רביבו חזר לארץ. במסיבת עיתונאים: או אשדוד, או פרישה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Ilan, ‏25/7/03.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני גם מאמין שהוא לא ישחק בשום קבוצה חוץ מאשדוד..אבל לפנטז תמיד מותר..
    רביבו שוב בירוק נשמע ממש מצויין..ואם שחר יחליט לבזבז עוד קצת ג'ובות אולי זה ישכנע את רביבו שכמו כל בן אדם באיזשהו שלבסכום מוכן להתפשר..

2. קופירוק Member

אילן:
    .
    ברקוביץ'.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בניון

4. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

שיהיה ברור רביבו חוזר הביתה בגלל שכנראה הסתכסך עם המאמן שלו או שאין לו מקום בקבוצה יותר הוא לא חוזר בגלל געגוע..
    דברר שני אני ממש לא רוצה לראות אותו במכבי חיפה..שיילך לאשדוד..רביבו הוא לא אותו שחקן ואני לא רוצה לראות אותו בחיפה..גם חיפה לא צריכים אותו בקבוצה, עדיף שיהיה באשדוד.
    הסיבות נאמרו פה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

5. AFC Member

ב-ו-ל-ש-י-ט.

אתה מדבר על רביבו של לפני שנתיים ויותר, וגם על הרביבו הישן אתה מרעיף הרבה יותר מדי מחמאות. גם דודו אוואט לפני שלוש שנים היה שוער טוב - היום אתה יכול להגיד, שבגלל שהוא משחק באירופה, אם הוא יחזור לליגה הוא יהיה רמה אחת מעל כולם?

אוי כמה שטויות רשמת על רביבו... ראיית משחק מצוינת... למשאית יש ראיית משחק יותר טובה... רק מהמשחקים בנבחרת אתה יכול לראות איך הוא מתמקם ואתה רואה שהוא השחקן האחרון שאתה יכול להגיד שיש לו ראיית משחק. יכולת טכנית מצוינת? אולי פעם. אני ראיתי בקמפיין האחרון של הנבחרת שחקן שלא מסוגל לכדרר או להחזיק כדור, בקושי לקבל אותו. אולי הרב כדורי הטיל עליו קללה, אבל כל הטכניקה שלו הלכה פייפן.
    בעיטה טובה לשער אכן יש לו, אבל חוכמת משחק? רבאק, מה חכם במשחק שלו (ואני מזכיר לך, אני מדבר על רביבו של היום)? זה שהוא מתמקם גרוע? זה שהוא מאבד כדורים ללא הפסקה? בכלל, גם בשנות השיא שלו לא היה שום מהלך שיכול להזכיר למשל את דניס ברגקאמפ או מינימום את תאמאש שאנדור.
    מוסר מצוין? נו באמת, הוא חלוץ למען השם. אל תמציא כל מני שבחים אליו. בועט כדורים נייחים מצוין, אם זה אפשר להסכים, אבל אפילו לא חצי רמה מרמי אבו-לאבן או איציק זוהר.

אתה שם לב לסתירה שלך כאן, נכון? אתה אומר שהוא לא שכח לשחק כדורגל ומביא דוגמא של לפני ארבע-חמש שנים?

רמה אחת מעל הליגה שלנו... שוב הבולשיט הזה... אולי רמה אחת מעל ראשל"צ, בני יהודה ובני סכנין, אבל מעל כל הליגה?! אתה אומר את זה כאילו דל-פיירו נחת בארץ.

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מסכים בהחלט.

אם רביבו יחזור לארץ לא רק שאני טוען שהוא לא יהיה רמה אחת מעל כולם אלא הוא אפילו לא יצטיין. אולי הוא יהיה טוב... אבל לא יותר מזה. אבל די ברור שכולם ינפחו את העניין ויעשו מכל פס פשוט שלו מהלך בלתי נתפס.

ברור שרביבו עדיין הוא סופרסטאר ועדיין בין הישראלים הטובים שהיו בכדורגל שלנו, אבל הוא לא יתן את הטון בליגה שלנו, במיוחד בקבוצה כמו אשדוד.

7. שגיא Guest

נו מה, שאני אכתוב תגובה בלי שבני יבוא ויגיד שזה בולשיט? לא הגיוני!

עכשיו תורי...

לשאלתך הראשונה - לא.
    אבל רביבו זה לא דודו אוואט, למקרה שפרח מזכרונך.

