רומא 2018/2019 :: עוד קיץ עמוס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏27/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. טל. Member

Lupo

אתה טועה.
    דפרל עזב ובמקומו לא בא כלום. לא מדובר פה על שחקן שסולק ובמקומו הביאו משהו...
    ז'רסון עזב ובמקומו הביאו את צ'וריץ וזאינולו (שלמרבה הצער מבחינת EDF שניהם ביחד גם שווי ערך לכלום)

דפרל וז'רסון - אם היו היום ברומא - הם היו פותחים בהרכב מול מילאן. אל תטעה.
    ז'רסון בוודאות. זה שחקן ש EDF היום בנרות הוא מחפש שחקן כזה.

גונאלון הבעיה יותר עמוקה, וכבר כתבתי על כך פה כמה פעמים:
    גונאלון = עומק לעמדת הקשר האחורי.
    אין גונאלון = יש לך רק 2 קשרים אחוריים בכל הסגל. (אנזונזי ודה רוסי הקשיש)

כל עוד שניהם כשירים ובריאים ,ורומא משחקת עם קשר אחורי אחד בלבד על המגרש - וואלה אין בעיה.
    הכל דבש.
    אבל ברגע שאחד מהם ייעדר, או EDF ירצה לרוץ באופן קבוע עם הרכב שכולל 2 קשרים אחוריים ביחד על המגרש (וזה תרחיש מאוד סביר, לאור העובדה שפאסטורה וכריסטאנטה הם פליימייקרים טבעיים שמחייבים 2 קשרים אחוריים מאחוריהם, ו EDF לא מצליח להפוך אותם למאצלות).

למעשה: השחרור של גונאלון, חוץ מזה שזה אידיוטיזם טהור לשחרר אותו בחינם! מבחינה טקטית זה הכי גרוע ל EDF.
    הסילוק של גונאלון ממש מגביל/ "מסנדל" את המאמן, והופך אותו לנכה. (מבחינה טקטית)
    המאמן תקוע עם טונות של פליימייקרים, שמחייבים 2 קשרים אחוריים מאחוריהם.
    אבל הוא לא יכול לשחק עם 2 קשרים אחוריים בבת אחת על כר הדשא כי יש לו רק 2 קשרים אחוריים בלבד בכל הסגל!

אם מחר בבוקר EDF רוצה לעבור ל 4-2-3-1 או 3-5-2 או כל מערך אחר שכולל 2 קשרים אחוריים ביחד על המגרש - הוא לא יכול! לפחות לא באופן קבוע.

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/18
  2. VAR Member

אני לא בטוח שהבנתי אותך: מה זה "החלק הראשי"? הסכום הקבוע ללא הבונוסים, או החלק מהבונוסים שישולם בכל מקרה?
    ואם רומא מחויבת לפרסם את פרטי העסקה במדויק אז מה התנאי להפעלת סעיף הבונוסים?
    גם דורטמונד מחויבת לפרסם במדויק את פרטי העסקה - בהודעה הרשמית של עסקת דמבלה לא צוינו התנאים לבונוסים אלא רק "40% מהfixsumme שתלויים בתרומה המקצועית של השחקן" (תרגום קלוקל שלי שאני סומך עליך שתבין). כך או כך לא רואה סיבה שטרנספרמרקט החליטו דווקא על 120 מיליון.

זה כבר לדיון אחר - לאן מועדות פניה של רומא. אם המטרה היא להיות feeder club ולרפד את הכיסים של הבעלים (כמו ארסנל) אז זה די עצוב אבל זה בסדר כמובן ובטח שלא ענייני. אם המטרה היא ליצור בסיס כלכלי שיאפשר להביא שחקני WC בעתיד אז הייתי אומר שאתם קצת חיים בסרט. וגם אם תסריט כזה יתממש - איך אתם בדיוק מתכוונים למשוך שחקנים בכירים אם להאריך חוזה לשוער בקאליבר של אליסון זו בעיה כל כך גדולה? מי ראוי לחוזה גבוה אם לא הוא?

גם בוא לא נשכח שההבדל בין רומא עם אליסון לרומא בלי אליסון יכול מאוד להיות ההבדל בין רומא בליגת האלופות לרומא בליגה האירופית בעונה הבאה וגם זה שווה כסף. זה ממש לא הנו בריינר שאתה מציג כאן כאילו מכירה של אליסון היא האופציה הרווחית היחידה.

