רומא 2018/2019 :: עוד קיץ עמוס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏27/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@טל.

הבנתי שיש שחקן אחד שהוא כזה בסגל, לא הבנתי למה זו בעיה. אונדר גם ככה צריך להיות בהרכב, ואת הדקות שלא יכולים למלא קלויברט ואפילו זאניולו השמאלי. ונגיד שאין את זאניולו, למה חייבים מחליף שיש לו גם רגל הפוכה? מה החשיבות הטקטית או התרומה לסגל על פני מחליף עם רגל ימין?
    נכון ששחקני כנף עם רגל הפוכה יותר פופולריים כיום, אבל עדיין יש שחקנים מהסוג המקורי. סטרלינג, דאגלס קוסטה, אסנסיו, אלה כמה דוגמאות מהקבוצות הטובות ביותר.

2. טל. Member

זו בעיה כי אתה מגביל את המאמן שלך במספר הקומבינציות.
    מגביל אותו סתם.

מה אם המאמן דורש להתמיד בשיטה של כנפיים עם רגל הפוכה? -בין אם זה כי הוא מאמן מקובע כמו EDF, ובין אם זה פשוט כי זה עובד.
    (כי למשל יש לך חלוצים שמופרים בד"כ יותר כאשר הם משחקים לצד שחקני כנף שמבצעים תנועה טבעית למרכז אה-לה-רובן)

דוג':
    בוא נאמר שיש לרומא שיטה שעובדת מבחינה התקפית.
    בוא נאמר... לצורך הדיון. שהיא עובדת באופן ברור. מובהק.
    אונדר-חלוץ-אלשע.

יום בהיר אחד קרה מה שקרה ואונדר נפצע. בום.
    ייעדר לחודש. ואתה עדיין במאבקי טבלה. הליגה בורחת.
    מה ההגיון להכניס עכשיו קיצוני ימני רגל ימין, במקומו של אונדר, כשאתה רואה בבירור שהשיטה הקודמת דווקא הפרתה את החלוץ?
    מה ההגיון להכריח את המאמן ולשלול מהמאמן א-פריורית את האופציה הזו רק בגלל פציעה?

מה ההגיון להחזיק 5 שחקני כנף בסגל: אחד עם רגל שמאל + 4 עם רגל ימין..?

ועוד במיוחד שאתה יודע ש 2 מתוך ה 4 האלו שלך שהם עם רגל ימין: לא תורמים ולא יתרמו כלום (פלורנצי ופרוטי).
    אני טוען: תמכור (לפחות) אחד מהם, ותביא ב 10-15 מיליון שתקבל - תביא ילד חדש קיצוני רגל שמאל.
    ואז יהיה לך 5 שחקני כנף בסגל: 2 עם רגל שמאל, ו 3 עם רגל ימין.
    במה מצבך הורע?

להפך... הוא רק השתפר!

נערך לאחרונה ב: ‏4/5/19
  3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה צודק שאסור להגביל את המאמן, ולכן רוב הדיונים על רכש לא רלוונטים כי אתה לא יודע מי יהיה המאמן ומה יהיו הצרכים הטקטיים שלו. הכל דיבורים באוויר חוץ מבלם שצריך להביא אלא אם כן המאמן המיועד מתכנן לשחק עם בלם אחד. אפילו שוער/מגן ימני/קשר אחורי זה לא Must וגם אי אפשר לחזק את כל העמדות האלו בצורה מספיק טובה בחלון אחד.

אני באופן כללי נגד מאמנים שמקובעים על שיטה אחת ולא יודעים לסטות ממנה ימינה או שמאלה. אלה היו גם תלונות נגד קונטה ביובה למיטב זכרוני. אבל גם אם יהיה מאמן כזה, כדי להביא אותו למצב שהשיטה עובדת כמו בסיטואציה שתיארת, צריך קודם כל להעלות 11 שחקנים ברמה מספיק טובה, ואז לחשוב על אם המחליף של אונדר הוא שמאלי שאוהב לחתוך או ימני שאוהב לרוץ על הקו.
    ובכל אופן יש את זאניולו, שמי שהתאכזב מההופעות שלו בצד ימין העונה הולך גם להתאכזב מהופעות עתידיות שלו "בעמדה הטבעית". לא כי הוא לא מוכשר, אלא כי הוא יציב בדיוק כמו שאפשר לצפות מילד בן 19 עם 40 הופעות בוגרים בקריירה. ואם הוא באמת כישרון כמו שרוב הסובבים את המועדון חושבים, הוא אמור לפרוח גם בצד ימין אם הקבוצה תשחק טוב.

4. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אי אפשר לבוא אליו בטענות כל עוד 10 שערים משחקן התקפה (שהוא לא ילד בן 19) נחשב להצלחה ששווה לבנות עליה את העתיד. גם העונה, היו לו לא מעט משחקים בהם היה חסר תועלת. אי אפשר להצדיק חוסר מעורבות אישי בכושר הכללי של הקבוצה. לא הייתי בונה על שחקן שמכבה את עצמו ונעלם כשהמשחק לא מתפתח לכיוון המתוכנן. אין לו ערך מוסף בשום אספקט של המשחק. שחקן טוב. כמו הרבה טובים אחרים, איתם לא זוכים בשום דבר.

מדובר בתכונה אחת בלבד שהיא הקלף הכי חזק של בארלה. המקבילים לו ברומא, עובדתית, מסוגלים לחלץ כדורים כשזה נדרש מהם (למשל בליגת האלופות). זה פשוט חלק קטן בסט כלים של שחקן בתפקיד המדובר. במשחק האחרון הזדמן לנו לראות את בארלה מול פלגריני. היציאה עם הכדור מההגנה, המסירות קדימה, ויצירת מצבי הבקעה של השני הן ברמה גבוה יותר. אפשר להפיק המון משחקן כמו בארלה (כפי שנאפולי עושה עם אלאן\רומא עם ניינגולאן) אבל אם כבר יש לנו 3 מצאלות כל כך איכותיים (וחוסרים בעמדות אחרות), אין סיבה להוריד 50מ' על שחקן כזה.

*הכיוון הכללי בכדורגל נוטה לכיוון מצאלות מגוונים יותר התקפית.

מהתרשמותי מדובר בהיפך הגמור. באטאלנטה הוא שיחק עם 3 קשרים נוספים. הוא היה הwild card שניצל פירצות בהגנת היריב עם הפיזיות שלו. ברומא הוא משחק לצד קשר אחד בלבד בתפקיד שונה לחלוטין. התזוזה שלו הרבה יותר מוגבלת.
    עם זאת, המספרים ההגנתיים וההתקפיים שלו, כמו גם התפקוד הכללי שלו, מצדיקים את מקומו בהרכב ואת המשך דרכו בקבוצה. בעיקר עם המאמן הבא יבחר לשחק עם צמד + קשר נוסף קרוב יותר להתקפה (כשכריסטנטה מן הסתם הוא 1 מהצמד).

"אמורים" במידה וההתעניינות בהם תתורגם להצעות לרכוש את השחקנים ולא להשאיל עם אופציה. זה המקרה האופטימי. לשאר השחקנים שהזכרת אין ביקוש מאחר שהקבוצות היחידות שהיו מסכימות לרכוש אותם, לא יכולות לעמוד בשכר שלהם.

נערך לאחרונה ב: ‏4/5/19
  5. טל. Member

חייל שוקו,

מאמן רע זה מאמן שלוקח שחקנים טובים ומוציא מהם פחות ממה שהם שווים.

מאמן בינוני זה מאמן שלוקח שחקנים טובים ומוציא מהם - מה שהם שווים. לא פחות ולא יותר.

מאמן טוב זה מאמן ש-"משפר".
    -משפר שחקנים ללא התחשבות בעמדות,
    -או משפר עמדות ללא התחשבות בשחקנים.

דהיינו:

-מאמן שמסוגל לקחת שחקנים בינוניים בתפקידם הטבעי - ולהפוך אותם לשחקנים טובים בתפקידם הטבעי.
    -או מאמן שמסוגל לקחת שחקנים טובים בתפקידם הטבעי - ולהשאיר אותם שחקנים טובים גם בתפקיד לא טבעי.

האופציה השנייה מבחינה תיאורטית מאוד קורצת - אבל מבין 2 האופציות הללו אני מעדיף את סוג א'.
    מסיבות ברורות אני גם חושב שהיא מתאימה למסגרת התקציבית של רומא.

