צ'לסי 2017/18: מרינה, בבקשה תגבי את קונטה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏9/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Andrea21 Member

@yonmu

עם החלק הראשון של ההודעה שלך אני מסכים לחלוטין

בחלק השני אתה למעשה מסיר מקונטה את האחריות. קונטה העונה נכשל כשלון טוטאלי. מי החליט לשחרר את קוסטה? ההנהלה? מי החליט לוותר על מאטיץ'? אברמוביץ'?(ותחסכו ממני את השטות הזאת שמאטיץ' לא היה טוב בצ'לסי בעונה שעברה, זה קשקוש). הוא הביא מחליף לא מספיק טוב לקוסטה וגם אם מוראטה שחקן מצוין, הוא שונה בתכלית מדייגו קוסטה שהיה סופר דומיננטי בעונת האליפות. גם רודיגר ב40 מיליון זו החתמה בקאליבר גבוה. הפכו פה את צ'לסי למועדון אנדרדוג.

לדעתי, קרה לקונטה מה שקורה להרבה מאמנים. הצלחה יחסית ואז פתאום זהו, "לי יש את הזין הכי גדול ואני אראה לכולם מה זה" - רב עם דייגו קוסטה ושחרר אותו, החליט שמאטיץ' לא מספיק טוב לו, החליט שהוא משנה את שיטת המשחק ומשחק עם שחקן וחצי בהתקפה, החליט להפוך את הזארד ל9. בקיצור, הביתה.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  2. yonmu Member

@Andrea21
    לא באתי לנקות את קונטה מאחריות. הכסאח עם קוסטה הוא על אחריותו לגמרי ולאור הפרידה הצפויה בסוף העונה נראה שהיה עדיף לצ'לסי לבחור בקוסטה במקום בקונטה.
    אני לא יודע מי מכר את מאטיץ' ומי בחר את הרכש. אני כן יודע שיש משאבים (כסף, שחקנים-על שלא מתפתחים במועדון) ואין תוצאות, אז הבעיה היא איפשהו ברמת ההנהלה (כולל מאמן). לאור הכישלונות של ההנהלה עם מאמנים קודמים* וההצלחות של קונטה בקדנציות קודמות (יובה ואיטליה) - אני משער שהבעיה היא בהנהלה.

*מאז הקדנציה הראשונה של מוריניו - גרנט, סקולארי, הידיניק, אנצ'לוטי (שדי הצליח), וילאש-בואש, די-מתאו, בניטז, מוריניו, הידיניק.
    בקיצור, ניסו הכל - מאמני נבחרות מצליחים, מאמנים צעירים 'מבריקים', מאמנים ותיקים - כל פעם זה נקטע מוקדם מדי. אי אפשר לקדם צעירים ככה (ולכן נחמד לראות את לוקאקו, KDB וסלאח מובילים את הקבוצות שלהם מעל צ'לסי) ואי אפשר לבנות ככה משהו רציני.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  3. Andrei Kanchelskis Member

תסמונת העונה השנייה לא פוסחת על שום מאמן איטלקי שעובר בצ'לסי בעידן אברמוביץ'-קודם אנצ'לוטי,אחר כך די מטאו ועכשיו גם קונטה. הנחמה היחידה של אוהדי צ'לסי היא שהמאמן הבא כנראה לא יהיה איטלקי,לפי השמועות זה אמור להיות לואיס אנריקה.

yonmu
    אם בוס כמו רומן אברמוביץ' אף פעם אי אפשר לצפות שתהיה בצ'לסי בנייה לטווח רחוק ושיקודמו בה צעירים,האובססיה להצלחה מידית לא מאפשרת לשום מאמן לבנות בסטמפוד ברידג' קבוצה לטווח רחוק ולפי ראות עיניו. ואגב עוד לפני עידן אברמוביץ' כשקן בייטס היה הנשיא כבר אז הייתה בצ'לסי מדיניות של לקנות מכל הבא ליד על מנת שההישגים יגיעו במהרה(11 זרים בהרכב הראשון בעונת 99), גם אז למעט ג'ון טרי לא טופח ולא קודם בצ'לסי שום שחקן מקומי צעיר.

נערך לאחרונה ב: ‏5/3/18
  4. yonmu Member

אפשר להסביר את זה באיזה קסם של 'תסמונת עונה שנייה של מאמן איטלקי'.
    אפשר גם לחפש הסבר רציונלי. אגב, זה לא שמאמנים לא-איטלקיים שרדו יותר בצ'לסי...