EsheD אוהב/ת את זה.
  3. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

@VAR , 75 מליון בערך(אלו המספרים שפורסמו קשה לי להאמין שטרנספרמרקט מדויק יותר מכל מקור אחר, כולל הצהרה רשמית של רומא) זה המון כסף. גם היום, בטח שלשוער. הדוגמא עם בלוטי לא רלוונטית כי שום סיכוי ששום קבוצה תשים עליו 100 מליון יורו, אם פעם זה היה נראה הגיוני, היום אין בו שום דבר שמצדיק את זה, יותר מזה, אף אחד גם לא ישים עליו 70, סכום שקאירו בהחלט יכל לגזור אילו היה מנצל את זה בזמן.

העסקה של אליסון היא לא הבעיה של רומא, להגיד שזו הבעיה של רומא זאת תהיה עצימת עניים.

4. VAR Member

לגמרי. הבעיה היא ריבוי של עסקאות כאלה. אבל לא יודע, אולי הכל בסדר וזה חלק מתוכנית על שאני לא מבין עדיין ובעוד 30 שנה אוכל את הכובע. אין לדעת.

5. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

@VAR
    כן. הכוונה לסכום ללא בונוסים. ראיתי עשרות דוגמאות לטענה שלי. אם הדוגמא ה"נגדית" היא חוסר דיוק נוסף וההסבר לכך הוא -
    נראה לי שזה די ממצה את הדיון.

רוצה רק להבהיר ש- אני אוהב את transfermarkt. התוכן שלהם הוא לא איזה בולשיט או משהו. פשוט החליטו לא לקחת בחשבון את הבונוסים, כנראה לפני שהפכו לחלק מרכזי בעסקאות הגדולות.

זה לא. הגבתי אך ורק לעניין המחיר בו נמכר השחקן (במטרה לא לגרור את זה ל"דיון אחר").

זו השערה עצלנית ומנותקת ("לרפד כיסים", "כמו ארסנל") שתפסיק לחזור על עצמה ברגע שהמגיב יבדוק מה נעשה עם הכסף של המכירות.

"רמז": הכסף מושקע ברכש חדש וגם המשכורות ממשיכות לעלות בהדרגה. הפעם הnet spend נשאר חיובי רק בגלל ההברזה של מאלקום. מאמין שזה יתוקן כבר בינואר.

בסיס כלכלי יוצרים עם הכנסות. מניח שהתכוונת לכוח משיכה.
    איך מתכוונים למשוך שחקנים בכירים? בדיוק כמו ב5 השנים האחרונות. רק שזה נהיה יותר ויותר קל בכל קיץ שעובר (צמיחה כלכלית, הישגים על במגרש, קבוצה מושכת יותר וכו'). מה גם שלרומא אין מטרה להביא שחקני WC, אלא כישרונות WC (קלייברט) ושחקנים מוכחים (אנזונזי) שישלימו אותם. כאשר בונים את הסגל עם מטרה ליצור כמה שיותר synergy, זה עובד. מדי פעם יצוצו "אוהדים" שינסו לגמד את זה עם "היי, אבל לא התמודדתם על אליפות בשנה האחרונה!", אבל זה במידה רבה מצדיק את דבריי. יתכן והם יעלו על זה בעצמם.

*בשום מקום לא נכתב ששדרוג חוזה לאליסון זו בעיה.

זה כבר עניין מקצועי שתקף לכל המכירות ולא רק לאליסון. לא אהבתי (אבל ממש) חלק מהבחירות שנעשו (למרות שהיה קל להבין מה עומד מאחוריהן), אבל אי אפשר לגבש דעה כלשהי בשלב זה על הטבלה במחזור ה38 או אפילו על המשך העונה.

ממה שיצא לי לראות ברחבי הרשת, בערך שליש מהאנשים שראו במכירה של אליסון מהלך שלילי בכלל לא ידעו מי זה בקיץ שעבר. שליש אחר שהכיר אותו, ראה בו "הימור" ו"מה פתאום מוותרים על שסניי". השליש האחרון לא מאמין שרומא תתחזק מהכסף שהוא הכניס לבנק, למרות שגם אליסון עצמו הגיע לרומא באותו שיטה\תהליך בדיוק. השליש האחרון שווה התייחסות. אבל שוב, מוקדם מדי לדון על זה.

6. VAR Member

אז אם ככה זה לא שהם לא מתייחסים לבונוסים אלא פשוט לא מדייקים בסכומים, כי הסכום ללא בונוסים על דמבלה היה 105 ולא 120, בדוק.

