רבע גמר: עוד תצוגה מגרמניה

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Franco, ‏3/7/10.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

משהו יכול להסביר לי את עניין מחיקת הצהובים שבמונדיאל הזה כל הזמן מדברים עליו?
    הבנתי שבשלב מסויים נמחקים הצהובים בעיקר כדי למנוע מצב זהה לזה שקרה בגמרי ליגת האלופות ומשחקים מכריעים שאחד הכוכבים ההכי גדולים של הקבוצה לא שיחק בגלל צבירת צהובים בשלב מוקדם יותר.
    איך השינוי הזה עובד?

2. שגיא Guest

כי אתה השכם וערב מחפש פה רק דבר אחד - לצאת הצודק. להוכיח לעולם שגונזו אמר משהו נכון, שהוא צדק, שהוא הראשון שחשב ככה, שהוא יודע הכי טוב מכולם. תנסה לקרוא את ההודעות שלך בראיה לאחור, אולי תבין.

3. ArsenalFan Member

לא יודע אם הוא מגיע למשחקים גדולים או לא, בהתחשב בכך שזו העונה המשמעותית הראשונה בקריירה שלו זה קצת מוגזם לבוא ולטעון טענה כזו לגביו. אבל הוא פשוט ילד מדהים, יש לו הכל. כל כך חכם. ישבתי וראיתי את המשחק עם אבא שלי והתמוגגנו קודם כל ממולר (טוב, יותר התמוגגנו שארגנטינה הובסה). צריך להצדיע קודם כל לואן חאל שהעלה את הילד הזה ונתן לו את מלוא הצ'אנס בבאיירן. וורלד קלאס.

4. 亚历山大帕托 Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx וואו, איך לא שמתי לב קודם... איך עושים subscribe להודעות של משתמש כלשהו? זה דחוף.

5. The_Magpie Member

אחרי רבע הגמר לכל שחקן שהיה צהוב אחד, הוא יימחק. במקרה של שני צהובים כמו מולר מגרמניה הם יישארו בתוקף ומולר לא ישחק בחצי-הגמר.

הדבר נוצר כדי למנוע שיווצר מצב ששחקנים לא ישחקו בגמר בגלל צהובים.

6. gonzo18 Member

מעניין תוך כמה זמן מולר יהיה מועמד לריאל מדריד? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
    הילד הזה פשוט נדיר. אנחנו חוזים באחד השחקנים הכי גודלים שצמחו לגרמניה ב20 השנים האחרונות. שחקן שיש לו הכל מהכל. אני מתמוגג מלראות אותו משחק כדורגל וכאוהד נבחרת ספרד אני פשוט מודה לאלוהים שהוא לא ישחק בחצי גמר.
    כבר היום הוא אחד הכדורגלנים הטובים בעולם לדעתי.

7. samoel Member

אני לא רוצה לנכס את הגרמנים אבל יש לי דבר אחד לומר על היום, ואני אפנה אותו למאמן הולנד - TOTAL FOOTBALL.

למען האמת אני לא כלכך בקיא בהגדרה האמיתית של זה. אבל במובן המלא של המשפט הזה הגרמנים פשוט נותנים הצגה. 7 שחקנים מגינים בחירוף נפש(וכשצריך גם 10) 7 שחקנים תוקפים ולא נותנים מנוחה. בסטיאן שווינשטייגר מנווט בכשרון עצום מאחור וסוגר חורים כשפרידריך/חדירה עולים למעלה. קלוזה מוציא לפועל וכמות הכשרון של הצעירים בלתי נתפסת. הגנה, התקפה, שוער, קישור, ספסל, מאמן, שיטה, דרך .

ת-ע-נ-ו-ג!!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/7/10
  8. Raulito Madridista

אני חושב שעל משחק כזה צריך להגיב בשני חלקים - להבדיל לחלוטין בין המנצחים הגדולים והראויים, לבין המפסידים העלובים. לא האמנתי שכאשר שתי נבחרות גדולות כאלה נפגשות, במעמד כזה - נראה משחק כל-כך חד צדדי, עד שבשלב מסוים הפסקתי ליהנות מהמשחק.

