רומא 2018/2019 :: עוד קיץ עמוס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏27/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמונה זה נחמד, אבל EDF נשאל על כך ואמר שהוא לא רואה אפשרות כזו.

כמצאלה אין ספק שהוא היה מקבל דקות. הקטע הוא שאין שום הצדקה לפתוח איתו על חשבון כריסטאנטה (במשחקים הראשונים דווקא כן - כדי לאפשר כניסה הדרגתית יותר לרכש החדש), ואין סיבה שפלגריני יקבל פחות דקות מהעונה הקודמת.

המכירה הזו מצדיקה את עצמה בכל המישורים. היכולת בעונה שעברה, ההצעה הגבוהה ממארסיי, משכורת שלא תואמת שחקן גיבוי, מס' השחקנים בסגל, ואירועים אחרים של הקיץ. אין טעם לנסות לבטל נקודה אחת כדי להצדיק נקודה אחרת. כולן מהוות נימוק מספק לעזיבה שלו.

2. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

מרגיש שיש פה סערה בכוס תה.
    סטרוטמן עצוב , וזה הגיוני שהוא עצוב כי רומא חשובה לו, זה לא סותר את זה שהצעד הזה נכון מבחינת רומא מכל המישורים, וגם מבחינתו של קווין עצמו ברמה האישית . זה לא סותר את זה שהוא מסיים תקופה יפה ולא פשוטה, עם הרבה הקרבה בדרך.

לא חושב שזה צבוע להיות בעד המכירה הזו כאוהד רומא, זה אולי צובט בגלל הערך הסנטימנטלי אבל כל מוח שפוי מבין שזו עסקה טובה.לכל הצדדים.

AS R אוהב/ת את זה.
  3. Cup of Tea Liverpool, UK

מישהו קרא לי?

4. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אחרי 13 עמודים ועוד כמה עמודים בדיון הקודם של רומא, אני שואל את עצמי שאלת תם - אחרי כל קיץ עמוס של לא מעט שחקנים שעוזבים ולא מעט שחקנים שמצטרפים, רומא מתקדמת ומשתפרת (לא ממש מרתק אותי רואי החשבון של המועדון שמספרים שיש אור ירוק של הכנסות ולא מינוס אדום, מעניין אותי יותר השחיתות מסביב לאצטדיון)?
    בתחילת העונה אני רואה אותה מקרטעת פה ושם מבחינת הסינכרון במשחק, פה ושם כמה נקודות הולכות לאיבוד כי המאמן שוב צריך לתרגל מערך עם שחקנים חדשים, לתרגל שוער חדש, שחקני קישור חדשים...נכון שיש אידיאל (בו השחקנים נשארים, תדמיינו את סלאח נשאר בקיץ שעבר) אבל קשה לי לדמיין עונה מוצלחת כמו העונה שעברה.

SerieA אוהב/ת את זה.
  5. Lupo Member

חסוס=מורנו=מרקאנו. אף אחד מהם לא באמת מספיק טוב(או היה) בשביל להוריד תלות מפאזיו, שבעצמו בלם די חביב ונחמד אבל לא משהו לרוץ ולספר עליו. אם על עניין אליסון עוד אפשר להאמין שנתגבר, המצב עם הבלמים שונה לגמרי בעיניי. מספיק משחק אחד לא טוב של מנולאס וההגנה היא הגנת מרכז טבלה ומטה בסריה א׳. אלא אם כן ביאנדה יפתיע ויתגלה כאיזה מרסל דסאי, אבל בינתיים מפחדים לתת לו לעלות למגרש וכמו שאני רואה את זה הוא לא הולך לשחק הרבה בשנה-שנתיים הקרובות אם בכלל יישאר. מאוד מאכזב אחרי כל המיליונים שנשפכו הקיץ, לא חושב שהיה צריך להגיע לתחילת העונה כדי לזהות את הבעיה הזאת.

מעבר לזה לדעתי לפי איך שהתחילה העונה של די פרנצ׳סקו זה כזה:
    - פאסטורה יוכל לשחק בשלישיית קישור = קישור כבד מדי, פאסטורה יותר מדי רחוק מהשער.
    - פאסטורה יעבור לשחק ווינגר = איטי מדי להתקפה, ובנוסף אין בסגל שלושה קשרים שמסוגלים לשחק ביחד(הלך סטרוטמן).
    - פאסטורה יעבור מתחת לחלוץ 4-2-3-1 = אין סדר במשחק, הרבה איבודי כדור ושחקנים שחוזרים להגנה(אם בכלל) לאט ביותר.