לגבי השאר -
    אני חושב שזה מאוד נאיבי לחשוב שכל רכישה של שחקן עם פוטנציאל לWC תביא איתה באמת שחקן שיהפוך לWC. זה הצליח מאוד יפה עם אליסון ונינג'ה (שנמכרו בינתיים), אולי גם עם קלוייברט ואונדר זה יצליח, קצת פחות עם שחקנים כמו פלגריני ודפרל ודודו ואל שעראווי.

הקטע עם מלקום זה לא תירוץ בעיני. זה קטע שיחזור על עצמו עוד הרבה פעמים כי לרומא אין סיכוי מול ברצלונה או קבוצות אחרות בקאליבר הזה (או אפילו סתם קבוצות מהפרמיירליג שיכולות להציע יותר). השורה התחתונה היא שמה שהספיק למקום 2 ב2014 לא בהכרח יספיק למקום רביעי ב2019, ושרומא נראית חלשה ב3 דרגות בהשוואה לקבוצה של העונה שעברה. למה וכמה ואיך ומי הבריז זה סיפורים שאף אחד לא יזכור בעוד 3 או 4 שנים (חוץ ממך כמובן), מה שיזכרו זה שהייתה קבוצה שיכלה לטפס למעלה ובמקום זה היא הידרדרה למטה. וההידרדרות הזו היא בלתי נמנעת, מילאן ואינטר לא יישארו קבוצות בינוניות לנצח. הן ישפכו את הכסף כשיתאפשר ומתישהו יהיה מי שיידע לשפוך אותו בצורה חכמה ולא רק לירות באוויר.

על תחרות מול יובה בכלל לא דיברתי, כדי להתחרות מול יובה אתה צריך בסופו של דבר להביא שחקנים שיכולים להתחרות ביובה. השחקנים הטובים הולכים מרומא לכיוון יובה ואינטר ולא להיפך, זו לא מגמה שהתחילה אתמול.

EsheD אוהב/ת את זה.
  7. גלץ Member

מה שכן השוער החדש של רומא מצוין. הבעיה האחרונה שלהם. יחסית להישגים של העונה שעברה יש לרומא רק לאן לרדת כמעט.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  8. DRORIKO Member

הוא לא אליסון, אבל בהחלט עושה את העבודה, לפחות ב-3 משחקים הראשונים

9. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אף אחד לא חושב כך, או מצפה שזה יקרה. בקיץ שעבר הגיעו 4 ילדים (אונדר, שיק, פלגריני, קרסדורפ). רק אחד מהם פרץ, וגם זה לאחר חצי שנה של התאקלמות. אף אחד לא מצפה מקלייברט או צ'וריץ' או זאניולו או פלגריני (המגן) להפוך לWC מday 1. מחלקם מצופה להשתלב בקבוצה בוגרת שכבר רצה ביחד ולתת להם פייט מהספסל. זה ודבר נוסף - מצופה משיק (וגם פלגריני וקארסדורפ) לעשות את הפריצה שלהם. בהנדסת תוכנה קוראים לזה pipeline.

הדוגמאות קצת לא קשורות אבל בגדול, אפשר להתווכח עם % הצלחה שכזה?

נכון. זה קרה עם מאחרז וזה קרה עם מאלקום וזה קרה הרבה פעמים גם בעבר כאשר המטרות היו הרבה יותר צנועות (<- כאן הקאץ'). מה אתה מציע? לסגור את המועדון? לאהוד את סיטי?

2017, ו2015, ותקלה קטנה (מקום 3) ב2016, וגם 2018 (מקום 3 + חצי גמר אלופות). התפספסו לך 4 שנים. לא נורא.

שמעתי את זה גם בשנה שעברה (איבדו את סלאח ורודיגר!!), וגם בזו שלפניה (איבדו את פיאניץ!!!), וגם בזו שלפניה (איבדו את בנעטיה!!) וגם בזו שלפניה (איבדו את מארקיניוס ולאמלה!!).

בשלב מסויים זה כבר נהיה משעמם.

לדעתי למילאן ואינטר יש "שופכים חכמים" כבר עכשיו.

אבל,
    העובדה שצריך לשפוך המון כסף "עד שדברים יסתדרו" וסוף סוף תעקפו קבוצה (לא אלופה אלא בסך הכל קבועה בטופ 3) שמכלכלת את עצמה ללא שייחים\סינים או brand בינלאומי (ביחס למילאן\אינטר), לא גורמת לך לעצור ולחשוב - היי, יכול להיות שנעשת כאן עבדוה די אדירה?

