רומא 2021/22 :: מוריניו חוזר לאיטליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י AS R, ‏22/8/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

כך פירשתי את ההודעה שלך על זאניולו. מה שניסיתי לומר זה שיש נורמה מסויימת אליה התרגלנו ויש מקרה פרטי (רומא ומוריניו כשילוב) שמצריך היכרות קצת יותר מעמיקה.

דבר דומה קורה גם מעבר לכביש עם סארי. יש לו אותה כמות נקודות כמו מוריניו ובמקום דליים של ביקורת הוא עובד בשקט ואף קיבל הארכת חוזה. מבחינתי זה מוצדק ושניהם ימדדו בשלב מאוחר יותר.

2. SerieA Il Capitano

אני לא מצפה מלאציו למה שאני מצפה מרומא (למרות שהימרתי על סארי כהצלחה גדולה).

3. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

הציפיות כמובן שונות אבל הרעיון לבנות סייקל חדש עם מאמן מוכח דומה. הם לא נבחרו בשביל "טביעת יד" (או עין? או איבר אחר, לא זוכר את הניסוח המדויק) שניתן היה לקבל ממאמן צעיר ומתקדם יותר (אפילו פירלו) כבר מהמשחק הראשון. די ברור הם רוצים ליצור בסיס חדש, עם רף חדש ואת זה אי אפשר לקבל בסיבוב\חלון העברות בודד.

4. SerieA Il Capitano

ציניות לא רלוונטית, אף אחד לא ביקש את זה. אגב, מה ההבדל בין ההחתמה של חאקימי להחתמה של אברהם? לא זכור לי ששילמנו במזומן על חאקימי.

לא ראיתי שום דיוני עומק בטוויטר, פלטפורמה של הוצאת כעסים בעיקר עם קללות של מילניאלז נגד בומרים.

אני לא חושב שצריך לפטר את המאמן, אני כן תוהה למה מינו אותו אבל הסוסים האלה כבר יצאו מהאורווה.

אני הייתי מצפה שכאשר אתה מוביל 3-1 לכל הפחות תצופף יותר טוב את מרכז ההגנה או שמההתחלה האימון של הבלמים יהיה טוב יותר. אני לא חושב שפרסונלית כל בלם של רומא כל כך גרוע. יש פה בעיה בעיני שהיא מעבר לבעיה מנטלית.

לגבי זאיונלו - אני לא בטוח שמוריניו המאמן המתאים לפיתוח שלו. לדעתי תחת מישהו כמו אינזאגי יכול להיות שהוא היה עושה את מה שבארלה עושה העונה. גם הסוסים האלה יצאו מהאורווה.

בסיכומו של דבר, בסוף העונה אם התוצאות של מוריניו יהיו כמו אלה של פונסקה אבל בדרך הוציאו כמה עשרות מיליונים, זה יהיה מוצדק? את המשכורת של דז׳קו היית חוסך גם אם היית רוכש מישהו אחר בכספים שרומא הוציאה.

EsheD ו-Bianconeri אוהבים את זה.
  5. SerieA Il Capitano

לסארי יש שיטה ברורה. ברור לחלוטין איך לאציו תיראה, בהינתן שיגיעו השחקנים מתאימים, בעוד 3 שנים. פילוסוף.

איך רומא תיראה בעוד 3 שנים עם מוריניו? יש לו איזושהי השקפת עולם מלבד לצאת לתקשורת ולהגיד כמה כולם גרועים?

אני אומר את זה עם המון כאב על מה שנהיה ממוריניו, אבל בקצב הזה בעוד שנתיים המאמן של רומא יהיה דיוניזי או דה זרבי. לא שזה רע. עוד שני פילוסופים.

6. טל. Member

הבעיה ברומא היא לא של המאמן.
    הבעיה היא ניהולית.
    ברומא דרוש DS שהוא:
    א- מוצלח. פשוט מוצלח. פוגע בינגואים סדרתי.
    ב- אקטיבי ודומיננטי שיתערב בעבודתו של המאמן ויכווין אותה. שמצוי כל הזמן בטריגוריה וינחית ויכפה על המאמן החלטות מקצועיות על בסיס קבוע.

