רומא 2018/2019 :: עוד קיץ עמוס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏27/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. DeRossi16 Member

לא מבין מה כזה מבריק בג'יאמפולו, רצף של פיטורין כל חיוו בקבוצות תחתית עד שהגיע לאמפולי שם הוא נשאר בינוני עד עצם יום זה.
    אני לא יודע מה לא ריאלי בספאלטי או מצארי... זה המינימום. גם בלאן לדעתי לא בגדר החלום , הוא לא קשה השגה כמו קונטה ומוריניו.

נערך לאחרונה ב: ‏31/5/19
  2. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מדובר בנקודה השולית ביותר בהודעה שלי, אך בגדול, הסיבה לכך שאין סגלים עם 3 שחקנים על כל עמדה קשורה לתלכיד הקבוצתי ולתפקידים של שחקנים שברמה הגבוהה ביותר חייבים להרגיש חשובים (גם אם הם האופציה השניה בסגל). יש מקרי כוכבית כמו סאנטון שהצטרף לסגל בו קיימים 4 מגנים אך 2 מהם לא שיחקו כדורגל במשך שנה והיה מקום לצרף שחקן נוסף. במקרה של דה רוסי, אין מקרי כוכבית. לפחות פרט לזה שהוא יוצר בעצמו.

**
    מדבריו של פאלוטה, ניתן להבין שמיכאלוביץ' הוא הפייבוריט לאמן את רומא. אם לחבר לזה את הדיווחים של עיתונאים שלא נוהגים לפזר בולשיט, פונסקה במקום השני ודה זרבי בשלישי. ג'אמפאולו לא נמצא בlist. הוא קיבל פניה מסבאטיני ולפי די מארציו הוא גם אחת האלטרנטיבות של מילאן. קיירו לא ישחרר את מצארי ולמצארי אין שום סיבה לעזוב (אולי גם ישחק באירופה אם מילאן תקבל ban). ספאלטי הולך לשבת על משכורת שמנה מאוד בשנה הקרובה מבלי לצאת מהבית. אין שום סיכוי לראות אותו ברומא.

3. טל. Member

ספאלטי אני באמת צריך להרחיב למה הוא לא ריאלי? אולי ביקום מקביל שבו אין לו חוזה עתק וגם טוטי ופאלוטה לא קיימים הוא שם ריאלי. אבל לא ביקום שלנו.
    מצארי לא מתאים לקבוצה כמו רומא, ולא ירצה לבוא גם אם יקראו לו.
    לורן בלאן לא מופיע במחברת של אף אחד. אף אחד מהשמות האלו לא מופיע במחברת של אף אחד.

אף אחד גם לא יודע למי בכלל יש את המחברת... כי לרומא אין ds.

אני מבין את הרצון שלך לדבר על פנטזיות. אבל
    אני מדבר על השמות העובדתיים שהתקשורת באיטליה מביאה.
    אני יודע שאתה לא מתלהב מהם. גם אני לא. וגם אף אחד לא... כי מצחיק לרדת מקונטה לדה זרבי. אבל וואלה זה השמות שהתקשורת מעלה נון סטופ.
    אני בסה''כ מגיב על הידיעות.

יכול להיות שאתה צודק. יכול להיות שעוד ישלפו איזה שפן מהכובע.
    אבל כרגע:
    לטעמי, מבין השמות שהועלו ג'יאמפאולו הוא הכי פחות גרוע.
    וגם הכי קל להכין סגל שיתאים לו.

4. orelh94 Member

יש סיבה כלשהי שרומא לא פוזלת לשאר המאמנים ברחבי היבשת? יש שמות שעשו ריצות יפות מאוד, כמו ז'ארדים בזמנו, עם סגל צעיר מאוד, כמו שמנסים לבנות אצלכם. אריק טן האג עשה גם הוא עונה נהדרת עם אייאקס אשתקד, כשהוכיח שיודע לבנות קבוצה שמספקת כדורגל מדהים ומביאה תוצאות. שני המאמנים הרשימו מאוד הן בליגה, הן בצ'מפיונס, ויודעים לעבוד כשיש את הסגל שמאפשר זאת.
    אני חושב שבמצב הזה - עם הסגל הנוכחי, בנוסף לאופי הרכש של רומא בשנים האחרונות הם מאוד יתאימו.

