רומא 2018/2019 :: עוד קיץ עמוס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏27/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. טל. Member

DeRossi16

חוץ מלורנצו פלגריני אני חולק עליך בכל דבר ובכל משפט שכתבת.
    גם בקשר לאלו שלדבריך אי אפשר למכור, גם בקשר לפלורנצי השלא נוגעים בו כי הוא רומאניסטה, וגם פאסטורה לסין בלבד, וגם מאנולאס ובמיוחד במיוחד בקשר ללתת מתנה לדז'קו... שיאן שכר בנסיגה עובדתית שממילא מסיים חוזה ברומא שנה הבאה, כשהוא כבר יעבור את גיל 34.

לעניין אחר:
    אונדר ממשיך להיות פצוע ועושה רושם שיחמיץ גם את ספאל.

לי זה כבר ממש מרגיש מוגזם, על גבול החשוד. אולי הוא עושה פה טריק.
    זה כבר לא מצחיק.

הבן אדם יצא בשל פציעה לפני חודשיים. יצא ממשחק בדקה 5.
    אבחנו לו מתיחה בשריר הירך האחורי.
    אמרו ייעדר שבועיים. האמת זה קצת כי בדרך כלל נעדרים מפציעה כזו 3-4 שבועות.

אבל כבר עברו חודשיים!!! כל פעם שרק מתחיל להתאמן - הוא אומר שלא יכול.

נראה לי הוא עושה טריק בגלל החוזה. (מונצ'י בזמנו קיבל החלטה אסטרטגית לא לחדש לו חוזה עד לקיץ... והוא אחד המרוויחים הכי נמוכים במועדון. מקבל פחות ממיליון יורו לעונה. הרבה פחות מקלוייברט למשל. רק לסבר את האוזן)

2. DeRossi16 Member

יש לי הרגשה שמדובר בצוות הרפואי הכושל של רומא מאשר באונדר שעושה דווקא...

3. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאסימו פררו אמר אתמול שסבאטיני השאיר את הלב שלו ברומא ולא יסרב לחזור (אולי עם מרקו ג'יאמפאולו) אך על סמך המחמאות שמקבל פרדריק מסארה כבר תקופה ארוכה (גם בכתבה של סולאנו שצירפת), לא הייתי מתנגד לראות אותו בחלון העברות הקרוב.

הוא מקבל ירושה מפוצצת בכישרון (גם אם חלקם עדיין לא פרצו) שזקוקה להתערבות נקודתית בלבד. לא ידרש ממנו לעשות מהפכה כמו קודמיו בתפקיד וסביר להניח שיהיו לו מספיק אמצעים לצרף 2-3 שחקנים חדשים להרכב.

רוב המרקאטו (כרגיל) יוכרע על בסיס ההזדמנויות הקיימות בו, אך אם רומא לא תאבד את הטופ 4, יתכן מאוד שהוא יהיה הDS הראשון שלא יצטרך למכור key players (או key talents במקרה של רומא).

עד אז הוא צריך לטפל בrenewals. אל שרעווי הרוויח העונה חוזה חדש. אונדר וזאניולו חייבים לקבל התאמה פינססית לסטטוס שלהם אם ברצונם להישאר. דה רוסי יחליט בעצמו אם הוא יכול להמשיך. מניח שזה המצב גם עם דז'קו.

4. טל. Member

מונצ'י (או כידוע כפי שאני מכנה אותו: "מונצ'י החמור" - מאז שהוא מכר את סאלאח, ועוד ב 42 מיליון) היה DS כל כך גרוע, שלידו כמעט כל אחד ייראה טוב.

ביום שמונצ'י ברח באישון ליל אמרתי לעצמי:
    הבן אדם הזה באמת קוסם...
    כבש לצופים את הלב, העלים את הכסף, זרק רימון עשן - ופוף! כשהעשן התפוגג... הוא נעלם.

אמן האשליות והתעתוע.