אתה רוצה גם שאני אתן לך דוגמאות טריות ליכולת המשחק של רביבו? מספיק היה לראות את המשחק מול צרפת, ואם נשאיר בצד את איבוד הכדור כשהגיע מול בארטז.
    רביבו, להזכירך, בישל שער מצויין של עומרי אפק, ואת כל התכונות ניתן לראות בשער הזה, ראיית משחק ויכולת מסירה, תוך כדי סיבוב, בין שני בלמים צרפתיים, היישר לעומרי אפק שנשאר לבד מול השוער, וגם כבש בסופו של דבר. רביבו היה הטוב במגרש במשחק הזה. אני לא יודע על פי מה אתה בוחן ראיית משחק וטכניקה, אבל כנראה שזה לא דרך המשחק של אותו שחקן.
    אז רביבו סבל קצת מעונה חלשה בגלא, ולמרות זאת היו גם משחקים טובים שלו, זה לא קל להציג יכולת טובה לאורך מספר עונות רצוף, במשך כל העונה.
    ורביבו, בעיקר בפנר', כבש לא מעט שערים מבעיטות חופשיות, בעיטות נהדרות, מעשה אומן, זה פשוט עובדה.

ואני לא אומר כאילו דל פיירו נחת בארץ, כי הוא דל פיירו הוא בכמה וכמה רמות מעל כל הליגה שלנו. ורביבו. ביחד.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו תורי.
    ליהי אני לא אמרתי שאשדוד יקחו אליפות,אלא אמרתי בציניות:
    אם הם ימשיכו עם הרכש הזה הם בסוף יקחו אליפות.
    קודם בדבר אשדוד,כפי שצינתי בהמשך ההתכתבות שלי איתך,היא תילחם על המקום הרביעי,לא יותר.
    הדבר היחיד שיכול לגרום לאשדוד לרוץ לאליפות,ואף אחד כאן לא ציין את זה,זה השילוב בין הצעירים לרכש.
    לפני שנתיים,אשדוד בנתה קבוצה שמבוססת על שחקני בית,זרים במקומות שצריך(בלם,חלוץ ומגן שמאלי),בהתקפה היא בנתה על אסי טובי וקוביקה.
    אשדוד פרחה,וסיימה במקום הרביעי.
    אשדוד תוכל להצליח השנה רק עם,למרות הרכש,שחקנים צעירים וטובים כמו משה אוחיון(השחקן,קשר האולמפית) ואושרי אלפסי יפרחו,וימצאו את מקומם בקבוצה.
    עם אשדוד ימצאו את האיזון בין שחקנים ותיקים וטובים כמו אבוקסיס וחזן לשחקנים צעירים ומוכשרים כמו משה אוחיון(מוזר לי לומר את השם כלפי מישהו אחר)ואושרי אלפסי,הם יצליחו.
    אבוקסיס הוא עדיין אחד מהקשרים הטובים בליגה,ולא ליהי,אין מה לעשות,נכון שבחלומות שלך את יכולה לחשוב שואן ניסטרוי לא יחזור על עונה שעברה,ואבוקסיס יכנס לשנה גרועה בגלל הגיל,אבל במציאות,אבוקסיס יתן עוד עונה נפלאה,וישמור על מקומו כאחד מהקשרים הטובים בארץ היום.
    אסי דומב הוא בלם נפלא,ובני אל תבלבל לי את המוח,אסי דומב אצלכם היה מצוין,אתה שוכח איך בכיתם שהוא עזב,ועשיתם הכל כדי שהוא ישאר.
    ביחד עם שרון עמר,שבעונה טובה הוא בהחלט יכול להיות בין הבלמים הטובים בליגה,ואנדראה בלאיץ',שבעונה בלי פציעות יכול להיות המגן השמאלי הטוב בליגה,אשדוד יכולה לרוץ גבוהה.
    דעתי האישית,אין להם סגל מספיק חזק,ודבק בין השחקנים כדי לרוץ לאליפות,אבל הם בהחלט יהיו בצמרת(מלחמה על המקום הרביעי).
    בדבר חיים רביבו,באיזה חלום אתם חיים?
    הליגה המסכנה שלנו,שסיפקה שנה שעברה "מירוץ לעליבות" ולא מירוץ לאליפות תוכל לעצור את רביבו?
    על מה אתם מדברים?
    הבחור שנה שעברה,בכושר טיפוסי,כבש שלושער בליגה הטורקית.
    נו אז מה עם הוא לא בן 23,מה זה משנה?
    הוא עדיין שחקן נפלא,ואל תדבר שטויות,הוא וברוקוביץ' רמה מעל הליגה שלנו מבחינת יכולת.
    היום,חוץ מברקוביץ' אין שחקן ישראלי יותר טוב מרביבו,גם לא בניון,עם כל הכבוד.
    אתם מדברים על שחקן ברמה הכי גבוהה באירופה,שחקן שהיום בהחלט יכול לשחק בליגה הראשונה בכל מדינה באירופה,נכון הוא לא יהיה באירופנ הכוכב כמו שהוא היה בפנר,בסלטה או בגאלא,אבל הוא בטוח ימצא מקום בהרכב.
    עם רביבו יבוא לארץ,הוא יהיה השחקן הישראלי הכי טוב במדינה,רמה מעל הליגה.