בינתיים עם האופציה השלישית הצלחנו לחזור מפיגור של שני שערים מול אטלאנטה, אבל לטעמי זה היה מאוד לא אסתטי ועם מעט מדי שליטה במשחק לעומת איך שאנחנו רגילים. לא חושב שדי פרנצ׳סקו קונה את זה להמשך. על מה קרה אחרי הפציעה של פלורנצי באמת שאין צורך להרחיב, ונקווה שלא נצטרך גם בעתיד.

6. טל. Member

גם אני חושב שפאסטורה הוא פליימייקר ותו לא.

וגם אני חושב שמאצלה הוא לא, ושחקן כנף הוא (כבר) לא. ואם edf יתעקש עליו הוא יצטרך לשנות את המערך 4-3-3 הקבוע שלו.

אבל זה עדיין לא הוכח.
    חייבים לציין.
    כנ''ל כריסטאנטה דרך אגב שכולם מדברים על פאסטורה אבל על כריסטאנטה מדברים פחות. גם כריסטאנטב בעיניי לא מאצלה... אלא פליימייקר שלא ממש מתאים ל 4-3-3 הקבוע של edf.

אבל שוב: זה לא הוכח. זו דעתי אבל היא סתם דעה.

צריך לתת ל edf את הזמן ללמד אותם את השיטה. ולתרגל.
    עוד חודשיים-שלוש כולנו נהיה יותר חכמים.
    אז כבר יהיה אפשר לצאת במסקנות.

כרגע לי יש דעה, ולך יש דעה, ולהוא יש דעה, אבל הכל סתם נפנופי ידיים.
    שוב: כרגע אני סקפטי. ברור. ואני גם טורח לכתוב את זה... אבל הכנות מחייבת לומר: צריך לתת ל edf זמן לעשות את העבודה שלו.

7. רומאלופה Member

מה ההיגיון שרומא משחקת גם בשני וגם בשישי? לא יכלו קצת לרווח את זה?

8. טל. Member

רומאלופה
    התאחדות של אהבלים.

עדכונים רפואיים:
    EDF נותח הבוקר בידו עקב האגרוף שנתן לקיר בספסל, כשחטף קריזה ב 3-3 אתמול. שבר את היד.

פלורנצי נבדק ואין נזק לרצועות. אפשר לנשום לרווחה. כרגע מנוחה ופיזיותרפיה. אמור לחזור לאימונים בעוד שבועיים-שלוש.
    הגיע הזמן שקארסדורפ יראה מה הוא שווה.

9. Esomech Member

שאלה לאוהדי רומא, אתם מרוצים ממונצ'י אחרי הקיץ השני שלו בתפקיד?

חייב להגיד שבתור צופה מהצד (אוהד ליברפול, אבל עוקב אחרי הליגה, בעיקר אחרי הרביעייה יובה/מילאן/אינטר/רומא..מרגשות אותי מאוד) אני ציפיתי ליותר בבחירת השחקנים, קניות יותר איכותיות מאשר בכזאת כמות..

10. DRORIKO Member

לדעתי צריך לחכות עד סוף העונה כדי לתת ציונים למונצ׳י. על פניו המרקטו האחרון נראה תמוה, אבל אולי מונצ׳י הוא באמת כזה גאון.

11. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מנקודת המבט שלי:

כל העמדות שהיה נחוץ לחזק קיבלו מענה פרט לאחת בהתקפה (את הסיפור עם מאלקום אתה בוודאי מכיר).

הגיעו כמה פרוספקטים שיכולים לסגור את הפינה הזו (בדומה לאונדר בעונה שעברה) אך די ברור שיקח להם זמן להפוך לשחקנים משפיעים באמת.

זה נע בין "אי אפשר לקבל הכל בקיץ אחד" ל"היה צריך ללכת על שחקן אחר, גם אם בעסקה פחות משתלמת".

בגדול, הציפיות לאחר הקיץ הזה גבוהות בהרבה מהקיץ הקודם, ומהקיצים שקדמו לו. הסגל הנוכחי הוא המוכשר והמסקרן ביותר שנבנה כאן מאז מעבר הבעלות ב2011. ישנם גם מס' סימני שאלה אך אין לנו מספיק מידע בשלב זה כדי לגבש עליהם דעה.

