רומא 2018/2019 :: עוד קיץ עמוס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏27/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. טל. Member

לא משנה אם אתה עושה את השגיאה המטופשת שלך 3 מטר יותר קדימה על המגרש, או 3 מטר פחות...

מה שמשנה זה כמה שחקנים יש מאחוריך שיחפו עליך כשאתה עושה את הטעות הדבילית הזאת.

כשאתה משחק פליימייקר יש מאחוריך יותר שחקנים שמחפים.
    אז הטעויות הדביליות לא נספרות, ולא מעניינות, כי בד"כ ממילא שום דבר רציני לא מתפתח מהם והקבוצה שלך לא נענשת.

נ-ב: אצל EDF אף מאצלה לא פורח. שימו לב. כן תפקיד טבעי לא תפקיד טבעי. כן חדש לא חדש. כן מכיר לא מכיר.
    כולם אוכלים אצלו שם קש.
    פאסטורה כריסטאנטה סטרוטמאן ז'רסון נאיינגולאן. אפילו שחקנים שהיו מומחים בתפקוד הזה תחת ספאלטי ומאמנים אחרים.
    אפילו פלגריני שהוא הביא אותו בעצמו והיה אחלה בתפקיד הזה בססאולו - תחת EDF, ברומא, משום מה אוכל קש.

זה נתון שלבדו אומר "דרשני".
    אם רק היה מי שיפתח את הפה. ..
    אבל הבוס הקוקוריקו בכלל בצד השני של האוקיינוס. עסוק בלספר בדיחות.

2. orelh94 Member

https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/40367242_2377746445576662_2994136326128795648_n.Xxx?_nc_cat=0&oh=9c051c27ca2d3ca41ae447955542c08f&oe=5BED96F6

EsheD, Cup of Tea ו-יאן קולר אוהבים את זה.
  3. טל. Member

רומא תופיע הערב עם התלבושת השלישית שלה:
    L'AS Roma presenta la terza maglia. Sarà indossata questa sera contro il Milan. FOTO! VIDEO! - Voce Giallorossa

אם לא הקטאר המכוער היתה יכולה להיות חולצה ממש יפה.

בקשר להרכב היום:
    לפי מה שהצלחתי להבין:
    EDF עדיין מתלבט בין חוליית הגנה של 4 או של 3.
    ובהתקפה בכנף ימין המאמן מתלבט בין אונדר לשיק.

(לדעתי - ראשית: אונדר לא מגיע לו לרדת לספסל. הוא היה בסדר גמור במשחקים האחרונים. ובקשר לשיק עצמו: אני לא הייתי שם את שיק בכנף... בזבוז זמן ובזבוז של השחקן. מספיק כבר עם הניסויי הטפשי הנ"ל, הרי כבר היינו בסרט הזה. גם אם זה יעבוד "פעם ב", ברמת העקרון אין לזה עתיד.
    בעיניי: שיק מקומו או בחוד ביחד עם דז'קו או בחוד במקום דז'קו)

4. טל. Member

EDF התראיין אחרי התבוסה למילאן ואמר שהוא אשם והוא לוקח את האשמה עליו.

על פניו, אמירה ראוייה.
    הבעיה היא שאין דבר כזה אשמה בעולם הספורט (ראה להלן) והבעיה הנוספת היא שזו אמירה ריקה שיוצאת מהפה של מיסטר דיבורים ריקים.
    אמר אז אמר. נו אז מה?

תזכורת: אחרי ההופעה הלא מוצלחת של פלגריני וכריסטאנטה מול אטאלאנטה - הוא גם אמר שאסור לצלוב אותם.
    אז אמר...
    בעצמו שחט אותם כמו כבשים. חתך אותם במחצית. פלגריני בכלל נעלמו עקבותיו. כריסטאנטה נכנס מול מילאן בדקות הסיום רק כי לפאסטורה כבר לא היה אוויר בריאות...

אבל מה? עאלק "אסור לנו לצלוב אותם".

אח"כ מתפלאים למה EDF זה מאמן שלא מצליח עם צעירים. אח"כ מתפלאים למה EDF לא מצליח עם שחקנים שצריך להמציא מחדש ו/או ללמד אותם תפקיד חדש או תפקיד לא טבעי. למה הוא נכשל עם דפרל וז'רסון ושיק ופלגריני ופלורנצי וסטרוטמאן וההוא וזה.