9. שגיא Guest

משה, אני מסכים איתך לגבי החלק האחרון של ההודעה שלך, החלק על חיים רביבו.

על החלק שמדבר עם אשדוד אני לא כלכך מסכים. איזה שילוב בדיוק בין הצעירים לותיקים?
    לאף צעיר של אשדוד אין כרגע מקום בהרכב. שים לב:
    בשער כבר שני שוערים נבחנים, ושניהם הותירו רושם טוב. שני שוערים בינלאומיים. האחר שוער בנבחרת קרואטיה, והאחד שוער בנבחרת פולין (כמובן ששניהם לא שוערים ראשונים בארצם, אבל נמצאים בסגל), והנה לך שכבר יניב בן ישי איבד את מקומו והופך לשוער שני.
    בגנה, כפי שכולנו יודעים, אשדוד החתימה את אסי דומב, שישחק כבלם, מצד שמאל ישחק שוי נגר, כנראה שליד דומב ישחק בלם זר, וגם מגן ימני זר הם בוחנים, לפי מה שהבנתי. ככה שאפילו אמיר אלקריף, אחד הכשרונות שלהם בשנים האחרונות, עומד לאבד את מקומו בהרכב, הם רצו לשחרר אותו עד לא מזמן.
    נעבור לחוליית הקישור, אבוקסיס, מן הסתם קבוע בהרכב, באשדוד גם מתאמן טלסניקוב שצפוי לחתום בסופו של דבר, וככל הנראה לשחק ליד אבוקסיס. לחוליית הקישור אתה מכניס עוד ותיק, אלון חזן, לאגף הימני, ולצידם, כמובן, הכוכב הגדול חיים רביבו, זה כבר 4 קשרים, ונצא מתוך הנחה שהם יביאו גם קשר זר, אני מאמין שקשר שמאלי, ואז רביבו ישחק במרכז. והנה סגורה לך עוד חולייה ללא שחקן צעיר.
    נעבור לחוד, את פדידה רצו לשחרר, את קוביקה לא הצליחו להביא, אבל יש להם חלוץ זר שמרשים מאוד במשחקי האימון שהקבוצה מקיימת, וסביר מאוד להניח שהוא יהיה זה שגם יפתח את העונה בחוד, ככה שגם העמדה הזאת סגורה לשחקי בית צעירים של אשדוד.
    אז בבקשה, סגרתי לך הרכב, מלא שחקנים ותיקים, שכולל בתוכו 5 זרים, ולא אף שחקן בית צעיר של אשדוד, הם יאיישו, ככל הנראה, את הספסל האשדודי בעונה הקרובה, אבל להגיע להרכב יהיה להם מאוד מאוד קשה.

10. שגיא Guest

רביבו חשף היום במסיבת עיתונאים כי אולי יחליט לפרוש באופן סופי מכדורגל. רביבו גם ציין שאם הוא יחליט לשחק, זה יהיה באשדוד, ואם הוא יחתום באשדוד הוא יחתום לשנה אחת ולא יותר. אז זה או אשדוד, או פרישה מכדורגל.

בין היתר הוא דיבר עם כל מה שהיה בטורקיה ועוד כל מיני זיבולים.

הנקודה התחתונה היא שרביבו, אם ישחק בארץ, זה יהיה באשדוד, או שהוא יחליט לפרוש. ככה שרק אשדוד יכולה להנות מהחזרה שלו לארץ.

