צ'לסי 2018/19

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י golding, ‏10/8/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. TooKy Member

אני זוכר שהספרדיות דווקא יכלו לעשות רכש בחלון של הקיץ.

2. Sturridge Member

על זה גם בצ'לסי מתלוננים. בסדר, לא חדש שיש מועדונים שמקבלים טיפול אחר מאופ"א.

מדהים איך קאנטה תקוע עמוק באגף ועדיין בספרינט הצליח להגיע עד לכדי נגיעה בכדור שנמסר לראול ברחבה. יעני תנו לו מטר אחורה, שלא לדבר על אשכרה להעמיד אותו במרכז, והוא עוצר את ההתקפה הזאת עוד בקו האמצע. אני לא אתפלא אם סארי גם בונה על קאנטה שירוץ מקצה לקצה כל המשחק וייירט התקפות, כל זה בזמן שז'ורג'יניו מקבל פטור להתהלך באמצע. לא ראיתי מאמן שנותן לקשר אמצע שלו ככה אפס אחריות הגנתית.

חבל שסארי לא היה פה לפני 15 שנה, אני חושב שכולנו הפסדנו את הכישרון של מקאללה כחלוץ.

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. Footballover Member

הרכות ההגנתית שלנו שנוצרת בגלל ז'ורג'יניו ולואיז מדאיגה ביותר, אבל פחות מהאימפוטנטיות ההתקפית. הכדורגל שלנו משמים וחסר רעיונות. קשה להאשים את ההגנה שעושה טעות אחת במשחק וסופגת שער כשההתקפה מחזיקה 80 אחוז מהזמן בכדור ולא מייצרת כלום.

אין לנו אקס פקטורים בהתקפה חוץ מהזאר. הבעיה העיקרית שלנו היא כבר לא חלוץ לדעתי כי ניתן לראות בבירור שלחלוצים שלנו כמעט אין עם מה לעבוד. הבעיה שלנו היא שהמגנים לא תורמים מספיק בהתקפה כמו למשל אצל ליברפול וסיטי. הייתי חושב ברצינות להחזיר בעונה הבאה את ג'יימס מוויגאן ולהתחיל להכניס אותו לעניינים. אולי גם את אולה אינה מטורינו. שניהם עושים חיל בהשאלות ובטוח יכולים לתרום לנו בעתיד.

4. Quaresma Member

זידאן בריאל.
    להתראות הזארד + עכשיו יש דיבורים שקאנטה מטרה מרכזית של זידאן לקיץ.

yonmu אוהב/ת את זה.
  5. golding מנהלים

חיים בסרט שהם יקבלו את קאנטה. שהזאר יילך כבר.

6. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מצליח להבין אוהדים שכועסים על הזאר. מה, הייתם מעדיפים שידקלם קלישאות, יחתום על חוזים ארוכי טווח וכשתגיע הצעה טובה ישבות? הוא אמנם מדבר על זה קצת יותר מדי, אבל הוא כנה לחלוטין לגבי העתיד שלו ומהתרשמותי אין לכך השפעה על ביצועיו. הלוואי שיתרצה ויחתום על חוזה חדש.

oranfu, אלעד, Walkon ו-2 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  7. golding מנהלים

אפשר לרצות שהזאר יילך בלי לכעוס עליו. ועל אף היותו אחד מהשחקנים הכי מוכשרים שראינו, אני מרגיש שנכון להיום הוא תוקע את שטף המשחק שלנו.

מבחינתי הוא חלק בלתי נפרד מגרעין השחקנים שאחראי על כמה מהעונות הגרועות ביותר שלנו תחת רומן.

אה, והוא לא רוצה להיות פה. אז למה שאנחנו נרצה?

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני לא חושב שהזאר תוקע את שטף המשחק, הוא כל כך כל כך מעל כל מי שמסביבו מבחינת יכולת, שאוטומטית הרוב נשאב אליו , בטח כשלא הולך ואנחנו נראים כל כך רע בתקופה האחרונה, אז אולי נוצר הרושם שהוא תוקע, אבל זה מתאים לפתגם- מי שלא עושה לא נכשל. אין לנו מה להציע בהתקפה יותר מדי מעבר אליו, וזה לא באשמתו.

אני בכלל לא בטוח שהוא לא רוצה להיות פה, אם הוא לא היה רוצה להיות פה הוא כבר לא היה פה.