לא. עכשיו ברצינות:

אם רומא לא משיגה מקום 4 - לא היה פיאסקו כזה מאז הקוסטה קונקורדיה (זוכרים? קפיטאן פרנצ'סקו סקטינו האלמותי... שעשה שטויות, ריסק את האונייה, וברח ראשון לפני שהיא טובעת)

EO11 ו-uri אוהבים את זה.
  5. טל. Member

מחשבות טקטיות בעידן ראניירי:

א- לפי המסיבת עיתונאים שהוא ערך היום עולה התמונה שיכול להיות שקולארוב וזאיניולו לא יהיה כשירים למפגש מול ספאל.

ואז עולה השאלה מי ישחקו בעמדות המגינים..?
    אם פלורנצי מורחק, וקולארוב לא כשיר, וקארסדורפ אין בו אמון - אז מה עושים?

אחד הדברים שממש הביאו לי את הסעיף על edf היה הנטייה שלו בכוח לכפות על שחקנים תבנית מסויימת. גם אם זה מצריך הסטה של שחקן מעמדה טבעית, והצבה שלו שיסתום חור בעמדה אחרת... לעיתים אף באופן קבוע.

מקרה שכזה היה ל edf כבר במשחקו השני כמאמן רומא כמדומני, עונה קודמת מול אינטר. לא היה מגן שמאלי בסגל אז הוא שם שמה את חואן חסוס. העיקר לשמור על תבנית של חוליית הגנה בת 4 שחקנים. בכוח.
    כמובן שהתרעתי על כל מראש, וכמובן גם שבמשחק ההוא מול אינטר - רומא חטפה מהאגף הזה כמה גולים והפסידה את המשחק בזמנו.

כולי תקווה שראניירי לא יחזור על אותה טעות. וינסה מערך של 3 בלמים. ללא מגינים.
    אם אין לך שחקנים אז אין לך שחקנים...
    צריך לאלתר. טקטית. לא פרסונלית.
    והכי חשוב: לא להיות מקובע.

ב- שיטת המשחק של ראניירי בעיקרון מבוססת על 4-4-2 קלאסי ב 2 קווים ישרים (או יותר נכון ב 3 קווים).
    והוא כבר הצהיר שהוא מתכוון לשים את דז'קו ושיק בחוד ביחד.
    מעבר לשאלה אם אכן הם מתאימים לשחק ביחד בחוד (אני חושב שלא), עולה גם השאלה בנוגע לשחקני האגף בקישור... בשני הצדדים.
    אם ראניירי מתכוון להציב שם שחקנים עם רגל הפוכה (למשל אונדר בימין ואלשע בשמאל) התנועה הטבעית שלהם תהיה לכיוון המרכז.
    וזה למעשה 4-2-4.
    ולא 4-4-2 שבזה האחרון מדובר על שחקני אגף ללא רגל הפוכה. (קשרים בצדדים שהם כמו המגינים למעשה. שחקן ימני באגף ימין ושחקן של רגל שמאל באגף שמאל)

שאלה נוספת היא מרכז השדה.
    ב 4-4-2 קלאסי של ראניירי (קישור בקו אחד. לא קישור יהלום) יש רק 2 קשרים במרכז שדה.

אחד קשר אחורי. (יש רק 2 שחקנים כאלו בסגל: דה רוסי ואנזונזי)

וקשר אחד 50/50 - יש כאלו 5 שחקנים בסגל הרומאי: כריסטנטה פלגריני זאיניולו פאסטורה וצ'וריץ'.
    דהיינו 5 שחקנים שיושבים על אותה בלטה.
    1 במשחק ו- 4 מסתכלים עליו מהספסל.

אומנם יש גם את האופציה שראניירי יצליח להפוך את כריסטאנטה או פלגריני או צ'וריץ לקשר אחורי - כמו ש edf ניסה ללא הצלחה מספר פעמים.

אבל זו נשמעת לי אופציה שלא מתאימה לראניירי בפרט, ולא לאף מאמן שמגיע באמצע עונה בכלל.

הרבה שאלות פתוחות על הפרק.
    יהיה מעניין.