11. יוגב אסולין Guest

אוקי קצת קשה לי לעקוב אחרי הדיון מפאת חוסר זמן. אבל אני ינסה להגיב למה שקראתי להוסיף קצת ביוגרפיה על חיים רביבו ולמה לפי דעתי למה לא כדאי לו לשחק בארץ. ובנוסף לנסות ולפתח תדיון הזה בעזרת כמה שאלות מנחות.

אוקי אז תחילה. קצת תגובה על מה שקראתי פה.

עם יהיה מעבר של חיים רביבו לאשדוד לפי דעתי זה יהיה טוב מאוד לאשדוד מכמה בחינות. 1 מבחינה כלכלית, מכירת המנויים עלולה לקפוץ לשמים דבר שיתן לקבוצה הכנסות שהיא לא מכירה. דבר נוסף שזה יכול לתרום זה כמובן העלת רמה של הקבוצה. כמו שרובכם הסכמתם גם עם רביבו לא בשיאו כרגע הוא בין השחקנים הטובים בארץ ויכול לתרום רבות לאשדוד. עוד דבר זה לתת לרביבו שנחשב מזוהה עם אשדוד ותורם לה כל כך הרבה את ההזדמנות ליפרד מהכדורגל דווקא ב"מגרש הבית" שלו. זה רק כמה סיבות מועטות סיבות מתוך שלש גדול של סיבות טובות שיש לאשדוד להביא את רביבו עלייה.

אוקי לפני שאני ימשיך את התגובה אני יכתוב פה קצת על מהלך הקריירה של חיים רביבו.

חיים רביבו עבר במהלך החיים שלו הרבה מאוד תחנות ביניים שיחק בכל מיני קבוצות ובמשך 10 שנים שמר בדר"כ על קו עלייה ברמה. בכל מקום שבו הוא שיחק הוא הצליח. ולא סתם הצליח הוא הצליח יותר מכל שחקן אירופאי אחר. רביבו היה האליל של כל חובבי הכדורגל הישראלי במשך הרבה שנים (אולי עד פרשת הפרישה מהנבחרת). כל מקום שבו רביבו שיחק עם זה בהתחלה היה סלטה אז כל המדינה ידעה את כל הסגל של סלטה איפה משחק כל שחקן איזה מקום היא והכל. וברגע שהוא עבר התעניינות של כל חובבי הכדורגל בארץ עברה ביחד איתו.

אוקי התחלת ביוגרפיה.

1982-1989, הפועל אשדוד - חיים רביבו עובר את כל ההתקדמות שלו בתור ילד בקבוצות הצעירות של הפועל אשדוד. רביבו נחשב שמה לתגלית גדולה. ובגיל 16 (1989) הוא מחליט שצריך לעזוב את הבית וללכת להתחיל קריירה של ממש.

1989 - 1990 גדנ"ע יהודה - חיים רביבו עזב את המחלקות של אשדוד והלך לקבוצת הנוער של גדנ"ע יהודה שאז אפילו יותר מהיום נחשבה לטופ של כל שחקן כדורגל צעיר.

1990 - 1993 בני יהודה - גד סלומני היו"ר לשעבר של בני יהודה מזהה את הכישרון הגדול שצומח במחלק הנוער של גדנ"ע יהודה ומחליט להביא אותו לשכונה. בשכונה שיחק חיים רביבו במשך 3 שנים שמה הראה לכל הארץ את היכולות שלו ועשה את קפיצת הדרך הראשונה שלו. בנוסף הגיע ב1993 חיים רביבו לסגל הנבחרת הלאומית.

1993 - 1995 - הפועל ת"א - לאחר 3 שנים מוצלחות של רביבו במדים הכתומים של בני יהודה הרבה קבוצות החלו לגלות בו עניין. 2 התל אביביות ניהלו בינהם מירדף צמוד שבסיומו זכתה הפועל בזכות סכום שיא באותם זמנים של 160 אלף דולר בשורתיו. בהפועל ת"א רשם רביבו הצלחה אישית בלבד משום שמלעדיו לא היה עוד שחקנים רמה גבוה והפועל סיימה ביחד איתו בתחתית הטבלה.

1995 - 1997 מכבי חיפה - 2 עונות השיא של חיים רביבו בארץ היו במדים הירוקים של מכבי חיפה. חיים רביבו היה לחלק מאותה קבוצה מפוארת שכללה את אלון חזן ברקוביץ קאנדאורוב ועוד מלא שחקנים צעירים ואנרגטים. למרות הסגל המלהיב האליפותה לכה למכבי ת"א. אבל שוב רביבו זכה להצלחה אישית בזכות 17 שערים בעונה הראשונה ו27 בעונה לאחר מכן.

