רומא 2018/2019 :: עוד קיץ עמוס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏27/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה צביעות ?

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

כששחקן מזוהה ומוביל בכושר טוב עוזב לקבוצה אחרת לרוב כל הקהל ישנא אותו על-כך / יפסיק לאהוב אותו / להעריך אותו.

כשהשחקן נמצא בירידה - כמו במקרה של סטרוטמן - אתה בעד עזיבה, ואני אומר זאת בעדינות.

כאוהדים חלקנו עדיין מצפים מהשחקנים הכי טובים בקבוצה להראות נאמנות לא משנה מה, כשבפועל זה מעולם לא היה הדדי.

3. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם ברומא היו נאמנים לגישה שלך,גם נינגולאן לא היה נמכר. (אגב,אותו סדר גודל של סכום העברה)
    טל צודק, הכדורגל של היום זה נטו ביזנס. לעצרי אין כמעט היום רגש בין שחקנים למועדונים.
    סטורטמן עם כל האהבה והערצה,נכון שדחה הצעות כדי להצטרף ולאחר מכן להשאר ברומא למרות הצעות אחרת שהיו לו. גם קיבל חזרה והרבה.
    רומא האמינה בו למרות כל הפציעות שעבר ונתנה לו את הזמן לחזור.
    שורה תחתונה,מעבר יעשה טוב לשני הצדדים,ואם אפשר גם להפרד בצורה מכובדת וגם לקבל עליו סכום יפה. תפאדל.

4. טל. Member

ביזנס זה טוב. ביזנס זה לא מבחיל.

בביזנס כל הצדדים יוצאים מרוצים. זה מהות הביזנס.
    וכשהקשר הוא חוזי וקר - כולם יודעים מה מצופה מהם. ואין הנחות ואין שיקולים לא עניינים.

5. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא נראה לי שקראתם עד הסוף. אני בעד למכור.

כולנו צבועים. כולל אנוכי.

6. טל. Member

תועלתנות איננה צביעות.
    התייפיפות נפש היא היא הצביעות.

עצה למונצ'י: מיליון יותר מיליון פחות יאללה לחתוך. בינואר גם אחד מבין פרוטי/אלשע.
    ואז תביא גם את נרס וגם ביילי ביחד. יאללה בלאגן.

השנה הזו הכל גמור אבל לשנה הבאה אפשר לבנות פה משהו דליקטס.

7. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

עניין הריספקט מופנה מן הסתם לאוהדים. לא מבין איך ניתן להבין את זה אחרת כאשר זה נכתב במקביל לפירוט על צרכי המועדון (מכירה שהיא must).

**
    זוביזארטה (הDS של מארסיי) מאשר שהעסקה נמצאת לקראת סגירה.

וגם רומא:
    https://pbs.twimg.com/media/Dlitg36WsAEWE5A.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/18
  8. SerieA Il Capitano

לוחם גדול ומלא גרינטה שתחסר לי באופן אישי, אך ברור שהיכולת כבר לא שם.

לא אשכח את הבעת הפנים של הגלדיאטור לאחר השער בדרבי בעונה השנייה של ספאלטי.

9. טל. Member

נו טוב אם אין מחלוקת אז אין מחלוקת.

לא תארתי לעצמי שאתה מדבר על היחס בין אוהדים לשחקן - גם כי 'ריספקט' זה (לטעמי) מונח שגויי בתיאור מערכת היחסים הנ''ל, וגם כי זו מערכת יחסים לא מעניינת וקשיחה לחלוטין... הרי כל שחקן שעוזב, היחס שלנו כלפיו יהיה ''של ריספקט'' כדבריך: תמיד נודה לו על כל מה שנתן ונאחל לו בהצלחה בהמשך. הרי גם אם היה מדובר בשחקן רבע מסטרוטמאן שנתן למועדון רבע ממה שסטרוטמאן נתן לנו - בכל מקרה זה היה היחס שלנו אליו...
    היינו מעריכים את כל מה שנתן, ומאחלים לו בריאות ובהצלחה בהמשך הדרך.

תקנו אותי אם אני טועה אבל פה בפורום אני לא מתאר לעצמי שיש אנשים שפותחים שמפניה או לחילופין שורפים חולצות ומאחלים קללות כששחקן עוזב/נמכר.

היחס בין אוהדים לשחקנים הוא לא מעניין... אין מה לכתוב עליו. הוא קשיח לחלוטין. בכל מצב.
    זו הסיבה שחשבתי שאתה מדבר על הציר מועדון-שחקן.

