לצערי אני ממש לא מסכים לגבי הקביעה על האזרד. אני יודע שזה קצת כמו הדיון לגבי הביצה והתרנגולת, אבל אם נשים בצד את עונת 2015/16 בה כולם היו פשוט קטסטרופליים כולל אדן עצמו, ונתסכל רגע על שתי העונות שצמודות לה, נראה תמונה שונה לגמרי. ב-2015 סחב אותנו לחלוטין בחצי השני של העונה כשהקבוצה התחילה לתת אותות לגבי מה שעתיד לבוא. העונה היה אולי ה-שחקן למשחקים גדולים באנגליה, פשוט היה ענק מול כל הגדולות והבקיע מול כולן. ניצח את סיטי עם צמד ענק ברגע האמת, שער ניצחון בחצי גמר הגביע לאחר שנכנס בחילוף ושינה את המשחק לגמרי... אני לא מוכן לקבל את הקביעה הזאת לגבי האזרד, הוא לא אוזיל. מה לעשות שהוא משחק עם קבוצה נחותה טכנית? אני חושב שאם הוא יגיע לריאל או ברצלונה, הוא ישדרג את מעמדו בעולם הכדורגל. לגבי אירופה והעונה הבאה אני גם לא מסכים איתך. אני לא סובל את התירוץ הזה של אירופה, גם לליברפול לא הייתה אירופה וראינו לאן זה הוביל אותה. מסגרת אירופית כן משפיעה אבל לא ברמה כזו כמו שמציירים את זה. הקבוצה שזוכה באליפות זוכה בה לא כי היא לא שיחקה באירופה אלא כי היא הייתה הטובה מכולן, וזה נכון גם לגבי האליפות של לסטר. התירוצים לגבי האנגליות שלא מצליחות באירופה כי הליגה קשה ושלא מצליחות בליגה כי הן משחקות באירופה זה שקר אחד גדול. הן לא מצליחות כי הן לא טובות מספיק. ראינו לפני פחות מעשור אנגליות שמצליחות נהדר בשתיים ושלוש חזיתות, וזה פשוט כי היו קבוצות טובות יותר. אם ברצלונה ובאיירן היו משחקות בליגה האנגלית, תאמין לי שזה לא היה מוריד מההישגים שלהן באירופה. בשנה הבאה מקום 3 ממש לא יהיה הישג, לא אחרי עונה כזו. אנחנו צריכים לבצע שינויים, זה נכון, ואנחנו נבצע אותם. כמו שאמרתי בעבר - כמה רכישות חכמות ואני חושב שאנחנו יכולים לשלוט בליגה גם בעונה הבאה. למה אי אפשר לייצר דומיננטיות מקומית עם שחקנים כאלה? כי הם לא עולים כמו פוגבה ואגוארו? עם הקהיילים והמוזסים יש לנו קבוצה, יש תלכיד, משהו שאי אפשר לומר על מנצ'סטר יונייטד או סיטי שגדושות כוכבים. אני חושב שהעונה הנוכחית הוכיחה את זה. 93 נקודות זה וואחד דומיננטיות מקומית. אני מסכים שאם רוצים להתחרות באירופה אנחנו צריכים חיזוק במרכז המגרש, ווינג בק נוסף וכנראה גם חלוץ, אבל זו עדיין לא חצי קבוצה. 2 מתוך 4 כמו שאמרת, 2 רכישות רציניות שיכנסו להרכב זה משהו שיכול להספיק לנו להתחרות ברמות הגבוהות. חוץ מזה, מניסיון העבר, בד"כ כשמחליפים יותר מדי שחקנים זה אף פעם לא עובד.
לגבי אירופה אין פה עניין של מסכים או לא. עובדה קיימת זה שהיינו חופשיים מאירופה ואם תרצו או לא זה תרם לנו בהרכב ראשון רענן באופן קבוע= כנראה עוד כמה נקודות לקופה. נראה מה יהיה עונה הבאה, איפה יגיעו חיזוקים ואיך קונטה יצליח לתמרן באירופה.
לדעתי לגבי האזר המצב הוא כזה - יש לו לאן להשתפר, אבל הוא במקום טוב בדרג של שחקני הכדורגל האנושיים. נטו מדובר כאן במצב קלאסי של 'הדשא של השכן ירוק יותר'. את אותן התלונות אפשר להגיד גם על כמעט כל כדורגלן היום חוץ מהמפלצות - כריסטיאנו ומסי שלא תלויים באף-אחד וכנראה גם לואיס סוארס, ניימאר ונניח אריאן רובן - בשביל הספורט. רציתי לכתוב את זלאטן ואז נזכרתי בכל המשחקים המביכים שלו בנוק-אאוט בליגת האלופות ודווקא כשקיבל אדום אז פריס עברה את צ'לסי. את התלונות האלה אפשר להגיד גם על די-מאריה ואוזיל, על גריזמן ועוד ועוד ועוד. הסגל של צ'לסי בהחלט חייב מהפכה לקראת העונה הבאה. אם פדרו בשיאו היה מגיע לפריימרליג זה היה יכול להיות מעניין אבל גם סיום עונה משתפר לא משכיח את קשיי ההתאקלמות. הוא פחות מהיר מבעבר ולא מסוגל ליצור מצבים לקבוצה באופן קבוע. צ'לסי צריכה קשר התקפי איכותי. אני גם חושב שמוזס לא באמת יכול לשחזר את העונה האחרונה שעברה עליו אבל זו סתם תחושת בטן, לא משהו מבוסס. לגבי מאטיץ' - תקנו אותי אם אני טועה, המצב הוא כזה: עונה אחת גדולה - יש אליפות 2014/15, עונה אחת כושלת - אוי-ואבוי 2015/16, ועונה אחת לא רעה כמו בשנה שעברה. נכון שזו עמדה מאוד קריטית אך לא כדאי להשאיר את מאטיץ' כאופצייה מהספסל יחד עם ססק? חושב שיש לו קצת מכל דבר והוא לא שחקן שאפשר למכור בטריליון יורו לקבוצה אחרת. גם ססק לא יהיה אותו ססק של פעם, הוא מאבד את זה לאט-לאט. צ'לסי צריכה ספסל איכותי ועמוק לליגת האלופות. הקיץ הקרוב הוא מבחן גדול עבור קונטה כדי לראות איך הוא מצליח לקדם את צ'לסי הלאה, משהו שלא כל-כך הצליח ביובנטוס למשל. הוא צריך לדרוש את שחקני הרכש הנכונים ולמצוא לצ'לסי תוכנית ב'.