1997 - 2000 ספרד, סלטה ויגו - פה החלה למעשה הקריירה האירפואית המוצלחת של רביבו. הוא היה עוד בתקופה שלא יצאו הרבה שחקנים ופתח להרבה אחרים את הדרך. בשנים שלו בסלטה רביבו רשם לעצמו הצלחות גדולות ולקח את סלטה ביחד עם עוד שחקנים מקבוצת תחתית לקבוצה שמצליחה באופ"א. רבים זוכרים לרביבו עד היום את השער ההוא באנפילד מול ליברפול, ואת כל הדרך עד לרבע גמר גביע אופ"א.

2000 2002 - טורקיה, פנרבחצ'יה - רבים חשבו שחיים עושה ירידה בקריירה שלו שהוא עובר לקבוצה טורקית במקום קבוצה ספרדית. ועוד לא לקבוצה הטורקית הכי טובה. אבל חיים רביבו מהר מאוד נהיה לאהוב הקהל ונותן עונה חלומית וזוכה באליפות טורקיה (האליפות היחידה שיש לו ברקורד). לאחר מכן שיחקה פנר עם רביבו בליגת האלופות ורביבו הופך לשחקן הישראלי הראשון בליגת האלופות. שנה לאחר מכן פנר מאבדת את האליפות לגלא.

2002 - 2003 טורקיה, אלאסטראי - עוד עונה בטורקיה אבל הפעם עונה לא הכי מוצלחת "רק" מקום שני והאליפות עוברת לבשיקטש.

2003 - 2004 ,?, - העונה למעשה עדין לא החלה אבל רביבו הודיעה כי הוא עוזב את הכדורגל האירופאי וחוזר לארץ. רביבו הודיעה כי הוא ישחק באשדוד או יפרוש מהכדורגל. עבור רביבו לחזור לשחק באשדוד זה מעין סגירת מעגל.

1992- 2003 נבחרת לאומית, 63 הופעות, ו13 שערים זה הרקורד של חיים רביבו בנבחרת הלאומית שלנו. הרבה משחקים גדולים ורגעים של אושר נתן רביבו. הרבה פעמים היה ניראה שאין רביבו אין נבחרת. רגע השיא בנבחרת היה כמובן ה5-0 מול אוסטריה.

-------------------------------------------

טוב עכשיו השאלה שעומדת מול רביבו זה עם לשחק כדורגל או לא.
    אם כן הוא אמר שזה רק בארץ. למה?

אוקי לפי דעתי רביבו צודק בזה שהוא אומר שעם לשחק כדורגל זה יהיה רק בארץ מהסיבות הבאות.
    רביבו נתן 7 שנים גדולות בחו"ל. 7 שנים של הצלחה מסחררת והכרה עולמית הגיע לשיא באירופה זכה באליפות והגשים את כל מה שהוא רצה בתחום הכדורגל. הדבר הזה לקח ממנו הרבה דברים אחרים בחיים דבר יותר חשובים כמו לחיות בארץ, לחיות עםהמשפחה, להיות ליד האישה בזמן הלידה ולא בשפורפרת של הטלפון. דבר כאלה רביבו לא עשה ב7 שנים שלו. עכשיו לרביבו יש רקורד מרשים והרבה מאוד כסף. וזה הזמן הנכון של רביבו לבוא ולהשקיע אותו במשפחה. עם רביבו ישחק בארץ הוא יוכל גם לתת את אהבה שלו לכדורגל וגם להיות עם המשפחה.

----------------------------------------------------

אוקי בקשר לשאלה היותר כללית האם רביבו צריך להמשיך או לפרוש. אז.... לפרוש.

ההסבר שלי לדיעה שלי.

מאז שרביבו הודיעה שאשדוד או פרישה כל הארץ התחילה לדבר העלו ספקולציות שונות ודברים כאלה.

חיים רביבו שיחק במגרשים הכי גדולים בעולם היה מועמד לקבוצות כמו ברצלונה וחצי אירופה רדפה אחריו. רביבו את ההצלחה שלו בתחום הכדורגל כבר עשה. וגם את הכסף שלו.
    למה רביבו צריך עכשיו ללכת לשחק בעילוט או אצל מאזן גנאים. איך אפשר אחרי הדשא של קאמפ נואו לבוא ולדרוך בדשא של פ"ת?

