רומא 2018/2019 :: עוד קיץ עמוס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏27/7/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. טל. Member

לא מבין למה פתאום טונאלי ירד מהפרק.
    רכישה כזו - זה בדיוק לאיפה שהמועדון חותר הרי.

דרך אגב יש שמועות על פאסטורה לטורינו.

2. itzik.miro Member

ברשה רוצה להשאיר אותו אצלה לעונה נוספת.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

3. טל. Member

מי שישים את היד עליו יעשה את דיל החלון.
    ברור שברשיה לא תוותר עליו בקלות. אבל ברור גם שתמורת הצעה גדולה היא כן תוותר עליו... כי לקבוצת תחתית באיטליה יש סדר עדיפויות. וקשר אחורי לא מרשים פיזית אבל טכני וחכם שכזה - נמצא איפה שהוא בסוף הרשימה. עם הכסף שיתקבל ממנו ברשיה תוכל לקנות כמה שחקנים בעלי פרופיל מסויים, ובעמדות מסויימות - שהיא באמת צריכה כדי להשאר בליגה.

לדעתי רומא יצאה מהרשימת המחזרות כי פונסקה בא עם רשימת קניות מהבית. במיוחד לעמדה הזו.

דרך אגב בהקשר הזה, ובכלל, צריך לזכור:

עכשיו כולם שמחים ומאושרים ומנפנפים בידיים. הידד היאח.
    אבל פונסקה היה הבחירה החמישית של מנהלי רומא.
    החמישית!
    רומא עובדתית פנתה ל 4 שמות לפניו, שכולם אמרו לה לא (קונטה גאספריני גאטוסו והמאמן של ליון) - ורק אחרי שכל הארבע סירבו ונשארו במירוץ פונסקה דה זרבי ומיכאילוביץ': פונסקה נבחר. רק אז.
    מקום חמישי אופציה חמישית בדירוג הביקוש מבחינת רומא.
    אסור לשכוח.

4. itzik.miro Member

1. אם וכאשר הוא יצליח אף אחד לא יזכור ואת אף אחד לא יעניין באיזה מקום הוא היה ברשימה. על סמך מה שהציג בשחטאר הוא ראוי לפחות להזדמנות התחלתית להראות את מה שהוא יודע (והוא יודע).

2. גם לשים עכשיו 40/50/60 מיליון יורו על שחקן שלא שיחק אף משחק בליגה הבכירה זה לא ריאלי, בטח לא עבור רומא שגם כך לא משופעת במזומנים.

5. טל. Member

לא נראה לי שיש מישהו שמכוון לסכומים הללו. פעם אחרונה שבדקתי דיברו על סכומים של 25 עד 30, וגם זה בעיסקאות תשלומים או מחיר כולל לרבות בונוס.

אני קיוויתי שרומא אפילו תצליח להפחית את המחיר - תמורת הכללה של צ'וריץ' בעסקה או משהו כזה.

מסכן הצ'וריץ' הזה דרך אגב. חחחח.
    נזכרתי בו פתאום.

נבחר לשחקן המצטיין ו תגלית השנה בקרואטיה להזכירכם... לפני שהגיע ל-''בית קברות לצעירים על שם edf'' ברומא.

גם השנה - מצבו בהיררכיה הוא ש-5 שחקנים צריכים להפצע בשביל שהוא יראה דשא.

חחח. מסכן.

6. Alta Tensione Member

גם אף אחד לא האמין שב-2012 פסג' תשים 12 מיליון יורו על שחקן שטרם שיחק דקה בסריה A. טונאלי כבר זומן לנבחרת הבוגרת וההייפ סביבו רק מתעצם. אני משתכנע מיום ליום שה-25-30 מיליון שמדברים בהקשר שלו זה כסף קטן עבור כישרון כמוהו וצ'לינו יודע את זה. נראה לי שרק הצעה בסביבות ה- 40-50 תזיז אותו משם הקיץ ויש לי גם תחושה מאיפה היא תגיע. אני חושב שזו גם אחת הסיבות מדוע יובה לא מסתערת עליו והאחרות בכלל חושבות בכיוון של וורטו ופרויילר.

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/19
    itzik.miro אוהב/ת את זה.
  7. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

סבאטיני האמין גם שנה לפני כן (לפני עונת הפריצה עם זמאן). פשוט לואיס אנריקה לא היה מוכן להמר עליו.

טונאלי שווה השקעה למי שיכול להרשות זאת, אך לא מקום בהרכב של קבוצת צמרת. לפחות לא ביחס לשחקנים אחרים שהצטיינו בעונה האחרונה בסריה א'. מנגד, לצ'לינו אין סיבה לוותר על הבייבי דה רוסי שלו (למרות שנראה כמו בייבי פירלו) לפני מימוש חלקי של הפוטנציאל שלו בליגה של הגדולים.