נערך לאחרונה ב: ‏14/3/19
    SerieA אוהב/ת את זה.
  6. טל. Member

יש עוד אוהד רומא אחד בפורום הזה שמאמין שרומא תסיים בטופ4 ?

7. ASROMA Member

אחרי המשחק של היום קשה לי להאמין.
    בוא נגיד את זה ככה , אינטר תפסיד את המקום ה4 מאשר אנחנו נסיים שם. כרגע אנחנו עושים תחרות מי יותר פתטים. זה הצ'אנס היחיד שלנו ,בעצמנו אנחנו לא ניקח את זה.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  8. טל. Member

תחרות "מי יותר פתטיים" בינינו לאינטר:

אינטר רומא

לאציו-ב נאפולי-ב
    גנואה-ח פיורנטינה-ב
    אטלנטה-ב סמפדוריה-ח
    פרוזינונה-ח אודינזה-ב
    רומא-ב אינטר-ח
    יובה-ב קאליירי-ב
    אודינזה-ח גנואה-ח
    קייבו-ב יובה-ב
    נאפולי-ח ססאולו-ח
    אמפולי-ב פארמה-ב

נערך לאחרונה ב: ‏17/3/19
  9. טל. Member

פאלוטה, הבעלים של רומא, מוציא את כל הכביסה המלוכלכת בחוץ.

מונצ'י היום בקבלת הפנים שלו בסביליה, כשנשאל על רומא - ענה בצורה פשוטה: היו ביני ובין הבעלים חילוקי דעות. אז עזבתי.
    אך יש לי רק מילים לשבח את נשיא המועדון וההזדמנות שנתן לי, ולא אומר על רומא ועל פאלוטה מילה אחת רעה.

"I left Rome for a simple reason: we realized that the idea of ownership was different than mine. The president thought it was better to go to the right, I thought to the left... It was not right to continue like this. I can only speak well of Pallotta and of all those who had a reason to take me to Rome. You will never hear my word against society and against Rome. We understood that the roads were different and we decided to stop."

פאלוטה הקוקוריקו בתגובה ישר עונה ותוקף ומתחיל להאשים וללכלכך.

I'm surprised to read his statements, but I'm glad to know that he never wanted to fail in Rome, but I want to clarify some things: I was always clear about the direction we should take and this is the only reason why we invested a lot of money to bring Monchi to Rome

Pallotta reiterated the fact that he gave him total autonomy in market choices but with very precise stakes: I immediately specified that I wanted first-level coaches, first-level trainers, top-level medical staff and a whole football organization of first level. I gave Monchi the keys to give life to all this. He hired the coach in full autonomy to hire the technical collaborators and the trainers by purchasing the players he preferred.
    But if I look at the results and our performance, it is obvious that his project did not work
    .

In November, when our season was going from bad to worse and everyone noticed that the coach was struggling to get a reaction from the players, I asked Monchi for a plan B to be implemented in the event that things got even worse. Although he was the only person in charge of the sporting part at Rome, he did not have a plan B. This happened in November: he explained to me that his plan B was to continue with the same strategy, that of plan A. radio interviews, in which he claims that the property was taking a different direction from his own and that this is why he left, I wonder: what would Monchi want to do differently? He asked me to trust him and let him do it his way..
    It has had full autonomy and in result now we risk not being able to finish in the top three for the first time since 2014

ואני שואל:
    אפילו אם כל מה שפאלוטה אומר זה נכון (וסביר להניח שזה נכון) - עדיין, אי אפשר היה בלי כל זה..? למה זה טוב?
    במה זה משרת את המועדון להוציא את כל הכביסה המלוכלכת החוצה?

