושב שדיברתי על הליגה האנגלית - כן עניין של טעם.

2. עידן444 Member

לי זה הרגיש שהוא לקח קבוצה איטלקית בשיא השפל של הליגה שם ומשום מקום הביא אותה לזכיה בלי שספרו אותה. הישג מרשים!

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. aztek Member

הישג מרשים ללא ספק אך על פי מה שנראה היום השפל של הליגה הזאת עוד מלפנים ככה שאותה תקופה אינטר עוד היתה יחסית מפלצת ( סגל השחקנים יעיד על כך )- ובמונחים כספיים - תקציב ענק - ממש לא פורטו או ניוקאסל או איינדהובן ...
    שזה דרך אגב לא מוריד מהישג אבל כסף מביא הצלחות , כנראה שהסכומים בשנים האחרונות שמוציאות ריאל / ברצלונה / סיטי / פסז מבלבלות אנשים אבל לפני 10 שנים זה לא היה ברמה הזאת ובזמנים ההם אינטר הוציאה המון באופן יחסי כמובן ...

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

https://fbcdn-photos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-0/s480x480/12373316_975567842481818_3410033700312954916_n.Xxx?oh=521cba40a00114ff38d2ecb3cce46f77&oe=56DB42AD&__gda__=1460522397_5431055e1ade0031a514509082c00091

עצוב מאוד שזה נגמר ככה.

5. yonmu Member

עם כל הכבוד להספדים שרצים פה על מוריניו, זה שהוא 'מאמן מהרמה הראשונה' לא הופך את הפיטורים שלו לטעות.

אם מדברים על המיקרו - הוא נכשל בצורה טוטאלית. הפיטורים עכשיו קצת טיפשיים כשהסיכוי למקום 4 שואף ל0, ועוד יותר אם יגיע מאמן זמני (ולא מאמן שיספיק להתשפשף על המערכת ולהתחיל את העונה הבאה מוכן יותר), אבל הגיע לו ללכת. הוא לקח את הסגל החזק בליגה לחלון העברות שחצני ולעונה עלובה, וזאת כמעט תמיד עילה טובה מספיק לפיטורין.
    כשמדברים במאקרו המצב שונה - למוריניו יש כמה יתרונות שאין לאף אחד אחר, אבל יש לו גם חסרונות כאלה שמשום מה לא מקבלים את אור הזרקורים. הגישה השלילית שלו (בתקשורת, הכדורגל הציני, 'אנחנו נגד העולם') יכולה להיות יתרון במקרים מסוימים, אבל עכשיו רואים שזה עשוי גם להתפוצץ לו בפרצוף עם חדר הלבשה דפוק. נקודה נוספת לרעתו היא שרוב ההצלחות שלו בקריירה (במיוחד באינטר - שיא הקריירה שלו לדעתי) היו בלקחת קבוצה טובה ולהפוך אותה למצוינת, ולא בבניית קבוצה טובה מלכתחילה, ולכן קשה לראות אותו כדמות המתאימה לשיקום צ'לסי הנוכחית.

מצד צ'לסי זה חכם אם יביאו מיד מאמן שיתחיל לעבוד מעכשיו בשביל העונה הבאה (כי כמעט ואין הבדל בין מקום 5 ל15) או אם יביאו מאמן טופ-קלאס אחר (אנצ'לוטי, פפ, סימאונה) בסוף העונה.

יהיה מענין לראות מה תהיה התחנה הבאה שלו. משום מה אני לא רואה אותו מגיע לאיטליה, אז פסז' נראית כמו האופציה המתאימה ביותר.