*ופרויילר חיה. ואין סיכוי שאטאלנטה תוותר עליו.

8. טל. Member

לשחקן עצמו הדבר הכי טוב בעולם זה להשאר איפה שהוא עכשיו.
    כשרון צעיר צריך לשחק. לצבור דקות.
    הוא לא יתפתח מלשבת על ספסלים בכל רחבי איטליה 90 אחוז מהעונה ולקבל פה ושם פירורים...
    זו גם לא עמדה שעושים בה חילוף ו/או שבד''כ מנהלים בה רוטציות סדירות בקבוצות צמרת. או בכלל.

מבחינת ברשיה אבל זה חכם למכור אותו... הפער בין המחיר העכשווי של השחקן לבין המחיר שלו בתום עונה מוצלחת הוא קטן לכשעצמו, ובוודאי קטן מאשר הנזק הכלכלי למועדון במקרה של ירידת ליגה.

במילים אחרות: עונה אישית טובה שלו וירידת ליגה = יצא שכרם של ראשי ברשיה בהפסדם.

מקצועית: שחקן שכזה, על הבלטה הזו, זה כמעט הדבר האחרון שברשיה צריכה בשביל לשרוד.

מכירה שלו - עכשיו - תאפשר רכישה של שחקנים קריטיים לעמדות קריטיות לקבוצת שנלחמת על חייה: בלמים וחלוץ.

מי שישים על השולחן 30 מיליון - אני מאמין שייקח אותו.

ואם יתנו לו את הדקות אז כאמור אני מאמין שזה יהיה סיפור הצלחה.

9. itzik.miro Member

אם הסכומים המדוברים הם בסביבות ה-30 מיליון אירו וצ'לינו עדיין לא מכר, סימן שהוא רוצה יותר עבור היהלום שלו ובצדק. טונאלי עם עונה טובה בליגה הבכירה יכול להקפיץ את השווי שלו ב-10 עד 15 מיליון יורו ועדיין לא דיברתי על זה שהישארות בליגה הבכירה שווה יותר מכל דבר אחר.

את מידת הקריטיות שלו להצלחה של ברשה תשאיר לצ'לינו ואנשי ברשה, קשר כמו טונאלי זו בהחלט עמדה קריטית, אחת הקריטיות ביותר שיש על המגרש.

בכל מקרה אם הייתי יכול לייעץ לטונאלי משהו הדבר הראשון זה לא להגיע ליובנטוס. חבל שכישרון כמוהו, שיכול להתפתח לשחקן טופ, יאבד את עצמו ביובה.

*אני לא פוסל שמי שתזכה בשירותיו תהיה זו שתציע 30 מיליון והישארות של טונאלי לעונה נוספת בברשה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/6/19
  10. yonmu Member

לדעתי הפער בין המחיר העכשווי למחיר שלו בסוף עונה מוצלחת יהיה עצום.
    30מ' כרגע זה הרבה מאוד כסף עבור ברשיה, אבל אם הוא נותן עונה טובה בעונה הבאה ונניח פפ או לאונרדו רוצים אותו - השווי שלו יכול להכפיל את עצמו ואפילו יותר, במיוחד בהתחשב באינפלציה שמתרחשת כל שנה (בשנים האחרונות) בכדורגל.

itzik.miro ו-Alta Tensione אוהבים את זה.
  11. טל. Member

itzik.miro

אני בדעה שבאיטליה, אפילו בקבוצה הרבה יותר "גדולה" מברשיה - העמדה הזו היא לא קריטית.
    וגם יש תת-סיווג של 2 פרופילים מצויים לשחקנים שמאיישים את העמדה הזו:
    -הגורילות,
    -הגאונים,

אלה מהסוג השני הם אפילו עוד יותר לא קריטיים לקבוצה בסדר גודל של ברשיה.

בכלל - אני אישית, ירדה קרנו של ה"מרכז שדה" בעיני בכדורגל המודרני.
    כשהקבוצה מכוונת לתארים זה הכרחי. ברור. אי אפשר בלי מרכז שדה איכותי במיוחד.

אבל לקבוצות שלא מכוונות לתארים - יש דברים יותר חשובים שכדאי להבטיח. יש עמדות יותר קריטיות ב 2 הקצוות של המגרש.

