גולדינג, הבעיה היא שהדיון הוא לגמרי ״באוויר״. אתה מדבר על פארדס, אבל בעונה שעברה - ממה שקראתי - הוא תיפקד כרג׳יסטה א-לה-פירלו מלפני ההגנה (מה שחלקנו חשבנו בהתחלה שיקרה עם ססק). לפי המשחק האחרון קאנטה בכלל תיפקד שם כסוג של בלם שלישי/מאקללה. נצטרך לראות אם קונטה הוא מאמן גמיש ברמה הטקטית הוא שהוא הולך להתקבע על שיטה מסויימת ולאחר מכן נדע לשפוט אותו טוב יותר. אגב, יש לא מעט מגנים טובים בסריה א׳, ואני מופתע שעם כל השמות שקושרו אליכם משם מהרגע שקונטה חתם, צ׳לסי לא באמת הלכה על אף אחד באופן רציני, אם בכלל. אז או ש: א) איבאנוביץ׳ הוא סוג של מיקל, קרי, שחקן שמאמנים אוהבים. ב) קונטה פשוט לא מודע לנסיגה שלו.
ציינתי את פרדס רק בגלל ההודעה שכתבת בדיון של רומא. אני מאמין שנמשיך עם שלישיית קשרים כשקאנטה מגן על הבלמים, כל זמן שאנחנו ללא בלם חדש. אם וכאשר קוליבאלי יגיע, לא מן הנמנע שקונטה ינסה את ססק כרג׳יסטה עם קאנטה ומאטיץ׳/אוסקר לצידו. לחלופין, הוא עשוי גם לנסות את מזלו עם התכנית ב׳ שלו, שהיא שני קשרים מרכזיים ושני שחקני אגף קלאסיים. גם למערך הזה חסר לנו את הפרסונל הנדרש מבחינת שחקני האגף, ובמצב כזה אני לא רואה שום סיכוי שפברגאס יפתח. כמובן שהכל באוויר, נהיה חכמים יותר עוד חודש-חודשיים.
ממשיכים עם ה-4-1-4-1 שלנו כשפדרו תופס את המשבצת של וויליאן שבכלל לא נמצא בסגל. קורטואה; איבנוביץ׳, קייהיל, טרי, אזפי; קאנטה; פדרו, אוסקר, מאטיץ׳, הזאר; קוסטה על הספסל נמצאים בגוביץ׳, איינה, לופטוס צ׳יק, ססק, צ׳לובה, מוזס ומיצ׳י.
מה באמת קורה עם לופטוס צ׳יק וצ׳אלובה? הרי אין מקום לשניהם.. קצת מעצבן לראות את פדרו בהרכב, האמת שאני הייתי ממקם את קואדרדו ראשון מבין המחליפים, ולדעתי חבל שדוקא הוא עוזב, היתה לי הרגשה טובה יחסית לגבי שידוך שלו עם קונטה. ועוד לפני כמה ימים קראתי שקונטה אמר שהוא אוהב שחקנים ישירים כמו קואדרדו. פדרו היה זה שעוזב מבחינתי, מאז המשחק השלישי שלו אצלנו הוא פשוט... לא מוצא את המילה אפילו, זה אומר הכל. הדבר היחיד שאני יכול לומר על התקופה של פדרו אצלנו זה שזה תמיד נראה שהוא רץ במקום, לא באמת מתקדם לאנשהו. קצת כמו הפוסט הזה.
מסכים לגבי פדרו, אבל הוא כן יותר פרודוקטיבי ממוזס וקואדראדו, אם זה בכלל פקטור בבחירה של קונטה בו. צ׳לובה קשר יותר הגנתי מלופטוס צ׳יק, ולדעתי הוא על תקן הגיבוי (הזמני?) של קאנטה בלבד.
אבל אין מקום לשניהם בסגל לדעתי. אוסקר, קאנטה, מאטיץ' - ססק, מיקל, צ'אלובה איפה לופטוס צ'יק בכלל אמור למצוא דקות, תכלס? קונטה חושב שהוא חלוץ.
אני לא יודע מה הדיבור ומה הולך מאחורי הקלעים, אבל מקווה מאוד שקונטה מתכוון לשפר את החלק ההגנתי (בלם ומגן ימני לפחות) כי אין שום סיכוי שבעולם שהקבוצה הזאת תסדר עם חלק הגנתי כזה. שום סיכוי ואני לא מבין בכלל על מה העיכוב, בעונה הזאת כל נקודה בפריימרליג חשובה.
מאוד אוהב את ההתנהלות של קונטה תוך כדי משחק. אני מקווה שההנהלה תגבה אותו, אנחנו חייבים בלם, מגן ולדעתי גם קשר התקפי/חלוץ שיכול לספק מספרים ויצירתיות. אם אפילו רק נחתים בלם ושחקן התקפה אני אשמח. קוסטה צריך להתאפס על עצמו, כבר משחק שנה ברציפות שהוא יכול היה לקבל אדום. מיצ׳י, מוזס וססק היו אדירים כשנכנסו. אוסקר ומאטיץ׳ לא היו רעים אבל אחרי שבוע שעבר ציפיתי ליותר, בשלבים מסוימים קאנטה היחיד שעבד במרכז המגרש. אה כן, ובלי וויליאן איבנוביץ׳ אבוד לגמרי.
לא מספיק טוב. אפילו לא קרוב לזה. אין לי בעיה עם התחלה קשה ואיטית אבל לפחות חייבת לבוא השתפרות כלשהי משבוע לשבוע. אני חושב שכאן קרה בדיוק להיפך. ווטפורד קבוצה סתמית ואפורה, זו יריבה קלאסית לתקופה הזו של העונה... רק הופך את ההופעה שלנו לבעייתית יותר. ביקורת אישית נקודתית בתחום השלילי מבחינתי לא השתנתה משבוע שעבר. אוסקר חסר תכלית, שחקן קלאסי לארסנל האמת. יכול לתרום להם להחזקת הכדור והמשולשים בדרך לשום מקום על החצי. כשההתקפה מתחילה לרוץ קצת הוא חסר מושג. פאבריגאס בניגעה הראשונה שלו בכדור כבר שיחרר שחקן עם כדור פשוט. וכרגיל, הקצב. מקבל חצי עיר לעשות מה שבא לו כי אף אחד לא טורח לשמור עליו. מבזבז את זה כל התקפה מחדש בדרכים יותר ויותר יצירתיות. קונטה אומנם יכול לרשום על שמו עוד ניצחון עם שינוי שיטה. אבל בניגוד לשבוע שעבר הוא הכניס אותנו לבור במו החלטותיו והוא גם זה שהיה צריך לגרום לקבוצה לעמוד כך שנרד לחצי עם ייתרון של שני שערים. הפעם זה הצליח, יהיו קבוצות פחות אנמיות ואפאטיות. אני מת על הממורמרים שסופרים עבירות של דייגו קוסטה.
יש לי הרגשה טובה לגבי ההרכב בו סיימנו, עם ססק ליד קאנטה ובטשואי הנהדר ליד קוסטה. השאלה איך זה יראה בצד ההגנתי. שוב, זה ממש מוקדם, אבל באטשואי באמת נראה לי כמו בינגו.