רומא 2021/22 :: מוריניו חוזר לאיטליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏22/8/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. טל. Member

אוסבלדו מתחתן עם הבת של מראדונה ואתם מדברים איתי פה על נגלסמאן, גריליטש (לבריאות!)

2. DeRossi16 Member

היינו 10 דק מזה.
    אני לא מאמין שמוריניו יצליח ברומא , אבל לתת לו להמשיך את העונה בלי קשר אחורי ומגן תוקף זה לעשות ממנו צחוק.
    בהצלחה לפינטו בינואר מי יתן ונסגור עם בונה סאר וזקאריה ולא עם הבחור מהופנהיים ואיזה "כשרון" כמגן ימני

EsheD אוהב/ת את זה.
  3. טל. Member

סיכום שחקנים סיבוב ראשון

רוי פטריסיו: לא עילוי אבל היחיד שבגדול עושה ת'עבודה שלו בקבוצה הזאת. (בכל המועדון בעצם).
    מאנצ'יני: נשיאים ורוח וגשם אין.
    קומבולה: לא שייך לרמות האלו. השאלה שבה יתפתח בלי לחץ אולי תועיל לו. אולי גם לרומא.
    איבנייז: נסיך הגאות והשפל. לפעמים ממש טוב. לפעמים (באותו משחק) ממש מגוחך.
    סמולינג: לטצ טוק דוגרי... הוא כמו איבנייז. פשוט עם יותר אפס מאשר דאונס.
    קרסדורפ: היה יכול להיות המגן הכי טוב בליגה אם יתנו לו לנשום ולנוח מדי פעם. אבל לא. אז לא.
    ריינולדס: אני מצטער אבל אין שום דרך להסביר את זה.
    ויניה: בדיוק מה שחשבתי שנקבל מהרכש הלא מדוייק הזה.
    קלאפיורי: אחת האכזבות.
    ספינאצולה: דחוף. בהול.
    כריסטאנטה: רק מתוך כבוד לאוכלוסיית הנכים אני לא מרחיב בעניינו. במילה אחת: עונש.
    וורטו: גרף תלול של ירידה ביכולת. ועדיין...
    מחטיאן: שיאן שכר אמיתי. וכיאה לשיאן שכר - שחקן וואו. שחקן קלאצ'. טביעת אצבעו פשוט מורגשת בכל משחק ובמיוחד במאני טיים.
    דרבו + בווה: העתיד שברומא מתעקשים לגנוז.
    וייאר + דיאוורה: שחקנים יחודיים בסגל. שאין דומה להם. אך ברומא לא רוצים לראותם כי מאמינים בנכים ובשיאני שכר שלא מפסיקים לספק את הסחורה.
    זלבסקי: כבר היה צריך להיות מושאל מזמן.
    פרז: כבר היה צריך להיות נמכר מזמן.
    אלשע: שחקן רוטציה חביב.
    פלגריני + זאניולו: שחקנים שונים. על אותה בלטה זהה. צר לי.
    מיוראל + אלדור: חלוצים פעלתנים ואיכותיים שלאחד מהם יש מקום בסגל. אבל לאף אחד מושג למה שניהם פה, ואיך קשר אחורי אחד שמוריניו אשכרה מאמין בו (והוא לא נכה) דווקא אין פה.
    אברהם: אני אוהב אותו אבל יהיה קשה להמשיך עם זה כשיש כל כך הרבה קורות וכל כך מעט גולים.
    פליקס: כשרון שיכול לצאת ממנו הרבה מאוד.

4. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיבוב 1:
    10-11: ראניירי 32
    11-12: לואיס אנריקה 31
    12-13: זמאן 32
    13-14: רודי גרסיה 44
    14-15: רודי גרסיה 41
    15-16: רודי גרסיה 34
    16-17: ספאלטי 41
    17-18: דיפרה 40
    18-19: דיפרה 30
    19-20: פונסקה 35
    20-21: פונסקה 37 (+1)
    21-22: מוריניו 32

5. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

איפה חותמים על זה?

DeRossi16 אוהב/ת את זה.
  6. טל. Member

תראו בעמדות המגינים יש שחקנים יותר טובים ויש שחקנים פחות טובים
    ובעמדות החוד והקישור ההתקפי יש שחקנים יותר טובים ויש שחקנים פחות טובים. -וכל מה שאפשר לבקש הוא כשירות ובריאות לטובים יותר.
    ויכולת אילתור גבוהה של המאמן כשאין בריאות שכזו.