בהקשר של ב': בעלים שכזה - היה אפילו תרחיש יותר עדיף מאשר DS שכזה - אבל זה משהו שקשה לבקש בהתחשב בעובדה שהבעלים של רומא זה אדם שרק לפני שנה למד לראשונה שפוטבול זה משהו שמשחקים עם הרגל.

נערך לאחרונה ב: ‏11/1/22
    DeRossi16 אוהב/ת את זה.
  7. VAR Member

ידוע שזו הדרך שהוא בוחר בה, זו דרך שנכשלת כבר עשור. לא הבנתי איך השוני בין המשאבים של רומא בהשוואה לקבוצות קודמות שלו אמורים להשפיע על אופן התגובה לביקורת שלו. אני לא מכיר אף בן אדם שמעריך את זה שמעבירים עליו ביקורת פומבית ולא ב4 עיניים או לכל היותר בתוך המסגרת הקבוצתית. אתה מכיר דוגמאות למקרים שביקורת מהסוג הזה הביאה תוצאות חיוביות?
    מה לא רלוונטי בימי מנצ'סטר יונייטד? אני חושב שזה הרבה יותר רלוונטי ממה שהיה בימים שבהם הוא היה נחשב למאמן מוביל ("ארון תארים"). במנצ'סטר יונייטד משחקים חייזרים שמגיבים אחרת לביקורת פומבית?
    פרוספקטים ופרופילים נמוכים יותר נשמע כמו כיוון מאוד מעניין (נעזוב שלא מדובר בvision בכלל, אלא יותר בhow). הפעם האחרונה שמוריניו עבד עם פרופילים כאלה הייתה ב2003/04. איך הבחירה במוריניו הגיונית יותר מאשר מאמנים שחלקם אפילו אימנו אתכם בשנים האחרונות, או בכאלה שהיו על המדף ורשמו הצלחות בתקופה קצת יותר עדכנית?
    ואם לא יחזיר? תהיה כאן או שתקווה שנשכח כמו תמיד?

EO11 אוהב/ת את זה.
  8. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

זו לא הייתה ציניות. אם אתה משווה את רומא לאחר החלפת הבעלים לקבוצות שנמצאות בשלבים הרבה יותר מתקדמים (כלכלית ו\או מקצועית) ומסיק ש"נעשו טעויות", סימן שאתה לא מעריך את הצעצועים שג'אן ג'ין דון קנה לך.

החתמה של חאקימי זו תוספת יקרה לסגל יקר. אברהם הוא לא תוספת לדז'קו. הוא הגיע כי אדין פינה לו מקום בpay roll. רומא צריכה להמשיך להשקיע ולטפס עוד 2-3 חלונות כדי שניתן יהיה לערוך השוואה הוגנת.

ברומא טוויטר זה שונה. כמובן שיש יצורים כמו lupo, don totti, וההוא עם הקעקוע של דה רוסי, אבל עם הרוב אפשר לדון על אירועי הקבוצה בצורה עניינית. כאן פחות.

לא להבין למה מינו אותו = לא להבין למה האולימפיקו מלא נגד קבוצה בולגרית בקונפרנס ליג באמצע השבוע.

היו לא מעט רגעים העונה בהם משחק ההגנה עבד מצויין ואז הגיעה טעות ליצנית של אחד הבלמים והכל קרס כמו מגדל קלפים. לאותם הבלמים היו לא מעט דקות בהם הציגו יכולת מאוד גבוהה. עד כדי כך שגם מי שהיה רוצה לקבל חיזוק על חשבונם, לא יכול לספק אפילו שם אחד של בלם איכותי יותר. הבעיה היא שזה לא יציב ברמה הדרושה לקבוצת צמרת. יש פיקים מאוד גבוהים (מכאן גם ההנחה שהאינדיבידואלים - מוכשרים) ויש מקרי Roma happened כמו במשחק שציינת. מאחר וזה לא מושג חדש אלא תופעה שחוזרת על עצמה כבר לא מעט זמן, אני מסיק שהבעיה היא בעיקר מנטלית.