6. Raulito Madridista

כל מאמן אחר היה עף על טיל לפניכן אבל מוריניו הרוויח ביותשר את העובדה שמשכו איתו את הזמן, נקרא לזה ככה. לא שיש קשר בין המקרים אבל בפעם הקודמת אברמוביץ' שלף מהמותן ופיטר אותו ממש בתחילת עונת 2007/08. לדעתי צריך לחשוב גם על אלטרנטיבות. יורגן קלופ פנוי? לא. אני בטוח שיש ספקנות כלפי אנצ'לוטי מצד חלק מהאוהדים והוא בדרך לבאיירן. גוארדיולה? אני בספק. להביא איזה סותם חורים לחצי שנה? לא יודע עד כמה זה חכם. אי-אפשר לבסס את מה שאני אומר אבל אני משוכנע שהתוצאות כן היו משתפרות. מוריניו ניסה הכל שבוע אחרי שבוע, הוא לא הרים ידיים וחוץ מהתאקל עם הרופאה לא ראיתי משהו קיצוני. מותר למאמן לבקר שחקנים גם בצורה חריפה, הם מרוויחים מיליונים והם נראים על הפרצוף - ססק, דייגו קוסטה, האזר. חלק מהחסרונות של מוריניו נכונים בהחלט אבל הטרבל עם אינטר הוא משהו שלעולם לא הייתי מוריד בערכו גם אם זה 'רק' להפוך קבוצה טובה למצוינת.

אולי הגיע הזמן שהפעם שחקנים ישלמו את המחיר? שהזעזוע יגיע בצורה כזו? אני בספק אם מוריניו אמר שהוא לא יכול להוציא את הקבוצה מהבוץ למשל. ואני מניח שכל ציטוט שלו בתקשורת מחושב, הוא מיסטר תקשורת. אמר מה שאמר כדי להכניס את השחקנים לפינה מסוימת. גם בריאל מדריד הוא אמר אחרי פתיחה חלשה מאוד ב-2012/13 - 'אין לי קבוצה'. אגב, עניין 'תסמונת העונה השלישית'. בקדנצייה ה-1 בצ'לסי זו שטות. צ'לסי זכתה בגביע שהוא אמנם פרס ניחומים אבל היא ניצחה בגמר את יונייטד, הגיעה לחצי גמר ליגת האלופות שם הודחה בפנדלים ולא ראינו איזו עונה מביכה שלה בליגה, בסה"כ כמה תוצאות תיקו. אכזבה - כן, בטח אחרי צירופם של באלאק ושבצ'אנקו שנכפה על מוריניו, בטח לאור הסגל האדיר שכבר היה, ובכל-זאת..

7. alexshw Member

צ'לסי נמצאת במצב חירום. הגיע למצב שלא ניתן יותר להמשיך עם מוריניו במערכת ולכן פחות מתעסקים במחליף לטווח ארוך.

8. Andrei Kanchelskis Member

יכול להיות שאנצ'לוטי יחזור? הוא פשוט נראה לי האופציה הפנויה היחידה הכי בכירה עכשיו למועדון עמוס ציפיות כמו צ'לסי....

9. oranfu Member

הדיבור הוא שהוא הולך לבאיירן.

חוץ מזה, הוא עזב בצורה קצת צורמת לא?

10. golding מנהלים

הוא לנצח יישאר אגדה אבל זאת החלטה נכונה. מקווה שלא נעשה איזו שטות ונביא מאמן בינוני.

אה כן, ואם זה היה תלוי בי הייתי מעיף חלק מהשחקנים על טיל. כנ״ל לגבי חברי ההנהלה.

11. alexshw Member

הוא סיים 2 עונות מלאות ולא עזב במהלך עונה. חתיכת הישג בצ'לסי :) למרות שהוא לא כוס התה שלי, כמובן שעזיבת אנצ'לוטי היה מהלך מוטעה ולא בנסיבות נכונות וגם עבור גימיק. זו החלטה שפגעה בקבוצה למשך שנתיים או אפילו שלוש.
    בכדורגל אף פעם לא צריך לחפש חיקויים של מי שהיה. צ'לסי נפלה כך עם AVB ויונייטד עם מויס.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפיטורין של אנצ'לוטי היו מוצדקים ואם אתה ממש רוצה לקיים את הדיון הזה מחדש אתה מוזמן לקרוא את אחת מאינספור הפעמים שהוא התרחש ולחיות את זה מחדש.

13. alexshw Member

בסוף הזמן מראה שטעות גדולה אפילו. הזמן הוא הדבר הכי טוב שאפשר לשפוט.

14. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

פספסתי את היקום המקביל שבו אנצ'לוטי נשאר ומוביל אותנו להצלחות.

15. alexshw Member

לעומת AVB או רפא. הפסיד לסלבדור בסנוקר. הוא לא עשה עבודה כזו גרועה שחייבה פיטורים

מצב נושא:
הנושא נעול.