5. Andrei Kanchelskis Member

מוריניו בקדנציה הראשונה שרד 3 עונות מלאות ואלמלא הקומבינה המטורפת של הצמד גרנט&אברמוביץ' לדעתי הוא היה שורד יותר זמן,גרנט אלמלא אותה החמצה של טרי בגמר הצ'מפיונס אולי היה מקבל צ'אנס לעוד עונה,סקולארי לא התאים מלכתחילה והפיצוץ באמצע העונה היה צפוי,הידיניק תמיד היה לא יותר מסותם חורים, וילאש בואש הגיע מוקדם מדי ומהר מדי מבלי שהיה משופשף מספיק והקפיצה למים העמוקים מבלי שידע לשחות הייתה הרסנית מדי עבורו, מוריניו בעונה השלישית של הקדנציה השנייה פשוט איבד שליטה לחלוטין על חדר ההלבשה וגרם לכל אחד מהשחקנים לתעב אותו והפיצוץ באמצע העונה היה בלתי נמנע. ומבין כל המאמנים שעברו בצ'לסי בעשר השנים האחרונות לדעתי רק אנצ'לוטי היה ראוי להמשיך עונה נוספת אבל עונה שנסתיימה ללא שום תואר הייתה יותר מדי עבור רומן וגרמה לפיטוריו הלא מוצדקים, הבעיה העיקרית בצ'לסי היא שעונה שנגמרת ללא תואר היא בגדר אסון ועקב כך מתחילה לה שרשרת ניסויים של מאמנים שרק יוצרת חוסר יציבות במועדון וחוסר הצלחה לאורך זמן.

6. סמואל אטו Member

מילאן, רומא, אינטר.

7. DRORIKO Member

מבין השלושה רק מילאן היתה אולי ריאלית, ואפילו היה דיבור חזק אחרי הפיטורים של מונטלה על זה שקונטה יגיע לשם בקיץ הקרוב, אבל אז התחילה הנסיקה המפתיעה של גאטוזו וכרגע לא ידוע מה יהיה בשנה הבאה(למרות שאם מילאן תדרדר עוד פעם האופציה של קונטה בהחלט על השולחן)

8. Footballover Member

זכותך להאמין בזה, אני בוחר שלא. לא מקבל את זה שקבוצה שלמה יצאה נגד המאמן אלא באופציה היותר ריאלית והיא שהמאמן עצמו הביא את הקבוצה לכדי מצב שכזה. לא מאמין לרגע ששחקנים שיחקו רע במתכוון.
    אתה אומר לבד שהמאמן לא מקבל תנאים להצלחה, לא מבין למה אתה מתכוון. ברור שצ'לסי לא סינדרלה אבל ביחס למי? אם השאיפות שלנו הן להתחרות מול סיטי ויונייטד אז אנחנו סינדרלה, הברווזון המכוער או הסבתא מכיפה אדומה, תקרא לזה איך שבא לך. הם מוסיפים על החומר הקיים ואנחנו מחליפים. אם סיטי הייתה קונה את בקאיוקו אף אחד לא היה זוכר את זה, מכיוון שבחלון הבא הם היו קונים שחקן אחר שישכיח אותו. מישהו זוכר את אלייקים מנגלה, קלאודיו בראבו או ג'ק רודוול? אצלינו בקאיוקו הולך להיות שחקן מפתח שנים קדימה כי כל הביצים שלנו בסל שלו. זה כל ההבדל.

אני מסכים איתך שאין אצלינו את התנאים להצליח וזה קורה בגלל ההנהלה. עם זאת, ההנהלה היא פקטור משני בסיפור הזה כי גם ידיה כבולות, מכיוון שהבעלים לא משקיע. האם ההנהלה יכולה לעשות החלטות טובות יותר? ברור, אין שאלה אפילו. זאת לא הנקודה כרגע.
    סיטי שהזכרת זה המועדון היחיד שמנוהל ע"י אנשי כדורגל ולא אנשי עסקים, אבל עם כל הכבוד לצ'יקי בגירסטיין וגווארדיולה, כמות הכסף שהושקעה שם הייתה גורמת להם להצליח בסופו של דבר. אותו דבר יקרה גם עם יונייטד אם תמשיך להשקיע. ברור כשמש שכאשר קיימת פילוסופיית כדורגל במועדון ודרך אז הדברים עובדים בצורה חלקה יותר, אבל הכל מתנקז בסופו של דבר לכסף. אם לא הכל אז הרוב, ופה אנחנו נופלים.
    לשחרר את קוסטה היה בלתי נמנע. השחקן הסריח את הדשא בחצי השני של העונה, הוא לא רצה להיות פה כבר בינואר. קונטה לא אשם פה והוא ללא ספק היה צריך לקבל את הגיבוי מההנהלה בנושא הזה.
    ההנהלה החליטה לוותר על מאטיץ', לפחות היית טורח לבדוק.