Esomech אוהב/ת את זה.
  12. טל. Member

זה יהיה קצת ארוך. צר לי.

לפעמים אני גם אקפוץ מנושא לנושא. כי הכל משתלב וקשה לבצע הפרדה. גם מחשבתית/עקרונית וגם טכנית מבחינת הכתיבה.
    אבל אני אשתדל.

למונצ'י יש כמה חסרונות מובהקים בתפקוד שלו. ולמרבה הצער הם מעצימים חסרונות אחרים שמצויים בצד של שני שאוחז במושכות: EDF המאמן.
    בלי קשר לבחינת העסקות שלו והאם הם מוצלחות או לא... אני מדבר פה רק על התפקוד וההתנהלות שלו, לכשעצמה.

א- יש לו בעיה למקסם מחירים הן בעסקאות מכירה והן בקניה. בקטע הזה יש באיטליה טובים ממנו.
    לדעתי יכולות המו"מ שלו הן פושרות.
    לזכותו אפשר לטעון שאולי זה נעשה מבחירה והוא מעדיף לעיתים (קרובות מאוד) לוותר על סכום כסף מסויים ולסגור עסקאות בצורה זריזה וחדה.
    יש הרבה ראיות עובדתיות נגד הטיעון הזה, אבל שיהיה.

ב- יש לו טבע של "פרוייקטור". מונצ'י תמיד מחפש את הפרוייקטים. אבל לפעמים לא צריך פרוייקט....
    לפעמים צריך קניה חכמה ופשוטה.
    חשוב לציין גם שמהצד השני של המשוואה גם יש לו מאמן - EDF - שלא ממש מצטיין בפרוייקטים.
    למה אני מתכוון?
    אם למאמן חסר מאצלה - אז מונצ'י יביא פליימייקר ויגיד "אנחנו נהפוך אותו למאצלה". או למשל ינסה להפוך שחקן כנף למאצלה (כמו שהוא מתכנן לעשות עם זייך), או ינסה להפוך חלוץ לשחקן כנף, או מגן לשחקן כנף, או אני לא יודע מה.
    אין לו את הטבע הפשוט: חסר לי X? -אז אני אקנה שחקן X מוכח לעמדה הזו, ואסגור עניין.
    לא!
    אצל מונצ'י אם חסר X אז הוא יקנה Y, וינסה להפוך אותו ל X.
    אבל המאמן על הקווים: EDF אתה רואה שהוא מאמן מקובע שלא ממש מצליח לעשות מייקאוברים ולא מצליח לשנות תפקוד של שחקנים.
    EDF לא הצליח עם מייקאובר לפלורנצי ולא עם שיק ולא עם דפרל ולא סטרוטמן ולא ז'רסון ועכשיו גם לא בטוח שיצליח עם המייקאובר שהוא רוצה לעשות לפאסטורה וכריסטאנטה וצוריץ.
    אני אומר: אם אתה מצליח להביא שחקן גם צעיר וגם בזיל הזול (כמו צוריץ למשל) אז אין בעיה לנסות לפתח אותו למשהו "אחר" מהתפקוד הטבעי שלו.
    פה ושם לנסות מדי פעם.
    אבל לא צריך לעשות את זה קבוע, כדרך חיים. לא צריך "לחפש פרוייקטים" כל הזמן.
    בטח לא אם ממילא אתה קונה את השחקנים במחיר מלא... כי אם אתה קונה במחיר מלא - אז כבר תקנה שחקן מוכח שאתה יודע מראש שיש לו נסיון מוכח בעמדה הספציפית שאתה מחפש.
    אם אתה צריך X - אז תביא X.
    למה להביא שחקן Y (בסכום גבוה מאוד) ובכוח לנסות להפוך אותו ל X (שוב, כשאתה יודע שגם המאמן שלך לא מצטיין בדברים הללו).