במרכז שדה, ואני יודע שיש כאן בפורום כאלו שחולקים עליי, שוב יש שחקנים פחות טובים ויש שחקנים יותר טובים שאני טוען בתוקף שפשוט לא נותנים להם צ'אנס כנה והוגן וממושך.
    נותנים להם פירורים (אם בכלל), וכשהם מבצעים טעות זורקים אותם לקצה הספסל לחודשים שלמים... ויש עוד אוהדים שיושבים עם פנקס וסופרים לי ומצטטים לי את הטעויות הבודדות של אותם שחקנים.
    מאידך - שחקנים אחרים במרכז שדה משחקים גרוע שוב ושוב, טועים שוב ושוב ושוב, משחק אחר משחק ,איבוד כדור אחר איבוד כדור, איבוד נק' אחר איבוד נק': והם עדיין ממשיכים לקבל קרדיט כאילו כלום לא קרה.
    אז אפשר לא להסכים איתי ולהגיד לי "מה אתה מבלבל ת'מוח לא מדיווארה ולא מוייאר ולא מבווה ולא מדראבו תבוא הישועה", אבל האמת המרה היא שעד שלא יינתן צ'אנס כנה והגון לשחקנים הללו - את טענתי אי אפשר להפריך.

הבעיה הקשה ביותר היא במרכז ההגנה ומצבת הבלמים.
    אתמול הייתי בטוח במאה אחוז שרומא לא תשמוט את זה. אבל זה רק כי אני טמבל אופטימי.
    האמת המרה היא שמרכז ההגנה שלנו פשוט לא מסוגל שלא לספוג ולא מסוגל שלא לטעות.
    אפילו מול אולימפיקו מלא כשהיתרון כבר בידיים שלך עם 3 בלמים מול יריבה סופר חלשה ואנמית שתוקפת עם 2 וחצי שחקנים: עדיין לא ידענו לשמור על היתרון של שער - וספגנו שער חובה כעבור 9 דקות.
    והאמת? -צריכים להגיד תודה. כי מרכז ההגנה שלנו ביצע טעויות מביכות כל המשחק וסמפ הגיעו לעוד הזדמנויות וגם דפקו לנו קורה... ובכלל סמפ היו יכולים לנצח 2-1.

הבלמים שלנו פשוט רעים. כל הארבע שיש בסגל. תבינו. ופה אין מישהו על הספסל שטמבל כמוני יכול להגיד "היי בוא נשתמש בו אולי ניתן לו צ'אנס והוא יציל את המצב".
    אין.
    סמולינג שהכי טוב מבין 4 הבלמים שלנו: הוא בלם בינוני שרק אתמול ביצע 2 טעויות מביכות במרכז ההגנה ואחת מהן גם הסתיימה בשער ספיגה.
    כל שאר שלושת הבלמים: בכלל לא שווים הרכב ראשון קבוצת חצי טבלה עליון בסריהA. הם פשוט לא מרוכזים וטועים כל הזמן.
    מילות המפתח: כל הזמן.
    מחלקים מתנות כל הזמן.
    טעויות אישיות (בלי קשר לתמיכה שהם מקבלים או לא מקבלים משחקנים אחרים) כל הזמן.

נערך לאחרונה ב: ‏23/12/21
  7. DeRossi16 Member

מאוד דומה לאנריקה זמאן ודיפרא , כולנו יודעים איך נגמר הסיפור שלהם...
    לגבי השחקנים שלא מקבלים הזדמנות , דיאוורה קיבל הזדמנויות אצל מוריניו לאחרונה ונראה רע , הוא רע כבר שנתיים(גם תחת פונסקה) הגיע הזמן לקבל את זה שהוא פשוט לא טוב. לגבי וויאר ,מסכים שהוא קופח תחת מוריניו אבל כמו שאתה אמרת שאני אומר ממנו לא תבוא הישועה(ולא משאר הילדודס).

אתה אומר בוא נשפר את קו ההגנה(שבעיני דווקא טוב מאוד ברומא) , אני אומר בוא נוסיף קו הגנה מעל קו ההגנה הנוכחי.
    בעיני 2 קווים שכוללים קשר אחורי ומאחוריו חוליית הגנה תמיד עדיפים על חוליית הגנה מוכשרת בלבד. ואם זה לא היה ברור , מה שאני מנסה להגיד שכשקבוצה לוחצת אותך בשליש שלך בסוף גם אם סקריניאר קייליני וקוליבלי משחקים אצלך הטעות תקרה , עדיף למנוע את הלחץ הזה (ומכאן את הסיכוי לטעות אינדיודואלית של בלם כזה או אחר)ע"י קשר אחורי מוצלח.

8. טל. Member

אני מצטער אני לא מקבל את זה.

אני מבין את הרעיון שאתה מדבר עליו ובתיאוריה אתה צודק ב 100 אחוז. אבל בפועל זה לא מציאותי.
    מה שאתה מבקש זה סגל של סקודטו. תבין אבאל'ה.
    אתה מבקש ספינה משוריינת מכל הכיוונים.
    זה סתם חלום.
    ואם כבר חולמים - למה לעצור רק בקישור אחורי טופ? יאללה בוא נחלום גם על קיומם של שחקני כנף טובים בשני הצדדים שיהיו לנו בסגל ויאפשרו מגוון רחב של אופרציות טקטיות מוצלחות.

קח מבט נוסף על התקציר הקצרצר מאתמול. על תפקוד הבלמים בקורה שסמפ נתנה לנו, ובגול שהיא לבסוף נתנה לנו.