אני עדיין לא יודע איך לאכול לגמרי את הסיפור איתו, עדיין יש לי הרושם שהוא מאוד מאוד מאוד אוהב את המועדון ונורא נהנה להיות חלק ממנו, אפשר גם לשמוע על זה בראיונות איתו וגם בחיוכים ובתגובות שלו אחרי כל שער קטן או אחרי כל ניצחון ניחומים כלשהו בליגה. יש לי את התחושה, אולי תקווה, שהוא הרבה יותר משחק להנאתו מאשר רצון להיות ברמה תחרותית, לכן הוא פה עדיין, לכן יש סיכוי כלשהו לרצות אותו ושיחתום על חוזה חדש. הוא נראה לי כמו ילד שפשוט נהנה מהמשחק, מהאוהדים ומהעיר שהוא חי בה, אחרת אין לי הסבר למה הוא ממשיך להיות חלק מהקבוצה שהוא בבירור טוב יותר מכל מה שקורה סביבו ובמקומות אחרים הוא חד משמעית יכול להשיג הרבה יותר ברמה ההשגית ולהרוויח לא פחות.

9. golding מנהלים

אגב @ChelseaPensioner - גם קורטואה היה כנה לגמרי לגבי הרצונות שלו וקשה לומר שהייתה לכך השפעה על ביצועיו. למה עליו אתה כועס?

10. Clichy COYG

@golding,
    אם אני לא טועה אצלכם דווקא התלוננו על היכולת של קורטואה בעוד הזארד בסוג של עונת שיא מבחינתו.

11. golding מנהלים

הזאר בהחלט פתח את העונה בכושר שיא, אבל כהרגלו הוא מהר מאוד נכנע לחוסר היציבות האופייני שלו.

וכ-side note, אין מה להשוות בין התרומה של הזאר לתרומה של קורטואה לאורך הקריירות שלהם בצ'לסי. זה פשוט מצחיק אותי שצריך להיזהר כשמדברים על הזאר כיוון שהוא אחד השחקנים הכי טובים בעולם (לפחות בחצאי העונה בהם הוא מתפקד), בעוד על קורטואה אפשר להגיד מה שבא לנו כי הוא לא טוב כמו שחשבנו שהוא יהיה.

אם הם כל כך רוצים להיות במועדון אחר, שילכו. זה לא משנה בכלל אם זה הזאר או קורטואה.

Sturridge אוהב/ת את זה.
  12. Footballover Member

קורטואה במשך כל הזמן שלו פה וגם אחר כך, היה קשור לכל מיני פליטות פה ופרשיות שלא הציגו אותו באור הכי יפה. אני אגיד עוד משהו - אם הזאר לא יכבד את המועדון והאוהדים ויהיה מוכן לעשות שביתות כדי לעזוב, הוא יזכר באותה צורה, כנראה אפילו גרועה יותר בגלל האהבה והאהדה שהאוהדים רוכשים לו.

עד שזה יקרה, הזאר צריך לקבל הרבה כבוד כי הוא נתן הרבה למועדון הזה ולא עשה שום בעיות. אם הוא יעזוב בצורה מכובדת, זה יהיה הוגן אחרי שהוא נתן לנו את 7 השנים היפות של הקריירה שלו.

אני מסכים שאין מה להשוות אותו לקורטואה ואני מסכים שהוא צריך לעזוב אם הוא מעוניין בכך. כמו שכבר אמרתי בעבר - זו יכולה להיות מכה בטווח הקצר, אבל לא משהו שבלתי ניתן להתגבר עליו.

המועדון נמצא השנה בצומת דרכים רצינית מאוד. ההחלטות שיתקבלו בקיץ יכולות להיות גורליות ביותר לעתיד המועדון.
    יש לנו איכות בסגל, יש איכות בצבא המושאלים, אפשר לבנות קבוצה תחרותית (לפחות בסטנדרטים של העונה הנוכחית - קרי, ליגה אירופית ומאבק על טופ 4), צעירה ומרעננת גם ללא רכש וגם אם הזאר יעזוב. אנחנו חייבים להמשיך עם הפילוסופיה המסוימת שגיבשנו, גם אם כרגע היא לא הכי מבטיחה. אנחנו חייבים להשקיע בצעירים שלנו, להשאיר אותם כאן ולתת להם את המושכות. המצב הנוכחי של המועדון לא קטסטרופלי בשום צורה כרגע, אבל לצערי קשה לא להיות מודאג לנוכח ההחלטות של ההנהלה בשנים האחרונות, שהביאו אותנו למצב שבו אנחנו רחוקים מאוד מלהיות קבוצה שמתחרה על תארים גדולים ורחוקה עוד יותר מהטופ האירופי.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בגלל שצ'לסי לא יכולה להחתים שחקנים, זה אומר כניראה שהאזרד יישאר, אלא אם ריאל תניח על השולחן הצעה באמת יוצאת דופן. לדעתי בלי ההגבלה של פיפ"א האזרד היה עוזב כי זה מרגיש כבר תקופה שיש מיצוי שלו בצ'לסי ביחד עם עניין ממועדון כמו ריאל זה בדרך כלל מסתיים בהעברה לריאל אבל ההגבלה כניראה תשנה הכל. אותו הדבר בכל הנוגע לעזיבה של סארי, למעט מישהו כמו לאמפרד או סמל עבר אחר, לא רואה מאמן מהשורה הראשונה מגיע לאמן את צ'לסי כשהוא לא יכול לעשות שינוי בסגל (גם ויליאן כניראה יישאר, שוב לאור העובדה שאין אפשרות להביא מחליף במקומו).
    מצד שני יש לפחות צעיר אחד שאוהדי צ'לסי ירוויחו מהעניין, אולי אפילו יותר אם צ'לסי יחפשו את הרענון והחיזוק לסגל מהמושאלים.