זו הסיבה שאני גם מאוד אוהב את קונטה... והייתי מעדיף אותו על אלגרי. דרך אגב.
    (בהינתן עולם פנטזיסטי שבו רומא יכולה לבחור בין השניים)
    חחחחח.
    מצטער הייתי חייב לעצור רגע ולצחוק.

לעניננו:
    DS שמגיע לרומא (מועדון שלפחות ברמת הפקה פקה מדבר על רצון להתמודד על תארים) צריך לבנות סגל.
    לא רק סגל מאוזן. אלא גם זה צריך להיות סגל גמיש. לא קשיח.
    נקודת המוצא של הסגל - צריכה להיות רצון המאמן וחזון המאמן.
    ברור.

אבל זו רק נקודת המוצא.
    מעבר לכך הסגל צריך לספק גמישות טקטית ורעיונית למאמן, משהו שיוכל לעבוד איתו במידת הצורך - גם אם נקלעו למצב שזה נוגד את חזונו "הרגיל" של המאמן.

אני, שוב מציין, לא מבין ולא מאמין שסגל שכולל 5 שחקני כנף צריך לכלול 4 שהם ימניים ברגל ורק אחד שהוא שמאלי ברגל.
    קל וחומר כשידוע לכל ששניים מתוך ארבע הימניים (פלורנצי ופרוטי) הם שחקנים שלא מועילים לקבוצה שלנו כמעט בכלום.

מה שכתבת על בלם MUST זה מדוייק גם לטעמי. אפילו 2. ואם מוכרים את מאנולאס אז 3.
    קשר אחורי אני חולק עליך: לא רואה אפשרות לקפיצת מדרגה שנה הבאה אם עמדת הקשר האחורי שלנו שוב תכוסה על ידי אנזונזי דה-רוסי וכריסטאנטה.
    פשוט לא רואה. ולא משנה מי יהיה המאמן... גם לא קונטה, גם לא 10 פעמים קונטה.

6. uri מנהלים

אלשע העונה הוא מעבר לשער פלוס בישול, לפי opta, אתר שמספק נתונים סטטיסטיים למועדונים, הוא מצטיין גם בדברים אחרים:

7. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

פיאניץ׳? הליגה במצב ממש גרוע..

DRORIKO, itzik.miro ו-טל. אוהבים את זה.
  8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@טל.

עדיין לא הבנתי למה אתה לא סופר את זאניולו כשחקן כנף שמאלי? אם בגלל שיותר התרשמת ממנו כקשר התקפי, אז:
    1.לדעתי הירידה שלו ביכולת לא קרתה בגלל שהזיזו אותו כמה מטרים ימינה, אלא כי הוא התחיל לקבל הרבה יותר תשומת לב מההגנות, וגם כי הוא פאקינג ילד בן 19 בעונה רצינית ראשונה בקריירה ולצפות ממנו ליציבות זה מוגזם.
    2.את צמד מההופעות הכי מרשימות שלו העונה, פורטו ואטלאנטה, הוא נתן מהכנף.
    3.גם אם באמצע הוא יכול להיות יותר אפקטיבי, הוא בהחלט פיתרון מספיק טוב בשביל המצב המאוד ספציפי שאתה מתאר שאונדר יהיה פצוע והמאמן יהיה חייב(כל כך חייב שקלויברט לא יילקח בחשבון) ווינגר ימין עם רגל שמאל. במיוחד כשיש לך(כמו שציינת בכמה הודעות) עוד 3 קשרים התקפיים חוץ מזאניולו שצריכים לקבל דקות, ועמדות שהרבה יותר דחוף לחזק.

9. DRORIKO Member

חסר לי שם קייליני ומטוידי. ואם להיות גרידי הייתי מכניס לשם גם את השחקן הכי טוב בעולם אחרי מסי. ולאלה שהתבלבלו, לא אני לא מדבר על קוואלירלה, למרות שגם הוא צריך להיות בהרכב. אלכס סנדרו היה בינוני ולא יציב, מצד שני אני לא מצליח לחשוב על מגן שמאלי טוב יותר בליגה(שזה מתחבר להודעה של עמרי).