יובה היא מודל להצלחה עתידית שרומא מנסה לאמץ (תזכור מאיפה הם התחילו וכמה שחקנים "איבדו" בדרך).
    אינטר היא מודל להצלחה נוכחית... של רומא, שכבר שנים מתבוננת עליה מלמעלה ללא השקעה חיצונית מסין.

נערך לאחרונה ב: ‏3/9/18
  10. טל. Member

אני המבקר הכי גדול של מונצ'י החמור פה בפורום אבל אפילו אני יודע שכרגע כל הביקורות הללו על המרקאטו - כבר שווים כקליפת השום.
    מה שהיה היה. חלון ההעברות נגמר.
    זהו.
    מעכשיו השינויי היחיד שאפשר לעשות זה רק בגזרת המאמן.

כדי לעמוד במטרות המינימליות שלה (מקום 4) רומא צריכה להשתמש במה שיש בסגל הנוכחי. על כל יתרונותיו וחסרונותיו... ולהשיג 75-80 נקודות בעונה.
    זאת אומרת (לפחות) קצב צבירת נקודות של של 2 נקודות פר משחק.

או שהמאמן הנוכחי ישיג את היעד הזה עם הכלים שעומדים לרשותו, או שיילך הביתה. ומישהו אחר יבוא להשיג.

כל שאר הדיונים - על ביצה שלא נולדה במרקאטו שכבר נגמר - כבר לא שווים כלום.

מעתה והילך הדיונים היחידים על מונצ'י וההנהלה של רומא: צריכים להיות על אילו שמות יש להם בפנקס להחליף את EDF, אם וכאשר יצטרכו להחליף.

זהו הדיון הקונסטרוקטיבי היחיד.

כל שאר הדיונים זה סתם פרופוגנדה.

11. טל. Member

את זה שנאיינגולאן כבש באינטר
    ודפרל שם צמד
    וז'רסון כבש ובישל וגם אתמול מול אודינזה הציג משחק לא רע
    וגונאלון בליגה האירופית כבש במדי סביליה ביום חמישי בניצחון של סביליה

את כל זה אתם בוודאי יודעים.

מה שאולי אתם לא יודעים זה שאתמול גם סטורטמאן... ניבחר "למצטיין המשחק" בניצחון של מארסיי על מונאקו.

נו, טוב... עוד שחקן שלפני EDF היה טוב. תחת EDF היה רע. ואחרי EDF חזר להיות טוב.
    לדעתי ביום ש EDF יתפוטר צריך לפתוח שמפניות.

12. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

טל אתה מגזים בביקורת עליו. עשית ממנו גיא לוזון,נשפוט אותו עוד חודש-חודשיים שהקבוצה תקבל צורה.

13. טל. Member

מסכים אתך באלף אחוז.

3 המחזורים הבאים הם מול 3 הקבוצות הכי חלשות בליגה: קייבו בולוניה פרוזינונה.

ברור שכל דבר אחר חוץ מ- לפחות 6 מתוך 9 נקודות: יהיה שערוריה.

זמן טוב ל edf להסגר על עצמו, ולתפוס כיוון אחד או שניים, עקרוניים, שהוא מאמין בהם.

14. VAR Member

זה לא כל כך חשוב כי אין ספק שרומא יודעת לפתח שחקנים, מעולם לא טענתי אחרת. השאלה היא מה עושים ביום שאחרי, כשיש לך כבר סופרסטארים ביד. האם אתה מוכר אותם, ואם כן אז בכמה. כאן אני חושב שרומא נופלת גם בהשוואה לנאפולי (שמצליחה לשמור על הסגל שלה רוב הזמן ואפילו להתחזק מידי פעם) וגם בהשוואה לfeeder clubs אמיתיים כשהבולטת בדיון הזה היא אתלטיק בילבאו.

מה שאני מציע זה לא למכור שחקנים אם אתה לא יודע שיש לך מחליפים איכותיים שלכל הפחות ישמרו על הרמה. אותי לא מעניינים סיפורים על הברזות, אני מסתכל שורה תחתונה: שלושה שחקני הרכב חשובים הלכו, אלה שהגיעו במקומם ב5 דרגות פחות טובים.