אם אתמול לרומא היו בלמים נורמלים (לא וואו) שלכשעצמם בלי התייחסות לקישור האחורי (הבאמת חלש שיש לנו) פשוט לא עושים שטויות, ולא עומדים כמו מטומטמים אפתיים בקרן: היינו שומרים על היתרון 20 דקות בהס"כ, היינו מנצחים אתמול 1-0 קטן, ונמצאים כעת בתמונה של מקום 4.
    -כמו שאתה בעצמך אמרת.

רק אתמול על אתמול אני מדבר פה.
    -בלי לדבר על כל הנק' הבודדות פה ושם שבלמים ראויים היו יכולים להביא לנו נגד וורונה וונציה בולוניה, נגד יובה אנמית במשבר, ונגד מילאן ב 10 שחקנים.

אני טוען: קח את קומבולה/מאנצ'יני/איבנייז - תן לי במקומו בלם אחד נוסף ברמתו של סמולינג ומעלה בסגל הזה (את כל שאר חלקי הסגל כולל המרכז שדה החלש - תשאיר אותו הדבר): והיום אתה עם אותו מקום בטבלה ואותם נק' בטבלה כמו אטאלנטה.

9. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רואה הרבה ערך ב'טבלה' הזו בלי עמודה של מיקום בטבלה.
    הרי כמות הנק' לא תלויה רק ברומא והיא גם חלק מהחוזק הכללי של הליגה באותה שנה.
    הרי לאורך העונות גם הפער במספר ששווה סקודטו יכול לנוע ב10+ נק'

Roma, VAR ו-itzik.miro אוהבים את זה.
  10. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

דעתי הפוכה לחלוטין. מיקום בטבלה תלוי באיכות היריבות הישירות, והשינוים שלהן גדולים ודינאמיים יותר מאיכות הליגה כולה.

מקום שלישי ב16-17 למשל היה נחשב לכישלון (הוביל אז למוקדמות). מקום רביעי היום יהיה הצלחה גדולה מאוד. אבל עד אז, מנקודת מבט של אוהד:
    מספר נקודות => כמה פעמים אני מתיישב לראות משחק והקבוצה שלי מסיימת עם תוצאה חיובית.
    מיקום בטבלה => כמה פעמים אני מציץ בלוח התוצאות של המשחקים המקבילים והתוצאה של היריבות שלילית.

נערך לאחרונה ב: ‏23/12/21
  11. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

@טל. אני מסכים איתך לגמרי בנושא הבלמים,זאת טענה שהעלתי עוד מהקיץ. אין לנו בלמים מספיק טובים. וקשר אחרוי לבדו לא יפתור את הבעיה.
    מאנצ'יני בסדר,אבל זה לא בלם שמחזיק קו הגנה,סמולינג בינוני ובעיקר פצוע,אבנייז זה נחמד לרוטציה לא הרכב ראשון,קומובלה בנתיים לא עומד בציפיות.
    אנחנו חייבים בדחיפות בלם,ואחד שהוא כמה רמות מעל מה שיש לנו היום בסגל.
    לדעתי לא תהיה תהיה בעיה גדולה למצוא אחד כזה,שוב השאלה כמה ברומא ירצו להשקיע.

טל. אוהב/ת את זה.
  12. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק בגלל זה צריך את שני הפרמטרים אם רוצים להסתכל/להשוות ביצועים של הקבוצה על פני כמה שנים.

או שפספסתי את המטרה?
    אם כן פספסתי, מה המטרה של ההשוואה הזו?

13. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין מטרה. סתם תמונת מצב של מוריניו ביחס למאמנים הקודמים.

ההשוואה לא מספרת את כל הסיפור בעיקר כי חלק מהמאמנים (ספאלטי ומיד אחריו דיפרה) קיבלו קבוצות בפיק הפרויקט שלהן, חלק התחילו מאפס (אנריקה, פונסקה), חלק נהנו מסגל קצת יותר משופר (זמאן, מוריניו) אך התוצאות לא השתפרו בהתאם, ורק אחד (רודי גרסיה) שלף את הקבוצה ממקומות 5-7 והדביק אותה לטופ 2 מהרגע הראשון. מעניין אם מוריניו יפתח קטגוריה חדשה של מאמן שמרים את הקבוצה בהדרגה, אבל זה שייך לדיון של העונה הבאה, בתקווה שיקבל את כל מה שהוא צריך בקיץ.

14. DRORIKO Member

אני חושב שביחס לחומר השחקנים שיש לו מוריניו עושה עבודה סבירה בהחלט ונראה שהוא גם מקבל שקט בהתאם ואין דיבור על כסא רועד וכדומה. אני מתחבר למה שקובי אומר בסיפא, המבחן האמיתי של מוריניו יתחיל בעונה הבאה בהתאם לרכש שמוריניו יקבל בקיץ, בהנחה שבאמת יקבל את מה שהוא רוצה, בכל זאת רומא זה לא חנות ממתקים כמו יונייטד או צ׳לסי. אפילו לא כמו טוטנהאם.

15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצב נושא:
הנושא נעול.