להגיד שלמאטיץ' הייתה עונה לא רעה זה קצת להחמיא איתו. הוא היה מנקודות התורפה בסגל שלהם שלא הרגישו יותר מדי כי: 1. שיחק ליד מפלצת. 2. העדר באמת יריבות שיחשפו את זה(ברמה התחרותית). 3.מערך ומאמן חכם שידעו להתאים הכל למצב הנתון. למאטיץ' יש ביקוש לדעתי בשוק ושווי די יציב, זה לא שימכרו אותו בזוזים אחרי מאמץ קשה. אגב, אם קצת עובדים קשה אולי הם יצליחו לעשות עליו ראמירז ואז בכלל צריך לחשוב על אוסקר(לא השחקן) למהלך. הם מעוניינים בבקיוקו הזה אבל למען האמת ליד קאנטה הייתי חושב על קשר אחורי הרבה יותר יצירתי מזה. לא חסרים כאלה.
אני מזכיר שהם כרגע דרסו את הליגה וסיימו עם 93 נקודות. לא הייתי עושה מהפיכה, הייתי מחזק נקודתית ומרחיב את הסגל איפה שצריך כי השנה תהיה גם ליגת אלופות. צריך גם לחשוב אם רוצים להמשיך עם 3 בלמים או לעבור חזרה ל2. ההערכות תלוייה גם בזה.
כתבנו עליו כאן מספיק, מינואר הוא לא היה בכיוון ולצפות בו היה כואב. זה לא רק עניין הכיבושים (או אי-כיבושים), כל נגיעה שלו בכדור הייתה רעה. וכל זה בלי קשר לאיך השאר מסביבו שיחקו. סתם כבדרך אגב, מיצ'י עם דקה וחצי על המגרש כל העונה סיים רק עם שער אחד פחות מקוסטה מאז דצמבר.
יש מעט מאוד שחקנים ברמה של קוסטה בעולם. זו תהיה טעות למכור אותו הקיץ, וזו תהיה טעות עוד יותר גדולה לא לרכוש חלוץ מהשורה הראשונה שיתחרה איתו על מקום בהרכב (או שישתף איתו פעולה במידת הצורך). לקחנו אליפות עם 13-14 שחקנים, מלבד מאטיץ׳ לא הייתי מוותר על אף אחד מהם, אלא רק מוסיף עוד 4-5 שחקנים שמסוגלים לתפוס מקום בהרכב, או לכל הפחות לקחת חלק ברוטציה. הכושר של קוסטה פוסט-ינואר היה מאוד פושר, אבל בראייה לאחור אני חושב שהביקורת עליו מוגזמת. גם בתקופה הזו הוא החלוץ הטוב ביותר שהיה לצ'לסי מאז ימי הזוהר של דרוגבה. בקיצור, הלוואי שיישאר.
אם אתם מביאים חלוץ להרכב (מוראטה\לוקאקו\בלוטי\אחר), ואתם משחקים עם חלוץ אחד - עדיף להישאר עם קוסטה מאשר בטושאי?
נראה לי שכן. יש סיבה שמיצ׳י לא שיחק כשדייגו היה חלש. בנוסף קונטה רוצה את האופציה לשחק עם שני חלוצים, ואם מיצ׳י לא רלוונטי קוסטה חייב להשאר. לא יודע מה המקום של האזארד בכזה מצב. הקיץ קונטה מקבל קיץ שלם לבנות קבוצה כמו שהוא רוצה ואני מאוד מקווה שהוא יודע מה הוא עושה. Sent from my iPhone using Tapatalk
השאלה אם קוסטה יסכים במודע להיות על תקן חלוץ שני במידה וקונטה לא יתכוון לשחק קבוע עם שני חלוצים. לא בטוח בכלל ובמקרה כזה אני חושב שיאפשרו לו לעזוב.
למה שיהיה חלוץ שני? אני משוכנע שאם הוא נשאר הוא פותח את העונה כחלוץ ראשון בלי קשר למי שיגיע. Sent from my iPhone using Tapatalk
לא חושב, אם יגיע חלוץ בהרבה כסף זה כנראה חלוץ שרוצים כדי להתקדם. אולי יפתח את העונה, זה לא אומר הרבה מי פותח את העונה.
תרסיס, מקוסטה רק צריך ש״יפתח את העונה״, עד דצמבר הוא על 15 גולים. אחר כך הוא כבר נכנס לדכאון ואז פתאום יש לנו חלוץ של 80 מיליון להחליף אותו ולא חלוץ שקונטה לא סומך עליו. Sent from my iPhone using Tapatalk
עוד מישהו נדהם מזה שהצלחנו להחזיר את ההשקעה שלנו בקואדראדו? שדדו אותנו וההנהלה הצליחה לתקן את זה. מזל שיש קבוצות איטלקיות שמשלמות סכומים מגוחכים על שחקנים בינוניים.