קונפרנס ליג 22/23 - מחזור 6: ב"ש מקווה לנס; ניצחון מול האוסטרים וניצחון ספרדי מול פוזנן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏22/5/22.

1. Raulito Madridista

@לירן, עברתי רגע על ההרכבים של הפועל באר שבע מהמשחקים האחרונים. תראה אני כן ראיתי שיפור מסוים בהפועל באר שבע בסוף העונה שעברה בכל הרמות. מה שכן, כעת יש על אליניב ברדה הרבה יותר לחץ ונראה אם הוא 'בורח' לאופציה הקלה או באמת יוזם. בינתיים ראינו הרכבים עם שלושה שחקני התקפה וזה לא מספיק. כן הייתי בודק האם יש הבדל בין אירופה לליגה, האם יש הבדל בין משחקי בית לחוץ, ואיך הקבוצה הזו תשחק בעוד חודש. לא בושה קודם כל 'לגרד' את הכרטיסי לקונפרנס. מצד אחד גם אם ברדה ישתולל אז ההתקפה מוגבלת ומצד שני צריך לחשוב לשחק עם עוד שחקן התקפה, בטח כשדור מיכה בינוני מאוד. אני שמח שאתה מעריך את רמזי ספורי.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

היה לי ויכוח עם חברים לגבי זה, בסוף, באירופה, מבחן התוצאה קובע כשמדובר בשלבי המוקדמות האלה. אם הקבוצה תעלה לבתים בכדורגל מזעזע, זה עדיף מאשר לשחק כדורגל יפה ושובה לב בשלב הזה של העונה ולהישאר עם כלום ביד. אני כאוהד רוצה לראות יותר את האופציה של כדורגל יפה עם תוצאות. כנראה שזה בלתי אפשרי כמעט בשלב הזה של העונה.

Sir Alex Ferguson ו-Love Is Red אוהבים את זה.
  3. DRORIKO Member

אם זה היה איזה טורניר מקרי הייתי מסכים, אבל אני מזכיר לך שהטורניר הזה היה חלק משנתיים שבהם שברנו את שיר המשחקים בלי הפסד והצגנו כדורגל נהדר לאורך כל התקופה הזאת. זאת אומרת שכן היה משהו בנבחרת הזאת. נכון שלא היה לנו דל פיירו או טוטי, אבל כן היתה לך סריה רחבה של שחקנים מצויינים ומאמן שידע לחבר אותם לנבחרת נהדרת שבצדק זכתה בטורניר. זה לא יוון 2004 או פורטוגל 2016 שגנבו את הטורניר, לא גנבנו כלום. ב-20 שנים אחרונות איטליה זכתה במונדיאל, זכתה ביורו ועשתה עוד גמר יורו. רק לספרד יש הספק יותר טוב משלנו, וגם הם עשו את כל הזכיות בדור מאד ספציפי. אז נכון יש גם תקופות פחות טובות, כמו הנוכחית, אבל זה משהו שקיים בכל נבחרת. גרמניה מאז הזכיה ב-2014 עדיין מחפשת את עצמה, ספרד מצאה את עצמה רק לאחרונה וגם זה עם סגל שלא יותר טוב משלנו. אנגליה מעמידה אחלה דור אבל כמה שנים היא היתה צריכה לאכול קש עד שהיא הגיעה לדור הזה? וזה עם כל הליגה מילואים והכל. יצא לי פה מגילה אז אני אסכם אותה במשפט אחד-אין בנושא הזה חוקיות.

4. DRORIKO Member

אגב גם באנגליה וגם בצרפת יש נכס שלאיטליה אין-מהגרים מאפריקה. אין לזה קשר לכן ליגת מילואים לא ליגת מילואים.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן אבל אל תשכח שאיטליה שיחקה 3 משחקים באיצטדיון ברומא.
    לא חושב שיוון ב-2004 גנבה את הטורניר. בתור אחד שהיה שם, זה היה הכי רחוק מגניבה שיש. היא השתמשה בכלים המאוד מוגבלים שהיו לה, וניצחה כל הדרך לגמר וגם אותו. פורטוגל אכן גנבה את יורו 2016.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסדר זה כי איטליה מדינה גזענית : )

7. DRORIKO Member

אתה נכנס פה לסמנטיקה. אוקי אז יוון לא גנבה את הטורניר אלא השתמשה כראוי בכלים המוגבלים שלה, תסכים איתי שאי אפשר להגיד על קייזה, בארלה ואינסיניה כלים מוגבלים, איטליה לקחה את הטורניר הזה בהכי סטייל שיש. אז נכון אחרי זה באה ירידה, אבל זה משהו שקיים בכל נבחרת, רק שאצלנו היא היתה יותר כואבת מהרגיל. אנחנו נחזור מזה, כמו שחזרנו יפה מהפעם הקודמת שלא עלינו למונדיאל.

8. Bruno Fernandes Member

פיירו וואחד ג'מוס.
    יכול להיות חלוץ ב5 הליגות הבכירות ,בטח אם יתן עונה אירופית טובה. או ילך למפרץ \תורכיה בשכר עונתי של קבוצה לגיטימית בליגה.
    אמרו פה בפורום שהוא מבוגר יחסית -רק בישראל אם שחקן עבר 25 כבר לא יצא ממנו כלום . כנראה שעכשיו מתחיל הפיק של השחקו
    באירופה יש תופעה שנקראת לייט בלומר.