ג- ההתנהלות שלו היא מאוד קאפריזית. יש לו אובססיות. כשהוא ננעל על משהו - הוא לא רואה כלום בעיניים. ושוב בעניין הזה אני חוזר לעניין של גונאלון (וגם דפרל) כמשל: למה היה צריך לסלק אותו? ועוד בחינם? מה כבר יצא מזה? -סתם אובססיה.
    הנה עכשיו אולי EDF ירצה לעבור על בסיס קבוע למערך של 4-2-3-1, אבל הוא לא יכול!!!!
    אין לו ספסל!
    אם אנזונזי ודה רוסי ישחקו תמיד בהרכב ראשון - אז מי יהיה על הספסל לגיבויי?
    הלכו שחררו את סטרומאן (מילא, תמורת סכום מלא) ואת גונאלון בחינם - עכשיו מי יהיה על הספסל כ-גיבויי לשני הקשרים האחוריים במידה ו EDF ירצה לשנות מערך באופן קבוע ל 4-2-3-1 ?
    סתם קאפריזה וקוצר ראייה ממדרגה ראשונה.

כל אלו הם דפקטים בסיסיים שלא אמורים להיות קיימים בתפקוד של אף DS באשר הוא DS.

נערך לאחרונה ב: ‏28/8/18
    Coutinho10, Gianzola ו-Esomech אוהבים את זה.
  13. טל. Member

דייגו פרוטי כנראה ייעדר גם מהמפגש מול מילאן.
    בקרוב המסיבת עיתונאים של EDF לקראת המשחק מחר.

מאוד מסקרן לראות באיזה מערך המאמן הרומאי ייפתח.

לפי הבנתי האופציות שעומדות על הפרק הן:

א- 4-3-3 הרגיל עם קארסדורפ + עוד נסיון להפוך את פאסטורה ו/או כריסטאנטה ו/או פלגריני לשחקני מאצלה ברמה מספקת.

ב- 4-2-3-1 פאסטורה נושר מביה"ס למאצלות והולך לעמדתו הטבעית מתחת לחלוץ, וDDR ואנזונזי בקישור האחורי ביחד. שזה אחלה פלסטר שבעולם, אבל עקב קוצר הראות של מונצ'י אי אפשר לרוץ עם עם ההרכב הזה לאורך זמן.

ג- מערכי 3 בלמים למיניהם.

אם האופציה האחרונה היא אכן על השולחן ויש אפשרות למצוא 3 בלמים מתואמים שמספקים את הסחורה - לדעתי זו האופציה העדיפה. במיוחד לאור החולשה הזמנית (?) בעמדות המגינים בשני הצדדים.
    3-4-3 לדעתי יהיה האופציה הטובה ביותר (במרכז השדה מה שלא מצליח עם איכות, יסופק באמצעות הכמות + פאסטורה בעמדה טבעית + יישמר המשולש ההתקפי בחוד ש EDF כל כך אוהב)

14. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

פאסטורה נראה לי way out of tempo.

הוא היה שחקן מרתק לצפייה כאשר שיחק בפאלרמו, אבל הוא עבר הרבה פציעות מאז. תוך כדי הכדורגל התקדם מאוד ונהפך להיות קצבי הרבה יותר מאז הפעם האחרונה ששיחק באיטליה. תחושתי לגבי שחקנים מהסוג שלו שהם כבר אינם רלבנטים יותר ברמות הללו.

אני מעריך שינסו לשחק איתו במספר מקומות לאורך העונה ובשום עמדה הוא לא יצדיק את ההימור של מונצ'י עליו.

15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

על הנייר - להכניס שחקן עם תכונות התקפיות כמו של פאסטורה לשלישיית הקישור (לאחר שכבר שיחק בתפקיד הזה בפסז') זה הכי רלוונטי שיש (פפ, קלופ ובמידה מסוימת גם סארי - מאשרים). זה לא "הסוג שלו" אלא פאסטורה עצמו שפשוט מאבד פוזשן בקלות רבה מדי ואיכות המצבים שהוא יצר (עד כה) אינה מצדיקה את זה.

כרגע הוא מציג את כל החסרונות מהם חששתי כאשר זייך קושר אלינו אבל חשוב לתת לו זמן להתאקלם ולהשתלב בקבוצה. לרוץ איתו חודש שלם בהרכב. רצוי עם קשר נוסף מאחוריו (למרות שמדובר בפעולות אינדיבידואליות בהן השחקן שגה והיה נמדד עליהן גם אם היה משחק 3 מטרים קדימה).

חשוב לציין שאף שחקן לא שיחק מחוץ לתפקיד ה"טבעי" שלו (לפחות ב2 המשחקים הראשונים). מאף אחד לא נדרש לעשות משהו חדש שלא עשה בעבר.

מצב נושא:
הנושא נעול.