אני לא יודע איזה רושם קיבלת אבל אין שום בעיה עם התפקוד של זאניולו תחת מוריניו. היסטוריית הפציעות שלו לא הייתה נעלמת עם מאמן אחר.

אני אישית הייתי בעד פונסקה\מאמן צעיר אחר שהדגש אצלו הוא על כדורגל ולא על אימיג', אבל יש דברים שאי אפשר לקחת ממוריניו.
    1. כוח המשיכה שלו לשחקנים יכולים לעזור לרומא לבנות סגל טוב יותר, מהר יותר.
    2. הרצון שלו לשנות את התפיסה של המועדון זה משהו שאני מעריך, ורוצה לראות את התוצאה של זה. רעשי רקע כמו "הוא מלכלך על שחקנים (כמו במנצ'סטר)" זה חלק מהעניין. השחקנים רכים מדי, הסביבה שלילית מדי אך בו זמנית מכתירה גיבורים חדשים על סמך שני משחקים טובים, והמועדון מסתפק במעט מדי.

9. טל. Member

"הדגש אצלו על כדורגל" זו סיסמא יפה.
    אבל נתנו לו שנתיים לעבוד וכולנו ראינו איזה כדורגל יצא למאמן שהדגש אצלו הוא דגש על כדורגל.
    ואיזה התקדמות בטבלה גם, יחסית למתחרות.

בשורה התחתונה מוריניו הוא בדיוק כמו המאמנים הקודמים והלא מוצלחים של רומא. -פשוט עם פה בתקשורת גדול יותר.
    כמו המאמנים הקודמים של רומא הוא דבוק לתחת של כריסטאנטה. רק כדי לראות אותו נכשל כל פעם מחדש.
    כמו המאמנים הקודמים של רומא הוא מחלק את הסגל לרומא א ולרומא ב. רק כדי לראות את התוכנית הזו נכשלת כל פעם מחדש.
    כמו המאמנים הקודמים של רומא הוא לוקח חלוצי שפיץ שבקבוצות הקודמות הקטנות שלהם ביקרו מידי פעם בהצלחה מתונה בעמדות הכנף - ומסיט אותם ברומא באופן קבוע לעמדת הכנף. רק כדי לראות אותם נכשלים שם כל פעם מחדש.
    כמו כל המאמנים הקודמים של של רומא הוא דורש ואוגר 20 שיחקנים על בלטה אחת. ומשאיר בלטה אחרת ריקה. רק כדי לבצע סבב של הסטות של שחקנים נוספים מעמדותיהם הטבעיות. רק כדי לראות את הניסויי נכשל כל פעם מחדש.
    כמו כל המאמנים הקודמים של רומא הוא לא יילמד מהטעות הזו - וגם בחלון הבא ידרוש קשר, לא לעמדה הריקה והחסרה, אלא ידרוש את הקשר ה 21 לאותה בלטה מקבילה, שאיתו שוב ינסה לעושת את אותו ניסויי ההסטה שנכשל עם כל שחקן מוסט אחר לפניו. -רק כדי לראות את זה נכשל. שוב. -כל. פעם. מחדש.
    כמו כל המאמנים הקודמים לפניו הוא ימנה לקפטן איזה רומאניסטה אולטרה מוכשר שמזוהה עם המועדון אבל במאני טיים ברגעי הלחץ תמיד מתפרק ועושה במכנסיים. וכמו כל המאמנים הקודמים שלפניו הוא לא יבין את הקשר בין התחלת תהליך של השרשת ווינריות והעצמה מנטלית מוצלחת - לבין המינויי המדוייק והנכון לעמדת הקפטן. ויעמוד בהלם ולא יבין איך כל ההתפרקויות הללו תמיד נוחתים עליו משום מקום... כמו. כל. המאמנים. שלפניו.

נערך לאחרונה ב: ‏11/1/22
    DeRossi16 אוהב/ת את זה.
  10. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

השוני במשאבים שייך לנושא אחר. לא לביקורת שלו.

אני מכיר את האופציה השניה (הגנה, ליטופים, "שיחקנו טוב") ויודע שהיא לא מובילה לשום דבר. אני רואה גם את התגובה לדברים שלו מצד מהשחקנים ברומא והם לוקחים את זה לכיוון חיובי ("וורק הארדר", "להשתפר", "להרים את הדרישה העצמית" וכו'..).