אם מתעקשים רק על מאמנים מהסריה א', זו כבר בעיה אחרת, בייחוד כשאין מאמן שישדרג אתכם באופן מובהק, אולי יוכל לקחת אתכם לגיחות קצרות בצ'מפיונס, יחד עם טופ 4, אבל לא איזשהו מאמן שיכול לעשות איתכם את קפיצת המדרגה, נניח כמו הפרויקט של קלופ בליברפול.

EsheD אוהב/ת את זה.
  5. DRORIKO Member

לרומא אין חשש לפזול למאמנים מחוץ לאיטליה, רודי גרסיה כדוגמא. למה היא לא עושה זאת כרגע, יש לה את השיקולים שלה.

6. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

פאולו פונסקה הוא low cost גווארדיולה (שממש מעריץ אותו אגב). בעיניי זו הזדמנות נדירה לצרף מאמן צעיר עם סגנון משחק מרהיב שניה לפני שהשם שלו יוצא מהscope של מועדונים בסדר גודל של רומא. יש במינוי הזה הימור מסויים (לא מכיר את הליגה, לא מכיר את רומא) אבל הוא לגמרי שווה את זה גם אם קיימת אפשרות להתרסק ולהתחיל מחדש.

יקר מדי ולפי העונה האחרונה לא בהכרח שווה את הכסף.

לא נמצא בשוק.

מסכים מאוד. עם כי הדור הצעיר של המאמנים באיטליה מאוד מרשים ויש סיכוי לא רע לגדול יחד איתם.

7. Clichy COYG

לגבי ז'ארדים אני חושב שזה קצת harsh לשפוט ע"פ העונה האחרונה - גם קלופ התרסק עם דורטמונד בצורה מדהימה ועדיין ידעו שיש לו את זה. מה שהוא עשה במונאקו הוא מדהים (גם הגנתית וגם התקפית), ואני יודע שהייתי מבסוט עד הגג אם היה מגיע לארסנל.

אם כספית הוא מהווה בעיה זה עניין אחר, למרות שגם אז הייתי מהמר על לשבור את הקופה בשבילו.

8. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

רומא ניסתה למשוך את קונטה ואני מאמין שגם את סארי. תיאורטית אפשר לעמוד ב7.5מ' שלו. לא הייתי פוסל אותו אם היה מעוניין לעזוב את מונאקו. פשוט יש אופציה אחרת שנראת לי מעניינת יותר שבמקרה גם עולה פחות מחצי מהשכר של ז'ארדים.

Clichy אוהב/ת את זה.
  9. DeRossi16 Member

ז'רדים מאמן מעולה ואני חושב שהוא תפור לרומא כמו כפפה ליד , במיוחד עם כל הצעירים שלנו. אני פשוט לא חושב שרומא תשלם כזו משכורת למאמן שלא נחשב עוד בלבל של מוריניו וקונטה. בנוסף אני לא חושב שהוא ירצה להגיע לרומא...

לגבי ז'רדים מול פונסקה, אני תמיד אעדיף בחור שלקח אליפות כשהוא לא פיבוריט מבחור שעשה את האובייס.
    ואם קצת יותר להסביר למה אני לא בעד פונסקה זה בעיקר בגלל שהוא משחק עם קו הגנה גבוהה דבר שמעולם לא עבד טוב ברומא...

10. טל. Member

Calciomercato Roma, "no" di Gattuso a Totti: non si sente pronto per la panchina giallorossa » LaRoma24.it – Tutte le News, Notizie, Approfondimenti Live sulla As Roma

לפי ה CDS גם גאטוסו אמר "לא" לפרנצ'סקו טוטי שניסה ללחוץ עליו ב 24 שעות האחרונות.
    גאטוסו טוען שהוא עדיין לא מרגיש מוכן למועדון כמו רומא... וכרגע מעוניין יותר בקבוצות מדרג נמוך כדי להמשיך להתחשל וללמוד.

