לא חושב שזה תירוץ מספיק טוב, בעיני זה פתטי. הם נוסעים לראות משחק של הקבוצה בחוץ, אנחנו מנצחים, והם שרים לשחקן עבר? ושוב זה כמעט כל משחק. כאילו יש גבול לציניות, זה אובססיבי בטירוף. באמת קיוויתי שיש איזה סיפור מאחורי זה אבל אני מבין שלא. עזוב את זה שלמפארד שם על כל התמיכה הזאת זין אחרי שהוא עזב ורץ להשלים את העונה המלאה ההיא בסיטי כדי לגנוב למוריניו אליפות... אם מדברים על חיבור, אהבה ולעשות הכל למען המועדון.
שחקנים שיעשו הכל למועדון יש כל כך מעט שחקנים כאלה בעולם היום. זו הסיבה שאני חופר על שחקני אקדמיה בלי סוף, לא כולם יטרפו את הדשא 100% מהזמן בגלל בידיעה שהם משחקים עבור המועדון שלהם, אבל הסבירות שחלק מהם יעשה את זה גבוהה יותר מאיזה זר שנוחת מבלגיה או ברזיל.
טרי, לאמפרד, דרוגבה, צ'ך, אשלי (ואלה רק השמות הברורים), למי היום אתה יכול להתחבר עשירית כמו שהתחברנו לכל אחד מאלה? גם שחקן רנדומלי כמו מאלודה היה יותר 'צ'לסי' מכל אחד מהפרימדונות של היום. היום כאילו יש לנו עשרה אנלקות בהרכב. השוער והחלוץ מדברים בכל הזדמנות על חזרה לספרד, והכוכב הכי גדול זורק עלינו זין כל שבוע. JT26 מה ציפית שלאמפרד יעשה אחרי שהמועדון זרק אותו? קיבל הזדמנות להישאר באנגליה ברמה הגבוהה ביותר לפני הטיול באמריקה, ניסה לגנוב אליפות? נו נגיד. בדיעבד עשו לו טובה, עזב את הספינה השוקעת בזמן.
אבל איזה בישול ענק הוא נתן לג'ואי באולד טראפורד? היה יכול להיות יותר גרוע, הייתי יכול להזכיר את קאלו.
טרי - כמעט עבר לסיטי, ברגע האחרון הוצע לו שכר גבוה יותר והוא נשאר. למפארד - עבר לסיטי במסווה של מעבר ל-MLS, בזמן שסיטי הייתה ה-יריבה שלנו לתואר. דרוגבה - דיבר אינספור פעמים על עזיבה, במיוחד לאחר הפיטורים של מוריניו. צ'ך - רגע, איפה הוא משחק עכשיו? אשלי - אגדה. אני לא לוקח שום דבר מהשמות שהזכרתי. מבחינתי כולם אגדות, אבל הניסיון הזה לצייר תמונה ורודה כאילו הכל היה מושלם והשחקנים האלה הם טהורים וחפים ממגרעות הוא קצת מצחיק. בכל אופן, אני כן מרגיש שאני יכול להתחבר לאזפי, לוויליאן, לקאנטה, לקוסטה ואפילו ללואיז. כשצ'לובה, איינה, בייקר, כריסנטנסן ומוסונדה יהפכו לחלק מהשלד של הקבוצה שלנו אני כנראה ארגיש חיבור חזק יותר. חבל שזה כנראה לעולם לא יקרה.
לאמפרד וצ'ך נזרקו מהמועדון, השניים האחרים מעולם לא שיחקו בקבוצה אחרת באירופה (יסלחו לי הטורקים) אבל גם זה לא מספיק טוב כי הם העזו פעם לחשוב(!) על עזיבה בסיטואציות שונות (לפחות דרוגבה אהב את המאמן ולא עשה לו סאבוטז'), איזה בוגדים. ההבדל הקטן בין אלה שעזבו כי לא הוצע להם חוזה, לבין אלה של היום שרק מחכים שתגיע הצעה אחרת. במקום לדבר על השחקנים של היום אתה מחפש מה לא בסדר בשחקנים שבנו את המועדון הזה. גם אשלי אגב המשיך לרומא, ויכלנו להיפגש בצ'מפיונס. בוגד.