במקרה ראיתי גם ראיון עם איזה אנגלי שנראה כמו המקרר שלי במשרד והוא דווקא נעלב. לא הייתי קורא להם חייזרים אבל הם כן נראים לי דרמה קווינס מהזן הנחות.

על הנייר השילוב הזה מוזר. אני מסכים עם זה. אבל אם שני הצדדים כבר הגיעו להסכמות לגבי זה ומושכים לאותו הכיוון (לפחות באמירות שהם מוציאים לתקשורת), אתה מצפה שאתעלם מהעובדה הזו כי על הנייר זה לא תואם לצורת העבודה שלו בעבר?

אתה רואה שאני כאן, ועד כה עמדתי מאחורי כל הדברים שלי. גם איתך אני טורח לסגור כל דיון (גם אם הוא קטנוני ברמות) כך שאני לא מבין מאיפה מגיע ה"כמו תמיד" הרקוב הזה.

בעצם אני רוצה להבין את זה יותר טוב. אתה מפרש את הצד שלי בדיון כהימור\ניחוש לכך שמוריניו יהיה הצלחה ברומא? לא דיברנו הרגע על נושאים קצת פחות בינאריים כמו ביקורת פומבית על שחקנים\השוני בחומר איתו הסכים לעבוד ביחס לעבר? זה שאני לא מטנף עליו כמו טוקבקיסט אלא מנסה להבין את הדברים יותר לעומק לא הופך אותי למעריץ שמנסה להגן עליו. זה רק אומר שאני לא מסכים (או כן מסכים) עם הדברים הספציפיים עליהם הגבתי.

11. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא צדק בריאל. הוא צדק בצ'לסי. הוא צדק ביונייטד. הוא צדק בטוטנהאם. והוא צדק ברומא. הבעיה שבפעם האחרונה שהוא הצליח לשלוט בחדר ההלבשה ולשכנע את כל השחקנים לשחק עבורו כיחידה אחת של "אנחנו נגד כל העולם" קרתה אי שם ב-2012 בריאל מדריד.

הראיות סביב אי היכולת שלו לבנות שום פעם תרבות מנצחת של cunts בדור האינסטה מצטברות ואי אפשר להתעלם מזה. ובדיוק כמו שאתה על גל של הצלחות וכך יותר קל לשכנע את האנשים מסביבך ללכת בדרך שלך, כך הרבה יותר קשה שאתה כבר כושל במשך עשור.

12. VAR Member

זו הסתכלות מאוד מוזרה על הדברים. כאילו אין שום דבר בין ליטופים ו"שיחקנו טוב" לבין זריקה של השחקנים מתחת לגלגלי האוטובוס. הוא יכל להגיד באסיפה הקבוצתית בדיוק את מה שאמר בתקשורת וניתן להניח ששחקנים היו מגיבים לזה בצורה קצת יותר טובה. לתקשורת תמיד אפשר לזרוק דברים בנוסח "נשתפר" או "נתקן מה שצריך לתקן".
    אני מצפה שיהיה היגיון כלשהו בבחירת המאמן ואם כבר הוחלט על מוריניו, שהשכר יתאים להישגים שלו בזמנים רלוונטיים ולא בהישגים מלפני עשור.
    מה שאני מפרש (ומסתבר שאני לא היחיד ששם לב לזה) הוא שאתה מנסה לעשות רציונליזציה לכל החלטה שמתקבלת במועדון גם כשלכולם ברור שמדובר בטמטום גמור. זו זכותך כמובן אבל הייתי מצפה לקצת יותר צניעות ("נהנה מהקרקס סביבו", כאילו אנשים פה סתם כותבים את דעתם על האיש מבלי שראו אותו נכשל טוטאלית ב3 מועדונים שונים לאורך העשור האחרון) ממישהו שהישגי ההנהלות המאוד רציונאליות של המועדון שהוא אוהד בעשור האחרון מסתכמים ב... ניצחון גדול על ברצלונה ב2018?