במאמר מוסגר - אם לפני שנתיים EDF למשל היה נותן תשובה כזו כנה ומחוייבת המציאות - היום היינו במקום אחר לגמרי. וגם הוא.

בכל מקרה לעניינו:
    אחרי קונטה, וגאספריני, זה כבר פעם שלישית שראשי רומא מקבלים תשובה שלילית ישירה. ומוחלטת.

11. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

ז'ארדים זה בגדר חלום. קונה עכשיו בשתי ידיים,אבל השם שלו בכלל לא מוזכר כמועמד.
    את פונסקה לא מכיר,ועדיין מעדיף אותו על פני שאר השמות של הבינוניים שעולים בהקשר שלנו.

12. טל. Member

מאמן בעל שם גדול, שם מפוצץ, שיסחוף את הקהל, והמועדון. בכוח שמו בלבד - זה כבר לא יבוא הקיץ.
    נו מה לעשות.

עכשיו כל מה שנותר זה לדבר על מי הכי פחות גרוע.
    זורו זה אופציה לא רעה.
    אבל יש בעיה... והיא שהוא לא אימן יום אחד בכדורגל האיטלקי... וכשיתחילו הבעיות, והלחשושים, וכשיתחילו לקנות לו שחקנים שהוא לא צריך כמו שאנחנו עושים למאמנים שלנו כל החיים - אני לא רואה אותו קולט את זה מהר, ואני לא רואה אותו מתמודד עם זה בכלל.

13. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

3 אליפויות רצופות מול דינאמו קייב הן obvious? להעיף את נאפולי של סארי מליגת האלופות עם כדורגל שאצלנו היו קוראים לו "la magica" זה obvious? אז פעם, עם שחקנים אחרים, מאמן אחר, וסגנון משחק אחר, "קו הגנה גבוה" לא עבד. זו סיבה לוותר על אחד השמות העולים באירופה כשמנגד עומד מאמן שבחיים לא חיבר שתי עונות מוצלחות?

*קו ההגנה של פונסקה אינו גבוה by default, אלא בהתאמה ליריבה. מה שכן קורה תמיד זו הבניה מאחור כששחקני ההגנה לוקחים חלק גדול בפוזשן.

רציתי את פונסקה יותר מכל השמות הפנוים של הקיץ הזה. עוד לפני שקושר אלינו בכלל. עכשיו כשזה ראש בראש בינו לבין מיכאלוביץ' (אופציה לא רעה ביחס למועמדים האחרים) וסיניסה מוביל במירוץ, זה מרגיש כמו בעיטה בהזדמנות מאוד נדירה לצרף מאמן שתואם לקריטריונים של המאמנים המצליחים באירופה. גם אם יקח שנה להטמיע את הכדורגל שלו, גם אם יקח 3 חלונות מרקאטו כדי להביא לו את השחקנים המתאימים, וגם אם קיים סיכון ממשי שלא יעמוד בלחץ המטורלל של רומא, סדר העדיפויות הוא: 1.לנסות לגדול ולהצליח. 2.לנסות לגדול ולהיכשל 3.לא לנסות לגדול.

זה מה שפפ חושב עליו:

זה גם מה שרוב הfanbase (לפחות הלא איטלקי) רוצה לראות.

נערך לאחרונה ב: ‏1/6/19
    אלעד אוהב/ת את זה.
  14. DeRossi16 Member

7 אליפויות ב9 השנים האחרונות זה לא אובייס? אובייס כמו שאובייס שיובה תיקח אליפות. שחטאר היא הקבוצה הכי עשירה בליגה ובעלת הכי הרבה אמצעים ואין לה תחרות אמיתית בליגה בדיוק כמו פריז,מינכן,יובנטוס.