פלגריני וכריסטאנטנה כמשל.
    בן אדם כשהוא לומד, כשהוא נכנס לתפקיד חדש/ מצב חדש - מדי פעם הוא נכשל. מה לעשות, זוהי עובדה. הרי אי אפשר ללמוד מבלי להכשל.
    מורה טוב גם מבין שהכישלון הוא חלק מהותי והכרחי בתהליך הלימוד.
    מורה טוב כשהתלמיד שלו טועה - הוא מלטף לו את הראש, מסביר לו מה לא בסדר, ושולח אותו למשימה עוד פעם.

אונדר וקלוייברט: פעם אחת נתנו משחק פושר - הופ יצאו מההרכב הראשון.
    פלגריני וכריסטאנטה: פעם אחת נתנו הופעה רעה: שחט אותם במחצית.
    שיק אם היה נראה כמו דז'קו אתמול: סטרונץ ושאר סופרי ההחמצות היו משתוללים עולים על בריקאדות ו EDF היה שולח אותו לגלות עד דצמבר.
    כל שאר הצעירים שאכלו אצלו קש שנה שעברה ונזרקו בקיץ בחינם - גם את כולם אנחנו זוכרים...

אבל כש-פאציו מציג משחקים מהגיהנום - זה בסדר. זה לא נורא. גם משחק הבא הוא יפתח.
    קרדיט אין סופי.
    וכשקולארוב לא זז - זה בסדר זה לא נורא.
    וכשדז'קו נראה כמו קונוס - זה בסדר. זה לא נורא.
    וכשאנזונזי עושה טעות ישירה של 3 נקודות - זה בסדר, זה לא נורא. משחק הבא הוא יפתח כמו גדול.

אבל אם פלגריני היה טועה ככה, כמו אנזונזי - לדעתכם היינו רואים אותו בכלל עוד פעם אחת על הדשא עד שהיו מעיפים אותו בינואר?

חוק:
    אצל EDF - אם שחקן ותיק טועה - הוא ממשיך לקבל קרדיט. לא ביגי.
    שחקן צעיר אבל שטועה? או שחקן שחדש בתפקיד שלו? או רחמנא לצלן גם צעיר וגם מוצב בתפקיד חדש? חחח וואי וואי וואי חאראם עליו.

מונצ'י בנה ל EDF סגל שלא מתאים לו. זה לא עניין של סגל "טוב" או סגל "רע"... זהו פשוט סגל שלא מתאים לו.
    לא מבחינה טקטית ל 4-3-3 שלו, ולא פרסונלית ולא עקרונית ולא מבחינת גילאים.
    זה סגל עמוס בפרוייקטים ובילדים - שלא מתאים למאמן הזה משום בחינה.

EDF מצידו - הוא גם "אשם", שלקח את הסגל הזה מלכתחילה.
    בקיץ היה צריך להגיד למונצ'י: "חביבי אני רוצה ממך 3 דברים בלבד:
    -תמכור את נאיינגולאן
    -בכסף הזה תביא לי קיצוני מוכח
    -תשאיר את אליסון.

אחרי 3 אלו מצידי אחרי זה תלך לחוף הים. אם אתה רוצה להביא כל מיני ילדים - תביא, אבל ישר תשאיל אותם. אצלי הם סתם קישוט על הספסל, אני לא צריך אותם ושילכו להתגלח על הזקן של מישהו אחר".

הבעיה היא שבספורט ובביזנס אין אשמה.
    "אשמה" זה מונח משפטי. מעולם המשפט.
    מונצ'י אשם. EDF אשם. ההוא אשם יותר ההוא אשם פחות...
    את מי זה מעניין?

השאלה עכשיו היא מה עושים?

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/18
    Dayatso אוהב/ת את זה.
  5. Lupo Member

הפלגריני הזה שווה משהו? מאז שהגיע לא עשה כלום. רוב הזמן שראיתי שיחק ממש גרוע. הראשון שהיה צריך לקבל בעיטה בתחת ועוד לקבל עליו סכום מופרז. על אליסון קיבלת סכום מופרז ומכאן אני מבין את קבלת ההצעה עליו. אתה הרי לא תשאיר שוער שנותן עונה אחת טובה ויכול לקבל עליו 75 מיליון יורו אחרי עסקאות נפל בהם שיחרתת שחקנים כמו מארקיניוס, פיאניץ׳ וסלאח בשביל סכומים מגוחכים.