EsheD ו-itzik.miro אוהבים את זה.
  13. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני די בטוח שאין לו את כל השחקנים. בפאתי הספסל כנראה מקווים שיעוף. הטיעון שלי הוא שהניסיון שלו מבורך, ושעד כה גם השחקנים הבכירים וגם הצעירים (אפילו קומבולה שחטף ממנו די חזק) הגיבו לזה בצורה טובה. אין דרמות כמו באנגליה. יש כמה שחקנים שהוא החליט שמקצועית לא מתאימים לו וביקש לשדרג אותם במרקאטו. יכול להיות שמישהו נעלב בדרך. לא אכפת לי.

לי היה די ברור איך תראה הקבוצה לפני שהתחיל לאמן ברומא (מבחינת העדפות שחקנים, תפקידים והמיקומים שלהם). כנראה שזה היה סתם ניחוש כי לא באמת עקבתי אחריו בשנים האחרונות, אבל ציפיתי שמאמן שמגיע ללא צורת משחק מועדפת וניסיון עם שלל מערכים, ינסה להתאים את עצמו לסגל על מנת למקסם את האופציות שיש לו.

הייתי בעד דה זרבי לפני ההגעה של מוריניו כך שלא אתנגד שיהיה המאמן הבא של רומא. אני שמח אבל שאתה מבין את לוחות הזמנים. אין טעם לבחון את זה עכשיו.

אני לא לגמרי מבין למה אתה מתקשה להגיב לטיעונים עצמם מבלי להיגרר לכותב, אבל אם ב"לא היחיד" הכוונה לחבורת "עובד בהנהלע", כנראה שאתה נמצא בחברה טובה. תשאל בהזדמנות למה בדיון הזה אין שום דבר פרט ללייקים, טוקבקים ותקליט שבור של מניפסטים, ואף אחד מהם לא מסוגל לנסח טענה אחת סבירה שתוכל להתפתח לדיון.

התכנים ששנינו צורכים הם שונים. תחומי העניין שלנו שונים. אני לא מתפלא שאתה רואה רציונליזציה בנושאים שדורשים היכרות טיפה יותר מעמיקה מהיסטוריית האימון של מוריניו, אבל אישית לא הייתי נכנס לדיון של (לדוגמה) ליברפול ומנסה לכפות עליו מוסכמות גנריות על כך שסלאח הוא לא יותר מ"רצן", כי זו הדעה שגיבשתי עליו ברומא\פיורנטינה. במיוחד כשלא מדובר בדיון ניחושים אם הוא יצליח או לא.

כשאנשים שבחיים לא התעניינו ברומא טורחים להיכנס לכאן (רק) אחרי הפסד כדי להסביר שמדובר בהפסד "ידוע מראש" כי מוריניו.. בעיניי זה מגוחך. כשמגדילים את הרזולוציה לטוויטר ועיתונות אנגלית זה הופך לקרקס שבעיניי מוסיף עניין ומהווה אופציה לאחלה בידור בעתיד.

סליחה באמת שאני לא אוהד את באיירן וריאל וצ'לסי (ביחד, הכי כיף). כך על כל זכיה שלהם הייתי יכול להביע את דעתי.

14. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

או שברומא חושבים אחרת ממך או שבחרו את המאמן הכי פחות מתאים למטרה הנ"ל. מוריניו מעולם לא בנה 'סייקל', 'בסיס', 'פרויקט' או כל שטות אחרת. גם לא כשהיה איש מקצוע איכותי.

EO11, EsheD, Bianconeri ו-2 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מבין שזה לא מסתדר עם מה שהורגלנו לראות אבל שני הצדדים בחרו כאן משהו חדש שלא מאפיין את העבר שלהם. מוריניו ידרש "לבנות" כי לא יקבל רכש ברמה\כמות שהתרגל אליה. רומא תאלץ לתת לו את הזמן הדרוש לכך כי זה המסלול שבחרה לעצמה ואף שילמה על כך משכורת שיא שקושרת אותה עם מוריניו לתקופה ארוכה. מאחר ושני הצדדים מבינים עם מה\מי יש להם עסק, נשאר רק לחכות לתוצאה (לא בינואר).

מצב נושא:
הנושא נעול.