מה שאתה אומר על קונטה חסר כל ביסוס ואין לי כוח אפילו להתחיל להגיב על הפסקה השנייה. אתה לא מתחשב בשום אלמנט שלא תואם את האידיאה שאתה מעוניין להעביר. לא את ההנהלה שלא הביאה לו אף שחקן שרצה באמת, לא את האי עמידה בציפיות של רכשים שכן הגיעו, לא את הפציעות של כל שחקני המפתח בחצי הראשון של העונה ובקיצור, שחור ולבן.
    הוא עשה טעויות ואולי ישלם במשרה שלו בסוף העונה, אבל לומר שקונטה נכשל כישלון טוטאלי זה אונס של המציאות ורחוק שנות אור מן האמת. לטעמי לפחות, זה המאמן הטוב ביותר שהיה לנו מאז מוריניו ב-2005, כנראה גם הטוב ביותר שיהיה לנו עוד הרבה שנים קדימה. באיזשהו מקום אני רוצה שאיזה לואיס אנריקה יגיע לפה רק בשביל להצדיק את זה.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  9. סמואל אטו Member

נכון שכלכלית צ'לסי לא מתחרה עם סיטי ויונייטד, אבל זה לא אומר שידי ההנהלה כבולות. לא חייב להשקיע מאות מיליונים כדי לבנות קבוצה טובה. עם ניהול נכון שיוביל לחזון מקצועי ברור, ביחד עם זמן וסבלנות, אפשר לבנות קבוצה טובה יותר ממה שרואים עכשיו.

10. DRORIKO Member

לא יודע אם בהכרח הפסידו בכוונה ואולי הביטוי "כיפה אדומה" היה מוגזם, אבל לדעתי הם כן שיחקו בלי חשק ומוטיבציה, שזה טבעי כשהמאמן מתכסח עם כל השחקנים(ועל הדם הרע שהיה בין מורינו והשחקנים אין מחלוקת)

11. yonmu Member

@Footballover
    אני אומר שהפער המשמעותי הוא לא בכסף ובסגל, אלא באמון מההנהלה.
    צ'לסי מוציאה המון כסף על שחקנים חדשים. זה שזה פחות מהמנצ'סטריות וזה שמכניסים המון ממכירות מדהימות לא מנטרל את העובדה הזאת, בטח כשבמקביל צ'לסי מחזיקה שחקנים עם פוטנציאל להפוך לטובים בעולם בתפקידם. כמה כריסטאנסן-KDB-סלאח-לוקאקו עברו בסיטי במחירים שבהם הם הגיעו לצ'לסי? לצ'לסי היה אותם ולא היה מי שיהפוך אותם למה שהם הפכו בפועל. מפחיד לחשוב איך הסגל שלכם היה נראה אם הייתם שומרים עליהם ומפתחים אותם אצלכם.
    במצב הנוכחי אני מתקשה לראות מאמן שמצליח יותר בצ'לסי. אותו סיפור קרה עם אנצ'לוטי, אם כי הוא פאסיבי יותר ולכן במקום להתכסח עם ההנהלה פשוט נכשל והלך. ההתנהלות נראית כמו תלאי על גבי תלאי - עוד מאמן זמני, עוד רכש בינוני, עוד הברקה (קונטה-קאנטה) ועוד דעיכה.