דמגוגיה בגרוש כי הכל זה פונקציה של רמת הליגה, שהייתה בשפל המדרגה באמצע העשור הנוכחי (ולראיה איטליה שלחה נציגה פחות למפעלים האירופאים) ורק התחילה לעלות קצת ב16/17. אתה מתרברב פה על שנים שבהן גם קבוצות כמו סאסואולו ואטלאנטה סיימו לפני המילאנזיות באופן כמעט קבוע. באיזה צבע אתה רוצה מדליה על ה"הישגים" האלה?

אני חושב שנעשתה שם עבודה טובה ע"י סבאטיני (לא מעולה אבל בהחלט טובה), מונצ'י בתפקיד מעט מידי זמן כדי לתת לו ציון אבל לגבי העונה הנוכחית אני לא אופטימי במיוחד.

15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

חלק הופכים לkey players שרצים מס' שנים ביחד, חלק נמכרים. תלוי בכדאיות ההצעות ובתכנון של הסגל. מפתיע?

ברמה הלוגית, במה בדיוק רומא "נופלת" אם הקבוצה שומרת על מקומה בטופ 3 שנה אחר שנה במקביל להכנסה של יותר מ250מ' יורו ממכירת שחקנים?
    גם כאן, תגובות מסוג "הא! פידר קלאב! ארסנל!" יפספסו את העובדה הפשוטה שרומא קידמה את עצמה לאורך 5 השנים האחרונות בכל אספקט אפשרי (כלכלי, מקצועי, כוח משיכה, brand, וכו'), אבל זה מסוג הדברים שאם עד עכשיו לא קלטת בעצמך, אין טעם להיכנס לזה.

ההצעה שלך כבר מיושמת, לאורך כל השנים האחרונות. יש מקרים מורכבים יותר כמו עם סלאח שביקש לעזוב, בקיץ בו רומא היתה עם הגב אל הקיר מול אופ"א ובסופו של דבר גם לסטר סירבה להצעה על מאחרז (לא כל המקרים תלוים בהחלטות מקצועיות של הDS) אבל גם עם זה רומא הצליחה להסתדר לא רע (מניח ששמת לב).

הדבר המצחיק הוא שבכל קיץ צצות אותן אמירות בסגנון "רומא איבדה את X אותו יצא לי לראות כמה דקות והבנתי שיש עליו הייפ. הY שהחליף אותו? לא מכיר - לכן זה בכלל לא קרה". בקיץ העוקב הY הופך לX, וכך זה חוזר על עצמו ומבדר כל פעם מחדש.

לכן אתה אלפא אמיתי שלא מעניינים אותו סיפורים על הברזות ואחד שמסתכל על השורה התחתונה.

עם זאת, לטענה שלך יש פוטנציאל נהדר להפוך לבדיחה נוספת, אם נניח..תוך 6-7 משחקים 2 מתוך קלייברט\כריסטאנטה\אנזונזי\צ'וריץ'\אולסן יחברו סדרה ארוכה של הופעות מצוינות.

הגבתי על התקופה הרלוונטית לתהליך עליו העברת "ביקורת". על מה אני אמור להסתמך? על רומא עם ברונו קונטי על הקווים?
    בין גיבוב הסיסמאות הזה על דמגוגיה, התרברבות ומדליות, הצלחתי למצוא רק דעה אישית שכמובן אינני מסכים איתה (השנים האחרונות > החצי הראשון של העשור, בפער לא מבוטל), אבל גם אם כך היו הדברים, באותה תקופת "שפל" בדיוק, שני מועדונים יריבים הוציאו מאות מיליוני יורו על רכש כדי לנסות לסגור את הפער מהקבוצה שמוכרת את כל ה"סטארים" כדי לתפוס את המקום המיוחל לצ'מפיונס ליג. מיותר לציין שעד הקיץ האחרון, הפער נותר על כנו. אם יש בכלל מקום לשאלה האם רומא רשמה הצלחה במסגרת הפרוג'קט שלה, זו נקודת ייחוס שאי אפשר להתעלם ממנה.

מכל הדיון, לא הצלחתי להבין האם הביקורת שלך ספציפית לשינוים שנעשו בקיץ האחרון, או לשיטה עצמה בה רומא עובדת כבר שנים. הנחתי שמדובר באפשרות השניה, אך אם התשובה הנכונה היא א', לא עדיף לחכות שהשחקנים החדשים לפחות יראו את עצמם?

נערך לאחרונה ב: ‏4/9/18
מצב נושא:
הנושא נעול.