רביבו זכה בקריירה שלו לשחק מול שחקנים מהשורה הראשונה בעולם והראה יותר מפעם אחת שהוא טוב מהם. אז מה עכשיו שמירה של גל אלברמן או שחקן צעיר אחר זה מה שיעשה את זה לרביבו?

אפילו ללבוש את המדים של אשדוד זה לא יהיה משהו מיוחד עבור רביבו הרי בעונה שעברה היו לו את אותם מדים.

רביבו אמר שהוא רוצה לבוא ולשחק בשביל הכיף לשחק באשדוד זה לא יכול להיות לכיף. קבוצה שיש לה כל כך הרבה ציפיות כמו שיש השנה מאשדוד זה יצבור לחץ רב עם היא לא תיהיה בצמרת. וכמובן כל האשמה תיפול ישירות על רביבו.

בנסוף לכל זה אפשר ליראות מה קרה להרבה שחקנים גדולים שהיו בשיא שלהם ואז חזרו.
    כולם זוכרים את מייקל ג'ורדן שפרש וחזר 3 פעמים. בעצם הפרישות והחזרות וזה שהוא לא באמת פרש בשיא הוא הוריד את השיא שלו וחבל.
    גם דורון שפר היה בשיא חזר ועכשיו הוא לא אותו אחד.
    לכן כדאי עכשיו לבוא ולחתוך וככה יזכרו את רביבו כשחקן הישראלי המצליח ביותר באירופה וכאישיות גדולה. חזרה שלו לא מוצלחת לארץ עלולה להרוס חלק גדול ממה שהוא בנה לעצמו.

ובעקבות כל זה כדאי שרביבו פשוט יתלה את הנעלים שלו.

-----------------------------------------------------

אוקי להמשך הדיון הייתי רוצה כמה דברים.
    1. תגיבו על מה שכתבתי עם בא לכם

ותענו על השאלות הבאות
    2. האם ההחלטה של רביבו לעזוב את הכדורגל האירופאי היתה בזמן או מוקדמת מאוחר מידי ולמה?
    3. האם מעבר של רביבו לקבוצה כמו אשדוד הוא הנכון או אולי חזרה דווקא לקבוצה כמו מכבי חיפה או מכבי ת"א על מנת לקדם תכדורגל שלנו באירופה?
    4. איך תשפיע הצטרפותו של אשדוד על הקבוצה מבחינה קבוצתית, יענו מבחינת הרמה.
    5. איך תשפיע הצטרפות של רביבו על הקבוצה מבחינה כלכלית של מנוים מכירת כרטיסים ודברים כאלה.

זהו מספיק לבנתיים. (מזמן לא כתבתי הרבה)

12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

2. האם ההחלטה של רביבו לעזוב את הכדורגל האירופאי היתה בזמן או מוקדמת מאוחר מידי ולמה?
    3. האם מעבר של רביבו לקבוצה כמו אשדוד הוא הנכון או אולי חזרה דווקא לקבוצה כמו מכבי חיפה או מכבי ת"א על מנת לקדם תכדורגל שלנו באירופה?
    4. איך תשפיע הצטרפותו של אשדוד על הקבוצה מבחינה קבוצתית, יענו מבחינת הרמה.
    5. איך תשפיע הצטרפות של רביבו על הקבוצה מבחינה כלכלית של מנוים מכירת כרטיסים ודברים כאלה.

תשובה ל-2: ההחלטה מוקדמת מדי,לדעתי אם הוא היה מחפש קבוצה הוא היה מוצא קבוצה כמו בנפיקה או אסטון וילה ושם הוא היה יכול להשחק בקלות עוד שנה שנתיים[טובות],אבל אם הוא לא רוצה לשחק יותר בחו"ל אז אין מה לעשות.
    תשובה ל-3:מבחינת רביבו היה עדיף לו אשדוד,כי הוא פחות צריך להוכיח את עצמו.מצד שני..לכדורגל הישראלי היה עדיף שהוא יגיע למכבי תל אביב,סביר להניח שאם רביבו היה במכבי הם לא היו מפסידים לז'ילנה..
    4:מבחינת הרמה..ברור שהרמה תעלה..זה בכל זאת חיים רביבו שאולי קצת פחות טכני מפעם אבל עדיין יותר טכני מרוב השחקנים פה ויש לו נסיון עצום ובעיטות חופשיות מצויינות.
    5:אני מאמין שימכרו יותר כרטיסיםמנויים אבל מצד שני לא צריך לשכוח שיש לרביבו שכר ובטח לא מעט..אבל אני מאמין שזה ישפר את המצב הכלכלי של אשדוד אבל לא בהרבה.