Sir Alex Ferguson ו-סמואל אטו אוהבים את זה.
  12. Raulito Madridista

לגבי אנצ'לוטי, פחות מעורב במה שקרה בגשר אבל הוא אימן גם בקבוצה שלי שנתיים. הוא תמיד נופל במשבר הראשון ולא מוצא פיתרון, השמות הגדולים משחקים אצלו. הוא סבבה עם כולם אבל זה לא תמיד עובד. אני מסכים שיש בעיות בהנהלה אבל אנצ'לוטי אולי אפילו אוברייטד. מבחינתי הוא הפסיד, לא פחות - שתי אליפויות ספרד בריאל מדריד. היה לנו סגל מפלצתי במשך השנתיים האלה וגם רצף הנצחונות הרצופים לא הביא לכלום - שורה ריקה בהיסטוריה.

אני חושב שהנקודה שלך נכונה רק חלקית, כלומר אם לוקאקו היה פורח בצ'לסי, ואני מקווה שאני לא מזייף מבחינת הזמנים - זה היה מגיע ע"ח דייגו קוסטה אולי או משהו כזה. זה נורא באופנה להאשים את מוריניו וברוב המקרים זה נכון, אבל אולי לוקאקו עצמו היה צריך עוד זמן באברטון כדי להשתפר. אני גם לא נופל מהכיסא מהיכולת שלו ביונייטד. העונה, הנפילה של בקאיוקו משמעותית מאוד, בטח עם עזיבת מאטיץ', הקישור של צ'לסי מרגיש יתום.

לדעתי אגב הבעיה הכי קשה של צ'לסי הקיץ היא הבלגים. להחזיק את האזרד וקורטואה עוד זמן. ריאל מדריד חמה על שניהם. ושניהם הם ללא ספק מהטובים בעולם. לא פוטנציאל, לא קצת מעבר לשיא. מהטובים ביותר.

13. alexshw Member

מוריניו היה מעוניין בלוקאקו. החלוץ רצה לשחק כל הזמן ודרש השאלה.
    צ'לסי פספסה אותו עוד קודם.

אנצ'לוטי נתן עונה סבירה פלוס אחרי הדאבל (הפסיד לסלבדור בסנוקר) והיה ראוי לחלוטין להמשיך ב 2011 ועוד עזב עבור גימיק מצחיק.
    טעות חמורה של רומן שצ'לסי סבלה ממנה שנים(כן היא הצליחה לזכות בליגת האלופות אבל במידה גדולה של מזל והתעלות שזה יפה בכדורגל אבל אף אחד לא תכנן).

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

14. Raulito Madridista

צ'לסי לא זכתה מעולם בצ'מפיונס קודם לכן, פוקס או לא פוקס, זו הייתה זכייה ייחודית ומשמעותית(לא שעשיתי מדי-מתאו איזה קאפלו), וב-2013 כבר מוריניו חזר, רוצה לומר - היא לא הפסידה מכך במידה יוצאת דופן, בניגוד למה שעלול לקרות עכשיו אם קונטה הולך. יש מעט מאוד מאמנים טובים ממנו. אולי גם עזיבה של קונטה תשפיע על סגל השחקנים. לגבי לוקאקו - איך אפשר להבטיח לשחקן שיישחק כל הזמן? הוא לא היה טוב שם במידה ניכרת ויוצאת דופן, היו ספקות לגביו. מוריניו טעה בדיעבד אבל כולם מפספסים שחקנים. בדקות ששיחק בצ'לסי אותי סטארידג' הרשים הרבה יותר למשל למרות שהיה חסר לו ליטוש והוא שיחק בעיקר בכנף ולא באמצע.

לגבי העזיבה של מוריניו, לא רוצה להאמין שיש דברים כאלה בכדורגל ששחקנים עושים אנטי. אבל גם לשחקנים יש אחריות. אי-אפשר 'לוותר' ו-'להחליק' את זה להאזרד שעונה שלמה הוא בקושי שיחק כדורגל. משחקן ברמה הזו אתה מצפה שמה שקורה לקבוצה אמנם ישפיע אבל לא יהרוג אותו לחלוטין. גם לשחקנים יש אחריות.

15. k_700 Member

מתי לוקאקו שיחק בצ׳לסי?

לי נראה שהפרשנות קצת שונה.
    הוא לא ביקש 100 אחוז מהדקות וזין על קוסטה והמוחטות שלו, הוא כנראה קיבל מסרים שחבל לו על הזמן שלו ושהוא יהיה תפאורה לקוסטה ולכן החליט לקחת את ניהול הקריירה שלו לידיים של עצמו(והוא לא ממש הפסיד מזה, לפחות לא בכסף ובמעמד שיצר לעצמו).

מצב נושא:
הנושא נעול.