6. VAR Member

עניין אותי לרגע לבדוק כמה רומא באמת קיבלה עליו. אז נכנסתי לטרנספרמרקט ומסתבר שישנו שוער ספרדי בשם קפה, פעם ראשונה בחיי שאני שומע את השם ומתקשה מאוד להאמין שהייתה לו עונה טובה יותר מאליסון אשתקד (וגם אם כן - הוא בטח לא קיבל את אותה החשיפה שמקבל שוער שקבוצתו מעפילה הרבה בזכותו לחצי גמר ליגת האלופות), שעבר הקיץ מאתלטיק בילבאו לצ'לסי תמורת 80 מיליון יורו. אליסון נמכר ב62.5 בלבד.

הכל יחסי בחיים. בעוד שנה שנתיים אני די בטוח שגם סכום ההעברה הזה של אליסון יראה לך מגוחך באותה המידה כמו אלו שהזכרת.

7. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

קפה ממתק

Sent from my iPhone using Tapatalk

8. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

@VAR
    הנקודה השלילית של transfermarkt היא שאין שם התייחסות לבונוסים, שבמקרים רבים מהווים % לא קטן מהעסקה. שני המועדונים התייחסו לאליסון כאל "עסקה של 75מ'". אם אני זוכר נכון בהודעה רשמית נקבו ב72.5מ'.

צ'לסי בחרה להפעיל את סעיף השחרור של קפה עם הגב לקיר (המקרה של קורטואה, שבעצמו הכניס להם סכום לא רע). צ'לסי גם בחרה להוציא סכום דומה על דרינקווטר+זפאקוסטה. צ'לסי אינה מדד ל"סכום מופרז".

Gianzola אוהב/ת את זה.
  9. Lupo Member

בכלל מההתחלה היה נראה שבסכומים האלה הם מעדיפים ללכת על קפה ולהשאיר את אליסון לליברפול.

10. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

שום דבר לא נראה מתוכנן ברכש של צ׳לסי.

מועדון שכולו רכבת הרים אחת גדולה.

11. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

יום אחד זה נראה שליברפול היא היעד האפשרי היחיד. ביום אחר שאליסון נסגר על היעד הזה הרבה לפני התזוזה של צ'לסי.

בכל מקרה, שני המועדונים עשו את הmoves שמתאימים להם ובשניהם קשה למצוא צד שלא הרוויח מזה.

Gianzola אוהב/ת את זה.
  12. VAR Member

דווקא מההתרשמות שלי הם כן מתייחסים לבונוסים, או לכל הפחות מעדכנים בדיעבד כשהתנאי לבונוסים מתקיים. למשל אני יודע שהעסקה של דמבלה מדורטמונד לברצלונה עלתה 105 פיקס + 42 כבונוסים, בטרנספרמרקט מופיע 120 מיליון.

אם צ'לסי היא מדד או לא מדד זה לא רלוונטי, את רומא זה לא צריך לעניין. צ'לסי היא לא הקבוצה היחידה שמוציאה סכומים מופרזים על שחקנים. ריאל, PSG (בופון לא ימשיך לשחק לנצח), ברצלונה, סיטי, יונייטד - כל מה שרומא הייתה צריכה לעשות זה לחכות שאחת מהן תמצמץ. ואם זה לא קורה אז מחכים לקיץ הבא ונהנים מאליסון לעוד עונה. אם טורינו יכולה להרשות את זה לעצמה עם בלוטי אז בטח שרומא יכולה (ואף צריכה) לעשות את זה עם אליסון.

אני בטוח שהצדקות מהסוג הזה אפשר למצוא לכל עסקה ועסקה. כשמתייחסים לזה ככה אין בעצם מנהלים גרועים ואף אחד לא עושה טעויות אף פעם. הייתי אומר שזו חשיבה קצת נאיבית כשקבוצות מסוימות מצליחות כל כך הרבה יותר מקבוצות אחרות.

13. טל. Member

Lupo,

אליסון נמכר תמורת 63 + 10 בונוסים קלים
    סטרוטמאן תמורת 25 + 3
    נייגולאן תמורת 24 + סאנטון + זאינולו.

