לפי מה שאתה אומר אז כמעט כל האוהדים של ביתר בזויים. אתה יודע שרב הקהל של בית"ר הוא ימני קיצוני. חפים מפשע?! הערבים? כמעט כל יום יש פיגוע, איך אתה בכלל מגן עליהם? :evil:
לא כולם מחבלים, אתה יודע. ולא כולם שונאים את הערבים. אם תבוא למשחק, ותשמע את השירים לטועמה (וכבר הפסיקו את כל שאר השירים, שזה סימן טוב), אז תראה שחצי מהקהל לא שר. המהפכה מתקרבת!!
לא אמרתי שכולם אבל אמרתי שהרב ימני קיצוני. לא נראה לי שהיו שמים את הסעיף הזה באמנה של הגוב אם רב האוהדים של בית"ר לא היו ימנים.
לירן, לא הבנתי כלום מההודעה שלך ובושה שבאמנת אוהדים כלשהי יש בכלל את הסעיף הזה. זה לא משנה מה הדעה הפוליטית אפילו של כל האוהדים, פשוט אסור שסעיף כזה יהיה.
אתם יודעים היום היה לי קצת זמן לחשוב אז חשבתי על זה... קבוצה עם פונטציאל... הפועל אשקלון אוקי נעזוב שהיא הקבוצה שלי.. ועל אותו עיקרון אפשר למצוא עוד 3-4 ערים שיש להם פונציאל.. אוקי... קבוצה טובה צריכה להיות בנויה מקהל של הקבוצה שבדרך כלל לפחות עד לתארים בנוי מרוב בעיר שלו. קבוצה טובה בנויה ממחלק נוער חזקה. מעיר שלעייריה אכפת מספורט. ועיר עם מגרש טוב.. אלא הם התנאים הבסיסים. קבוצות באיזור המרכז כמו ראשון כמו חולון שציינתי יש להם בעיה גדולה... הם שייכות לאיזור גוש דן.. בגלל הקירבה הגאוגרפית המאוד גבוה שיש בין ראשון חולון לת"א (10-14 דקות) התושבים נהפכים להיות אוהדי הגדולות. שחקנים טובים שגדלים בערים האלה בדר"כ עוברים לשחק במכבי והפועל ת"א ועושים את תהליך התפתחות שלהם שמה.. לכן יש סיכוי טוב שמכל איזור תיהיה קבוצה טובה.. באיזור הדרום יש את ב"ש... הנוער של ב"ש הוא שילוב של ירוחם, דימונה ואופקים מה שמסביבה... היא לא מגיעה לאיזור של אשקלון.. באיזור של אשקלון יש לנו את... שדרות, ק.גת, אשדוד... מכל הקבוצות האלה צריכה להיות קבוצה אחת שתוביל ובגדול. נכון לכרגע אשדוד עושה את זה ומייצג את האיזור שלנו... אבל גם אשקלון מסוגלת כי יש פה תנאים טובים יותר..
זה גזענות לשמה זה בדיוק כמו שבתקופה הנאצית לא הרשו ליהודים להיכנס לחנויות, לתאטראות, למשחקי כדורגל ולמה לא. בול אותו דבר.
זה לא אותו דבר... היהודים לא עשו לנאצים מה שהערבים עושים לך... פשוט קצת קשה במצב של היום לעודד מישהו שדוד שלו חבר שלו או קרוב משפחה שלו פוגע בך..
יכול להיות, אבל איש איש וטענותיו מה שאני אומר שזה גזענות לשמה, וזה לא רחוק ממה שעשו הנאצים להיודים לפי 60 שנה
תגיד לי אתה בסדר???? אתה לא מבין שהיהודים לא עשו כלום לגרמנים???, אבל הערבים שונאים אותנו רוצים להרוג אותנו, ואנחנו במלחמה איתם...!!!!!!! אני ממש לא מבין איך אתה יכול להשות בין הערבים ליהודים..!!
ניצן לא מתכוון להשוואה בין היהודים לבני עוולה שנכנסים לבתי ספר (כן כן, הבית ספר שלי למי שלא יודע) ומתפוצצים, חס וחלילה. הוא משווה בין היהודים, שהיו עליהם עלילות דם, שנרצחו ללא סיבה ושסבלו מאפליה, לערבים שבגלל כמה שפלים עכשיו סובלים ללא סיבה, רק בגלל המוצא שלהם. מה הם עשו? ערבי ישראלי שבכלל לא חושב על פיגועים כמו באדיר או טועמה, צריך להיענש ע"י הקומץ? ניצן ולירן, באמנה לא היה רשום לא להביא שחקן ערבי, אלא היה רשום "לשמור על הצביון הימני של הקבוצה". יש חלק שמחשיבים זאת בקטגוריה שבבית"ר לא היו שחקנים ערבים מעולם (וכנראה גם לא יהיו), אבל חלק מהאוהדים פשוט לא חושבים כך. אני יכול לומר לכם שהייתה מהומה בעקבות הסעיף הזה. המון מלחמות בין אוהדי בית"ר. אבל אתם יודעים איזה מחנה ניצח בקרב זה.
אני שמח שיש לפחות חלק שמתנגד לסעיף הזה לפי מה שווידוקה אומר (שמעתי עוד תגובות של אנשים שהיו נגד זה). להשוות את הערבים ליהודים לשואה זה לא נכון אבל לשנוא את כל הערבים בגלל חלק קיצוני זה בדיוק כמו לשונא את כל אוהדי ביתר בגלל שחלק גזענים. לפי דעתי קבוצות צריכות להתרחק מהפוליטיקה.
יפה. סוף סוף. תודה לך וידוקה שהסברת להם. ואין את הסעיף הזה בכלל באמנה? אז איך בגלל הגענו לזה? אם הם רוצים "לשמור על הצביון הימני של הקבוצה", זה כבר בעיה שלהם. שיהיה לכם בכף. תבלו.
אתם לא מבינים. הכוונה בלשמור על הצביון הימני של הקבוצה היא לא להביא שחקן ערבי לקבוצה. פשוט רצו לכתוב את זה יותר בעדינות. כל היהודים שנהרגים ונפצעים בפיגועים גם זה בלי סיבה. וגם הערבים הישראלים לא כאלה צדיקים. הקהל של בית"ר זכותו לא לרצות שחקן ערבי בקבוצה גם אם הערבי הזה לא עשה כלום. הוא שייך לעם שנמצאים איתו במלחמה אז לא משנה אם הוא מחבל או לא, אני לא ירצה שהוא יהיה בבית"ר וזאת זכותי. המאמן יכול לעשות מה שהוא רוצה, אבל הוא יודע שלא כדאי לו כי זה יעצבן את האוהדים, והאוהדים חשובים לקבוצה.