10. טל. Member

Strootman se ne va: lacrime e polemiche – Forzaroma.info
    סטרוטמאן עוזב בדמעות. בחדר הלבשה אומר לחבריו שסילקו אותו. האוהדים זועמים. פאלוטה מתגונן.

-אני לא מבין מה הולך פה. אבל בכלל.
    השחקן צריך להיות שמח. והאוהדים. וכולם.

הלאה:
    לפי כל העיתונים פאסטורה יפתח היום בעמדת הקיצוני השמאלי. (חוליה קדמית: אונדר-דז'קו-פאסטורה)
    כשאת השלישיה במרכז שדה ירכיבו פלגריני-DDR-כריסטאנטה.

אני מאוד מאוכזב מהגישה של EDF כלפי עמדת הקיצוני. ברמת העקרון.
    להיות שחקן כנף זה מקצוע. להיות קיצוני זה מקצוע.
    עושה רושם שאצל EDF... אצלו זו סתם עמדה של סותמי חורים או שחקנים שהוא לא יודע איפה לשים אותם.
    גם שנה שעברה ראינו את זה עם זרסון ושיק ודפרל.
    מבחינת EDF: יש לך רגל שמאל? אין בעיה אתה יכול להיות קיצוני ימני. לא משנה אם התפקיד המקורי/הטבעי שלך זה בכלל חלוץ, קשר מרכז שדה, מגן.
    והנה גם בעמדת הקיצוני השמאלי. עכשיו הוא שם שם את פאסטורה.
    מה קשור בכלל?

אנחנו כבר לא מדברים על פאסטורה של פאלרמו... או של השנים הראשונות בפסז. הוא כבר מבוגר. הלוואי שאני טועה אבל לדעתי הוא כבר לא מתאים לעמדה הזו.

EDF אומר שפאסטורה צריך להשתפר ולהראות את היכולות שלו בלי קשר לעמדה. זה לא נכון. זה משפט מטופש.
    אתה צריך לשים אותו בתפקיד המתאים. בתפקיד שבו הוא ישתפר. בסביבה הנכונה. בתנאים הנכונים.

הרי זה התפקיד שלך כמאמן. להיות אחראי על ההיבט הטקטי... זה לא הכל רק מאמני כושר ויכולות מנטליות.

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/18
  11. SerieA Il Capitano

סילקו אותו ממקום העבודה שהוא מאד אהב במשך שנים, שבחר בו על פני מנצ'סטר יונייטד. מכרו אותו לאחר שמצאו חלופה צעירה יותר.

העובדה שרומא ניסתה למכור את כל ההרכב שהביא אותה למקום השני בעבר, צריכה להדאיג, מכיוון שרוב השחקנים כעת יודעים שרומא היא תחנת מעבר בדרך למקום אחר, וככה לא יוצרים תחושת שייכות למקום העבודה שלך.

מכירתו של סטרוטמן מייצגת זאת אף יותר ממכירתו של נאיינגולאן.

12. טל. Member

הוא עובר למקום שמעריכים אותו יותר, ושרוצים אותו יותר, ושמשלמים לו יותר, ובונים עליו יותר.
    אני במקומו לא מבין מה יש פה להיות עצוב... אתה עוזב מקום עבודה שבו משלמים לך קצת ובונים עליך קצת - ועובר למקום שבו משלמים לך יותר ובונים עליך יותר.
    וגם אתה עכשיו מגיע למאמן ספציפי שאיתו הכי הצלחת בעבר.
    מה יותר טוב מזה?
    שים לב, גם הוא לא עוזב לאיזה מועדון אלמוני. בכל זאת מארסיי מועדון אירופאי מכובד ומפואר עם הרבה תוכניות.

אני אישית לא מבין. אני מודה. תסיק מזה עליי מה שתסיק.

בקשר לרומא:
    כמעט כל שחקני רומא תחת EDF נראו (והציגו מספרים) חלשים ורעים יותר מאשר תחת ספלאטי.
    אבל היי, פרס הציל מהקו ואליסון תפס יום - אז הכל נמחק.

כשאני כתבתי את זה פה מאתיים פעם שנה שעברה כולם סתמו אוזניים.

גם אני חושב שבמקום להחליף חצי קבוצה היו צריכים להחליף אדם אחד על הקווים.
    אבל העובדה היא שמונצ'י (ומרבית האוהדים) לא חושבים כך.