רגע, אני כתבתי את הדברים הבאים כביסוס להיעדר הזיקה לשחקנים הקיימים או אתה? המועדון הזה נבנה הרבה לפני השחקנים האלה. כמו שאמרתי, ואתה מסרב לקבל משום מה, הם אגדות לכל דבר ואני אסיר תודה על השנים שלהם כאן. להשתמש בהם כדוגמא לאידיליה וטלית שכולה תכלת זה מצחיק לאור הדברים שכבר ציינתי. אני ויתרתי על חלק מהשחקנים הקיימים שבאמת לא ראויים ללבוש את החולצה לטעמי (אוסקר, פדרו, מאטיץ' נכון לעכשיו ואפילו קורטואה), אבל אני לא יכול לומר באופן גורף שאני לא מתחבר לאף אחד מהסגל הנוכחי. יש שיגידו אחרת, העניין הוא שאוהדי כדורגל הם כל כך fickle, מספיקה עונה אחת או שתיים כדי לשנות את דעתם ולהפוך שחקנים מסוימים לאלילים.
הספקתי כבר לערוך את ההודעה אבל ציטטת את הגרסה הראשונה אז אחזור על הדברים- עדיף שחקן שרוצה לעזוב אחרי שפיטרו את המאמן, מאשר כזה שדוחף לפיטוריו. יש הבדל בין זה שקוסטה וקורטואה מדברים על חזרה לאתלטיקו בכל ריאיון רנדומלי, לבין דרוגבה שחווה משבר רגעי כי פיטרו את האדם שהיה יותר ממאמן בשבילו.
אני חושב ששניכם צודקים במובן מסוים. אני מקבל את כל הטענות של גולדינג, ויכול להיות שהסטנדרטים שהצבתי כאן גבוהים מדי לא רק עבור צ׳לסי - אלא עבור רוב קבוצות הכדורגל כיום. הבעיה שהיא שלצ׳לסי באמת היה חדר הלבשה מאוד חזק ומרשים בקדנציה הראשונה של מוריניו בנוסף לכל מיני תוספות שהביאו ביום שאחריו. מאז עבר על המועדון סוג של תהליך שקרה במילאן, קרי, מצצו כל טיפת יכולת מן הותיקים ובדיעבד לא ידעו לבנות מסביבם את הדור הבא. הפנסיונר רשם בקיץ שעבר שהסגל של הקבוצה צריך לעבור חריש עמוק. אני לא הסכמתי עימו, אבל אני מתחיל לחשוב אחרת.
עזוב חריש עמוק, לגבי זה אפשר להיכנס לדיון, אבל ההגנה...איך ההגנה הזאת לא קיבלה חיזוקים משמעותיים? אני חושב שהיו צריכים להביא 3 שחקני הגנה יקרים שישלימו רביעייה עם אזפיליקווטה. הייתי מוכר את איבנוביץ' וקייהיל.
אני מסכים. עקרונית, סביר להניח שציפו כל הקיץ להביא את קוליבאלי בנוסף לחזרתו של זומה. מעבר לכך הביאו את אלונסו - אולי - כדי להזיז את אזפי ימינה. ברמת הפרסונל זה כבר מרגיש אחרת לגמרי עוד לפני שראינו מחוליה פוטנציאלית כזו דקה של משחק, אבל יש כאן יותר מדי אם ואם ואם. בסוף הקיץ הוסיפו חטא על פשע והביאו את לואיז שבוא נגיד את זה בעדינות: הוא לא האיש שאתה מצפה ממנו לייצב את ההגנה החדשה שלך. ברמה המקצועית-מנטלית, המצב שם מאחור מזכיר לי שנים שחורות יותר עם ארסנל ו-ונגר בתקופת המעבר לאיצטדיון החדש, אז היה 3294340 תירוצים למה אחנו משחקים עם יצורים כמו: אלמוניה, דג׳ורו, סנדרוס ועוד הרבה שמות נוספים שעדיף שלא אזכיר ואזכר בהם. לא סתם במשחק האחרון מולם - בטח בחצי הראשון - היה נראה שהיוצרות התהפכו.