14. yonmu Member

אשמח לשמוע מהאנשים שמאמינים בסגל (+מושאלים) של צ'לסי על מי בדיוק הם בונים כשהם מדברים על טופ 4.

לגבי הזארד לריאל, קשה להאמין שזה לא יקרה.
    החזרה של זידאן והכישלון המוחלט של ריאל בכל החזיתות חייבים להגיד שהולך להיות קיץ אגרסיבי מצידם, וזה כנראה אומר שני שחקני על להתקפה. יש מעט מאוד כאלה שלא משחקים בברצלונה ולכן גם בלי הרמיזות בעבר הזארד היה הימור די בטוח.
    דיבאלה, סלאח, קיין, איקרדי, ניימאר, אמבפה - אלה אולי שאר האופציות, ואני משער שאחד מהם יעבור בנוסף להזארד.

15. Footballover Member

אני אישית מאמין שגם הסגל הקיים יכול להביא טופ 4 ושסארי עשה המון טעויות העונה ולא הביא למיצוי שלו. לא אפרט לגבי השחקנים המובילים כי זה מובן מאליו שיש לנו בסך הכל סגל איכותי, אבל אציין את השחקנים והאספקטים שלדעתי הטיפול בהם היה לוקה בחסר:

- לופטוס צ'יק. לא היה לו מזל עם פציעות אבל לא שיחק מספיק כשהיה כשיר. לדעתי יכול להתפתח לאחד הקשרים המובילים בליגה.
    - האדסון אודוי לא קיבל חמישית מהדקות שהיה אמור לקבל. יותר מדי קרדיט לוויליאן ופדרו שלא הצדיקו אותו במשך רוב הזמן שבילו על הדשא. בכל הזדמנות שהילד הזה קיבל - הוא הרשים, לפעמים אפילו מאוד הרשים. הוא מעורב במשהו כמו שבעה שערים באותו מספר הופעות אחרונות.
    - כריסטנסן סבל מאוד העונה ולואיז, למרות שהיה לא רע בסך הכל, לא הצדיק באמת את מקום הקבע שקיבל בהרכב. כריסטנסן יהיה בלם ענק, אם לא בצ'לסי אז בוודאות במקום אחר.
    - אמרסון פלמיירי לא קיבל מספיק הזדמנויות בתחילת העונה כשאלונסו חירב לנו משחקים.
    - הסתמכות מוגזמת על ז'ורג'יניו. אני חושב שהוא שחקן מעולה אבל התפקיד שסארי ציפה ממנו לעשות בעונה הראשונה שלו באנגליה היה מוגזם לחלוטין.

בגזרת המושאלים אני חושב שאפשר לדבר על באטשוואי שהיה מהווה באק-אפ מעולה וכנראה עדיף על ז'ירו. תמי אברהם עוד חלוץ עם פוטנציאל גדול שמפציץ בצ'מפיונשיפ. השמות הבולטים האחרים לדעתי הם ריס ג'יימס - מגן צעיר שעושה יופי של עונה בצ'מפיונשיפ ואולה אינה שאתה כנראה מכיר מהסריה א'. שני מגנים שבטוח יכולים להוסיף לנו עומק שמאוד חסר לנו בכנפיים. כריסטיאן פוליסיק יגיע בעונה הבאה, לא חושב שיש צורך להרחיב עליו. מדובר באופציות לא רעות בכלל שבטוח לא יהיו פחות טובות מאשר שחקנים כמו דרינקווטר וזאפאקוסטה שקנינו בעשרות מיליונים. אם המצב יהיה באמת סופני, תמיד אפשר גם להחזיר את מוראטה ובקאיוקו, למרות שאני כנראה מעדיף לסיים מקום 16 מאשר לראות אותם שוב במדים שלנו.

אם שחקן כמו הזאר עוזב זו תמיד תהיה מכה, ובכל מקרה אין לנו אפשרות לרכוש מישהו ברמה שלו שיחליף אותו. אבל דוגרי, גם איתו אנחנו לא מצליחים לעלות לגבהים וגם הוא מאכזב בזמן האחרון כמו שגולדינג ציין. לא נצליח לבנות קבוצה שתאיים על הטופ 4 בעונה הבאה? לפחות ניתן לצעירים לשחק ונשקיע במישהו בשל יותר בקיץ הבא. כאמור, גם עם הזאר כנראה שלא יהיה לנו טופ 4 וזה לא משנה לי אם נסיים מקום 7-8 במקום 5.

yonmu אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.