נתחיל עם המנצחים כמובן - גרמניה היא מבחינתי המועמדת מספר 1 לזכות בגביע העולם לאחר שברזיל הודחה. גרמניה מציגה כדורגל נפלא, פשוט תענוג לראות אותה משחקת. הנבחרת נמצאת בקו עליה מתמיד תחת יואכים לב, שנותן לשחקנים לבוא לידי ביטוי. גרמניה היא שילוב של חוכמה, יצירתיות, קבוצתיות, לחימה, משמעת, סדר וארגון. מרשים לראות את גרמניה מחפשת עוד ועוד שערים ולא עוצרת בניגוד לנבחרות אחרות. צריך להתחיל לקחת אותה בשיא הרצינות, זו כבר תבוסה שנייה שהיא מנחילה לנבחרת גדולה.
    מירוסלב קלוסה הוא פנומן. בתחילת המשחק הוא החמיץ שער בטוח ומעט זילזלתי בו. אבל קלוסה סתם לי ולרבים אחרים את הפה. השער השני שלו פשוט נהדר וזו הייתה התקפה קבוצתית למופת של גרמניה. קלוסה חגג כמו שצריך את הופעתו המאה בנבחרת עם צמד מצויין וברזומה העשיר שלו חסר לו רק גול אחד בהשוואה לרונאלדו האגדי, ועם איך שהוא וחבריו נראים - הגול הזה יגיע בחצי הגמר.
    בסטיאן שוונשטייגר הולך וקובע את מעמדו כאחד הכדורגלנים הטובים באירופה. הוא כל-כך יעיל וחכם, לא מאבד שום כדור. הבישול שלו לפרידריך היה פנומנלי - לא ראיתי אותו מכדרר ככה באף שלב בקריירה שלו. הוא כמובן צריך להודות לואן-חאל על כך ששינה לו עמדה והביא אותו למרכז הבמה.
    אני לא יודע היכן גרמניה תיעצר, אם בכלל, אבל אני נחוש לכתוב - את גרמניה הזאת לא בטוח שישכחו גם אם היא תסיים שוב בידיים ריקות. גרמניה משחקת כדורגל כאילו זה פלייסטיישן.

ועכשיו תור המפסידים, המובסים, המושפלים, האפסים? אמרתי מתחילת המשחק שחסרונו של וולטר סמואל יבלוט, אבל ארגנטינה צריכה להתבייש בעצמה. אפשר להבין את השער הראשון שארגנטינה ספגה - חוסר ריכוז בשלב מוקדם של המשחק, מצב נייח וטעות שוער. אבל לגבי השאר? - פשוט חרפה. מולר בונה מהלך לגול כשהוא בכלל שרוע על הדשא, שחקני ההגנה תמיד איחרו ברגע.
    זו אולי חוכמה קטנה בדיעבד לדבר על שחקנים שאינם נמצאים, אבל זה מתבקש. מתחילת הטורניר הזהרתי לגבי היעדר מגן ימני ראוי(איפה זאנטי?), בעייה במרכז השדה(קמביאסו) ועוד. מראדונה אכל היום את הדייסה שאותה הוא בישל. כל הגולים של גרמניה הגיעו מצד ימין של ההגנה שלו. אגווארו היה חייב להיכנס לזירה הרבה לפניכן. מראדונה אחראי לאחד הביזיונות הגדולים של ארגנטינה בהיסטוריה. התבוסה 6-1 במוקדמות הייתה גם זוועתית, אבל הפעם זה חמור כי מדובר בבמה המרכזית וארגנטינה פשוט לא היוותה יריב. מראדונה כל המחצית השנייה הפנה את הגב למגרש והוא היה חייב לשים בצד את הרגשות(אני בטוח שכואב לו) ולנסות להשפיע במעט על הנבחרת שלו.
    אבל כמובן שגם השחקנים אשמים. שחקנים לא צריכים שהמאמן יצעק להם מהקווים 'תמסור'. כל שחקני ארגנטינה ניסו היום להציל לבד את המולדת וברור שזה לא יעבוד. לא ראינו מהם שום מהלך קבוצתי. אחרי השער השני שארגנטינה ספגה, השחקנים פשוט עמדו על כר הדשא. יש היגידו ביטחון בריצפה ויש היחשיבו זאת כחוסר אכפתיות.
    אני חושב שמסי כן ראוי לביקורת(אפס שערים ויכולת חלשה מאוד היום), אבל הוא האיש היחיד שבאמת ניסה בארגנטינה פרט לדי-מאריה, והוא היה מספר 1 בשורותיה במשך כל הטורניר.