אלונסו היה שחקן בינוני בבולטון, לא יודע מה עבר עליו מאז אבל אם חושבים 500 פעם האם הוא צריך לפתוח במקום איבנוביץ' אז או שהמאמן חסר מושג או שאלונסו לא כזה טוב. לואיז...כבר היה לנו דיון עליו. כשנכנסנו לקיץ ציפיתי שבצ'לסי יעשו מה שעשו במנ יו, שם היו צריכים שלד חדש הלכו וקנו שלד חדש בכמה כסף שיעלה. צ'לסי הייתה צריכה הגנה חדשה הביאה אלונסו ולואיז, זה מפתיע מאוד. בגלל זה בתחילת העונה אנשים אמרו שירוצו לאליפות צ'לסי והמנצ'סטריות ולא ממש הבנתי על מה ולמה האמונה בצ'לסי, הם כרגע במאבק להיות בטופ 4 בכלל. אני חושב שבחלק הקדמי יש להם הרבה איכות, אלה שחקנים שפישלו עונה שעברה אבל בסופו של דבר אם היה לך חלק אחורי ברמה טובה ואליו היית מצרף התקפה של הזאר קוסטה וויליאן ואולי שימוש טוב יותר בססק זה אמור להספיק למאבק אליפות. גם החלוץ המחליף שהביאו נראה לא רע.
רודמן פתאום אתה מסכים, מה שהפסד אחד ל-ונגר יכול לעשות. כתבתי מתחילת הקיץ שקוליבאלי הולך להיות סאגת סטונס 2, חלון שלם ירדפו אחרי בלם אחד שמראש לא ממש נמצא בשוק ובסוף אוגוסט יביאו רכישת פאניקה מגוחכת (כמו דג'יבוג'י, הקטור, מיאזגה). לא ברור איך קייהיל ואיבנוביץ' עדיין שחקני הרכב ומי חשב שאשכרה ניאבק על משהו איתם, ואיך שוב אנחנו נתלים בטרי כבלם הבכיר. זומה לא יחזור אותו זומה (ולא שלפני הוא היה טוב מידי), ומציפייה לעקומת שיפור אפשר לשכוח אחרי פציעה כזו. גם טרי לא אמור להיות פה עונה הבאה, מה שאומר שבקיץ הבא צריך להחליף כל שחקן הגנה שתוכלו לחשוב עליו בסגל מלבד אזפי. זה לפחות שני מגנים ושלושה בלמים. היות וזה לא יקרה, אפילו לא חצי מזה, איזה כיף לדעת שגם ב2018 לפחות שניים מאיבנוביץ'/קייהיל/לואיז/טרי עדיין יהיו פה. יאי.
אני דווקא מסכים עם הנקודה שאתה מנסה להעביר, אלא שאין לי מושג למה אתה חייב להגזים ולנפח כל דבר. מי אמר לך שזומה לא יחזור אותו זומה? חסרים שחקנים שהחלימו מפציעות כאלה וחזרו לאותה רמה, ואפילו רמה גבוהה יותר? איך אתה קובע דברים כאלה בצורה כל כך נחרצת? טרי צריך להיות פה בעונה הבאה. יחד עם זומה, לואיז, כריסטנסן ואולי עוד בלם בכיר. גם כי הוא חיוני לחדר ההלבשה וגם כי לדעתי הוא יכול לפרוח במערך של שלושה בלמים (אני מאמין שזה יועמד למבחן בשבועות הקרובים). איבנוביץ' וקייהיל נוראיים והעובדה שהם עדיין חלק פעיל בסגל היא לא פחות ממבזה. כולי תקווה שעד סוף העונה אף אחד מהם לא יראה דשא ואני די בטוח שהם לא יהיו כאן עם שריקת הפתיחה של העונה הבאה. אלונסו, אזפי, איינה כמגנים - כלומר אנחנו נצטרך להתחים עוד מגן אחד. לואיז, זומה, טרי, כריסטנסן כבלמים - כלומר אנחנו נצטרך להחתים עוד בלם אחד. זה בהנחה שאלונסו משתלב כמו שצריך ואיינה ממשיך להרשים את קונטה. או שמיהרת לפסול אותם?