כפרוייקט ברמת על: מונצ'י החליט להמר על הדור הצעיר במיוחד בעמדות של מרכז שדה. והמכירה הזו של סטרוטמאן (כמו מכירות רבות אחרות) היא בהתאם.

ימים יגידו.
    אין לזה שום קשר להיותה של רומא "תחנת מעבר" או לא. היא היתה כזו גם לפני המכירות של נאיינגולאן וסטרוטמאן. וגם לפני שהגיע מונצ'י אם להיות כנים.

13. Alta Tensione Member

זה לא שסטרוטמאן הפסיד משהו במנצ'סטר יונייטד שבחר ברומא על פניה וזה לא שהוא "עשה" לה טובה שהוא חתם אצלה. זה כמו שתצא עם בחורה ממש יפה ותרגיש חייב לה על זה שהיא נמצאת איתך ולא עם מישהו שיש לו כביכול value יותר גבוה משלך. זה דפוק ומעיד על הערכה עצמית נמוכה. זה אמור להיות win win שמשרת את שני הצדדים. אם צד אחד מרגיש שזה כבר לא זה (במקרה הזה רומא, אבל אם סטורטמאן היה כמו אליסון בעמדה שלו על המגרש ביחס לשחקנים אחרים בעולם ולא חצי שחקן אחרי שתי פציעות קשות אז כמובן שזה היה יכול להיות בקלות הפוך והוא היה מבקש ללכת) אין במה להיאחז.

התנהלות יפה של רומא. התנהלות של "מפעל" הלה-יובה. אין מקום לסנטימנטים ולא שנעשה כאן משהו פסול ומגונה שצריך להשתמש במונח הזה. ככה הופכים לגדולים וזה עוד צעד במסע הנהדר הזה של רומא בדרך למעלה.

אלעד ו-Un bombón אוהבים את זה.
  14. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש משהו שהיית עושה אחרת?

האלטרנטיבה (לא למכור), גם היא יוצרת תחנת מעבר, אבל נטו מצד השחקנים שגדלים על הקבוצה מקצועית.

מכירת ההרכב שהביא למקום השני (= מקום בצ'מפיונס ליג, לא ריצה לסקודטו) הכניסה יותר מ220מ' יורו בזמן שהקבוצה רשמה הישג מקצועי היסטורי. רוב הכסף כבר הושקע בקבוצה חדשה, שלפחות על הנייר, מציגה סגל איכותי יותר (רק "רוב" כי מאחרז\מאלקום לא יצאו לפועל, אבל אני מניח שזה יתוקן כבר בינואר).

איזו תחנת מעבר עדיפה? כזו בה השחקן לא ישמור על מקומו אם לא יעמוד בתחרות מול שחקנים אחרים (כמו סטרוטמן לאחר עונה רעה מאוד מול הפריצה של כריסטאנטה)? או כזו בה השחקן מרגיש שהוא יכול לשחק בקבוצה טובה ושאפתנית יותר מזו ש"שומרת על הנכסים החשובים שלה" כלומר בוחרת להישאר במקומה ללא ניסיון אמיתי להתקדם?

15. טל. Member

אני מעריך שהמכירה של סטרומטאן היא לא על רקע מקצועי ואני דוחה את ההשערה שהועלתה כאן שמבחינת רומא הוא שחקן עודף.
    אני מאמין שגם כגיבויי לעמדת הקשר האחורי מבחינת EDF היה לו מקום, ובוודאי ובוודאי לעמדות קדמיות יותר במרכז השדה.
    ולראייה רק שבוע שעבר (במשחק של פתיחת העונה. לא פחות) הוא קיבל הרכב ראשון.
    גם אחרי כל השינויים והרכישות של הקיץ. הבן אדם קיבל הרכב ראשון.
    EDF מעריך אותו מאוד.

הסיבה למכירה היא כלכלית נטו.
    צריך כסף.

מונצ'י הבין: עסקה בחצי מחיר כמו של מאלקולם כבר לא תהיה... שחקן התקפה שיבוא בינואר - יבוא תמורת מחיר מלא. 45-50 מיליון וצפונה.
    צריך כסף, בקיצור.

את פרוטי לא מצליחים למכור, את אלשע לא, את זואן זסוס לא. גם אלו שעוזבים - עוזבים בחינם.
    אז מי יממן את הקניה?

ככה גם אני מאמין מונצ'י הציג את הדברים ל EDF... אמר לו: אתה רוצה בינואר את נארס? רוצה את טאובה?
    -אז צריך למכור את סטרוטמאן.
    צריך כסף.

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/18
מצב נושא:
הנושא נעול.