נערך לאחרונה ב: ‏18/3/19
  10. ASROMA Member

הוא זה שמשלם ועכשיו הוא מבין לאיזה ברוך הכניס אותו מונצ'י עם כל האנזונזים והפאסטורה של העולם.
    גם אני הייתי מתעצבן שמישהו אומר לך "אני אוביל" וברגע שתוכנית א' שלו מתפרקת לו מול העיניים נשאר עקשן ולהלן התוצאות.
    רק חמור לא משנה את דעתו ואם אני זוכר נכון קראת למונצ'י חמור בכל הזדמנות בערך.
    צריך לבנותכמעט את כל הקבוצה מחדש . אני הייתי רותח.

11. טל. Member

הכל אתה צודק. בכל מילה.
    אבל בשביל מה היה צריך להוציא את זה החוצה?
    מה התועלת למועדון מהתגובה הבוטה הזו? (כנה ואמיתית ככל שתהה...)

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמונצ'י ניסה לעוות את המציאות כאילו ההנהלה של רומא לא הייתה סבלנית או התערבה לו בעבודה, כשבפועל היו סבלניים איתו יותר מבכל מועדון אחר(ע"ע EDF) ונתנו לו יד חופשית לחלוטין(ע"ע כל מה שהלך בחלונות האחרונים), והשקרים של מונצ'י יכולים עוד לתת לפאלוטה מוניטין של מעסיק גרוע, מה שירתיע אנשי מקצוע מלבוא למועדון.

יודע שפופולרי לנגח את פאלוטה אבל התגובה שלו מצוינת ולא גורמת לשום נזק, אז לא הבנתי את הביקורת

Roma ו-DeRossi16 אוהבים את זה.
  13. טל. Member

למה שלפאלוטה ייצא שם רע ומוניטין רע אם מה שאומרים עליו ואני מצטט, זה: "היו ביני ובין הבעלים חילוקי דעות. אז עזבתי.
    אך יש לי רק מילים טובות לשבח את נשיא המועדון וההזדמנות שנתן לי, ולא אומר על רומא ועל פאלוטה מילה אחת רעה."

?

התגובה של פאלוטה זו תגובה מיותרת... וגם היא גול עצמי. כי היא מייצרת לפאלוטה שם רע יותר מאשר המילים של מונצ'י מלכתחילה.

חוץ מזה שברור שהיו חילוקי דעות ביניהם. מונצ'י לא שיקר בכלום. היו חילוקי דעות!
    עובדה שפיטרו למונצ'י את המאמן על הראש שלו. ולא בסוף עונה. אלא באמצע עונה.
    (אני שמח שהוא פוטר) אבל ברור שמונצ'י האמין ש EDF כן ייקח את רומא למקום הרביעי בסוף העונה. ואך ורק EDF.
    ועובדה שהיו חילוקי דעות - כי עובדתית המאמן פוטר לפני סוף עונה. בניגוד לדעתו של מונצ'י.

אז היו חילוקי דעות. עובדתיים.

בשורה התחתונה פאלוטה העיף גם את מונצ'י וגם את EDF כי הוא מאמין ששניהם נכשלו, ושניהם שרפו את הכסף שלו על כלום.
    וזה זכותו... ואם אתה שואל אותי הוא גם צודק.

אבל בשביל מה הוא היה צריך את התגובה הזו? היא לא עושה שירות טוב - לא למועדון ולא לפאלוטה. היא רק מראה שהוא קוקוריקו שמתנהג כמו ילד קטן, קפריזי, ולא יודע לשמור על הלשון שלו. (בפעם האלף). כל הזמן הוא כושל בלשונו.

14. DeRossi16 Member

מונצ'י אמר באותו ראיון שהוא לא התפטר בגלל EDF וכי ההחלטה שלו לעזוב את רומא התקבלה עוד מלפני הפיטורין של EDF. ככה שבגדול מונצ'י משקר , פאלוטה זועם ואין שום דבר רע במה שאמר. להפך אני שמחתי לשמוע שהוא הבין שהוא העסיק שני ליצנים בוא נקווה שהוא לא יחזור על הטעות הזו שוב.

15. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

עזבו אתכם כל הרעש המיותר מסביב לקבוצה. יש מועמדים רציניים להחליף את מונצ'י?

מצב נושא:
הנושא נעול.