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

נבחרת גרמניה שיחקה מדהים והגיע לה לנצח בהפרש כזה. היא לא רק הנבחרת המאומנת ביותר, גם הכושר הגופני של השחקנים הוא אדיר. רגע אחד כל ה-10 מתגוננים ועושים לחץ על הכדור, רגע אחר ולפחות 6 גרמנים נמצאים בחצי של נבחרת ארגנטינה, מוכנים להתקיף.
    מלבד היתרון בצד המקצועי, בו לגרמניה יש יתרון כמעט מול כל נבחרת בזכות המאמן המבריק שלה, יש לה יתרון בולט נוסף והוא הרעב והתשוקה.
    אני בכוונה לא מציין אף שחקן, כיוון שאני לא רוצה לשכוח מישהו. כולם היו נהדרים.

ארגנטינה לא נראתה טוב והיה ברור שביכולת שלה מתחילת הטורניר היא לא תוכל לעבור את גרמניה. מאחר ומדובר בארגנטינה, לא היה ניתן לפסול את המחשבה שהם יתחברו טוב יותר במהלך הטורניר, אלא שזה לא קרה והנבחרת הטובה יותר ניצחה את המשחק.

נערך לאחרונה ב: ‏4/7/10
  10. THE STRETFORD END Member

מעניין מה יהיה לפרשנים שדיברו ורמסו את הכדורגל האירופאי?
    שהיללו עד אין סוף את זה הדרום אמריקאי?
    שדיברו על הכדורגלן האירופאי הטאקטי והממושמע לעמות הקסם הלטיני?

כנראה שעוד לא למדו שסיכומים עושים בסוף.

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בסוף אורוגוואי תיקח.... אני שוב, לא מבין את ההפרדה, את ההכללה בין הכדורגל האירופאי לכדורגל הדרום אמריקאי, ברזיל משחקת משחק אירופאי לכל דבר, בארגנטינה אין שום שיטה, בטח לא משהו שאפיין את הנבחרות הדרום אמריקאיות הגדולות, כל הקטגוריות האלו כל כך מיותרות וחסרות טעם...

12. alexshw Member

http://photofile.ru/photo/smotrelkin/96379625/large/118630512.Xxx

13. wings Member

אצלי זה בדיוק ההפך. כמה שהיה יותר חד צדדי יותר נהנתי. נהנתי לראות את ארגנטינה מובסת.
    זה הרגיש בשבילי לא רק כניצחון גדול של גרמניה אלא ניצחון של הכדורגל.

14. c_web Member

האם גם נגד ספרד נראה שוב את ההנאת (בכוונה ב ' א ') כדור הזו של גרמניה? בכזאת קלות? כי גם ספרד עושה את זה באופן מושלם. או שנראה את גרמניה כמו בדקות שלה היום נגד ארגנטינה (ובדקות נגד אנגליה) שהיא עמדה מושלם מאחור ויצאה למתפרצות קטלניות.
    איזה משחק זה הולך להיות...

15. מראדונה Member

דרום אמריקאי,אירופאי...עשה לי כאב ראש.
    מצד אחד יש נבחרות כמו סרביה ופראגוואי שמשחקות הגנתי וטקטי,מצד שני יש נבחרות כמו צ'ילה וגרמניה שמשחקות התקפי ומנסות להכתיב את הקצב.
    די כבר עם הקביעה המפגרת הזאת של כדורגל דרום אמריקאי!