אם לחשוב על מטאפורה מטומטמת שעולה לי כרגע לראש...
    אז גם לקבוצות בסדר גודל של רומא למשל - שכל עניינן הוא מקום 4 ותו לא:
    אם נשווה את זה לרכב: אז בוא נאמר שמרכז שדה זה המנוע.
    המנוע פחות חשוב לקבוצות כאלו. לא צריך להיות המנוע הכי אימתני בסביבה. הוא רק צריך לעבוד חלק. ללא ביצועים יוצאי דופן.

להבדיל ממכוניות מירוץ כמו יובנטוס או נאפולי.

בקבוצה כמו רומא למשל הרבה יותר חשוב מהמנוע - זה הצמיגים.

בטח שבברשיה. תן להם בלם איכותי. או חלוץ איכותי. או שניהם (אפשרות שתתיכן כשיש לך 30 מיליון לבזבז על רכש) - זה הרבה יותר חשוב וקריטי להשארות בליגה של קבוצת תחתית, מאשר איזה "בייבי פירלו" מתוחכם וחלשלוש. מתוחכם ככל שיהיה.

12. itzik.miro Member

30 מיליון יורו יכולים לעזור מאוד לברשה אבל כשאתה מחשיב את פוטנציאל הרווח שיכול להיות כפול ומכניס לזה את האפשרות שתהנה ממנו לפחות לעוד שנה בליגה הבכירה אני בהחלט מבין למה צ'לינו לא ממהר למכור.

בנוסף, ברשה ביססה את המשחק שלה בעונה החולפת על שלישייה מרכזית, לעיתים שיחק מלפניה פליימיקר אחד, לעיתים שניים ולעיתים גם עם שלישייה קדמית ישירה כאשר המשותף לכל אלו הוא שבכל מערך, טונאלי הוא החוליה המרכזית ביותר בקישור ככה שלוותר על שחקן מאוד מרכזי בפרוייקט שלך צריך להיות שווה לך כלכלית ומקצועית וברמת ההייפ והסיקור התקשורתי שיש כיום, לא בטוח שמשתלם לצ'לינו למכור.

מהצד של השחקן אין אינטרס מובהק כרגע לעבור מכיוון שהוא עדיין צעיר, לא שיחק עוד בליגה הראשונה, הוא חייב לשחק ומה יותר טוב מאשר לעשות את זה בקבוצת נעורייך ומהצד של הקבוצות הגדולות שיכולות לשלם את זה אין בהכרח את הצורך להמר בסכומים גבוהים על שחקן כמו טונאלי שלא שיחק דקה בליגה הבכירה וכאשר לקבוצות אין סכומי כסף גבוהים לשלם עבורו, ההבאה של טונאלי בסכום כזה מסוכנת פי כמה, לכן רומא כרגע מחוץ למרוץ לדעתי.

לגבי הקישור - זו החוליה הכי חשובה בכדורגל ולא משנה עבור איזו קבוצה. כמובן שברשה תצטרך חיזוק באזורים נוספים אבל אני לא חושב ש-30 מיליון יורו מינוס טונאלי בהכרח יובילו לסיכויי הישארות גבוהים יותר.

בסיכומו של עניין צ'לינו צריך לשאול את עצמו שתיי שאלות:

1. האם אני מאמין שויתור מקצועי על טונאלי יביא לסיכויים טובים יותר להישארות.

2. האם אני לא מאמין שטונאלי יכול לתת עונה שתקפיץ את המחיר שלו.

אם התשובות על 2 השאלות הן "כן" אז שימכור, אם התשובות הן "לא" אז אין לו שום סיבה למכור ולדעתי התשובות לשאלות הללו הן: לא מובהק כי עם טונאלי לברשה יש סיכוי גבוה יותר להישאר והם יכולים לעשות עליו רווח גדול יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏14/6/19
  13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מסקרן אותי, כמה מהחבר'ה כאן ראו משחקים מלאים של טונאלי?

14. itzik.miro Member

ראיתי בערך עשרה, לא יותר.
    כל השאר זה סרטונים.

uri ו-AS R אוהבים את זה.
  15. EO11 בפה אליל היכל התהילה

סרטונים אני לא מחשיב, אבל 10 משחקים זו כבר כמות שיכולה לתת אינדיקציה לגביי יכולת של שחקן והפוטנציאל שלו.

אני פשוט קורא פה שטונאלי זה מה שרומא צריכה, אבל שואל את עצמי כמה משחקים של הבחור באמת ראו פה ועד כמה האימרה הזו מסתמכת על סמך הייפ*. יהיה מעניין לראות אותו העונה מול יריבים יותר קשים ועם הרבה עיניים עליו.

*בד״כ אין עשן בלי אש, ואני בטוח שיש בו משהו. השאלה עד כמה. מה גם שהייפ יכול להיווצר ע״י בעלי אינטרסים למיניהם.

מצב נושא:
הנושא נעול.