ז'רדים לקח אליפות מול האובייס של הליגה שלו, קבוצה בעלת אמצעים ללא הגבלה בגדול ואת זה אני מעריך. ואם מדברים על ליגת אלופות ז'רדים הוא זה שהגיע עם הקבוצה שלו הכי רחוק מבין השתיים. דרך אגב אני שונא לשפוט מאמנים לפי ליגת אלופות כי אם כן זה הופך מאמנים כמו דיפרא למאמנים גדולים כשבפועל הם בינוניים מינוס.

פונסקה שיחק בליגה עם קו הגנה גבוהה מול כל הקבוצות מלבד קייב. זה עובד בליגה שבה אין לך מתחרות זה לא יעבוד באיטליה בטח לא ברומא משתי סיבות:
    -הסגל פח
    -כמו שטל הזכיר פה רומא לא בדיוק קונה למאמנים שלה את השחקנים שהם צריכים בדיוק כמו שקרה עם דיפרא. במקום לקבל צמד בלמים כמו מנולאס(מהירים) הוא יקבל צמד פאציו...

itzik.miro אוהב/ת את זה.
  15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני שהגיע (והחליף את המאמן הכי מעוטר באוקראינה), דינאמו קייב הייתה זו שלקחה שתי אליפויות ברציפות.

נוצר רושם ששחטיור החזיקה בסגלים מפוארים מלאים בסטארים יקרים מברזיל.

בפועל, דינאמו קייב היא המקבילה של באיירן באוקראינה. הסקאוטינג המצויין של שחטיור (שהתמקד בשחקנים עם פרופייל לא קיים) + מה שנעשה עם חומרי הגלם הובילו לקפיצה האחרונה של שחטיור לאחר תקופה לא קלה.

לדעתך.

עם הרעיון עצמו אני מסכים.

אני מעריך את פונסקה על סמך הכדורגל שהוא מציג והפוטנציאל לבנות ברומא קבוצה דומה (לפחות מבחינת סגנון) לקבוצות המוצלחות באירופה.
    דברים כאלה -

מרשימים אותי יותר מתוצאה כזו או אחרת.

מאמן שקבוצתו משחקת בצורה מודרנית ויוצרת תבנית להצלחה עם שחקנים טובים יותר (דה זרבי נכנס לקטגוריה הזו) מרשים אותי הרבה יותר מעוד "שם" בנאלי שינסה למקסם "הצלחה" נקודתית כדי לא לפגוע בקריירה שלו.

ניחוש מאוד לא מוצלח.

נתפסת על נקודה שולית (קו הגנה גבוה) שמיושמת רק כשזה מספק את צרכי הקבוצה (יריבה מתאימה, תוצאה רגעית וכו'). יש אפיזודות בהן איסמעילי (= "קו הגנה") נמצא קרוב מאוד לשער היריבה. במקרים אחרים הוא הקרציה הכי דביקה סמוך לרחבה שלו.

תראה את המשחקים שלהם מול נאפולי, רומא וסיטי.

הסגל מחולק ל2. רוב שחקני ההרכב הבוגרים לא צפוים להמשיך לעונה הבאה. הצעירים עלולים להפוך ל"פח" אם לא יהיה להם מה ללמוד מהמאמן שלהם.

לא שהייתי רוצה לראות שני מנולאסים של העונה האחרונה (או אפילו 1), אבל מאיפה אתה יודע מי יהיו צמד הבלמים הבא של רומא? איך אפשר לגבש על זה דעה?
    וגם אם נשכפל את פאציו ונשחק עם שניהם, איך זה מצדיק רשימה כל כך מנותקת של הדינוזאורים שהצעת בהודעה הקודמת? ואן חאל? בלאן? מצארי? אתה באמת מאמין שרומא צריכה להתאים מאמן לקבוצת שחקנים שנכשלה ובן כה לא תמשיך לעונה הבאה?

נערך לאחרונה ב: ‏1/6/19
    אלעד אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.