13 נצחונות ברציפות. מי היה מאמין? אני יודע שלקבוצה מגיע יותר אמון מצד אוהדיה, אך אני מהמר על קטיעת הרצף ברביעי. לשחק בווייט הארט ליין מול טוטנהאם של פוץ׳ זה תמיד מאתגר, ויש לי תחושה שניאלץ להתבצר ולשחק על מתפרצות. אתמול ההגנה הייתה מאוד שייקית, אולי זו נורת האזהרה שקונטה והקבוצה היו צריכים לקראת רביעי. מנגד, ההתקפה ממשיכה להפגיז; כשקוסטה לא משחק פדרו מבקיע צמד, כשפדרו מושעה וויליאן מבקיע שני שערים בעצמו ולאורך כל התקופה הזו הזאר מביך הגנות על בסיס שבועי. אם עד לפני חודש חשבתי שההתקפה של ליברפול היא הטובה בליגה בפער ניכר, אני מתחיל לחשוב שזה לא באמת המצב. יש לנו את טוטנהאם (חוץ), לסטר (חוץ), האל (בית), ליברפול (חוץ) וארסנל (בית) לפנינו. קשה מאוד.
אני לא אופתע אם נאבד את המקום הראשון אחרי הרצף הזה. 13 נצחונות רצופים לא משמח אותי בכלל כשליברפול נראית כלכך טוב. Sent from my iPhone using Tapatalk
משמח, פשוט צריכים להיות ריאליים ולהבין שכרגע המתחרה הישירה שלנו לא פחות טובה מאיתנו. אולי עם עזיבתו של מאנה לאפריקה דברים ישתנו...
כמה פעמים בעשור האחרון הקבוצה עם ההגנה הטובה בליגה האנגלית זכתה באליפות?(יונייטד של ואן-פרסי ב-2012/13 הייתה יוצאת דופן, ספגה 43 שערים, יותר מסיטי, ארסנל, צ'לסי ואברטון), זו הסיבה שלדעתי צ'לסי תהיה זו שתזכה בצלחת האליפות. מעבר לכך אני מלא הערכה לליברפול והאמת שאני בעד 'סיפור הסינדרלה' שלה(הכל יחסי, כמובן, כי אחרי לסטר בעונה שעברה...), זה הזוי לראות מועדון גדול כזה קרוב ל-30 שנה לא זוכה באליפות, אבל לצ'לסי יש שחקני הכרעה שאין לליברפול ואני מדבר על האזרד ודייגו קוסטה בעיקר, האחרון בעונת שיא. לא רוצה להגזים עם דיבורים על בעייה מנטאלית אבל בליברפול זוכרים היטב מה קרה בפעם האחרונה ושלא יירעדו שם הרגליים לחבר'ה. לצ'לסי יש קצת יותר ניסיון לטעמי במעמדים האלה גם אם זה לא הבסיס הישן של צ'ך-טרי*-לאמפרד-אשלי קול-דרוגבה. די שקט בכל נושא רכש אפשרי בינואר או שאני טועה? להעמיק אולי את הרוטצייה, לא מעבר. מה גם שלצ'לסי אין את החישובים האלה על שחקן שלא יכול לשחק באירופה כי כבר השתתף, כי היא לא באירופה..
לא הייתי בונה הרבה על העזיבה של מאנה כשקוטיניו אמור לחזור בדיוק לתקופה הזו. הם הסתדרו כל כך טוב בלי השחקן הכי טוב שלהם, הם יסתדרו גם בלי הסגן שלו (לפחות כל עוד הם לא נעדרים במקביל). התחלנו את הרצף במינוס 3 מליברפול, אם כך אין ספק שהעובדה שהם איבדו רק 9 נקודות ב- 13 משחקים היא נתון מרשים. קלופ אמר אתמול שזה בטח מבאס לנצח 13 משחקים ולהיות רק בפער 6 נקודות בפסגה. יכול להיות שהוא צודק, אבל זה בטח לא מבאס כמו להיות רשום על הפתיחה הכי טובה בהיסטוריית המועדון בפריימרליג, ועדיין להיות רק מקום שני. אני גם לא אופטימי למשחק בלול, בכלל לשחק שם בפתיחת שנה עושה זכרונות לא נעימים (ומצד שני זה לא מנע זכייה באליפות, אז...).
בזמן שבדיון של ליברפול מפנטזים על עזיבה של לוקאס, בשקט בשקט מיקל מתקרב בצעדי ענק לדלת היציאה של מתקן האימונים בקובהאם תוך שהוא שר לו שירי עם ניגריים ומצלם את ארון התארים שלו בגאווה רבה. 10 שנים במועדון זה לא עניין של מה בכך. לא אקדים את המאוחר, כשיעזוב ארשום איזו פסקת פרידה ראויה.
אחד העיתונאים היותר אמינים בכל מה שקשור לצ'לסי (ובכלל), פבריציו רומאנו, מאשר שאנחנו במגעים עם אטלנטה בעניין פרנק קסי. לטענתו, אטלנטה רוצה להחזיק בו עד בקיץ וזה מה שמקשה על השלמת העסקה בינואר. אנקדוטה קצרה, המנכ״ל של אטלנטה הוא לוקה פרקאסי, ש״שיחק״ בצ'לסי בעבר. הוא הגיע אלינו יחד עם סאם דלה בונה, למי שזוכר את השם הקצת יותר מוכר הזה. אבא של פרקאסי הוא הבעלים של המועדון. לאור הנ״ל לדעתי נשיג את קסי, השאלה היא מתי.
בשבוע הבא, ככל הנראה, תתקבל החלטה בעניין אישור תהליך הבנייה מחדש של האצטדיון. השמועה אומרת שאכן נקבל את האישור המיוחל. CoStar UK - The Leader in Commercial Property Information
לא רואה על זה שום דבר רציני עדיין. הזארד אתמול בזבז שתי הזדמנויות נדירות במשחק שנועדנו לקבל הזדמנות וחצי. עשה את זה גם מול סיטי ב- 0-0. אחד הדברים שלנצח יפרידו אותו מהגדולים באמת.
במשחקים מול הגדולות הכי מורגש שאין לו תאכלס וזה מתסכל. חוץ מלהשיג פה ושם בעיטות חופשיות במצבים "מסוכנים" (כשמדובר בבועטים של צ'לסי, היחידים שבסכנה זה אלה שיושבים בשורה Z) בעזרת הדריבל הבאמת מדהים שלו, הוא לא מסכן את היריב יותר מידי. קוטיניו למשל בועט לשער כמעט פי 2 יותר פעמים במשחק ממנו. נגדנו זה כבר באנקר שהוא יסובב כדור מחוץ לרחבה לפינה. הזארד בכלל לא בועט מהמצבים האלה. עד אתמול עוד תהיתי לעצמי למה הוא לא לוקח בעיטות חופשיות בעצמו, חשבתי זה בטח לא יותר נורא מלואיז, אבל כשהוא אשכרה לא מצליח אף קרן לעבור את השחקן הראשון, אז הכל ברור.
לפי סקיי איטליה והגרדיאן, מיקל אכן בדרך לסין והעסקה תהיה רשמית היום. בנוסף, אנחנו מעוניינים ביורנטה כשהתוצאה היא שמיצ׳י יושאל לאיזו קבוצת פרמייר ליג. הזוי, אבל אם זה מה שקונטה רוצה אני מאחוריו. אנחנו גם ממשיכים להיות במגעים עם אטלנטה על פראנק קסי, שרק יגיע בקיץ אם בכלל.