10. טל. Member

תרשים ארכאי.
    הם מגינים טובים רק כי החלטת לשים הרכב שכולל מגינים מלכתחילה.

אנחנו חיים בדור שאין בו מגינים גדולים כמו שהיה פעם. שים לב: מועדוני צמרת מהשורה הראשונה בעולם לא מחזיקים במגינים משובחים. בטח לא בשני הצדדים.

זה מתאים פרפקט לשים את הדיון הזה בנושא של רומא - כי זה גם בדיוק המצב ברומא!!!
    גם עם EDF בזמנו, וגם עם ראניירי כעת: שני מאמנים מקובעים, שמתעקשים לשחק עם מגינים - רק כי הם מתעקשים על הקונספציה ארכאית הזו של רביעייה אחורית, ושל מערך שכולל מגינים מלכתחילה.
    ואז ברור שקולארוב ופלורנצי ישחקו בהרכב ראשון - כי הם המגינים הכי טובים בסגל...

אבל לכשעצמם הם שחקנים חלשים, והמערך הרומאי בכלל לא צריך לכלול צמד מגינים על כר הדשא מלכתחילה.

11. Cup of Tea Liverpool, UK

האמת אני לא מסכים. זה נכון שאין שפע של מגינים כמו פעם, אבל מועדוני העלית כן מחזיקים סט מגנים מצוינים. לדוג: ליברפול- ארנולד ורוברטסון (13 בישולים כ"א העונה), ברצלונה- אלבה ורוברטו, ריאל- קרבחאל ומרסלו, באיירן- קימיש ואלאבה, יובה- אלכס סנדרו וקאנסלו (אוקיי סנדרו WC וקאנסלו עוד לא ככ), גם פסז' עם מונייה וברנאט, זה שהם קבוצה חסרת אופי זה משהו אחר. ויש עוד קבוצות גדולות עם מגינים טובים אבל לא בשני הצדדים אז לא הכנסתי.

12. טל. Member

לא נפלתי מהכסא מהרשימה שלך.
    הם גדולים רק יחסית לדור המגינים הנוכחי...

גם יש הרבה מועדוני צמרת שבכלל לא ציינת פה.

בכל מקרה בכדורגל האיטלקי כבר כמה שנים אין מגינים גדולים בהרבה קבוצות.

והנקודה שלי היא שגם ברומא אין.
    רומא זה לב הטענה שלי... שאר מועדוני העולם השתמשתי בהם רק לשם חיזוק הטענה.

ברומא בסגל יש כמה וכמה מגינים, אבל כולם איפה שהוא בין ''זבל'' ל-''בינוניים''.

וגם אין אף רכש מטורף באופק.
    הרי קימיש ורוברטו לא בדרך לרומא בקיץ כמדומני.

המצב ברומא הוא זוועתי:
    לוקחים את פלורנצי וקולארוב, ופותחים איתם שוב ושוב ושוב ושוב ושוב - כי הם המגינים הכי טובים בסגל,
    אבל לכשעצמם הם שחקנים בינוניים שעושים הרבה חורים בהגנה, ומאמן אינטליגנט לא היה פותח עם מערך שבכלל כולל 2 מגינים מלכתחילה.

10 פעמים בכל משחק אתה רואה את קולארוב ופלורנצי מאחרים בסגירה האלכסונית, או למשל אתה רואה את חלוצי היריב נוגחים ממש על הראש של קולארוב ופלורנצי - לעבר השער הרומאי...

מה זה משנה כמה גולים נכנסים בסוף?
    יום אחד נכנסים 2 גולים. יום שני 7 גולים. יום שלישי לא נכנס אף גול.

זה משנה משהו?

13. Alta Tensione Member

@Cup of Tea
    קאנסלו לא wc? מה אתה אומר...

14. uri מנהלים

זה פורסם בסוף פברואר, מאז שלושת הנציגים של יובה די הדרדרו. לא מבין את ההתלהבות שלך ממטיודי. וכן, גם אצלי בנבחרת העונה קייליני באנקר.

15. DRORIKO Member

לא התלהבות, לדעתי היה הכי טוב העונה בתפקידו ונדבך חשוב באליפות של יובה.

מצב נושא:
הנושא נעול.