13. לילך משתמשים של כבוד היכל התהילה

יוגב בהקשר לשאלותיך
    1. אני לא ממש יודעת בן כמה חיים רביבו, אבל למרות גילו שבטח עולה את ה30 יכול להיות שהוא היה בכושר מספיק לשחק עוד שנה שנתיים באירופה ורק אז לחזור לארץ,
    זה בטח לא היה פוגע בו, פיסית לפחות.
    2. המעבר נכוןלא נכון תלוי על מי אתה מסתכל, לחיים רביבו המעבר היה בהחלט נכון כי אם הוא אומר שהספיק לו אירופה ושהוא רוצה קבוצה שבה יוכל לשחק בשקט
    בלי לחצים ובלי הכרח של להוכיח את עצמו ולתת 100% מה שלבט קבוצות כמו חיפה ות"א היו מחפשות. אם אתה מסתכל מהצד של הכדורגל הישראלי אז חיים רביבו
    הוא שחקן שבהחלט היה יכול לקדם באירופה קבוצה, למרות שלא בונים קבוצה על שחקן אחד.
    3. הרמה של אשדוד בטח תעלה עם רביבו, אבל מצד שני יכול להיווצר המצב כמו שיש היום במכבי ת"א שכל הצעירים סוגדים לנימני ומחפשים רק אותו במשחקים, אבל
    נעזוב את זה כי לאשדוד יש שחקנים בוגרים ומנוסים שלבטח לא יתנו לרביבו לגנוב את כל התהילה, מה שבטח יגביר את התחרות ואת הביצועים של השחקנים האחרים
    כמו אבוקסיס ושאר הרכש שהביאו.
    4. כלכלית זה בטוח ישפיע, בנוסף לרכש האחר שהביאו הרבה ילכו לקנות עכשיו מנויים או כרטיסים למשחקים בגלל רביבו, מה גם שאשדוד בצעד לא הכי מתחשב באוהדים
    העלו את מחירי המנויים ל1000 שקל, שזה יותר יקר ממנוי לשער 8 בבלומפילד.
    ויש גם את אלה שהם לא אוהדים של אשדוד, אבל יבואו למגרש וישלמו 70 שקל כרטיס רק בשביל לראות את אגדת רביבו משחק.

14. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמעתי שמועה (לא בכלי התקשורת,דרך אנשים) שאדון רביבו השתמש בסמים בתקופה האחרונה בטורקיה,ובן-זקן הוציא אותו מזה בשיניים.

קצת קשה להאמין לדבר כזה,שחקן שמצליח ברמות הגבוהות צריך את הדברים האלה (?)

15. שגיא Guest

לא זאת השאלה שצריכה להישאל, אלא - האם בגלל הדברים האלה הוא הצליח לשחק ברמות הגבוהות?
    :wink:

סתם, בואו נהיה רציניים, קשה לי להאמין שזה קורה, ואם זה היה קורה העיתונאים החטטנים שלנו כבר היו עולים על זה, אם הצליחו לעלות בקלות על שני שחקנים מסכנים כמו אדרי ועזרן מאשדוד אז בטח היו עולים על חיים, חוץ מזה יש בדיקות, היום עושים בדיקות אקראיות אחרי משחקים, דברים כאלה מתגלים. ואם ג'קי בן זקן לא יכול להוציא מישהו ממצב כזה, ככה שזה ממש שטויות.

בקשר לרביבו, אני מאמין שכבר כולם יודעים שאשדוד ביטחו אותו, והוא כבר מתאמן עם הקבוצה, אבל בכל זאת הודעה רשמית על חזרה עדיין אין, וצפויה להיות אחת כזאת בשבוע-שבוע וחצי הקרובים, בהם נדע סופסוף מהי החלטתו של רביבו.

לגבי מה שיוגב אמר, לדעתי הוא יכל בקלות לתת עוד שני עונות באירופה, ואז לחזור לעונת סיום, ככה בגיל 34 בערך, באשדוד, ולסיים קריירה מפוארת של כדורגלן ישראלי, גם בארץ, ובעיקר ההצלחה בחו"ל.