אף אחת מהעסקאות היא לא בוננזה סופר מקסימלית, אבל אלו כולן עסקאות סבירות ודי צפויות.

הרבה יותר צורם זה השחרור בחינם של ז'רסון וגונאלון ודפרל (דפרל זה חינם עם כוכבית) ששלושתם עלו לרומא במצטבר 50 מיליון יורו + שנים של התאקלמות,
    ואלו שחקנים שהיום edf מחפש בנרות שחקנים כאלו.
    היום הוא מת לשחקנים האלו.
    מת.

סולקו בחינם. שלושתם.

הסגל של רומא כיום 25 שחקנים (מתוכם 3 שוערים והמון ילדים). ואם היו פותחים עונה עם 27-28 שחקנים היה מגיע סוף העולם?
    אל תשכח שעוד לא התחילו הפציעות וההעדרויות והליגת אלופות עם העומס והלחץ.

הרי לסלק אותם בחינם היה אפשר גם בינואר.
    אבל עזוב כבר טחנו את זה מספיק.

הנקודה המרכזית היא להבין 'מה עושים עכשיו'?
    נתון: כשבא ה ds שלך ומשחרר את כל עמודי התווך של הקבוצה, ובמקומם מביא ילדים ושחקנים שצריך לפתח? - מה זה אומר?

אם בא ה ds ומשחרר את סטרוטמאן ונאינגולאן וז'רסון, ובמקומם מביא לך את זאינולו וצ'וריץ...
    מה זה אומר?

חאלאס. edf צריך להתיישר.
    להתיישר לפי ה ds שלו.
    אני יודע שהוא לא אוהב שחקנים צעירים כאלו. אני יודע שאצלו בשנה הראשונה הם קישוט על הספסל. אני יודע שהוא לא סומך עליהם לצאת איתם למלחמה. אני יודע שהוא מעדיף לבשל אותם לאט.

אבל אי אפשר. מה שיש זה מה שיש.
    (וחכה שיתחיל העומס מליגת האלופות...)

המאמן הזה - או שייתיישר וישתנה, או שיפנה את המקום למישהו אחר... אין יותר מדי אופציות. כבר מהקיץ זה היה ברור.

מעיפים לך את כל עמודי התווך בקבוצה ומביאים לך ילדים... נו, מה זה אומר?

לא מתאים לך? נוגד את הדרך שלך? אז קח את הדרך שלך ולך הביתה.

14. Lupo Member

מבחינתי ממש לא צפוי תוך שנה לפרק קישור שהוא החלק החזק בקבוצה ומביא אותך באופן קבוע לטופ 3. וזה מבלי לדבר על כמה הם היו אהובים במועדון, כמה הם היו משמעותיים בחדר הלבשה וכמה לא הגיע להם שיראו להם את הדרך החוצה.

בניגוד אליהם, השלושה האחרים שסולקו הרגישו כמו בזבוז זמן וכסף כדי להשאיר אותם במועדון. הם לא היו מקבלים דקות, ואלה בדיוק מקומות בסגל בהם היה צורך להשתפר משנה שעברה.

15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

הם לא. וגם לא מעדכנים בדיעבד (שזה רעיון יפה בפני עצמו). רומא מונפקת בבורסה האיטלקית ומחויבת לפרסם את העסקאות שלה במדויק. בכל פעם שעסקה מערבת בונוסים, transfermarkt מפרסם רק את החלק הראשי (גם אם דרוש X הופעות כדי להפעיל את הבונוסים). דמבלה הוא דוגמא נוספת לסתירה בין הודעה רשמית שמערבת בונוסים לסכום שמופיע אצלם.

יש פער רב בין ניים דרופינג וברברת של חובבי כדורגל לבין הצעה רשמית בסכומים המדוברים. ריאל מדריד למשל, יצאה די מהר מהמירוץ לאחר הצעה הרבה יותר נמוכה משל ליברפול. ידעת על זה? אתה מציע למועדון שלא נמצא באליטה הכלכלית לקחת הימור שהרווח שלו הוא אפסי (הפער בין הצעה (היפותטית) גבוהה יותר משל ליברפול לסכום שרומא תאלץ לשלם כדי להאריך לאליסון את החוזה).

מצב נושא:
הנושא נעול.