9. G.B7 ירוק עולה

פיירו עד עכשיו עושה רושם נהדר (למרות כמה חסרונות), והוא מרכיב חשוב בטירוף בהתמודדות שלנו באירופה עד עכשיו.
    בכל מקרה אני לא פוסל אבל בעייני זה עדיין מאוד מוקדם לדבר עליו כאופציה ל-5 הליגות הבכירות, בוא נראה את ההתקדמות שלו בחודשים הקרובים.

10. RubberSoul Member

@DRORIKO אגב, לא אמרתי שקבוצות בת זה הפיתרון להכל, אלא שהחוסר שלהן זה פער משמעותי שיכול היה לפתח הרבה יותר שחקנים שלכו לאיבוד בהשאלות.

תראה כמה שחקנים באיטליה עולים לקבוצה הבוגרת שלהם בגיל 23-25. כל השאלה זה עוד שנה של התפתחות. במקום אותה השאלה תשים את השחקן בקבוצת בת בליגה השלישית או השנייה, ומדובר בשחקן בשל יותר משחקן פרימברה שיכול לנצל הזדמנות כדי לקבל דקות או להתאמן בקבוצה הבוגרת. עונה זה דבר דינמי, כל שבוע, כל חודש משהו יכול לקרות ושחקנים חייבים לנצל את ההזדמנויות האלה.

אז שוב, מקרה כמו אוסקר גלוך שמפציע ועולה בהרכב באמצע העונה הוא נדיר, כי מדובר בשחקן צעיר מאוד שהיה מוכן מספיק כדי לשחק בין בוגרים. אבל כמה כאלה יש? שחקנים בגיל הזה זקוקים לעוד התחשלות, אבל שתהיה האפשרות למאמן לעקוב אחר השחקן ולשוב אותו בבוגרים באמצע עונה גם בגיל 20 או 22. ואם עשה את שלו והוא לא מספיק טוב כדי להיכנס להרכב, שתהיה לו האפשרות לחזור לליגה השנייה/שלישית במקום להירקב על הספסל/לשחק מול ילדים בני 17-18.

11. DRORIKO Member

יצא לי לקרוא את ההודעות שלך בנושא. הודעות מעניינות ומנומקות אבל בסיפא שלהם אני לא מסכים איתך. אתה מנסה לצייר את זה כאילו הכל שחור באיטליה וזה רחוק מזה. באיטליה כל הזמן מגדלים שחקנים איכותיים. דיברנו על החבר'ה שהביאו את היורו אז אליהם תוסיף את טונאלי שהופך לאחד הקשרים הטובים בסריה א'. אליהם תוסיף את באסטוני שלא נספר ביורו אבל אתה רואה פה בלם להרבה שנים. בדיוק כמו בארלה גם הוא "התביית" על ההרכב של אינטר בגיל צעיר. כל הזמן צומחים פה שחקנים מוכשרים ואיכותיים. אני לא חושב שבספרד צומחים יותר כשרונות, אמנם אין לנו פדרי אבל מבחינת כמות הכשרונות אנחנו לא נופלים מהם. האמת שגם בגרמניה אני לא רואה פה את דור הזהב של לפני 10 שנים. לא קרוב לזה אפילו.

נערך לאחרונה ב: ‏20/8/22
  12. RubberSoul Member

אני לא חושב שבאיטליה הכל שחור, אני פשוט מתייחס רק לשחור (אני יודע להתייחס גם לשחור במקומות אחרים, אמנם פה בפורום פחות).

עדיין קצת מפריע לי שעם כמות כשרונות כזאת גדולה, הסגלים עמוסים בזרים שמגיעים בהרבה כסף מליגות נידחות, במקום אותם שחקנים איטלקיים צעירים שמתפספסים בגלל הסיבה שציינתי. לאמק באנדה ב-2 מיליון אירו זו העברה מיותרת לדעתי. כדי למלא את הסגל לא צריך להביא שחקן זמבי מישראל כשיש את מחלקת הנוער.

אגב, באיטליה כן יש הרבה מהגרים ובני מהגרים ממדינות כמו סנגל וגמביה.

13. Morientes Member

אם אנחנו היינו משחקים נגד קבוצה נחותה מאיתנו ב4 דרגות גם היינו יכולים לשתף איזה צעיר.
    ובלי קשר אתה לוקח משחק נקודתי של ניס, אני בטוח שיהיו משחקים בהם הצעיר הזה שלהם לא ישחק.
    אז כשלוקחים משחק נקודתי יהיה אפשר לשאול את זה על כל אחד.
    המטרה של מכבי היא קודם כל לנצח, לפני גלוך לפני רביבו לפני זהבי!
    ואם המאמן חושב שכרגע יותר טוב לו לפתוח עם קניקובסקי אז שיפתח עם קניקובסקי.
    אני בטוח שגלוך עוד ישחק בעתיד, ואם לא זה כנראה אומר שהוא לא מספיק טוב באימונים (מה שקשה לי להאמין שיקרה)

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני זוכר עם ברק בכר בעונת האליפות הראשונה, שיחקנו אטרקטיבי מול תון משוויץ (אותה רמה של לוגאנו/קאריובה) עד לאדום של שיר צדק, והודחנו. מעניין כמה אוהדים היו מבסוטים מאותה הדחה כי שיחקנו כדורגל אטרקטיבי בחלקים גדולים של צמד המשחקים...

15. alexshw Member

אנתוני טיילור ישפוט את מכבי חיפה בבלגרד.